Şimdi Ara

When They See Us (2019) | IMDB 9.1 (NETFLIX) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
4
Favori
3.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maicole

    Bitirdim diziyi şimdi.
    Bu dedektif, polis ve savcılar hepsi bu beş çocuğun masum olduklarını bilmelerine rağmen apar topar çocukları kandırıp suçladılar ve hapse attırdılar, dizi sonunda da neden böyle yaptıklarına dair bir sebep gösterilmedi. O zamanlar genel olarak bir sıkıntı mı vardı adalet sistemlerinde ona mı atıfta bulunuldu bilemiyorum, ama böyle atıfta bulunulma gibi bir şey yoksa bu savcı, polis, dedektif üçlüsündeki bu sebebi bilmeme belirsizliği benim diziden aldığım tatmini azalttı.

    Çocukların masum olduklarını bilmiyorlar ki, ki bilseler bile ortada büyük bir ırkçılık dönüyor, amerikada siyahilerin köle olarak çalıştırıldığı yılları bilmemenizin imkanı yoktur diye düşünüyorum, bu olay o köleliğin daha yeni yeni kalktığı dönemlerde geçiyor, haliyle hala yoğun bir ırkçılık yaşanıyor(ki yıl 2020 ırkçılık hala devam ediyor bknz. George Floyd olayı) o yüzden bir suç olduysa bunu kesin siyahiler yapmıştır diyip, olayı onların üstüne atıyorlar. Ortada belirsiz bir durum yok, dizinin ana teması bu zaten, ırkçılık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 10 Haziran 2020; 14:8:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rodin


    Çocukların masum olduklarını bilmiyorlar ki, ki bilseler bile ortada büyük bir ırkçılık dönüyor, amerikada siyahilerin köle olarak çalıştırıldığı yılları bilmemenizin imkanı yoktur diye düşünüyorum, bu olay o köleliğin daha yeni yeni kalktığı dönemlerde geçiyor, haliyle hala yoğun bir ırkçılık yaşanıyor(ki yıl 2020 ırkçılık hala devam ediyor bknz. George Floyd olayı) o yüzden bir suç olduysa bunu kesin siyahiler yapmıştır diyip, olayı onların üstüne atıyorlar. Ortada belirsiz bir durum yok, dizinin ana teması bu zaten, ırkçılık.


    Alıntıları Göster
    O dönemler olduğunu tahmin ettim, tabi izlerken de, ortada hiçbir şekilde çocukların o işe karıştığını gösteren bulgu yok, polisler kandırarak çocukları, hepsini birbirlerine karşı yalan ifade verdirtiyor. 40 küsur çocuk arasından beşinin seçiminde de bir kriter yok, evet kesinlikle ırkçılıktan yaptıkları belli de, ama hep izlerken sonunda bir şey bekledim, başka bir şey var mı diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dizi beni pek açmadı. İlk bölüm ite kaka bitti de ikinci bölüm akmıyor. Moonlight olsun, ucundan kıyısından The Wire olsun, siyahileri anlatan pek çok yapımı, dahası mahkeme ve hapishane temalı dizi filmleri severim de bu olmadı nedense. Bölüm süreleri de film uzunluğunda olunca kopuyorum sanırım. Halbuki kadro güzel, iyi de oynuyorlar. Fazla yükselmenin etkileri gerçi bunlar. Ta askere gitmeden görüp aklıma yazmıştım tam bir yıl önce. Zaten o dönemlerde yayınlanmıştı sanırım. Yine de bunca insan övüyorsa bir bildikleri vardır muhakkak deyip ikinci bölümü bitirmeye çalışacağım.

    Ha bu şekilde başlarda açmayıp da sonradan beğendiğim bir yapım da olmadı. Bitirince de pişman oluyorum. Yani kendimi biliyorsam diziyi bitirince de bu fikrim değişmeyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 25 Haziran 2020; 15:33:31 >
  • aşırı zorlama vasat bir yapım.tamamen pozitif ayrımcılık sayesinde bu puanı almış.yeni izleyecekler 3.bölümü geçip kalanları 1.25 1.5x hızında izleyebilirler
    konuya gelirsek mevzu ırkçılık değil, zengin fakir/eğitimsiz farkı bu kadar.içeri giren çocukların ailelerinden biri adam gibi avukat tutabilse içeri girmeyi bırakın üstüne tazminat alırlarmış
  • Samimiyetsiz bir iş. Parça parça da olsa bitirebildim. Dördüncü bölüm iyiydi. Gerçekten iyiydi. Emmy ödülünü de kazanan Jharrel Jerome için dahi izlenir. Yalnız diğer bölümler bariz kötüydü. Zaten Korey Wise dışında acı çektiği iddia edilen adamların hayatı ıslahevinden çıktıktan sonra senden benden daha iyi bu nasıl acıysa. Biri içerdeyken bir kızla mektuplaşmaya başlıyor çıkar çıkmaz da pompaya geçiyorlar mesela. Aldıkları tazminatı bir yana koyuyorum. Beş yıl ıslahevinde kalıp çıkan adamlara sen bir bölüm ayırıyorsun ama biliyorsun ki anlatılacak bir hikayeleri yok bu adamların. Abuk sabuk sahne doldurma çabaları. Neymiş Kevin'in ablası Kevin ıslahevinde diye hiçbir erkekle yakınlaşmıyormuş. Hele drama bak hele. Wise özelinde konuşursak, sonrasında Netflix'teki belgeseli de izledim. Yazık adam kafayı kırmış. Bu adamı da şova alet ediyorlar. Adam konuşamıyor bile. Bir ara acıyla suratını çarpıtıyor orada oturan embesil kalabalık da adamın o halini komik bulup gülüyor. Altı ay askerlik yapınca g.tü başı dağıtıyoruz adam 12 sene çoğu zaman tecritte kalmış. Wise'ın transseksüel abisine ise diyecek söz yok. Gene ne yapıyorlar ediyorlar bir yerden hikayeye dahil ediyorlar. Ava Duvernay daha çok ekmek yer bu işten.




