Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (1917. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.556
Cevap
622
Favori
1.760.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19151916191719181919
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turktorrentte 2004 sürümü var, indirmek isteyenler indirebilir.
  • xxSpecter kullanıcısına yanıt
    Hiçbir yerde yokken de benim indirdiğim yerler vardı şuan hala var ama sana şöyle söyleyeyim oynanmış olduğunu anlıyorsun, format atarken orijinal UEFI desteği bile olmuyor falan, az sabır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat

    Hiçbir yerde yokken de benim indirdiğim yerler vardı şuan hala var ama sana şöyle söyleyeyim oynanmış olduğunu anlıyorsun, format atarken orijinal UEFI desteği bile olmuyor falan, az sabır.
    Hocam bende şuan Windows 10 LTSB sürümü yüklü. Medya oynatıcıdan film izlediğimde görüntüde kasma oluyor. Hani böyle oyunda fps düşmesi, frame atlamaları olur ya aynı öyle. Oyunlarda hiçbir problem yok ama her türlü medya oynatıcıyı denedim böyle bir sorun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam Technopat fanı falan değilim ama burda yazanlar dogru mu? Update üzerinden verilecek sürüm buymuş.


    https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-tuerkce-indirme-ve-kurulum.228362/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2004'ün gelişi şerefine uzun bir aradan sonra konuda güncelleme harekatı başlatıyorum.

    -İlk mesaj tamamıyla gözden geçirildi.

    -Miadı dolmuş her anlatım, sorun çözümü kaldırıldı.

    -Eskimiş, göze hoş gelmeyen anlatımlar yeni, olabildiğince minimal temiz görünümlü anlatımlarla değiştirildi. (devamı gelecek)

    -Başlıklar önem sırasına göre yeniden düzenlendi.

    -Windows 10 Fazla Bilinmeyen Kullanışlı Özelliklerin Anlatılması gibi bir kaç ANA Başlık eklendi, artık INDEX'te bunlar belirtilecek, alt başlıklar değil.

    -Birkaç ayarın sırası değişecek ve yenilikler eklenecek...



    Lütfen sizde bildiğiniz, gördüğünüz, aklınızda olanları paylaşmaktan çekinmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 27 Mayıs 2020; 2:55:4 >




  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Gelmedi ki daha?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. "Hızlı başlatı kapatmak" kısmı da güncelliğini yitirmiş galiba, bendeki son güncellenen windowsta ayarlar şu şekilde görünüyor:

    Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]
  • Hibernate özelliği bir şekilde kapanmış görünüyor.

    Yönetici cmd'ye şu komutu girin.

    powercfg -h on.

    Ardından resimdeki ekranda hızlı başlat etkin olacak, üstte şu şekilde "değiştirilemeyen ayarları değiştir" gibi bir yazı çıkacak ona tıklayıp hızlı başlat'a tik atabiirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 27 Mayıs 2020; 11:33:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    https://drive.google.com/open?id=0B_NSky2D0PQ6OFpyQXlsbGxXbDQ

    link bozulmuş sanırım
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi yaptım ama yine aynı pencere çıktı, bu pencere "değiştirilemeyen ayarları değiştir"e tıklayınca çıkıyor.
    Bu arada, Windows 10 Enterprise 1909 yüklü.
  • Şu konudaki bir arkadaş sırf mesaj sayısı kasmak için mesaj yazıyor şuraya. Adama bir soru soruyoruz adam cevap bile vermiyor ama nerede saçma bir şey var post kasmak için yazı yazmış. Üşenmedim eski mesajlara kadar gittim, adamakıllı hiçbir soruya cevap vermemiş o kişi. Ama nerede boş şey varsa yazmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxSpecter -- 27 Mayıs 2020; 12:27:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxSpecter

    Hocam selamlar. Şuan için en iyi, stabil Windows sürümü 1903 müdür?

