Şimdi Ara

Wifi ile indirilen uygulama / gizlilik / farkedilirlik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Aklıma birşey takıldı.
    Mobil cihazla
    (şifreli/şifresiz/üyelik isteyen vs) Wifi ye bağlanıp,
    1-mobil cihazlara indirdiğimiz uygulamalar
    2- uygulama vasıyasıyla izlediğimiz veya indirdiğimiz şeyler
    (Örneğin, youtube uygulamasından illegal şeyler izlemek, veya videoindirme uygulamaları ile indirdiğimiz video veya instagramda izlediğimiz videolar vs)
    Wifi yi sağlayan, pastane/cafe/üniversite vs tarafından bilinebilirmi/görülebilirmi/bulunabilirmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Görülebilir. VPN kullanıp kullanmadığına, sertifika yükleyip yüklemediği ve o Wi-Fi sağlayın kullandığı araçlara göre değişir ama görülebilir modunda olmak en doğrusu.
  • Evet. Ortak kullanıma açık Wi-Fi ağlarında herşey olabilir. Bu yüzden dikkatli olmak lazım. Hesaplarınızın kullanıcı adı/şifre gibi bilgilerini girmeyin. VPN kullanmak yardımcı olabilir.
  • Fenaymış :) cevaplar için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görülebilir hatta ortak kullanım alanlarında herşeyin loglanması ve kayıt altına alınması yasal zorunluluktur. Girdiğiniz internet sitelerinin araç çubuğundaki isimleri kolaylıkla görülebilir ve kayda alınabilir. Web sitelerine yazdığınız bilgiler eğer web sitelerinin başında https yazıyorsa genellikle güvence altındadır ve şifrelenerek serverlara ulaştırılır. Ancak belli şartlar altında https bağlatıların içeriğinin de takip edilebildiği hatta bazı ülkelerde sırf bunun takibi için kurulmuş donanımların olduğuna dair iddialar da var. http ile başlıyan web siteleri eskisi kadar çok olmamakla beraber onların içeriği kolaylıkla görülebilir.Bunun dışında girilen web siteleri de sizin hangi ip den bağlandığınızı genellikle kayıt altıda tutarlar. O web sitelerinde yaptıklarınız da aynı şekilde genellikle kayıt altında tutulur. Yani toplu kullanım alanlarında yaptığınız internet kullanımının da yasal olarak takibi zorunludur. Ayrıca toplu kullanım alanlarında gerçekleştirdiğiniz internet kullanımı 3. kişiler tarafından da oradaki kötü niyetli biri tarafından da görülebilir. Bu sebeple mümkün olduğu kadar toplu kullanım alanlarında internet kullanmamak. İlla kullanmak gerekiyorsa. Toplu kullanım alanlarında iken üyelik girişi gerektiren sitelere giriş yapmamak uygun olur.Bu alanlarda genelde vpn kullanılması de önerilmekte ancak aslında bu da kısmi bir koruma sağlamakta.




  • Masaüstü uygulamaları, Windows 10'daki gizlilik ayarlarıyla ilişkili verilere erişmek için Microsoft Store uygulaması ile aynı şekilde izin istemeyen özel bir uygulama türüdür. Bazı masaüstü uygulamaları, cihazınızda depolanan kişisel verilere erişmek için izin bile istemeyebilir. Ayrıca masaüstü uygulamaları, hangi uygulamaların söz konusu gizlilik ayarı ile ilişkili verileri kullanabileceğini seçmenize olanak tanıyan, gizlilik ayarlarındaki uygulamalar listesinde de görünmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.