Şimdi Ara

WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
3.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • s_demirci_53 kullanıcısına yanıt
    ek izin için soruyor izin vermezsen aynı şekilde kullanmaya devam edebiliyorsun izin verirsen rehberini görüyor izinlerden bir kontrol et ilk başta onaylamış olman gerekiyor 😊

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    Bu mesaj silindi.

    senin bana terorist deme hakkın var mı acaba WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor? 

  • Whatsapp fotoğraflara erişim istemiyor mu şimdi,

    Nasıl foto paylaşıyoruz o zaman,

    Bu tablo yalan dolan kanımca

  • quote:

    Orijinalden alıntı: uchihaitachi

    Whatsapp fotoğraflara erişim istemiyor mu şimdi,

    Nasıl foto paylaşıyoruz o zaman,

    Bu tablo yalan dolan kanımca

    Tablo hatalı olmuş evet.


    Whatsapp'da depolama izni verilmezse hiçbir gelen dosyaya bakılamıyor, durum dahi çalışmıyor. Depolama izni verildiği anda da fotoğraflara zaten erişebiliyor.


    Whatsapp'ı depolama izni vermeden kullanmak neredeyse imkansız, bu sebeple ilk tablo hatalı olmuş.

  • paco_ct kullanıcısına yanıt
    Whatsapp yükleyince sim kayıtlı kişilerin üstüne veya altına whatsapp sormadan kayıtlı oluyor, yani sim listesinde whatsapp olmasın diye bir ayar var mı?

  • whatsapp için bilmiyorum signal için yazmıştım onu 😊

  • konum gönderme telegramda varmı konum göndermeyi nasıl yapıcaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu yıllardır Facebook Instagram Twitter diğer sosyal platformlarda gezdiğiniz yediğiniz içdiğiniz evinizden işinizden arabanızda arkadaşlarınızla aktabalarınızla tonla video resim canlı yayın paylaşdınız bunca yıl.. bir sürü insta Facebook Twitter gibi sosyal medya uygulamalarında sohbetler sırasında bilmeden dalgınlıkla pek çok kişisel bilginizi zaten yazdınız sohbetlerde... GPS konumları paylaşdınız.. Kısaca hayatınızın her anını bu sosyal medya platformlarında zaten paylaşıyorsunuz...

    Şimdi WhatsApp verileri alırım deyince herkes ayrı bir dünya olmuş..

    Sosyal medya siteleri üstünden başka sitelere artık kayıt var normal eski üsül register sistemini bazı siteler kullanmıyor bile insanlarında kolayına gidiyor form doldurmak zoruna gidiyor direk sosyal medya hesabıyla kayıt oluyor.. o sitelere başka site entegrasyonu üstünden üye olduğunuz da o sosyal medya siteleri verilerinize erişebilir data toplayabilir isterse her hareketinizi takip edebilir diğer sitedeki....

    Yok illa beni fbi CIA nsa falan peşime düşer dünyanın gizli sırları bende diyorsanız Signal kullanın şu anda en güvenilir odur açık kaynak koddur vakıfdır bir şahsa ait değildir hiç bir.verinizi depolamaz yedeklemez...

    Samimi diyorum eğer ben izlenmek takip edilmek verilerimin toplanmasını istemiyorum diyorsanız a dan Z ye face,insta,Twitter, tinder,tiktok, v.b aklıma gelmeyen onlarca uygulamadan hesaplarınızı silin sonra en son hangi mesajlaşma programı kullanıcağınıza karar verirsiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alacakları bilgiler zaten adamlarda var. Yıllardır kullan sonra whatsapp şunu yapacağız dediğinde hopla zıpla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİP :D

  • Görseller yanlış. Signali yükledim konum özelşiği yok o yüzden konum bilhisi istemedi ama rehber, ses, galeri, kamera hepsine izin istedi.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Onları depolamak için istemiyor istersen reddede bilirsin sana kalmış..


    Ama listende kim Signal kullanıyor öğrenmek istiyorsan rehberine erişim izni vermek zorundasın ..


    Bir arkadaşına fotoğraf resim yollardan galerine resimlerine erişim izni vermek zorundasın yoksa nasıl yollıycaksın ...


    İstersen her defasında tekrar tekrar bir defalık izin verirsin Signal seni hiç bir şeye zorlamıyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor?


    Bu konuda da daha önce konuşulduğu üzere güvenlik konusunda en hassas davranan uygulama listede en fazla yeşil tick işaretine sahip olandır.


    Yalnız gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar iki şeyi birbirine karıştırıyor. Bir uygulamanın sizden izin istemesi, izin istediği şeyi alıp kendi sunucusuna yükleyip kullanacağı manasına gelmiyor. Örnek olarak yukarıdaki uygulamalardan Signal'ı ele alırsak...Eğer resim göndermek isterseniz doğal olarak siz resim göndermek isteyince sizden fotoğraflarınıza erişim izni isteyecek. Aksi durumu düşünürseniz zaten mantık olarak mümkün değil. Yani fotoğraflarınıza erişim izni olmayan bir uygulama o fotoğrafı başkasına yollayamaz.


    Siz eğer bütün fotoğraflarınıza erişim izni vermek istemiyorsanız, sadece seçtiğiniz fotoğraflara erişim izni verebilirsiniz(iOS işletim sisteminde bu şekilde yapılabiliyor)...


    Bununla birlikte Signal uygulaması, teknoloji dünyasında ünlü pek çok isim tarafından tercih edilen bir uygulama.


    Örnek vermek gerekirse;


    Elon Musk


    WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor?