    Alıntıları Göster
    1903 hangi güncellemesini kurduğunuza göre değişir. 1909 dan önceki son 2 güncellemesinden önceki bir güncellemesi yanlışım yoksa stabil di. 3 yıldır wim10 kullanıyorum ve stabil güncelleme neredeyse çok az gördüm.

    1903 de ondan önceki sürümde sorunlu güncellemeleri vardı. İşin berbat kısmı güvenik açıklarını kapatacağız diye çıkardıkları güncellemeler hep sorun çıkarıyor. Tam bir stabil güncelleme yayınlıyorlar ve diyorsun bu defa olmuş tak 2 ay sonra bir güncelleme yayınlıyorlar ve bozuyorlar yine. İşin berbat tarafı kullandığın windows10 lisanslı sürümse o sorun çıkaran güncellemeyi silme şansı olmuyor çünkü pc ister yeniden başlat istersen gece yatarken kapatıp ertesi gün aç o saçma sapan güncellemeyi tekrar kuruyor. PC her türlü güncellemeye kapatsan bile.




  • xxSpecter kullanıcısına yanıt
    Eğer bu yazıyı bana yazmadıysan gerisini okuma senin için geçerli değil.

    Yazdıysan(veya yazacak olan herhangi birine hitaben) benim mesajlarımdan bakılan yararlanılan bir nokta bile varsa hakkımı helal etmiyorum. (yeri geliyor burada saatlerce uğraşıyorum, emek veriyorum)

    Saçma olsa da flood olmasın diye 2 3 soruyu tek mesajımı editleyerek yanıtlıyorum çoğu zaman, örneği hemen yukarıda.

    Benim artık burada hiçbir şey kasmaya da yapmaya da ihtiyacım yok, her şey ortada, referansı, arkadaş sayısı cart curt, dolmuş taşmış...

    Bana günde bir ton soru geliyor müsait oldukça hayrına bir şeyler yapmaya çalışıyorum, hiç zorunda falan değilim, beş kuruş çıkarımda yok, reklamlı bir link falan... yapmaya da bal gibi hakkım var he bu arada olursa onu da duyurmaktan çekinmem, kimseyi de zerre alakadar etmez.

    Bunu başkasına da yazdıysan, sen kimsin ki burada ücret vermeksizin sorduğun her soruya cevap alma hakkını kendinde görüyorsun? veya flood yaptığına karar veriyorsun? şikayet ettiğin kişiyi yargılamak için en az onun kadar faydalı paylaşımın olması lazım, bakıyorum yüzde biri bile yok... şikayetin varsa ufak çocuklar gibi istediğini alamayınca ağlayacağın yerde yönetime şikayet edersin, onlar kararı verir, mesajı siler vs.

    Tekrar ediyorum bana veya başkasına söylemiş ol, seni kimse kâle almak zorunda değil, buradan baktığımda birkaç harften oluşan anonim, sanal bir karaktersin.

    Bazıları sadece paylaşım yapıp çıkıyordur sorulara cevap vermek istemiyordur, senin gibi bencil insanlar yüzünden forum ruhu bütün internette bitti, hayrına paylaşım yapanları küstürdünüz. Yahu yabancıların paylaşımlarına bakıyorum en ufak bir faydalı bilgiye neler yazıyorlar, nasıl saygı duyuyorlar, burada iyilik ettikçe kötülük buluyorsun, yıllar değişiyor bu ülkede hiçbir şey değişmiyor, 3. dünya ülkesi olmaktan çıkılamıyor, yazık...

    Bugün konuda yenilikler yapacaktım vazgeçtim. (diğer arkadaşlar kusura bakmasın)


    Edit: Son cevabım olsun daha muhattap olamam çünkü bu seviyeyle.

    -Cevap vermeye yüzün yok diye algıladım ben, herkes görsün diye bilerek yazdım, şimdi konumdan çıkış yap ve bir daha giriş yapma diyeceğimde senin gibilerde nerede o davranış, en ufak paylaşımda ilk siz damlarsınız buralara, bunun bir adı var da burada söylenmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 27 Mayıs 2020; 16:15:6 >




  • Son 2 sayfada en az 10 tane gereksiz mesajın var. Ve sadece benim sorularım değil, bir sürü arkadaşın sorusuna zahmet edip cevap bile vermemişsin. Siyah, kalın puntolarla yazı yazıp insanların dikkatini çekince yardımsever biri olmuyorsun.