  • WINTER IS COMING kullanıcısına yanıt
    "mevzu ırkçılık değil" aynı diziyi izlediğimize emin miyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    İzleyeli çok oldu tam hatırlamıyordum da bence eleştirirken çok kasmışsınız türüne göre gayette kaliteli bir yapımdı. Oyunculuklar harikaydı, o küçük anlam katan mimikler çok yerindeydi. 4 bölüme dizinin hikayesi çok iyi yayılmış. İzledigim en iyi dizilerdendi. Çernobile göre çok daha sağlam bir yapıttı. Çernobil tamamen olayın başlı başına popülerliğinden kazandı. Büyük gerçekçilik ve beklentiyle izlemişsiniz peki hangi yapıt tam gerçekçi ki? Kesinlikle izlenilmeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F63595470 -- 4 Ağustos 2020; 16:50:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F63595470

    "mevzu ırkçılık değil" aynı diziyi izlediğimize emin miyiz
    polis şefi hatun rakam vererek failini bulamadığı dünya kadar tecavüz vakasının ihalesini bırakmaya yer arıyordu, o gece parkta beyaz ya da meksikalı serseri tayfası olsa ihale onlara kalacaktı.tabii belirttiğim gibi fakir eğitimsiz aileleri olsaydı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebercet

    Samimiyetsiz bir iş. Parça parça da olsa bitirebildim. Dördüncü bölüm iyiydi. Gerçekten iyiydi. Emmy ödülünü de kazanan Jharrel Jerome için dahi izlenir. Yalnız diğer bölümler bariz kötüydü. Zaten Korey Wise dışında acı çektiği iddia edilen adamların hayatı ıslahevinden çıktıktan sonra senden benden daha iyi bu nasıl acıysa. Biri içerdeyken bir kızla mektuplaşmaya başlıyor çıkar çıkmaz da pompaya geçiyorlar mesela. Aldıkları tazminatı bir yana koyuyorum. Beş yıl ıslahevinde kalıp çıkan adamlara sen bir bölüm ayırıyorsun ama biliyorsun ki anlatılacak bir hikayeleri yok bu adamların. Abuk sabuk sahne doldurma çabaları. Neymiş Kevin'in ablası Kevin ıslahevinde diye hiçbir erkekle yakınlaşmıyormuş. Hele drama bak hele. Wise özelinde konuşursak, sonrasında Netflix'teki belgeseli de izledim. Yazık adam kafayı kırmış. Bu adamı da şova alet ediyorlar. Adam konuşamıyor bile. Bir ara acıyla suratını çarpıtıyor orada oturan embesil kalabalık da adamın o halini komik bulup gülüyor. Altı ay askerlik yapınca g.tü başı dağıtıyoruz adam 12 sene çoğu zaman tecritte kalmış. Wise'ın transseksüel abisine ise diyecek söz yok. Gene ne yapıyorlar ediyorlar bir yerden hikayeye dahil ediyorlar. Ava Duvernay daha çok ekmek yer bu işten.
    Ben de sizin ve üstteki arkadaşın eleştirilerine son derece katılıyorum. Dizinin ana konusunun "geç gelen adalet" olduğunu öğrenince büyük bir heyecan ve beklentiyle diziyi bir kaç günde bitirdim ama aradığım samimiyeti bir türlü bulamadım. Sorgu sahneleri ruhsuz, Wise dışında şüphelilerin psikolojileri tam anlamıyla yansıtılamamış, yargı mensupları resmen dizi olsun diye hareket etmiş ve at gözlüğü takmış. Yaşanmış hikaye de gerçekten böyle miydi bilmiyorum ama sahi söylüyorum hiç etkilenemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Valla Flash tv filmlerinden hallice bana kalırsa. Yalnız bunları dile getirince de ırkçı falan oluyoruz hani öyle bir noktaya geldi ki olay en ufak eleştiride vay sen nasıl böyle düşünürsün siyahi düşmanı pis homofobik dendiği için insanlar ağzını açıp eleştirmeye korkuyor, çünkü sjw tayfasına göre gri diye bir renk yok, ya öveceksin, ya da ırkçısın homofobiksin, hal böyle olunca da körler sağırlar birbirini ağırlıyor işte o bir saatlik belgeselde olduğu gibi.

