Şimdi Ara

VPS-domain yönlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, vps sunucusunda nginx, gunicorn ile çalışan flask uygulamam var ve ip üzerinden erişebiliyorum. server_name olarak nginx dosyasına ve Domain’e vps sunucusunu nameserver olarak ekledim fakat domain üzerinden erişemiyorum. Sunucuyu aldığım site panel olmadığı için destek vermiyor. Nasıl çözebilirim, Fikri olan var mı acaba?



  • dns'i kendin tutmanın bir anlamı yok. dns i domaini aldığın yerde tut (yoksa öyle bir imkan, imkanı olan yere geç (isimtescil mesela)). Orada dns panelinde domain i vps olarak göster. bu kadar.

  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Vps ve domain güzelnrt üzerinden aldım ve domain tarafındanki ns ip’leri vps’e bağlı. Yorumunuzu yanlış anlamış olabilirim, bir-iki haftadır uğraşıyorum
  • mrkrc kullanıcısına yanıt

    Namesever ayrı bir hizmettir. Eğer vps inde kendi nameserverini tutacaksan. ozaman o sunucuya bind kuracaksın ve aynı nginx te yaptığın gibi onada bir konfgürasyon yapacaksın.


    20,25 sene önce biz yapıyorduk mecburen. Şimdi domaini satın aldığın yerin bir name serveri var ve sana bir panel veriyor. o panele girip ns i o şirketin verdiği ns yapıyorsun (çoğu yerde ücretsiz).


    yani dns kaydındaki ns kaydı senin ip'in olmayacak eğer olursa, vps te birde dns server (bind) kurman lazım.


    123.1.1.24 ise ip.


    hedehodo.com. 1100 IN A 1 123.1.1.24

    hedehodo.com. 1100 IN NS ns.benimdnsprovider.com.


    gibi sen NS kaydını 123.1.1.24 yaptığın için oda vps te dns server (bind) arıyor olmadığı içinde bulamıyor. Kendi NS inle uğraşma güvenliğidir şudur budur 3 kayıt tutacam diye değmez. 100 kayıt içinde değmez. başkasına ihale et. kendi işine bak.


    NS tir, Mail serverdir, FTP dir. bunlar bakması yürütmesi meşakkatli işler, sırtından at.





  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. O zaman panel kurdurup tekrar deneyeyim
  • mrkrc kullanıcısına yanıt

    Hayır. Domaini kimden aldıysan orada halledeceksin. Şimdi panel diyeceksin onlarda senden tekrar para isteyecekler.


    Türkiyede isim tescilde var ip bazlı düzenleme diye geçiyor, godaddy de de var. başka alan adı satıcılarında da. Orada name server o adamların name server oluyor. sen web tabanlı bir yerden kayıtları düzeltiyorsun o kadar.

  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Hocam ücretsiz panel de kuruyorlar. Bizzat aşağı destek cevabını bırakıyorum. Farklı bir vps satıcısını deneyeceğim sanırım. Biraz kurcalayayım.

    Merhaba,

    Panel kullanımı olmadan manuel yapılandırma noktasında desteğimiz ne yazık ki bulunmamaktadır. Bir sistem yöneticisinden destek alabilirsiniz.
  • Nameserver vs gerek yok. Örnek veriyorum, GoDaddy den domain i satın aldıktan sonra o domain ile ilgili dashboard'a gidiyorsun. İlgili domain'e A tipinde bir kayıt ekliyorsun ( kaydın değeri senin vps deki ip adresin)

    Daha sonrasında vps de ki nginx'e eğer gelen isteğin host değeri benim domain'e eşitse makinada çalıştırdığın uygulamanın portuna yönlendiriyorsun(örneğin localhost: 8080)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.