Şimdi Ara

VoWifi Turk Telekom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.709
Cevap
24
Favori
129.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, VoWifi Turk Telekom'da ne zaman hizmete sunulacak bilgisi olan var mı?


    Diye 2017 yılında konu açmışım. Nihayet 2020 yılında hizmete sunulmuş. Vatana millete hayırlı olsun :)

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/4-5G/hd-gorusme.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylove -- 6 Nisan 2020; 0:11:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu tip teknolojileri altyapıya uygulamak için teknik becerisi ve bilgi birikimi yüksek insan kaynağı gerekiyor. Malesef TT'da bunlar yok. Diğer operatörlerden Turkcell zaten teknik anlamda en becerikli operatör konumunda. Vodafone ise istediği zaman uluslararası teknik birikimini Türkiye operasyonlarına aktarıp bu teknolojileri abonelerine sağlayabiliyor. Türk Telekom 'un ise arkasında mobil operasyonlarını güçlendirecek vizyoner bir ekip yok, bu sebeple ne zaman vowifi hizmetine başlarlar burası meçhul.
    Komedi operatör. Turkcell ile taahhüt'üm bittiği gün TT'den bir personel geldi iş yerine. Dedi böyle böyle. Paket Turkcell'de ki paketimin ücretinin yarısı. İçindekiler ise 3 katı.

    Çekme tereddüttüm var dedim, olmaz dediler. Vs. Vs. Ofiste 5 kişi TT'ye geçtik. Prime'li olduk 15 GB tarifesinde.

    2.5 Yıldır Turkcell kullanıyorum, hiç 3G görmedi daha. TT'da daha LTE ibaresini göremedik çok şükür. Sürekli 3G. Müşteri hizmetleri ile görüşüyoruz, bizlik sorun yok, cihazınız desteklemiyor. WTF ?? iPhone 6S ile Turkcell'de kullandığım hizmeti cihaz desteklemiyor, garip (!)

    Bir şekilde allem ettik kallem ettik. LTE geldi VoLTE yok. Cevap yine aynı, cihaz desteklemiyor. TT mağazalarına gelip 5 para etmez cihazlardan birini alabilirsiniz cevabı ile görüşme sonlandı.

    15 GB + 3 Ay 30 GB internet aldık. Turkcell ile en kötü şartlarda gördüğüm ortalama 230 Mbit hat gitti yerine 13-25 Mbit arasında değişkenlik gösteren hat geldi. Aradım cevap yine aynı, cihaz yüksek hızları desteklemiyor.

    Gün içinde 100 dk civarı konuşan biriyim. Operatör değişikliğinden sonra konuşmada ki ses kısıldı, aynı şekilde de ses karşıya kısık ve ara ara yankılı gidiyor. Cevap farklı ancak mantık yine aynı, cihazınız arızalı.

    TT uygulamasını kurduk, zar zor giriş yaptık. Nereye tıklarsam tıklayayım "Bir hata oluştu", "Servis Hatası" mesajı. Uygulamalarından hiçbir şey yapılamıyor. Tıkladığınız 10 yerden 8'inde hata mesajı ile karşılaşıyorsunuz.

    Selfy'li olduk, Selfy uygulaması sen bizden değilsin diyor. Mesaj göndererek aboneliği başlat diyor. Gönderiyorum, zaten Selfy'lisin ya diyor. Anlayacağınız bu uygulama da ayrı bir rezalet.

    Turkcell TV Plus'un yerine Tivibu Go var denildi, Fizy'nin yerine de Muud. İkisi de rezalet ötesi. Anlatmaya dahi gerek yok. Üstüne para verseler kullanmayacağınız 2 uygulama. Sözle internet paketinden yemiyormuş. Yemesine gerek yok, yiyecek içerik yok çünkü.

    Turkcell'de paketime dahil olan birçok hizmette ücretli. Sesli Sekreter, Kim aramış vs.

    Fatura koruma diye bir olayda yok. Turkcell'de paket harici kısıtlama var. Sözle bunda da varda çalışmıyor. iMessage sağolsun aktivasyon mesajı yolladı bir kaç kere. 12 TL direk yansıdı. Bu da ayrı bir rezalet.

