Şimdi Ara

WD 2.5 inç Black HDD Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopa ssd taktım ve WD 2.5 inç Black HDD boşta kaldı ben de frisby hdd kutusu ile bu hdd yi hariciye dönüştürdüm fakt bir sorun var dosyaları HDD den başka bir HDD ye kopyalarken birden tık diye bir ses çıkıyor ve aktarım hızı sıfıra iniyor. Disk formatlandı bölünen parçaları birleştirildi sistem klasörü ve bölümü adına bir şey kalmadı. Yardım ederseniz sevinirim

    Not: HDD kutusunun yanında gelen ek güç kablosunu kullanmıyorum sadece USB 3 ile bağlı.



  • sorunun disk kutusunda olma ihtimali yuksek 1 hafta kullanip iade ettim frisby disk kutusunu benzer problemi yapiyordu sonra bir gitti bir daha da gelmedi allahtan diskime zarar vermedi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur bakacağım bi çaresine fakat güç kablosunu kullanmadığım için sorun yaratabilir mi acaba ondan emin olmam lazım bu konuda ne düşünüyorsun ?
  • ReDComrade R kullanıcısına yanıt
    2.5 luk degil mi disk hocam usb uzerinden sagliyor zaten gerekli olan enerjiyi gerek yok guc kablosu takmaya

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    evet öyle fakat wd black serisinin yük altındaki güç tüketim değerleri kafamı karıştırdı performanslı bir hdd ayrıca hdd kutusunda da ayrı bir güç girişinin olması bana bir işlevselliğinin olması gerektirdiğini düşündürüyor
  • 2.5 inch HDD kutularında harici güç girişi (genellikle) bulunmaz. Elektriği sadece USB üzerinden alır. Fakat bazı harddiskler normalden daha fazla güce ihtiyaç duyarlar.

    Standart 2.5 inch HDD'ler 5400 RPM iken WD 2.5 inch Black HDD 7200 RPM'dir. Bu sebeple daha fazla güce ihtiyaç duyuyor olabilir.

    Dikkat ettiyseniz bazı HDD kutularınının USB kabloları, bilgisayara girmesi gereken kısım iki tane USB'dir. Çünkü bir tane USB elektriği yeterli gelmediği durumlarda bile çalışabilsin diye bu şekilde yapmışlar.

    Daha fazla güç sağlayabilen kablo ile denemenizi tavsiye ederim.
  • hocam çift usb bağlantılı mini usb kablolar var, yani pc ye iki tane usb takıyorsunuz mini usb kısmını hdd ye, muhtemelen güç sorunu var, 5400 devir disklerde bile servislerde gücün yetmeyebileceğinden bahsediyor aynı diskten laptopa bende aldım performanslı bir disk yazık etme o şekilde mutlaka sorun çıkarır.
  • casual kullanıcısına yanıt
    Evet dostum zaten hdd kutusunda ayrıca güç beslemesi var fakat şu anda kablo başka şehirde kaldı. Emin olmak için sormak istedim güç veremediği için mi böyle yapıyor yoksa hdd kutusunda mı bir problem var amacım bunu belirlemek ona göre kutuyu değiştireceğim çünkü. Ama bana da büyük ihtimalle güç beslemesi sıkıntı çıkarıyor gibi geliyor. Bu arada disk gerçekten çok kaliteli 125 mb larla yazma yapıyorum arasıra ek güç kablosu ile bu seviyelerle sürekli aktarım yapabilirim gibime geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.