Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2676. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53.710
Cevap
458
Favori
3.637.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26742675267626772678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat8550

    tümseklerden geçerken bende gocurtu oluyor... soltaraftan geliyor.ama sadece tümseklerde oluyor.

    benim araçta da buna benzer bir ses aldığımdan beri arada geliyor. Sinir bozucu ama sürekli gelmediği için önemsemedim fazla.

  • Aracı 60000 bakım için servise bıraktım yok hidrolik yağı yok sunroof bakımı derken 2800 TL fiyat çıkardılar ayıp valla garantim biter bitmez özel servise geçeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rumpelstilzchen kullanıcısına yanıt

    Fren hidroliği normal şartlarda 2-3 senede bir değişen bir kalem ve tahminen 250-300 tl alıyorlar.


    Sunroof bakımı için ne ücret çıkarttılar acaba?


    Ses şikayetiniz var mıydı? Normalde şikayet yoksa bakım yapmıyorlar sanıyordum. Yoksa 60k diye mi yapıyorlar?

  • daha önce de buraya yazmıştım, aracımın aşırı yağ yakma sorununu. yaklaşık 2-3 bin km'de 1 lt kadar ki buda 2 servis arası bakımda tam bir yağ dolumundan daha fazla ediyordu.


    göstermediğim yer kalmadı, viskozite yüksek yağlarda aldım ama sorun hep aynı. en son turbo da yağ kaçağı var dediler. tüm motor aşağı inecek bakacağız çözüleceği garantisi yok dediler.


    diyeceğim bu 1.2 tsi motorlar çok sıkıntılı. hazır 2.el şu aralar revaçta iken aracı satmayı düşünüyorum. bütün motor inip açılacak sonra tekrar kapanacak akıl karı iş değil.


    golf alacak olanlarda 1.2 motor bence 2.elde almasınlar çok sorunlu motor. onun yerine gidin 1.0 e-tsi alın tamamen yenilenmiş motor

  • Eng. kullanıcısına yanıt

    Herhangi bir şikayetim yoktu hocam. Sunroof 30 binde bir yapılıyor 400 küsür TL dedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rumpelstilzchen kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim bilgi için. Serviste her işlem pahalı malesef. Temizlik ve özel gres için yüksek bir rakam dediğiniz gibi

  • muhendisgsm kullanıcısına yanıt
    İnsan yapımı mühendis bey. Sizin arabada sıkıntı var galiba. 99bin km kullanıyorum. Yağ uyarısı 1 kere başıma geldi sadece.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yigit3735 kullanıcısına yanıt

    hocam dediğin gibi bu tamamen şans, kiminde hiç sorun olmuyor kiminde 90-100 binden sonra başlıyor kiminde 150binde başlıyor.


    ama tek gerçk var ki bu 1.2tsi motorlar sorunlu. sorun yaşamayan neredeyse bir elin parmaklarını geçmiyor.


    ben sahibinden de aracı bugün sattım, alacak kişi ekspertiz yaptırdı orada da turboda yağ kaçağı olduğu çıktı. adam bilerek aldı. kurtuldum :)


    1.0 e-tsi alacağım

  • muhendisgsm kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun yeni golf 8 o zaman size.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muten_roshi kullanıcısına yanıt

    2017 highlineda var hatta sevmediğim bir özellik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yokuş aşağı inerken dsgnin vites seçimlerini beğenmiyorum. geçen ay oldukça dik ve virajlı yollarda golfümü kullandım. aracın sürekli vitesi 3'e alma eğilimi var. hadi tamam kalkarken dsg arıza yapmaması için hemen 1'den 2'ye çıkma eğilimini biliyoruz. ama neden 2'den 3'e alıyor anlamıyorum. dimdik yokuştan iniyorum. 2. viteste tutsan daha az fren yapmam gerekecek. ama pat diye alıyor 3. vitese. arabada hızlanıyor haliyle. ekstra fren yapmak zorunda kalıyorum. tabi bende bunun yerine kulakçıklardan sürekli düşük vitese geçiriyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul615 -- 11 Ekim 2021; 10:22:52 >
  • Bende de tam tersi yokuş aşağı çok yavaşlayınca 2'ye düşüyor ve geri 3'e çıkmıyor kolay kolay. Tam gaz vermek veya yolun eğimi bitmesini bekliyor.


    yokuş aşağı hafif frene basıp yavaşlarsanız bir süre sonra eğimli yolda yavaşlamak istediğinizi algılayıp vites düşürüyor ve motor freni yapıyor. Sert fren yapıyorsanız motor freni yapmak istediğinizi algılamıyor olabilir.


