Şimdi Ara

Westworld (2016-2022) | HBO | İptal Edildi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.990
Cevap
81
Favori
113.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • HBO, Michael Crichton tarafından yazılan ve yönetilen gerilim filmi Westworld’un bir adaptasyonu olacak dizi için kolları sıvadı.

    Yul Brynner ve James Brolin gibi usta oyuncuların rol aldığı 1973 yapımı filmde erişkinlere özel futuristik bir parkta bir arızadan dolayı kontrolden çıkan bir robotun ziyaretçilere yaşattığı dehşet dolu anlar konu ediliyor.

    Dizinin baş yapımcısı, yazarı ve yönetmeni olarak görev alacak Jonathan Nolan; Bad Robot Productions, Jerry Weintraub Productions ve Kilter Films’in yanısıra Warner Bros. Television ile beraber çalışacak. J.J. Abrams, Jerry Weintraub ve Bryan Burk gibi isimlerin de katkıda bulunacağı yapımda Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Miranda Otto, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Angela Sarafyan ve Simon Quarterman gibi oyuncuların dahil olduğu inanılmaz bir kadro yer alacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Person of Interest izleyenler bilir, oradaki hikaye hiçbir zaman Samaritan ve karşısındaki elemine adamların dünyası olmamıştır. Harold Finch tanrıyı oynar. Gabriel Hayward cebrail, Samaritan ise Samirilerin imgesidir. Ve daha sayısız düzen Tevrat ve İncil alıntılarıyla oluşmuştur.

    Teknoloji, fütürizm içerisinde eğer ki kader tayini yapıyorsa, insanların hayatlarında akış belirleyici rol üstleniyorsa orada tanrıcılık vardır. Westworld bunu çok üst perdeden yaptığı için seyircinin aklı bulanıyor olabilir. Fakat aynı zamanda dizi, kurguyu ve tanrısal düzeni o kadar iyi şekilde işliyor ki ağzınızın açık kalmaması imkansız. Biraz mitolojiyle, dini hikayelerle, en önemlisi de ikonografik anlatıyla haşır neşir olan kişiler Westworld üzerinde daha anlaşılır yorumlar getirecektir elbet. Şimdi şöyle bir üçüncü sezon dahil hafif bir kurcalamaya kalkarsak;


    Makine olarak görülen Rehoboam, bilge kral olarak bilinen Süleyman'ın oğludur. Süleyman ise kitaplarda bilgisinin kusursuzluğuyla bilinir. Saba Melikesi olarak bilinen kişi bile onu çeşitli sorularla test eder ve daha sonra altına boğar. Rehoboam ise halkına baskıcılık uygulayan, daha sonra ayrı olarak Yehuda Krallığı'na geçen kişidir. Liam Dempsey Sr ve Liam Dempsey Jr ile gördüğümüz iki karakter, incite inc sahipleri. Babası şirketi kurup oğluna devrederken, oğlu bu mirastan dolayı eli ayağına karışmış halde. Tarihteki rehoboam gibi ne yapacağını bilemez halde. Şimdi burada asıl anlatıyı veren şeyler dizinin sezon sezon opening kısımları aslında.



    İlk sezonda dikkat edersek hayvan olarak at ele alınmış. At, evcilleştirilebilen bir hayvan tıpkı ev sahipleri gibi. Ve burada çiftleşen iki figürü görüyoruz. Batı dünyası göz içerisinde, izlendiği çok belli. Ayrıca burada beyaz bir özden yaratılan host, yine beyaz bir öze batırılıyor. Henüz daha ne olduklarının bilincinde değiller.



    İkinci sezonda, makineler bir boğa üretiyorlar. Boğa burada ev sahiplerinin uyanıp vahşileşmesini simgeler. İlkte gördüğümüz gözü parçalayarak dış dünyaya, yani bilinmeze adım attıklarını gösterir. Bilinçsizlik durumundan, yavaş yavaş ''Ben kimim?'' sorusunu sormaya başlıyorlar. İlk sezonda gördüğümüz çiftin ise bir çocukları dünyaya gelmiş. Bir varlık hiçlikten oluşarak dünyaya adım atmış. Tepedeki hare benzeri bir küre, arkadaki ışık ile Meryem ve Çocuk İsa'ya atıftır.



