Şimdi Ara

White Cluster Günlük Rock&Metal Müzik Paylaşım Konusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
682
Cevap
8
Favori
11.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Vakti zamanında forumdaki birçok arkadaşa rock/metal alanında birçok grup ve şarkı tavsiyesinde bulunmuş birisi olarak uzun bir süre Türk Gitar'da yazdıktan sonra iş yoğunluğu ve ufak 1-2 anlaşmazlık neticesinde oradan ayrılmıştım. Daha sonra aramızdaki sorunları halletsek de iş güç yoğunluğu oraya dönüşümü erteledi de erteledi. Bir türlü dönemedim. Bu sürede de profilimin alt kısmında da bulunan blogumda ufak tefek listeler yapmaya karar verdim fakat sonra oradaki içerikleri de sildim. Orasını da aklıma bir şeyler estikçe yazı yazabileceğim bir yer olarak kalması konusunda kafamda netleştirdim.

    Bunlar olurken bir yandan da forum üzerinde Doom Metal turnuvasını aktifleştirdik. Lakin hiç zamanım olmamasına rağmen arkadaşların ricası üzerine görevi devralmamın üzerine eşleşmeler oylanmadığı için ufak bir kırgınlıkla onu da iptal ettim.

    Müzik adına bu sürede ürettim dediğim tek şeyler spotify üzerinden yaptığım birkaç listeden ibaret oldu. Onları da buradan görüntüleyebilir/takip edebilirsiniz.
    https://open.spotify.com/user/11137725486

    Uzun yıllardır bu forumda olduğum için, Türk Gitar'a düzenli olarak içerik üretemediğim için de bari buradan günde bir şarkı paylaşarak arkadaşlara yeni bir şeyler dinletmeyi ya da uzun senelerdir dinlediğimiz şeyler üzerine sohbet etme imkanı bulmayı hedefliyorum. Benim için yorucu olmayacağı gibi keyifli de olacak.

    Bunu yaparken de sizden bir ricam olacak. Burası bir ortak müzik paylaşım konusu gibi olmayacak. Lütfen gelip burayı linkle, müzikle doldurup gitmeyiniz. Ben zaten paylaşacağım. Konuşmak, tartışmak isteyenlere konu her daim açık olacak.

    Bugün size yaklaşık 3 aydır dinlediğim ve çok sevdiğim, bağımlısı olduğum bir grupla, Samael ile selamlamak istiyorum. Groove/Death ve Black Metal etkileşimlerinin yanında Industrial Metal ile de ünlenen İsviçreli bu abilerin en sevdiğim albümleri olan Reign of Light'dan albümün açılış şarkısı ile selamlıyorum. Keyifli dinlemeler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Cluster -- 6 Mayıs 2018; 16:30:11 >









  • King Gizzard and The Lizard Wizard dün, 2017 yılındaki 5. albümlerini yayımlayarak seneyi bitirdi. Oradan çok hoşuma giden, Anadolu Rock esintileriyle dolu bir parça daha.
  • Bugün Heavy Metal tarihinin en güzel balladlarından birisini paylaşıyorum. Şiir gibi şarkı gerçekten.



  • Kreator son albümünden. Aşırı anlamlı klibiyle birlikte.











  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @The SATANİST ilk mesaja yazdık o kadar şunu yapmayın lütfen diye. Tebrik ediyorum yani, ne diyeyim.

    Neyse madem Mercyful Fate gelmiş, bugün dünyanın en iyi grubuyla devam edeyim.

  • Mercyful fate anca escape the fate ile kapısabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarja Turunen -- 22 Şubat 2017; 20:59:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • come to the sabbath



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 22 Şubat 2017; 22:55:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

    Mercyful fate anca escape the fate ile kapısabilir

    king diamond faktörü varken escape the fate neymiş
  • Tarja Turunen kullanıcısına yanıt
    Tam da senden beklenecek bir cevap.



    Kreator'un klibi cidden güzel olmuş. Aynı şekilde Metallica'nın Manunkind klibini sevmiştim. Bu arada papa black metal seversen biraz önerebilir misin? Burzum ve mayhem dışında neredeyse hiç dinlemediğim bir tür. Çok çiğ soundları dinleyemiyorum (under a funeral moon açıp 1 dakika içinde kapatmıştım)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Fazla sevmesem de belli birkaç grubun belli şarkılarını severek dinlerim. Bugünkü öneri sevdiğim bir Black Metal parçası olsun o zaman.