    Bir diğer nokta da DSG'de 3, normal arabada 2. vites sayılır. 1. vites oranı çok düşük düz vitesteki orana göre.


    Düz viteste de hareket edince hemen 2'ye atılması gibi o da 3'e atıyor haliyle. Diğer vitesleri de erken atıyor ama DSG'deki 3'ü, diğer arabalardaki 3 gibi düşünmeyin


    Belki bu şekilde düşünürseniz istediğiniz gibi davranabilir.

  • Eng. kullanıcısına yanıt

    "Bende de tam tersi yokuş aşağı çok yavaşlayınca 2'ye düşüyor ve geri 3'e çıkmıyor kolay kolay. Tam gaz vermek veya yolun eğimi bitmesini bekliyor."


    aslında benim beklentimde bu şekilde olması.en azından daha önce kullandığım arabalarda bu şekildeydi. ama benimki yokuş eğimi bitmeden ve ben gaza hiç basmadan 3'e atıyor.


    "Düz viteste de hareket edince hemen 2'ye atılması gibi o da 3'e atıyor haliyle. Diğer vitesleri de erken atıyor ama DSG'deki 3'ü, diğer arabalardaki 3 gibi düşünmeyin"


    bu şekilde düşünürsem çalışması doğru diyebiliriz. ama sanki sizin vites değiştirmenizden biraz daha farklı davranıyor benim arabam. bakım zamanı geldi. servise götürünce bu konuda bir bahsedeyim. belki kontrol edecekleri bir şey vardır

  • araba hareket ettiği sürece veya garip ses gelmediği sürece servisin yardımcı olabileceğini sanmıyorum. çünkü özel bir durum.


    normalde benimki de sürekli yokuş aşağı vites büyütüyor ama fren pedalına hafif ve uzun süre basınca vites düşürdüğünü keşfettim. Bir de kulakçıklarla müdahale de gerekiyor bazı durumlarda.


    Bana yokuş yukarı davranışı daha çok sıkıntı yaratıyor. Pedala daha çok basmazsam yokuş içinde, araba iyice çekişten düşmeden vites düşürmüyor. Gaza az basarak gideyim dersen araba bayılıyor.


    Yani sizin ne yapmak istediğinizi pedallardan anlamaya çalışıyor.

  • Arkadaşlar orjinal otomatik klima panelim satılıktır. Koltuk ısıtma yaptırdığım için boşa çıkmıştır. Çizik, hata, kusur yoktur. Golf 7/7.5-Passat 8/8.5-Tiguan 2 uyumludur. Ankara içi elden teslim edebilirim, diğer şehirlere de kargo ile gönderebilirim.,


    Fiyat: 500 TL

  • merhaba arkadaşlar dün sanroof perdem bozuldu. tamir edilir mi acaba edilmezse de uygun perde nereden alabilirim.

  • 2016 golf 7 1.4 Tsi 125 lik düz vites triger değişimi ne zaman arkadaşlar ?


    triger zincir mi kayış mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woodgate -- 3 Kasım 2021; 20:31:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 180 bin kilometrede golf 7 tdi var. alınır mı sizce? olası masrafları nedir ve sanayide bakım fiyatları, bakım aralıkları nelerdir kısaca bahsedebilirseniz çok sevinirim.

  • tLqA kullanıcısına yanıt

    kronik bir kaç sorunları var tdi motorların,devirdaim pompası su kaçağı,enjektör arızası,bagaj bölümüne su alması,kavrama ve mekatronik arızaları. Bence eski bir vw alınmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • woodgate kullanıcısına yanıt

    Servisin verdiği bilgiye göre,aynı model ve donanıma sahip araçlarda,farklı parçalaıın kullanılmış olabileceği yönünde,zincir yada kayış olduğunu anlamak için şaşi numarasından bakmak gerekiyormuş, sizin 2016 tdi golf’de kayış varsa,aynı özeliklere sahib başka bir 2016 tdi golf’de zincir olabilirmiş. Zincir ses yapınca değilir,kayış bakımdan bakıma kontrol edilir,çatlak,esneme va varmı diye,varsa değiştirilir,yoksa 180 bin km’de değiştirilir miş. Benim golf7 aracım 1.4 tsi dsg 122hp 2013 modeldi,150 bin km’deyken satmıştım 7. Yılında değişmemişti,servis şaşi no dan bakmıştı kayış çıkmıştı😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 26742675267626772678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.