    Ayrıca bu mesajı bana pm atıp sonra buraya yazman da nasıl bir şovmen olduğunu gösteriyor. Dikkat edersen senin yaptığın gibi attığın pm'ye seni takıp cevap bile vermemişim. Buraya yazdığına göre biraz alınmışsın, sonuna eklediğin şaşalı cümlelerden belli.

    Yöneticilerin bu olaya el atması lazım. Biz buraya bilgi almaya, yardım almaya geliyoruz adam bütün sayfayı tek cümlelik alakasız cümlelerle kirletiyor, bir tane soruya cevap bile vermiyor, sadece mesaj sayısı kasıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxSpecter

    Son 2 sayfada en az 10 tane gereksiz mesajın var. Ve sadece benim sorularım değil, bir sürü arkadaşın sorusuna zahmet edip cevap bile vermemişsin. Siyah, kalın puntolarla yazı yazıp insanların dikkatini çekince yardımsever biri olmuyorsun.

    Ayrıca bu mesajı bana pm atıp sonra buraya yazman da nasıl bir şovmen olduğunu gösteriyor. Dikkat edersen senin yaptığın gibi attığın pm'ye seni takıp cevap bile vermemişim. Buraya yazdığına göre biraz alınmışsın, sonuna eklediğin şaşalı cümlelerden belli.

    Yöneticilerin bu olaya el atması lazım. Biz buraya bilgi almaya, yardım almaya geliyoruz adam bütün sayfayı tek cümlelik alakasız cümlelerle kirletiyor, bir tane soruya cevap bile vermiyor, sadece mesaj sayısı kasıyor.
    olayın benle alakası yok ama birkaç şey de ben söyleyeyim. yaşım 35. win 98 den beri kullanırım bu windows sürümlerini, yeri gelir tv konusu, yeri gelir telefon konularında dolaşırım. 3 4 sene önceki bir yazıma mesaj atan insanlar olur, seve seve cevap veririm. yeni birşey almışımdır, adam onla ilgili soru sorar anlatırım uzun uzun. eksi ve artılarını söylerim.

    madalyonun öbür yüzüne bakarsak, birşey alacağım zaman, daha önceki kullananlardan birkaç kişiye yazarım, adam görüldü atmaktan başka bir şey yapmaz yada geri dönüş çok az olur, sonra olan bana olur, başka şekilde ulaşır öyle alırım, beğenmezsem iade ederim. konu kapanır.

    5 yıl olmuş konuyu açalı, iyi kötü her güncellemede bir şeyler yapmaya çalışıyor, konu sahibi olabilir ama diğer arkadaşlar ( ben de dahil ), biliyorsak, anlıyorsak yardımcı oluyoruz arkadaşlara.. konu sahibinin hiç mi özel hayatı olmasın? herşeyini bırakıp oturup insanlara cevap mı versin? windows her bilgisayarda aynı şekilde çalışmıyor, kimisinde hdd, kimisinde yüksek işlemci kullanımı gibi sorunlar oluyor, bunları yaz yaz nereye kadar.

    yapılan işe saygı duymalısın. konu sahibini seversin sevmezsin ayrı ama saygı duymak zorundasın. insanlar bir şeyler yapmaya, bilgisi varsa yardımcı olmaya çalışıyor. daha iyi bildiğini düşünüyorsan buyur sen de katıl aramıza. kimsenin senin yazdığın soruya cevap verme zorunluluğu yok. konu sahibinin de her posta cevap vereceğim diye bir iddiası yok.

    hem post kassa ne olacak? örneğin benim mesaj sayım 300 olsa nolcak, 30.000 olsa ne olacak? mesut çevik yada erdi abi, siteyi, arkadaşın üstüne mi yapacaklar?

    denk geldik mi yazıyoruz işte. el birliğiyle, sorunu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.. bence sen de denemelisin.