  • Bugün çok ama çok sevdiğim, her dinlediğim tazeliğini ve etkileyiciliğini muhafaza eden mükemmel bir albümün birbirinden güzel şarkılarından birisi var.

    Progressive Death Metal severlere gelsin.

  • samael'in .. earth part 2 diye bir şarkısı youtube favorilerim arasındaydı sonra ne olduysa videoyu silmişler, o gün bu gündür o şarkıyı bulamıyorum şarkı inch'allah şarkısına biraz benziyordu , metalden çok house müziğe andırıyordu ,çok hareketli bir şarkıydı. Tüm discographysini dinlemedim belki sen denk gelmişsindir.
  • KatakIysm K kullanıcısına yanıt
    Valla o isimde bir şarkısını dinlemedim ancak aklıma iki ihtimal geliyor. Birincisi direkt On Earth isimli parça olabilir. Ya da Ceremony of Opposites'daki daha groove olan Son of Earth şarkısını biraz değişik bir biçimde remasterlamışlar idi Exodus isimli EP'lerinde. Onun linkini de aşağıya koyuyorum. Bu olabilir belki.

    https://open.spotify.com/track/1uprkQatUV87gUiLRTBAKY

    Günün şarkısı da bu olsun. İlk keşfettiğimde aşırı büyülendiğim 2 gruptan birisidir Psychotic Waltz. Bir diğeri de Testament idi. Progressive Metali layıkıyla yapan ve son derece underrated kalmış bir grup.







  • Yanına yaklaşabilen görmedim.
  • Harika şarkı kesinlikle. Opeth top listini görmek isterim. En sevdiğin 7 parça diyelim?

    Konu içinse Progressive Death Metal > Progressive Metal şeklinde gitmişiz iki gündür. Evrimi Progressive Rock ile tamamlayalım bugün madem.



    Not: Yarın bir ihtimal şarkı gelmeme şansı var. Ertesi gün 2 şarkıyla telafi ederiz öyle bir durumda.




  • 1)The Night and Silent Water
    2)Black Rose Immortal
    3)The Moor

    Liste yapmak çok zormuş
    Bu grup ibreti alem olsun, hem böyle bas çalıp şarkı söylemek
  • Geddy Lee inanılmaz bir adam. Sesini beğenmeyen çok kişi olmasına rağmen yaptığı iş inanılmaz. Bas gitardaki yetenekleri zaten tartışılmaz. Rush candır.

    Opeth konusuna gelince 2 şarkımız ortak.

    1) The Moor
    2) Harlequin Forest
    3) Face of Melinda
    4) The Night and the Silent Water
    5) When

    Benim de durum böyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papa Emeritus III

    Geddy Lee inanılmaz bir adam. Sesini beğenmeyen çok kişi olmasına rağmen yaptığı iş inanılmaz. Bas gitardaki yetenekleri zaten tartışılmaz. Rush candır.

    Opeth konusuna gelince 2 şarkımız ortak.

    1) The Moor
    2) Harlequin Forest
    3) Face of Melinda
    4) The Night and the Silent Water
    5) When

    Benim de durum böyle.

    Opeth özel grup, açıkçası öyle 3-5 şarkı seçeyim olmuyor, her dönem favori şarkı değişiyor, 2.5 yıl önce tamamen tesadüfen Hope Leaves ve Under the Weeping Moon'u dinledim. O zamandan beri büyülenmiş gibiyim. Opeth'le birlikte ilk defa uzun şarkılar dinlemeye başladım, ilk defa albüm dinlemeye başladım, ilk defa müziğe ve altyapısını çalanlara yani müzisyenlere dikkat etmeye başladım. Artık albüm dinlerken çaycılarına kadar araştırıyorum. Opeth bana yepyeni kapılar açtı.

    Çok kötü vokaller dinlediğim için Geddy bana pek kötü gelmiyor.




  • Yok bu şarkılar değil, uzun zamandır arıyorum yükleyen eleman şarkının adını yanlış yazmış sanırsam. Part 2 kısmından eminim ama bu isimle bir Samael şarkısı yok.



    black metal dinleyen biri değilim ama Immortal hoşuma gitti, düzenli dinlediğim tek black metal grubu Rotting Christ.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.