Şimdi Ara

Warrior Tank İçin Hit Cap ve Expertise Cap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni gelen t10larla birlikte bütün statlar alt üst olmuş durumda yine JC arar olduk. Oyun içinde zaman zaman hit cap ve exp capin ne olduğunu soruyorum bazı oyunculara ancak her biri başka birşey söylüyor. Aslına bakılırsa Exp > Hit cap diyenler çoğunlukta ama tam olarak bu hit cap ve exp capin ne olduğunu birisi tam olarak söyleyebilirmi acaba? Ben eğer yalnış bilmiyorsam Hit için 249, Exp için 26, Exp in 26 olmasına bazıları soft cap falan diyorlar. Bu konuda nedir görüşleriniz. İyice kafam karıştı.







  • Talentsiz, buffsız,
    LvL 83 Raid bossları için hit cap 263 (%8)dir.
    Expertise, soft cap olarak 6.5% dodge ihtimalini egale etmek için 26 expertise (214 expertise rating), hard cap olarak bossun 14% parry şanzını egale etmek için 56 expertise (460 expertise rating)tir.

    Druid tank oynuyorum. Warrior tankla mekanikler farklı olabilme ihtimali vardır ama Hit her zaman önceliklidir. Öncelikle hit caplenmeli veya cappe yakın bir seviyeye çıkartılmalı.

    Expertise ise başlıbaşına ayrı bir hikaye. Bence tanklıkta softcap diye bir şey olmaz. Neden; çünkü bossun arkasından tanklayamazsın :) (26 bir cap değildir. Yani sana yeterli değildir. Ortanın biraz üstü bir dps aggronu rahat alır.) Herhalükarda bossun önündesindir ve gerçek capin 56dır. Ne kadar expertise kasılırsa o kadar TPS (Treat per Second) eder ki daha rahat tanklarsın. Ne kadar expertise o kadar aggro...

    Expertise cap sıkıntısını saurfang 10manda yaşadım (off-spec tankım) yanımdaki maini tank olan arkadaş aggromu geçmemek için vurmuyordu ki saurfang ağa beni deli parryliyordu ! expertise 26 mı 26 ama yetmiyor !

    Kısacası önce hit cap sonra mümkün olduğunda expertise ... (desekte son verdiğim linkten belirli bir seviyeye kadar expertise nin daha değerli olduğu görlüyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crebain -- 16 Ocak 2010; 11:50:05 >




  • Benim şu halde exp 29, hit ise 222. Bosslardan hiç aggro kaçırmıyorum. Şimdi yeni aldığım T10 251 lvl chest ile expertise 22 ye indi. Bu hafta bu şekilde bir deniyim diyorum. Hit yine aynı 222. Soft cap dışında gerçek exp capini yakalamak neredeyse imkansız. Gemlerin hepsini +20 exp falan yapmak gerekir sanırım. =) Hit mi daha önemli yoksa exp hala çözebilmiş değilim her forumda başka birşey söyleniyor. Wow forumlarında bir başlık vardı onu bulunca buraya koyarım.
  • Şimdi bunu buldum.

    http://www.tankingtips.com/2009/01/07/expertise-is-always-better-than-hit/

    linkteki adresten alıntıdır.

    A. Small Values + 3/3 Vitality
    +100 Hit Rating = 3.05% Effective Hit
    +100 Expertise Rating = 6.10% Effective Hit

    B. Higher Values + 3/3 Vitality
    +200 Hit Rating = 6.10% Effective Hit
    +200 Expertise Rating = 11.10% Effective Hit

    C. Assuming we already have 100 Expertise Rating + 3/3 Vitality
    +200 Hit Rating = 6.10% Effective Hit
    +200 Expertise Rating = 8.05% Effective Hit

    D. Assuming we already have 164 Expertise Rating + 3/3 Vitality
    +200 Hit Rating = 6.10% Effective Hit
    +200 Expertise Rating = 6.10% Effective Hit

    E. Assuming we already have 200 Expertise Rating + 3/3 Vitality
    +200 Hit Rating = 6.10% Effective Hit
    +200 Expertise Rating = 6.10% Effective Hit


    Haven’t you shown that sometimes Expertise = Hit?

    It’s true in the latter examples that Expertise will offer the same amount of Effective Hit that Hit Rating does, but what you also need to understand is that when that’s the case Expertise is reducing a bosses chance to Parry whereas Hit Rating is simply reducing your chance to Miss a boss. A Parried attack results in the bosses next attack coming faster than normal which is clearly a bad thing. Basically in the worst case scenario, Expertise gives you the exact same Threat/DPS benefit as Hit Rating and it gives you additional survivability too!


    What to take away from this

    Expertise is always better than Hit Rating. So, whenever you have an option between the two you should always choose Expertise. In fact, Expertise is so much better than Hit that you should even consider taking Expertise over Hit when the amount of Expertise you’ll gain is a bit less. The best simple technique I can leave you with is when gemming your yellow sockets for Threat/DPS always choose Accurate Monarch Topaz over Rigid Autumn’s Glow.




  • Bu güzelmiş hakkaten bende buldum forumdaki başlığı ama gerek yok artık bundan sonra =) Hemen hemen aynı şeylerden bahsediyor. Bu arada t10 2 set bonusu aldım. Shield Slam ile 6-7k görmek çok acayip oluyor. xD
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.