    Edward Snowden


    "Signal uygulamasına gerçekten güveniyor muyuz? Çünkü ben güvenmek için neden göremiyorum" diyen birisine cevap olarak "İşte sana bir neden:Her gün kullanıyorum ve hala hayattayım" cevabını vermiş.


    WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor?



    Jack Dorsey (Twitter CEO)


    WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor?


    Selçuk Bayraktar


    WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor?



    Aslında Whatsapp uygulaması da Signal da bulunan uçtan uca şifrelemeyi kullanıyor fakat Signal uygulamasının sahibi Facebook değil. Signalın kurucuları arasında WhatsApp'in kurucu ortağı Brian Acton da var. Kendisi 2017 yılında Whatsapp'ten ayrıldı ve Signala kuruluş aşamasında 50 milyon dolar bağışladı. Signal sadece bağışlarla ilerliyor ve ticari kaygıları yok. En önemli konu da bence bu zaten...Ticari kaygı olmayınca sizin verilerinizi ele geçirmeye çalışmıyor...





  • Telegram, rehber izni ve fotoğraf galeri izni vermeden de kullanılıyor. Eğer bu izinleri vermezseniz galerinizden fotoğraf paylaşamıyorsunuz.

  • WhatsApp'dan kaçıp BİP indirmek kadar saçma bir şey yoktur bilginize. WhatsApp en azından bilgilerinizi parayla falan veriyor BİP bedavaya veriyor.

  • Tek doğru düzgün alternatif Signal. BiP zaten direkt eleniyor. Telegram'ın ne olduğu meçhul Rus mu, arap mı bu ne ya? BAE ne alaka? Rusya'dan çıktınız gidip BAE'ye mi yerleştiniz, yok İran'da falan açsaydınız. Signal kurulduğu günden bu yana en ufak skandal yaşatmadı. Asıl Signal'i yaygınlaştırmak lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Tek doğru düzgün alternatif Signal. BiP zaten direkt eleniyor. Telegram'ın ne olduğu meçhul Rus mu, arap mı bu ne ya? BAE ne alaka? Rusya'dan çıktınız gidip BAE'ye mi yerleştiniz, yok İran'da falan açsaydınız. Signal kurulduğu günden bu yana en ufak skandal yaşatmadı. Asıl Signal'i yaygınlaştırmak lazım.

    Telegram, Rus istihbaratına bilgi vermediği için Rusya'da yasaklandı ve zorunlu olarak BAE'ye yerleşti.

    Birileri verilerini satarken birileri verilerini korumak için ülke değiştiriyor. WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor? 

    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-43751018




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amma velakin -- 12 Ocak 2021; 20:55:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Signal bir tanedir. Bunu 1 haftadır biliyorum. İnanın cahil diyebilirsiniz, ama signal'in varlığını bile bilmiyordum iş hayatı işte. Linç edebilirsiniz WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor? 


    Oturdum araştırdım. Gördüğüm net bir şekilde insanlık enteresan!. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak. Yaw, Whatsapp'ı neden bıraktığını bir düşün ve neden telegram veya bip' e geçtiğini sorgulama! Otur bir araştır. Gizlilik sözleşmesini oku. Yok. Milleti anlamak mümkün değil. Yangın var gibi telegram'a geçiş söz konusu. Uçtan uca şifreli sohbet dahi seçimlik. Pratikte kim yapar bilmem. Ayrıca, sanırım görüntülü arama dahil telefonlar hariç hiç bir alanda şifreli görüşme mümkün değil. Bulut tabanlı şifreleme varmış. Pehhh. Yarın bir gün sahibi satsa birine :D Hoşgeldin 23 nisan :D. Gizliliği dert edenler bari otursun kalsın whatsapp da daha makul emin olun.


    Ayrıca, bizim gibi endişe edip araştırıp geçiş yapacak kişilerin hareketlerine saçma bulan bir güruh da var. Onlara da ayrı ifrit oluyorum. Cevapları da belli; ''eee gardaşum instagram feysbuk tiviteer '' de bilgilerini almıyor mu ? '' WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor?  Gülüyorum sadece. Orada yapılan paylaşımlar zaten doğrudan piyasa ya veya dünyaya. İçini dışını zaten paylaşıyorsun, fikrini beyan ediyorsun vs vs. Onun gizliliği olsa ne olur. zaten açıksın. Fakat, metinsel iletişim mecraları gizli kalmalı. Neyse. Uzattım.

    Allah beni taş etsin ki signal'i yeni öğrendiğimden utanıyorum.





  • amma velakin kullanıcısına yanıt

    O haberi biliyorum ama söylenen o, gerçek öyle mi bilemeyiz. Rusya'dan çıkınca güvenmek zor oluyor. Bir de bahsettiğim gibi BAE'ye yerleşmesi daha da kötü. WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor? 

  • Tabi BAE de pek ışık vermiyor.

    Buradaki detayda olası bir düzenleme olursa buradan da kaçarız demeye getiriyor.

    Aslında Telegram yok edilmeye çalışılan bir platform çünkü inanılmaz bir warez akışı var.

    Yüksek boyutlu dosya paylaşımına imkan sağlıyor ve aklına gelebilecek her türlü premium içerik için kanallar var. Lisans sahipleri hiçbir şey yapamıyor çünkü gerçekten güvenli. WhatsApp, BiP, Telegram, Signal: Hangi uygulama hangi verileri istiyor?  https://telegram.org/faq/tr#s-telegramin-temeli-nerede




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amma velakin -- 12 Ocak 2021; 21:10:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.