Şimdi Ara

WhatsApp açıkladı: Yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılara ne olacak? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
10.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Watsab bize dayattığı sözleşmeyi ab ülkelerine de uygularsa kabul ederim bende yoksa sene başından beri telegram kullanıyorum zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine VETSEP BİLGİLERİ ÇALIYOR tayfası toplanmış. Sözleşmeyi aranızda kaç kişi okudu acaba? Okumayanlar için WhatsApp’in neleri kiminle paylaştığını size söyleyeyim.

    -Whatsapp mesajları ve konuşmaları iki uçlu şifreleme ile korunur. Bu mesajlara ve konuşmalara sizin dışınızda WhatsApp dahil kimse ulaşamaz.

    -Whatsapp mesajlarınızı veya uygulama üzerinden gönderdiğiniz medyayı(foto, video vs.) kendi serverlarında saklamaz. Sadece isterseniz sizin kendi bulutunuza kaydolur. Diğer herşey gönderildikten sonra Whatsapp sunucularından silinir.

    -Eğer ki mesajınız karşı taraf tarafından alınmadıysa (misal karşı tarafın interneti kapalı) bu gönderdiğiniz mesaj WhatsApp sunucularında 30 gün boyunca saklanır. 30 günün sonunda hala iletilmediyse silinir.


    Evet buraya kadar herşey tamam, madem böyle peki neden yer yerinden oynadı. Size asıl maddeyi açıklıyorum şimdi,

    -WhatsApp profil fotoğrafınızı, durumunuzu ve telefon numaranızı Facebook ile paylaşabilir.

    Yani aradaki tek fark bu, bunu da zaten yapıyordu fakat yasallığa döktüler. Ayrıca eminim ki burda atıp tutan çoğu kişi telefon numarasını zaten Facebook’a vermiştir. Yukarıda saydığınız uygulamaların hepsi çok çok daha tehlikeli uygulamalar. Kime ait olduğu bile doğru düzgün belli değil. Çift uçlu şifreleme yok, tüm mesajlarınız başkaları tarafından okunabilir. Mesajlarınız ve medyanız sunucular da tutulur. Dünyada hala en güvenli uygulama WhatsAppdir. Kendinizi kandırmayın ve boş hassasiyet göstermeyin, çoğunuz bilgilerinizi saçma sapan sitelere veriyorsunuz zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_23

    Fazla uzatmayacaklarını düşünmüştüm. Whatsapp' ı Facebook aldıktan sonra whatsapp eski whatsapp olamadı. Her ne kadar bu satın alımın ilkelerini etkilemeyeceklerini, değiştirmeyeceğini belirtselerde böyle olmadı. Bu kadar geniş çevre bu sözleşme olayına karşı çıkıyorsa sizin başta kullanıcı kaybetmemek adına bunu çok raftan kaldırmanız gerekiyordu. Ne kadar taraflı oldukları da bu sözleşmenin avrupa için geçerli olmamasıyla örtüşüyor. Madem böyle bir sözleşme dayatılıyor. Neden sadece avrupa ülkeleri bu sözleşmenin dışında tutuluyor? Böyle inat etmeye devam ederseniz çok kullanıcı kaybedersiniz.

    Eski WA nin sahibi şuan signal i kurdu. Kurucu o adam zaten kişilerin gizliliği konusunda çok takıntılı, Mark ise tam tersi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllar önce cem yılmaz bunun cevabını net bir şekilde verdi


    (kullanmaya devam)

  • Yaw zaten paylasilan veri paylasildi simdi gelip buraya aglayanlar, tepki gosterenler kadar ahmak bir toplum tanimiyorum. Size reklam sunuyorlar, resminizi pornhubda yayinlamiyolar merak etmeyin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hey Allah'ım..Zannedersin ki dünyanın sonu. Bu kadar mı bağımlı olduk.

  • Whatsapp kapatanlar unutmadan facebook, instagramı da kapatın...

  • Çok mu gerekli kullanmayın bu kadar basit
  • Facebook instagram telegram kullanmıyorum şükür
    Whatsapp ta biraz da mecburiyetten kullanıyorum şu an
    Ama sözleşmeyi kabul etmedim etmeyecegim de

    Bip e yavaştan alışıyorum zaten. Ordan devam ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkbluestaz kullanıcısına yanıt

    telegramda aynı ki... signal varken...

