Şimdi Ara

VW T4 2.4 Yakıt Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Donanım haber ailesi. Biz babama çift kabin kamyonet 99 model t4 aldık. Motor 2.4 aracın km 310 bin ancak motorcular motorda sıkıntı olmadığını söylediler(bütçemiz buna elverdi o yüzden bu aracı aldık 13.500e bu araç alınır mı gibi yorumlar yapmayın lütfen). Araçta duman atma, sabahları çalışmama, basınca gitmeme gibi problemler yok gayet sağlıklı görünüyor. Triger seti yağ ve filtreleri de değiştik alınca. Soruna gelince kırmızı ışık yandığında 50 liralık normal motorin aldık opetten. Tek çizgiye yanaştı yakıt kmyi sıfırladım ve 70 km yol yapınca kırmızı ışık tekrar yandı. Ne oluyo dedim kendi kendime. Bu araç bu kadar yakıt yakamaz arızalı olsa da bana göre ki ustalara baktırdık görünürde arıza yok. Denilene göre çift şamandıra var ve yakıtı az gösterirmiş. 50 liralık mazot deponun dibine mi yayıldı kaldı anlamadım.Sizce normal mi? Denemek için de tekrar 140 liralık mazot aldım bugün yarıma yaklaştı bakalım kaç yapacak. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.







  • erkanarı E kullanıcısına yanıt
    Normaldir. T4 2.4 yaklaşık 60 kuruş civarı yakar ve depon kırmızı ne zaman yandığı da belli değildir o nedenle anlayamassın Deponu fulleyi test etmeden ne yaktığını tam anlayamassın. Deponu fulle 100 km şehir içi kullanım yap ve tekrar fulle kaç litre aldıysa ona göre hesaplarsın. Aynı şekilde birde otoban yada uzun yolda dene hesabını artık bilirsin. Kazasız kullanımlar.
  • Ne diyorsunuz siz? Bu araba kmde 60 kuruş yakıyorsa taşımanın anlamı yok. Şehir içi yüksüz kullanımdan bahsediyorum. Ama dediğinizi deneyeceğim doldurup 100 km sonra tekrar dolduracağım ancak öyle anlarız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel
  • Arkadaşlar enjektör memeleri değişti,MAzot pompası söküldü yapıldı temizlendi yerine takıldı.Tüm filtreler değişti,triger değişti.Anlayacağınız motor dışında herşeyi yapıldı arabanın ancak yakıt tüketimi hala yüksek.100 kmde 13-14 litre takıt tüketimi mümkün mü şehir içi boş vaziyette? Ayrıca araçta yağ eksiltme durumu yok gidişi çekişi de iyi. Bilenler bi akıl versin
  • 2.4 düz dizel ve 75 hp bir araçtan bahsediyoruz.şehir içi 11-12 lt görmesi normal.ayrıca 310 bin km de çok çok normal.az yakması için 2.5 TDI 88 hp intercoolersız lar iyi bir seçenek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.