    şahsi olarak konu sahibini tanımam etmem. bunu da belirteyim, sonra altında birşey aramasın kimse. sadece 5 yıldır verilen emek, uğraşılan şeye saygı duyuyorum, ara sıra da gelir, sorunum varsa yazar, bildiğim bir konu varsa da yardımcı olmaya çalışırım.. konu bundan ibaret.

    sevgiyle kalın. iyi forumlar.




  • xxSpecter kullanıcısına yanıt
    Bu tür kişisel mesajlarla başlığı amacından uzaklaştırmayın lütfen, başlık sahibi arkadaş yıllardır konuyla ilgileniyor. Hevesini kırarsanız ne geçecek elinize? Benzer bir durum donanım anakartlar kısmında olmuştu, o kadar faydalı başlığı silip gitti konu sahibi olan foruma oldu.
    Herkesin sinirlerinin gergin olduğu şu günlerde biraz daha anlayışlı olmakta fayda var.
  • Hiç kimse kimseye cevap vermek zorunda değil. Ama soru sorulan bir postun altına gelip vurdumduymaz şekilde konudan alakasız birşey yazınca sizce etik bir davranış mı oluyor? Ben konudan ötürü yargılamıyorum dikkat ederseniz. Hani konuyu öne sürüp, duygusallık yapmakta bana biraz saçma geliyor.

    Ben Xiaomi markası Çin dışına doğru düzgün çıkmazken Türkiye'de ki en büyük cihaz incelemelerini yaptım bu forumda ve sinema bölümüne katkımda yatsınamaz. Dönüp de tartıştığım adamlara konudan alakasız ''bak ben bunu yaptım sen bana laf söyleyemezsin'' demedim. Komik çünkü. Biz burada neyi tartışıyoruz, siz neye dahil olmuşsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxSpecter

    Hocam bende şuan Windows 10 LTSB sürümü yüklü. Medya oynatıcıdan film izlediğimde görüntüde kasma oluyor. Hani böyle oyunda fps düşmesi, frame atlamaları olur ya aynı öyle. Oyunlarda hiçbir problem yok ama her türlü medya oynatıcıyı denedim böyle bir sorun var.

    Alıntıları Göster
    Merhaba, keşke biraz daha sabretseydiniz çıkış yapmadan önce, ben de ateşe körükle gitmek yerine tüm herkesin bayramını tekrardan kutlar itidalli olmanızı öneririm.

    Cevaba gelince ben de bu hafta içinde indirdiğim iki videoda kasma sorunu ile karşılaştım, media player classic kullanıyordum ve diğer bütün oynatıcıları denedim.

    Potplayer dışındaki hepsi aynı şekilde kasıyordu ama bu demek değil ki aralarından en iyisi potplayer'dir.

    Videoları başka sitelerden indirdim sorunun videolardan kaynaklandığını gördüm.

    Siz de benzer şekilde potplayer indirip ilgili video dışında başka videolarla deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 27 Mayıs 2020; 22:54:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    SSD ayar kısmının bir önemi kalmadı artık. Windows SSD kullandığını anlayıp ona göre yapıyor ayarlamaları. Sürücü en iyi duruma getirme aracı da değişmiş durumda, SSD sürücülerle HDD sürücülere aynı işlemi yapmıyor. Microsoft artık düşünmüştür tüm bu hizmetleri çünkü SSD epey yaygınlaştı. Gerekli optimizeler yapılmıştır bence artık. Gereksiz kurcalamaya gerek yok.
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Hibernation'u araştırın.

    Güç seçeneklerinde karma uyku olayı varsa vardır yani, çok basit mesele bu, siz microsofta güveniyorsanız kapatmayın o zaman ne diyeyim. Boşu boşuna SSD ye veri yazılsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19151916191719181919
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.