Şimdi Ara

Whatsapp, yeni özelliğini duyurdu, Android’e gelmeyecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WhatsApp’ın, alınan sesli mesajlarını yazı şeklinde sunacak ve söylenenleri yüksek sesle çalmak zorunda kalmadan kolayca okumanızı sağlayacak bir özellik geliştirdiği bildiriliyor. WABetaInfo tarafından tespit edilen özellik şu anda iOS için geliştiriliyor. iPhone kullanıcıları için WhatsApp beta’ya ne zaman geleceği veya Android’e ne zaman geleceği belli değil.

    WABetaInfo tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, özellik, ana şirket Facebook’a değil, “isteklerinizi işlemek için” Apple’a konuşma verileri göndererek çalışıyor. Bu verilerin “Apple‘ın konuşma tanıma teknolojisini geliştirmesine de yardımcı olacağına” dair bir sorumluluk reddi var. Özellik henüz resmi olarak duyurulmadığı için “Apple’a gönderilen” verilerin nasıl güvence altına alınacağı belli değil. Şu anda sesli mesajlar, WhatsApp’ın uçtan uca şifrelemesiyle korunmaktadır.



    Whatsapp, sesi metne dönüştürecek

    Bir açılır pencere, transkripsiyonların Apple’a konuşma verileri göndermeyi içerdiği konusunda uyaracak.

    Sesli mesajlar, özellikle daha uzun bir mesaj göndermeniz gerekiyorsa ve yazacak durumda değilseniz, kullanışlı bir WhatsApp özelliğidir. Ancak bazen kulaklığı olmayan ve bir mesajı yüksek sesle dinleyebilecek durumda olmayan veya sesli mesajı bütünüyle dinlemek için zamanları olmayan alıcılar için sorunlara neden olabilirler. Transkripsiyonlar, insanların sesli mesajın içeriğini sessizce görmelerine veya daha sonra sesi karıştırmak zorunda kalmadan önemli ayrıntılara atıfta bulunmalarına izin verebilir. Şu an için kullanıcılar yeni gelecek olan güncelleme ile ilgili pozitif geri dönüşler sağladı.

    WABetaInfo, dökümlerin oluşturulduktan sonra cihaza kaydedildiğini ve bir “Transkript” bölümünün bir mesajın belirli bölümlerine atlamayı kolaylaştırdığını bildirir. Bu, bir kayıtta söylendiği ana atlamak için bir kelimeye tıklamanıza izin veren Google’ın Kaydedici veya Otter.ai gibi diğer otomatik transkripsiyon yazılımlarına benzer. WhatsApp sesli mesajlarının yazıya dönüştürülmesi şu anda yalnızca üçüncü taraf yazılım kullanılarak mümkündür.

    Şu anda, WhatsApp’ın Android uygulamasında eşdeğer bir özellik belirtisi yok. Bununla birlikte, WhatsApp’ın farklı uygulamaları arasındaki özellik eşliği seviyesi göz önüne alındığında, WABetaInfo, bunun da yolda olabileceğini tahmin ediyor.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.