Şimdi Ara

Wifi 6 için hangi ürünü almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vodafone 100 megabit paketi kullanıyorum, Superonline altyapısı üzerinden. 255s olan modem var ve 5 ghz bandı sürekli koptuğu için 2.4 Ghz'de kullanmak zorunda kalıyorum. Bilgisayara doğrudan cat 6 kablo ile takılı ve sorunsuz. Bana bir router veya range extender lazım. Tp Link Re505 ve 605 modelleri de işimi görür gibi geliyor ama fiyatları Ax10 router ile benzer. Onları alana kadar router alayım diyorum bir taraftan. 255s'i kullanmayı bırakıp kendi routerumu gpon cihazından direkt takıp çalıştırabilir miyim? Bunun için kullanıcı adını ve şifreyi nereden öğrenebilirim? Yanımda uygulaması evde internet ile ilgili bilgi vermiyor. Web sayfasında da ben göremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kısa vadede AX cihazlara Türkiye'de gerek yok bence çünkü sunulan hızlar ve sağlayıcıların altyapı kalitesi ortada. Yine de almak isterseniz f/p olarak TP-Link AX1500 var ya da bütçenize göre Netgear AX3000 gibi daha üst düzey cihazlara bakabilirsiniz.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Evet ben de Tp Link'in o ürününe bakıyordum. Burdaki mesele kullanıcı adımı ve şifremi nasıl öğrenebilirim? Vodafone'u aramak zorunda kalmadan kolayca öğrenebileceğim bir yer var mı?
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Vodafone WAN şifesini kısa mesaj ile gönderiyordu fakat nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini bilmiyorum.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Umarım bilen birisi yazar.
  • İnternet kesik mı arkadaşlar sizde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    Vodafone'un İnternet sitesindeki Vodafone Yanımda ya da JetFatura gibi bir şey vardı, oraya oturum açın. Orada ADSL şifresi gibi bir sayfada görünüyordu bu veriler.

  • Zühtü bektaş Z kullanıcısına yanıt

    Değil, akıyor.

  • Müşteri hizmetlerini aradım. Bu bilgiler zaten size ait, neden vermeyelim deyip sms ile ilettiler. Şimdi router almakta sıra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Router alıp sistemi kurdunuz mu acaba?

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Merhaba çok araştırıyorum almışken iyi bir şey olsun diye. Tp Link ürünlerine bakarken 2 yerde listelenen oralarda da stok olmayan ax73 modelini gördüm. Özellikleri gayet iyi fiyatı belli değil ama kdv dahil 165 dolar denmiş. Yakında çıkar. Onu veya Asus rt-ax55 alacağım. O da sadece 1 satıcıda var ve her yerde 829 TL iken gittigidiyor şu anda sepette %5 indirim yaptığı için 787 lira görünüyor. Sonuç olarak henüz almadım ama aciliyetim de olmadığı için çok acele etmiyorum. Dolardaki düşüş az da olsa Amazon'da etki etmeye başladı bazı ürünlerde. Ciddi indirime giren bir ax 10 veya 20 de olabilir. Her şey f/p oranına bağlı yani.
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt

    Evinize direk fiber geliyor ve ONT cihazında sonlanıp Ethernet ile routera mı gidiyor?

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle. Ancak router ve Ont cihazı aynı yerdeler. Aralarındaki ethernet kablosu çok kısa. Aslında Ont cihazını aradan çıkarsam, yani direkt fiberi kabul eden bir router bulsaydım, onu alırdım. Piyasada var ama fiyatları çok yüksek geldi bana.
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt

    Hocam, şöyle bir durum var. Kendi routerıma SOL'ün PON cihazını bağlayarak ve SFP modülü takarak gelen fiberi bağladım. Ancak iki türlü de oturum açamadım sistemde. Hani kullanıcı adı ve şifre girmek yetmiyor anladığım kadarıyla. Fiberin sonlandırıldığı cihazı da sisteme kaydetmeleri gerekiyor anladığım. Ben de çok uğraşmadım verdikleri Nokia GPON'u sadece fiberi sonlandırması için kullanıyorum ve çıkan Ethernet kablosunu kendi routerıma bağlayıp onların cihazında DMZ etkinleştirerek ve belli portları yönlendirerek bağladım. Bu şekilde de çalışıyor ama onların routerının güç tüketimi PON cihazından 3 - 4 vat daha fazla ve bağlantıda da araya bir atlama daha girmiş oluyor.

    Ondan sizin denemenizi merak ettim. Bir ara tekrar uğraşasım var ama başlamadım henüz.

  • 5gz bandı surekli kopma sebebi sabit kanal kullanın modem ayarlarından 5gz kanalını 36 gibi sabit bir kanala cekin kopmaz. wifi 6 suan pahalı.

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın biraz geç oldu ama ben dediklerinizi de anlamadım. Sanırım o kadar ileri seviye kullanıcı değilim. Ancak konuya da edit olsun. Biraz önce incehesap gaming gecelerinden indirimde Tp Link Archer Ax 20 aldım. 649 TL idi. 25 TL de banka puanı verdi. 624 liraya mal ettim. En ucuz 680 görünüyor başka satıcılarda. Vodafone'un verdiği şifreyi kullanacağım çalışırsa ne ala. Yoksa Huawei Router'un wifi özelliklerini tam kapatıp yeni Router'a kablo ile interneti verip ondan wifi 6 olarak kullanacağım. Bi tane de usb girişi var. Ona da yazıcı bağlarım. Lazımdı böyle bir şey zaten. Wifi yazıcım yoktu.
  • GavisconDoubleAction kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi denedim wifi 5 yayın nedense komple gitti ama zaten gerek de kalmadı. Bir üst mesajda yazdığım gibi Ax 20 aldım. Huawei kutusunda duracak artık.
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt

    Memnun musunuz AX20 den?

  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam yeni cihazınız. Ben de evdeki GPON routerın WiFi kapatıp DMZ açarak kullanıyorum. Ayrı bir GPON sonlandırma cihazı yok bendeki kurulumda, Vodafone direkt GPON destekli bir router vermiş.

  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Henüz 2 saat önce sipariş verdim. Elime geçmedi. Umarım memnun kalırım. Onun için de ayrı bir Edit yaparım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.