    Dizinin taraflılığı hususunda ise diziyi izlerken bir beyaz olarak beyazlığımdan rahatsızlık duyurmaya çalışıyor beni. Tüm zenciler sütten çıkmış ak kaşıkken - malum olaylarda gördük ne kadar vahşileşebildiklerini. Ortalık dövülerek felç edilen beyaz adam videoları kaynıyor - beyazlar şeytan. Bunu şimdiye kadar izlediğim hiçbir siyahi içerikli yapımda hissetmedim. Ki ekşisözlük gibi bir platformda dahi yerden yere vurulan Moonlight filmi bana kalırsa son on yılın en iyi filmlerinden biriydi ve en ufak bir sömürü yoktu o filmde. Ava Duvernay denen kadının amacı sanat falan değil zaten, propaganda yapıp parsayı toplamak. Topladığına da bir şey demiyorum da kadına akil insan muamelesi yapıyorlar. Çatlak sesli obur gün teyzesi la bu.




  • Dizi akmıyor, bölüm süreleri de uzun, içim şişti izlerken. Aman aman bir olay da yok. Gerçek hikaye olduğu için ve çocuklara acidiklari için basmışlar puanı. 6/10 benim puanım . Puanı da 8.9 a düşmüş bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsaewq -- 19 Aralık 2020; 1:41:13 >
  • Valla yorumlara şaşırdım ne yalan söyleyeyim. Netflix çöplüğünde bence elle tutulur çok az dizi var ve bu da onlardan bir tanesi. Bana kalırsa dizi o kadar da ağır değil buna benzer yorumları ekşi'de gördüğümde biraz çekinmiştim ama 2.3. ve 4. bölümü bugün izledim arka arkaya. Bana kalırsa gayet orta tempoda güzel bölümler oldu zaten 1. ve 2. bölüm gayet hızlıydı. Mahkeme olayını 1 bölümde geçti adamlar. Bizde olsa 30 bölümü vardı rahat.


    Dizide en Korey'e fazla bölüm ayırılmadı diyordum ama 4.bölümün tamamen onun üzerine olması ve kalan 4 çocuk arasında psikolojisini en iyi anladığımız kişi oldu. Bunun nedeni araştırdığıma göre 4 çocuk 16 yaş altında olduğu için 6 sene ceza çekmişler ancak Korey 12 sene cezaevinde kalmış. Daha sonra açtıkları davada da doğal olarak büyük pay Korey'e verilmiş ama bu yaşananları düzeltmez tabii ki.


    Geçenlerde de "The Night Of" izledim bu yüzden dizi beni biraz daha fazla etkiledi. Adalet sistemi gerçekten üzerine çok kafa yorulup, tartışılması gereken bir sistem. %100 doğru olamaz hiçbir zaman ama artık şu gözü kör adalet ana klişesinden de vazgeçmemiz lazım. Günümüzde bile mahkemelerin sonuçları Ensesi kalın olan taraf, fakir olan taraf veya ayrımcılığa uğrayan taraf vs olarak farklı sonuçlara ulaşıyor.


    Bu insanlar suç işlemedi bunu tabii ki kimse bilemezdi o zaman ama dizide anlatıldığı gibi oldu bitti şeklinde mahkeme olmuş gerçekte de ve bu insanlar içeride öldürülse hangi para onları geri getirebilir ki? Kaldı ki sadece bu 5 çocuk değil dizide etkilenen en az 60-70 insan gördük. Onların da hayatları mahvoldu.


    Daha sonra dava açıp 40 milyon dolar kazanmışlar sanırım ama ömürden giden onca sene, çekilen onca acı. Yazık gerçekten.


    Bu arada Korey'in transgender kardeşi olduğu doğruymuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 5 Haziran 2021; 19:22:29 >




  • Güzeldi baya beğendim. Akıcı hoş merak içinde izledim. Empati yaparak izlemek lazım bu tarz yapımları. Sonuçta aksiyon bam güm değil izlediğimiz bir drama biyografi dizisi. Yaşananlar güzel aktarılmış. Bir nevi bizim Pardon filmine benziyor aslında.

  • bence aşırı iyi bir yapım.

    abartı olduğunu düşünenler olmuş, bence dizide anlatılanlardan çok daha kötüsünü yaşayanlar vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Central Park koşucu vakasıyla ilgili gerçek olaylara dayanan ciğer söken bir lokmalık dizi... güzeldiii

  • Çok iyiydi. Çıktığı gün bitirmiştim. Herkese tavsiye ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.