    Artık berrak bir su içerisine yatırılan bir beden var. Çünkü bilinç kazandılar. O bahsettiğimiz özden tamamen arınmış haldeler.



    İçinde bulunduğumuz sezonun simgesi ise kartal. Burada kartalın güneşe kanat açtığını görürüz. Icarus hikayesi var. Daedalus balmumu ve tüylerden kanat oluşturur. Oğlu Icarus'u da denize ve güneşe yakın uçmamaları konusunda da uyarır. Icarus bu ikazı gözardı eder. Kanatları erir, çıplak kollarıyla güneşe uçtuğunu fark etmez. İşte buradaki kartal, ev sahiplerinin özgürce uçtuğundan bahseder. Onlar için bu felaket midir bilinmez. Ancak kutsal bir devlet oluşturma gayreti içerisinde oldukları kesin.

    Ayrıca önceki sezonlarda gördüğümüz beden artık bir yetişkindir.



    İki kişinin dokunuşu kuşkusuz Adem'in Yaratılış hikayesine gönderme. Burada detaylandırma yapalım. Adem'in yaratılış hikayesi ilk sezonda Robert Ford'un arkasında olan bir tabloydu. Opening içerisindeki iki parmağın buluşması buna işaret. Michelangelo bu tabloyu dinsel emirlerle 'zorunlu' olarak yapmıştır fakat alt metni çok net yerleştirir. Der ki;

    ''Tanrı, sadece insan aklının yarattığı bir şeydir.''

    Bu yüzdendir tanrı beynin içindedir. Ne tuhaftır arkasında ona yakın olan kadın figürün kim olduğu kesin değildir sadece. Havva, Meryem ya da bir başkası. Tıpkı ev sahiplerinin içinde kim olduklarının bilinmemesi gibi.

    Tanrıları oynayan adamlar ev sahibi yarattılar. Ev sahipleri, gökyüzünü (cenneti) bilinçaltının karanlık derinliklerinden ayıran suyun yüzeyine doğru yükseldikçe, ev sahipleri ve tanrılar birbirine karışır. Çekilme açısına baktığımız zaman ev sahipleri altta net şekilde görülürken, tanrı sadece kırılmış bir yansıma olarak verilir suda. Ev sahipleri yaratıcılarından daha gelişmiş hale geldiler. İlahi ve insan arasındaydılar, insanları da aşarak bilinçdışı bir forma kavuştular. Perspektif artık sudan aşağı doğru kaymaya başlar. Bu da artık robotların, tanrılar sınıfına girdiğinin göstergesidir. Tabii aynı zamanda Narcissus hikayesi. Dışarıda aradığı güzellik arayışının, bilgelik anahtarının kendi içlerinde olduğuna bir gönderme. Aynı zamanda spiritüel bir tasvir.



    Opening'de yer alan karahindiba savruluşuna dikkat edersek yine bir spiral döngü elde ederiz. Tıpkı bize verilen labirentte olduğu gibi. Bu simge, bir varoluşu temsil eder. Karahindiba savruluşundan sonra tüylerin rehoboam içerisine eklenişine de yine dikkat etmek gerek. İnsanların dünyasına çekilen beden, tekrardan robota veriliyor ayrıca. Beden ise bu defasında kanlar içerisinde. Tıpkı özün ve kanın son bölümde Maeve ile gösterilmesi gibi.



    Daha önce Caleb'ı gördüğümüz bir sahnede maskeli bir kadın ve arkasında rahibe var.