    3 gündür cihaza gelen Arayanı Bil mesajı da tak ettirdi artık canıma. Arayanı geri arıyorum, niye kapalı telefonun cevabı ile boy geziyoruz. Telefon çekiyor ancak arayan ulaşamıyor.

    Müşteri hizmetleri ayrı bir komedi zaten. VoLTE yok açamıyorum desteklemiyor diyorum, evet beyfendi cihazınız desteksiz cihaz verelim diyor. Neler var ben iPhone kullanmak istiyorum diyorum, iPhone 6 şuan kampanyalı onu verelim diyor. WTF ya mk ? Ben zaten 6S kullanıyorum, "aaa öylemi" cevabını alıyorum. Uygulaman dahi orada görüyor benim ne kullandığımı. Sen mi göremiyorsun ?

    Dün tüm gün müşteri hizmetlerine ulaşamadık, ulaştıkta sel var beyfendi, sistem yok mesajını alıyoruz. En son 10 yıl önce devlet kurumlarında söyleniyordu bu söz.


    VoWi-Fi olmuş olmamış arkadaş, adamlarda hizmet yok ki. Hani derler ya bu ona 1000 basar diye. Turkcell TT'ye 1000 değil 100000000000 basar. TT kadar başka rezalet bir operatör yok.

    Aklında TT'ye geçmek gibi çılgın düşünceleri olan varsa mevcut operatörünüze ödediğiniz paranın yarısını ödeyip hiç hizmet alamama kampanyası var şuan. Bir deneyim derim. Keşişler gibi yaşıyorsunuz, kafanız rahat. Çekmiyor çünkü. Çekiyor gelen arama yok ortada.
    Bak simdi benim evimde 3 operator de cok az cekiyor en fazla iki dis sinyal, birini aradigim zaman sesin gelmiyor laflarina cok maruz kaliyorum. Şuan ki telefonum huawei mate 20x her iki hatta da vowifi destekledigi icin eve geldigimde ucak moduna alip wifi aciyorum ve hemen vowifi devreye giriyor, sadece ev degil bir arkadasima gidiyorum evi bodrum kat tlf cekmiyor iste o anda vowifi devreye giriyor. Ha diyeceksin whatsapp filan, arkadas banka sms leri veya sms dogrulamalari whatsapp dan gelmiyor ki. Whatsapp her zaman cozum degil, yasli akrabalarimiz akilli telefon kullanmiyor malesef. 2 sene once bende cok onemsemezdim fakat birgun telefon cekmedigi yerde acil para transferi yapmam gerekti ve yapamayinca da baya sorun yasadim, o gunden sonra vowifi telefon almam da en buyuk etken oldu. Yurt disina cikacagim zaman wifi modemimi yanima aliyorum havalimaninda data hatti alip telefona paylastirinca turkiyeyi aradigim veya arandigim zaman bana gunluk ucret yazmiyor.. Bu dediklerimden biri basina gelirse anlarsin o zamam umarim gelmez
    TT buradakilerin şişirdiği balon bir operatördür. Hani kullanmasak bilmicez

    Vodafone bölgesinde iyi olanlar varsa kesinlikle Vodafone öneririm, hemen hemen Turkcell ile aynı hizmetleri veriyor. Ha onunda yaşayabileceğin bir sorunda ki destek olayı sıkıntı. Onun haricinde vodafone iyidir.

    Vowifi var, volte var, 3g şebeke içi görüşmesi iyi, taahhüt sonu fahiş fiyat sunmuyor, ek paketleri uygun, pass paketleri var, sınırsız tv var, daha ne olsun.

    Vodafone dediğim gibiyse Turkcell ile uğraşmaya gerek yok.. En orta yollusu Vodafone'dur.

    Turkcell'de ya git gel yapıp yeni müşteri olacaksın ya da parayı basıp Black tarifelerini kullanacaksın, onlar harici kuru israftır.
    vay be yıllardır uğraştık olmadı.

    bir deprem oldu hemen yaptılar.

    şimdi de insanlar evden çalışmaya başladı. Bir çok ofis çalışanı görüntülü görüşme üzerinden toplantılara katılıyor. Bunun içinde yüksek upload hızı gerekiyor. Yakında upload hızları da bu şekilde artarsa şaşırmam.

