Şimdi Ara

Western Digital Elements Alacakların Dikkatine - Sakın Almayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önceden Western Digital Elements 4 TB Harici Hard Disk Almıştım, 2.5 sene kullandım, memnundum. Ancak daha sonra yeni bir HDD alıp önemli fotoğraf,video ve dökümanlarımı vs. koyup çok kullanmadan ayrı bir yerde kullanmak için yeni bir HDD almaya karar verdim. Daha önce WD element aldığımdan başta WD My Passport alacaktım. Ancak yeni çıkanların eskiye göre yavaş olduğunu yada zamanla yavaşladığını yabancı kaynaklardan okudum. Bende bildiğim WD Elements almaya karar verdim. 28.11.2020 de sipariş verdiğim HDD 3.12.2020 elime geçti.


    Western Digital Elements Alacakların Dikkatine - Sakın Almayın


    Kullandığımda sıkıntı yoktu. Bende zamanla önemli dosyalarımı PC yada diğer Harici disklerden yavaş yavaş atmaya başladım. Çok sık kullanmıyordum. Daha önce başıma gelen PC çökmesinden dolayı dosya yedeklerini buraya atmaya başladım. Dosya atarken harici disk kablosu takılı olduğu halde birkaç kere bağlantısı koptu. En son bağlantı koparken cızırtılı sesler çıkarırken bağlantı koptu ve bir daha açılmadı. 27.01.2021'de harici diskim bozuldu. 2 ay bile olmadan bozuldu.


    Garanti kağıdında garanti için İndex Bilgisayar ile iletişime söylediler. Bende garanti için 29.01.2021'de firmaya yolladım. 03.02.2021'de HDD bana geri gönderilmiş. Cihaza fiziksel müdahele yapıldığından dolayı garanti kapsamı dışında olduğu yazıyordu. Cihazı 2 ay bile kullanmadan bozuldu ve fiziksel müdahele bahanesiyle geri yolladılar.


    2 ay bile kullanamadığım ve 899 lira verdiğim ve halen taksitlerini ödediğim cihazım kullanılamaz hale geldi. Evet kullanmadığım bozuk cihazın taksitlerini ödüyorum. İçindeki verilerimi saymıyorum. Neyseki birçoğunun kopyası vardı.


    Bende başta sikayetvar.com'a başta yazdım. Site beni otomatik olarak Western Digital'in şikayet sayfasına yönlendirdi. Ancak orada hiçbir şekilde mesajım bile görülmedi. Daha sonra farkettim ki. Western Digital hiçbir şikayete bakmıyor. Bende İndex Bilgisayar'ın şikayet sayfasına yazdım. Benimle ilgilendiler. Cihazın fotoğraflarını çekip mail atmamı firma ile görüşecekleri söylediler. Ancak bugün sikayetvar.com alttaki mesaj ile karşı karşıya kaldım.


    Western Digital Elements Alacakların Dikkatine - Sakın Almayın


    Eski Hard Diskim Malezya üretimi gerçekten taş gibiydi. Kaç kere düşürdüm. Halen çalışıyor. Zaten buna istinaden Yine WD Elements hard diskimi aldım. Ancak yabancı kaynaklarda da Tayland üretimlerinin kalite olarak daha düşük olduklarını okudum.


    Western Digital Elements Alacakların Dikkatine - Sakın Almayın
    Western Digital Elements Alacakların Dikkatine - Sakın Almayın

    Soldaki Malezya üretimi halen çalışan daha yıpranmış. Sağdaki Tayland üretimi yeni gibi durup çöp olan.


    Markadan uzak durun hem paranız hem de belki paha biçilemez fotoğraf, anılarınız vs çöp olmasın.








  • Geçmiş olsun. Birazda şans işi dostum bazen en pahalı ürün 3 gün gider bazen de en kötü ürün 3 sene gider bu hep böyledir.

  • 12 Yıllık WDC 160GB diskim var, tabiri caiz ise "eşeğe biner" gibi kullandım, problemsiz çalışıyor.


    Biraz şans işi gibi sanki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

    12 Yıllık WDC 160GB diskim var, tabiri caiz ise "eşeğe biner" gibi kullandım, problemsiz çalışıyor.


    Biraz şans işi gibi sanki.

    Bende de 12-13 yıllık Western Digital var. Western Digital Elements Malezya üretimi sağlam ancak şimdiki Tayland üretimleri sıkıntılı. Yabancı kaynaklarda da mevcut.

  • Tüketici hakem heyeti beni haklı buldu. Zaten firma bana yetkisiz müdahele var demişti. Bilirkişide böyle bir müdahelenin olmadığını tüketici olarak benim değil firmanın ispatlaması gerektiği dışarıdaki ufak izlerin böyle bir şeye ispat olamayacağını belirtmiş. Firmada böyle birşeyi ispatlamadı. Daha sonra ücretsiz tamir dediler. Aslında ben yenisini vermelerini bekliyordum. Ancak firma tamir etti. Belki de iç mekanizmayı tamamen değiştirdiler. Bilemiyorum. Tabi benim içindeki herşey gitti. Ben de güvenip tekrar hiçbir şeyimi bu harddiske yedeklemedim. Şimdi köşede öyle duruyordu. Taki bir arkadaşım bir projesi için istedi. Anlattım durumu "Zaten 3-4 yedek alıyorum. Ondan lazım" dedi.


    Bir daha Western Digital almam. Firmaya güvenmediğimden değil. Tayland üretimleri kötü Malezya üretimleri yine fena değil. Tayland üretimlerinin dandikliği yabancı forumlarda da belirtilmiş. Ama bir daha almama nedenim İndeks Bilgisayar'ın böyle arızalarda ufak şark kurnazlığı yapmaları.





  • Arkadaşların dediği gibi biraz şans işi bende 6 adet yedek hdd var.zamanında 2si arıza yaptı garanti ile değiştirdim verileri attım 10-12 senedir kullanıyorumda bu saatten sonrada alsam SSD harici alırım onlarda pahalı.

  • kombra K kullanıcısına yanıt

    Baktım, benim eşek te Tailand üretimiymiş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.