  • ne inatçı çıktın whattsap
  • facebook gurubuna ait butun sosyal medya hesaplarınıda kapatıcam ve silicem

  • Hoca ne demiş, İki kuruş ucuza bulsa gider yahudiden alır.


    WhatsApp şimdi yıllık 50 tl istese ne olur. Bedava oldugu sürece ürün bizleriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtube premium zaten kullaniyorum fakat arkadasa (sen youtube premium uyeliginin ucretini ödüyormusun) dedim whatsapp tan ve daha sonra youtube actim, böyle premium a üye olma ekrani geldi. Eee iyi de zaten yazisma suan da da takip edilip reklam çıkarılıyor? Ne hazirani coktandir takip ediliyor.

    Üstelik kazayla falanda hic bir sekilde son donemde çıkan sozlesmeye onay vermedim

    https://i.hizliresim.com/7a9boj.jpg




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vip Üye -- 23 Şubat 2021; 9:2:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whatsapp sanal bir telefonun sanal bir telefon olduğunu anlıyor mu? Sanmıyorum.


    Bu durumda telefonda bir emulator olsa, virtual machine kursak, whatsapp da onun içinde kurulu olsa. Virtual machine'deki HERŞEYE erişimi olsa, ama virtual machine'in bizim fiziki telefonda neye erişimi olacağına biz karar versek...


    Geriye bir tek whatsapp'dan yapılan yazışmaların içeriği kalır. Ona da dikkat ederiz. Bu da aslında bir çeşit şifreleme ile şifrelenebilir de, iki tarafta da aynı yazılımdan lazım falan. Çok gerçekçi değil.


    -----------------


    Ben direkt linux telefon istiyorum aslında. Android'le de ilişiği kesmek istiyorum.

  • Hahahahah tam bir komedi bu muhabbet


    Sanki önceden izlemiyordu ya da kaçacağınız uygulamalar sizin verinizi satmayacak


    Dataları herkes illa ki birine satıyor adam senin ülkene özel ya da yaşadığın bölgeye özel alt tarafı don reklamı, teknolojik alet reklamı, dizi platform vb reklamı verecek işte.


    Sanki hepiniz bakan, cumhurbaşkanı falansınız korkuyorsunuz ( gerçi bu insanlar farklı telefon kullanıyorlar tabii)

  • BİP kullanıyorum HD görüntü ve foto atabiliyorum. Geliştirilmesi gerekiyor tabi ama genel anlamda memnunum. Rehberimin yarısından çoğu geçti hergün sayı artıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Burda bence devlet gerekeni yapmalı ve insanlara dayatılan bu sözleşmeden dolayı vatandaşlarını koruyacak adımları atarak komple erişime kapatmalı uygulamayı.

    Bu yorumun bu kadar beğeni alması seviyeyi gösteriyor. Sen Senlanma ben kullanacağım. Benim mesajlarımı alıp istediğini yapması belki beni rahatsız etmiyor? Hemen kapatılsın hemen sansür nasıl kafa bu arkadaş.


    Whatsapp yerine telegram kullanacağıma signal kullanırım. İnsanlar güvenilir olanı değil popüler olanı tercih ettikçe bir şey değişmeyecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 23 Şubat 2021; 14:42:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir arkadaş da senin yazdığın mana da yazmış ona da açıkladım. Adamlar başka biryerde yapamadıkları şeyi gelip burada dayatıyorlar ve siz benim mesajlarımı alıp istediklerini yapsınlar diyorsunuz. Ülke de sadece siz yaşamıyorsunuz. Ben ne ifade özgürlüğünün kısıtlanmasından nede yasaklardan bahsettim benim profilim düşüncelerim ortada ama devlet gerçekten işini yapmak istiyorsa WhatsApp'a ya bu sözleşmeyi geri çek yada ben yaptırım yapacağım demeli. Devlet yada devleti yönetenler çıkıp kendi beğenmedikleri şeyleri keyfi olarak engellerse bu tabi ki doğru birşey değil ama WhatsApp'ın yaptığı da doğru değil.

  • tek çözüm kullanmamak topluca başka bir uygulamaya geçmek gerek bence.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.