    Tüketicinin faydasına olan şeyler için deprem, salgın gibi olağan üstü olayları mı beklemek gerekiyor
  • Vodafone bile bu hizmeti sundu ama bu operator neden sunmuyor bende anlamıs deılım. Bu kadar gerıden gelmenın anlamı nedır anlamadım. Bir operator guncellemesı ıle bu iş hallolur ama adamlarda sorumluluk yok maalesef.
  • Hantallıklarından böyle işlere fırsat bulamıyorlar. Daha basit bir e-faturayı müşteriye ulaştırmayı başaramayan bir firma bu.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom hem sabit telefonda hem adsl'de hem de mobilde bana e-faturayı gönderebiliyor ve ulaştırabiliyor..

    SanırSam sorun sizdA..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Hayır sorun bende değil. Konu hakkında en az 15-20 defa iletişim kurdum müşteri hizmetleriyle. En son ise genel müdürlükten arandım. Konuyu takip etmek üzere yeniden kayıt oluşturuyoruz dediler. Başka şikayet kaydı oluşturmanıza gerek yok dediler. Problemin farkındalar ve kusuru sistem problemlerine atıyorlar. Teknoloji birimine aktaracaklarmış konuyu. Aslında kusurun sebebi sistemin ta kendisi. Online işlemden e-fatura talebinden bulunup okey alınmasına rağmen sistem e-faturayı mail adresine gönderemiyor. Müşt. tems. ben gönderiyim diyor. Tamam gönderin diyorum, sistem hata verdi sonra arayın deniyor. Sonra arıyorum aynı problem ve yine sonra arayın cevabı. Faturayı siz kendi ekranınızda görüyormusunuz sorusuna evet cevabı veriyorlar. Başka maile göndermeyi denediler ve yine başarısız.



    E-faturayı online göremem, mailime gönderemezler, başka mailede iletemezler. Sorun hala bendemi sizce?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Adamların canı ne zaman isterse o zaman yaparlar sallamıyorlar ki





    Bende de sıkıntı yokta sizinki bireyseldir

    Sms olarak fatura tutarı geliyor mu



    Birde online işlemler de de mi görünmüyor fatura

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burda daha 3g'si bile yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scoopi kullanıcısına yanıt
    Direk 4.5g gelecekmiş oraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Sms fatura bilgisi geliyor. Online işlemlerde fatura tutarı görünüyor. Fakat fatura sureti hiçbir şekilde görüntülenemiyor. Faturayı e-postama gönder tuşuna basınca 1 saat sonra faturanız gelecektir, okey ekranı geliyor. Ama ne gelen var ne giden! Defalarca denenmesine rağmen faturayı gönderemiyor. Geçmiş ayların faturasını gönderiyor. Fakat son dönem fatura suretini müşt. hizmetleri kendisi görebilmesine rağmen sistem gönderemiyor. Şimdiye kadar gelmesi lazımdı size gibi anlamsız, çözümsüz cevaplar veriyorlar.



    Mesela online işlemin bir diğer arızasıda şu. Fatura kısmına "pdf olarak göster" tuşu konulmuş ama hiçbir şekilde çalışmayan işlevsiz bir özellik bu. Mail adresime gönder tuşuna basarsın tamam mesajı gelir. Ama ortada mail yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 Sene sonra gelir hiç beklemeyin
  • Benim gördüğüm kadarıyla Türk Telekom iPhone'lara yanaşmayıp Android tarafına öncelik veriyor..

    Türk Telekom sitesinde HD+ yazdığınızda çıkan cihazların hepsi Android
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Orayı güncellememişler 6 ve 7 de hd ses volte desteği var bildiğim kadarıyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarski

    Benim gördüğüm kadarıyla Türk Telekom iPhone'lara yanaşmayıp Android tarafına öncelik veriyor..

    Türk Telekom sitesinde HD+ yazdığınızda çıkan cihazların hepsi Android

    Hata yaptıklarının farkında değiller. Parası cok olan her ınsan gıdıp apple alıyor...
  • Sık sık kontrol ediyorum. Bununla ilgili talep ve şikayetimi BTK, BİMER, Türk Telekoma ilettim fakat hala VoWifi hakkında gelişme yok.