    Ne alaka derken izlediğimiz son bölümde Maeve, Serac'a diyor ki Paris'e gitmek isterdim. Serac'ın cevabı ise kafamızı iyice karıştırıyor: Paris artık yok. Diziyi izlerken dikkat edersek dünya popülasyonu o kadar çok değil. İnsanlar arasındaki etkileşim, sıklık ve nüfus yoğunluğu kalmamış. Bize verilen Serac'ın çocukluğu sahnesinde maskeli adamlar var.



    Dünyada felaket yaşandığı çok belli. Bir sahnede Dolores'i taşıyan araç ''lütfen yolu açın'' diyor. Fakat yolda kimse yok. İleri teknolojiyle donatılmış araçlar, kişilere atfedilen androidler, fütüristik mimari. İnsan yoğunluğundan eser yok. Felaketten sonra, azalan insan nüfusuyla beraber zenginleşen azınlık, ölen insanlardan kopyalar yaratarak ve onları robotlaştırarak kendilerine eğlence malzemesi yaratmış olabilir mi? O robotlar da artık bilinçlerinin farkına vararak bir zamanlar insan olduklarını hatırlayıp düzene karşı savaşıyor olabilirler mi? Bizim eğlence dünyasında gördüğümüz eğlencenin bir benzeri zaten dördüncü bölümde maskeleri taktıkları ortamda verildi.


    Her sorunun özünde ise şu cevap yatıyor ki, ne olursa olsun Rehoboam bize bir simülasyon bir de gerçek olmak üzere iki dünya yaratıyor. Gösterilen sahnelerde de muhtelemen tarihsel zaman aralığı var.
    HBO'dan açıklama geldi, sen ve birçok arkadaşın diziyi izlemeyi bıraktığınız için 3.sezon final olacakmış. Açıklamanın devamı da şöyle;


    5 sezon planladığımız ve Game of Thrones'tan sonra amiral dizi haline gelecek, her sezonuna 100 Milyon $ harcadığımız dizimizi, age of empires köylüsü ve birçok arkadaşının diziyi izlemeyi bırakması nedeniyle 3.sezonunun final sezonu olmasına kararlaştırılmıştır. Diziyi severek takip eden fanlarımızdan özür diliyoruz ama age of empires köylüsü ve birçok arkadaşı diziyi izlemeyi bıraktığı için bu diziye devam etmenin bir mantığının olmadığını üzülerek bildiriyoruz.

    İmza, HBO CEO'su Richard Plepler.
  • HBO+ JJ+Nolan
    izlememek mümkün mü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JJ + HBO. Bu diziyi kesin izlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JJ Abrams olmasaydı sadece Jonathan Nolan olsaydı daha iyi olurdu
  • Of of of. HBO kanalının ismi bile yeterken çalışılan adamlara baktım ve de çıldırdım. Heyecanla bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Professional Geek

    JJ Abrams olmasaydı sadece Jonathan Nolan olsaydı daha iyi olurdu

    hocam JJ nin kötü diziperi var ama lost ve person of interestin hakklarını yemeyelim.
    Zaten POİ de J.Nolan ile birlikte çalışıyorlardı galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Professional Geek

    JJ Abrams olmasaydı sadece Jonathan Nolan olsaydı daha iyi olurdu

    JJ'nin Fringe gibi bir dizisi varken ben o adama kötü diyemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HBO tamam da JJ yi duyunca bir durdum düşündüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Da Vinci was here


    quote:

    Orijinalden alıntı: Professional Geek

    JJ Abrams olmasaydı sadece Jonathan Nolan olsaydı daha iyi olurdu

    hocam JJ nin kötü diziperi var ama lost ve person of interestin hakklarını yemeyelim.
    Zaten POİ de J.Nolan ile birlikte çalışıyorlardı galiba.

    Kötü değilde Bad Robot senaryolarında mantık hatası oluyor.

    Person of Interest ve Fringe bende izledim, izliyorumda J.J Abrams sadece yapımcı, pek HBO tarzı dizileri bırakın, her hangi bir kablolu kanala dizi yapmadı daha.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Komi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Professional Geek

    JJ Abrams olmasaydı sadece Jonathan Nolan olsaydı daha iyi olurdu

    JJ'nin Fringe gibi bir dizisi varken ben o adama kötü diyemem.

