Şimdi Ara

Win 2003 Serverde İnternetle başım belada

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.
    Dün sabah saatlerinde windows SBS 2003 Server makinamızı win uptade ederken internet bağlantısında(dialup) yavaşlama tesbit ettim. İnternet bağlantısının özlelliklerine bakınca giden paket sayısının deli gibi arttığını gördüm. Yaklaşık 3,5K/sn ki böyle upload yapmak dialupta imkansız. Gelen paket yok. Daha önce SQL serverlere bulasan bir virüsün böyle birşey yaptığını biliyorudum. Ama terminallerden birine bir trojan bulaşmıştır diye düşündüm. Terminalleri teker teker kapattım ama malesef sorun ana makineden kaynaklanıyordu. Serverde SQL de yoktu. Ayrıca Serverde Norton SBS Antivirus kurulu ve ISA serverde çalışıyor. Bildiğim tüm kontrolleri yaptım. Zone alarm ı kurdum. Lavasoft Adware ve Norton ile ana makineyi taradım ama durum hala aynı. Registery kayıtlarında Run bölümünde yabancı bir programda yok. Görev yöneticisinde de yabancı program yok.Bu konuda bilgisi olan varmı? Yardımlarınızı bekliyorum. Acaba yeni bir virüs yada solucanlamı karşı karşıyayız.[xx(]







  • İlgilenenlere duyrulur Sorun Çözüldü. Sorunun Kaynağı Win 2003 Serverle birlikte kurulan Sharepoint uygulaması MSDE yi de kuruyor. Bununla ilgili patch winuptade den windows yükleme kataloğu bölümünden manuel olarak yüklenebilir. Otomatik güncellemede çıkmıyor. Detaylar aşağıda.
    Windows Server 2003'teki SQL Server 2000 Desktop Engine (Windows) için Kritik Güncelleştirme (KB829358)
    Yükleme boyutu: 3.2 MB
    Bu güncelleştirme, Windows SharePoint Services ile kullanıldığında ortaya çıkan ve 829358 numaralı Microsoft Knowledge Base (KB) Makalesinde tartışılmış olan Microsoft SQL Server 2000 Desktop Engine (Windows) sorunlarını ele alır. Bu öğeyi yükledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir. Öğe yüklendikten sonra kaldırılamaz. Diğer Bilgiler... (Bu site İngilizce olabilir.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.