    Burayı gören arkadaşlarda,http://www.avea.com.tr/web/hakkimizda/SikayetVeMemnuniyet/form?noredir=1
    adresinden VoWifi taleplerini iletirse, iş dahada hızlanır diye düşünüyorum...
    Ek olarak 1-2 dakika zaman ayırarak BTK ve BİMER'e de yazabilirseniz güzel olur.

    Sabit bir metni ve şikayet linklerini; ilk mesaja eklersek çok güzel olacak. Büyük bir ihtiyaç VoWifi..

    Örnek bir şikayet/talep metni:
    "Merhaba,
    Şebekenin iyi çekmediği yerlerde ve özellikle yurtdışına kısa süreli çıkışlarda wifi olan bölgelerde VoWifi hizmeti büyük bir ihtiyaç. Türkiyenin önde gelen telekominikasyon şirketi Türk Telekom olmasına rağmen, Turkcell ve Vodafone'un VoWifi hizmetini sundu fakat Türk telekom sunmadı.
    Cihazımın ve 4G teknolojisinin desteklemesine rağmen, Türk Telekomun bu hizmeti bizlere sunmaması çok garip.
    Telefonumun ve hattımın hak ettiği özelliğin, İşletmeci kurumum tarafından hizmete sunulmaması büyük bir sıkıntı.

    Bu noktada, Türk Telekomdan neden bu hizmeti sağlamadıkları hakkında bilgi ve gerekçe istemekteyim. Çoğu kullanıcının büyük bir talebi olmasına rağmen, bu teknolojinin hizmete sunulmama sebebi nedir?"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dedefon -- 12 Haziran 2017; 1:34:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dedefon

    Sık sık kontrol ediyorum. Bununla ilgili talep ve şikayetimi BTK, BİMER, Türk Telekoma ilettim fakat hala VoWifi hakkında gelişme yok.

    Burayı gören arkadaşlarda,http://www.avea.com.tr/web/hakkimizda/SikayetVeMemnuniyet/form?noredir=1
    adresinden VoWifi taleplerini iletirse, iş dahada hızlanır diye düşünüyorum...
    Ek olarak 1-2 dakika zaman ayırarak BTK ve BİMER'e de yazabilirseniz güzel olur.

    Sabit bir metni ve şikayet linklerini; ilk mesaja eklersek çok güzel olacak. Büyük bir ihtiyaç VoWifi..

    Örnek bir şikayet/talep metni:
    "Merhaba,
    Şebekenin iyi çekmediği yerlerde ve özellikle yurtdışına kısa süreli çıkışlarda wifi olan bölgelerde VoWifi hizmeti büyük bir ihtiyaç. Türkiyenin önde gelen telekominikasyon şirketi Türk Telekom olmasına rağmen, Turkcell ve Vodafone'un VoWifi hizmetini sundu fakat Türk telekom sunmadı.
    Cihazımın ve 4G teknolojisinin desteklemesine rağmen, Türk Telekomun bu hizmeti bizlere sunmaması çok garip.
    Telefonumun ve hattımın hak ettiği özelliğin, İşletmeci kurumum tarafından hizmete sunulmaması büyük bir sıkıntı.

    Bu noktada, Türk Telekomdan neden bu hizmeti sağlamadıkları hakkında bilgi ve gerekçe istemekteyim. Çoğu kullanıcının büyük bir talebi olmasına rağmen, bu teknolojinin hizmete sunulmama sebebi nedir?"

    Ben yolladım.




  • Bu tip teknolojileri altyapıya uygulamak için teknik becerisi ve bilgi birikimi yüksek insan kaynağı gerekiyor. Malesef TT'da bunlar yok. Diğer operatörlerden Turkcell zaten teknik anlamda en becerikli operatör konumunda. Vodafone ise istediği zaman uluslararası teknik birikimini Türkiye operasyonlarına aktarıp bu teknolojileri abonelerine sağlayabiliyor. Türk Telekom 'un ise arkasında mobil operasyonlarını güçlendirecek vizyoner bir ekip yok, bu sebeple ne zaman vowifi hizmetine başlarlar burası meçhul.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhatmirkelam S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Maalesef tespitleriniz doğru hocam...

    İşi bilen adam sayısı az.
  • Daha mobil uygulamasını adam edemeyen bir mobil operatörden uzun süre vowifi'yi getirmesini bekleriz gibi geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkn216 -- 12 Haziran 2017; 23:10:40 >
  • Konu up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.