    Fringe iyiydide işte mantık hataları vardı, gerçekçilik pek bulunmuyor ve gerçek bilim gibi gösteriliyordu.

    O yüzden ben karşıyı.
  • Asıl JJ varken düşünmeyeceksin. Bu adamı seviyorum ben her ne kadar lost'a karşı notr olsamda Fringe ve Star Trek serilerini severim. HBO var zaten JJ ve Bilim Kurgu sonunda be güzel birşeyler gelsin abi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuat

    Asıl JJ varken düşünmeyeceksin. Bu adamı seviyorum ben her ne kadar lost'a karşı notr olsamda Fringe ve Star Trek serilerini severim. HBO var zaten JJ ve Bilim Kurgu sonunda be güzel birşeyler gelsin abi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel olacak gibi.
  • Yerimizi alalım şurdan bir kişi.
  • Acaba hangi film yıldızı oynayacak bu sefer?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Professional Geek

    quote:

    Orijinalden alıntı: Da Vinci was here


    quote:

    Orijinalden alıntı: Professional Geek

    JJ Abrams olmasaydı sadece Jonathan Nolan olsaydı daha iyi olurdu

    hocam JJ nin kötü diziperi var ama lost ve person of interestin hakklarını yemeyelim.
    Zaten POİ de J.Nolan ile birlikte çalışıyorlardı galiba.

    Kötü değilde Bad Robot senaryolarında mantık hatası oluyor.

    Person of Interest ve Fringe bende izledim, izliyorumda J.J Abrams sadece yapımcı, pek HBO tarzı dizileri bırakın, her hangi bir kablolu kanala dizi yapmadı daha.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Komi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Professional Geek

    JJ Abrams olmasaydı sadece Jonathan Nolan olsaydı daha iyi olurdu

    JJ'nin Fringe gibi bir dizisi varken ben o adama kötü diyemem.

    Fringe iyiydide işte mantık hataları vardı, gerçekçilik pek bulunmuyor ve gerçek bilim gibi gösteriliyordu.

    O yüzden ben karşıyı.



    Fringe'de bahsedilenler zaten çoğu kişice sorulan, düşünülen şeyler. O kadar mantıklı anlatıyor ki insan bazen gerçek sanıyor. Fringe'de en çok son sezon vardı mantık hatası.

    Bir de yan konuları da çok güzeldi. Yahu Fringe çok güzeldi Herkes sevecek değil ama ben fanatiğiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İronik Adam -- 9 Haziran 2014; 23:21:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Westworld'u çocukken izlemiştim, o yıllar için efsanevi bir bilimkurgu filmdi. Merakla bekliyoruz bakalım...
  • HBO gördüm atıldım, J.J. dedi duraksadım. Çok orjinal fikirler çıkarsa da bunları rahatlıkla batırıp vasatı aşamayan bir yönetmen olduğu çok zaman var. Doğal olarak insan durup düşünüyor. Fakat HBO boş işe imza atmaz, hayırlısı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ed Wood

    HBO gördüm atıldım, J.J. dedi duraksadım. Çok orjinal fikirler çıkarsa da bunları rahatlıkla batırıp vasatı aşamayan bir yönetmen olduğu çok zaman var. Doğal olarak insan durup düşünüyor. Fakat HBO boş işe imza atmaz, hayırlısı.


    Hocam Anthony Hopkins oynayacakmış Evan Rachel Wood'la beraber.

    Kaynak:http://www.etonline.com/tv/148745_anthony_hopkins_and_evan_rachel_wood_cast_in_hbo_series_westworld/index.html

    Ben kesin izlerim Ama Abrams tehlikeli bir yönetmen-senarist.
  • Oyuncuları da mükemmel seçmişler. Gerçekten iddialı geliyor..
  • Gelsin izleriz Nolan olduğu sürece
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.