Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (205. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.766
Cevap
132
Favori
556.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Volvo XC40 Kullanıcıları

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vveyss V kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. İyi günlerde kullanın 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • T5 le 600 km ye yaklaştım. Düşünen otoparkında priz imkanı olan herkese öneririm. Günlük kullanımda çok büyük keyif vaadediyor. Ağırlıklı şehiriçi kullanıp aklından geçirenler şüpheye düşmesinler. Sorularınız olursa cevaplayabilirim. Euro 10 TL yi görmeden hareket etmekte fayda var yılbaşından sonra bambaşka fiyatlarla karşı karşıya kalabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erkopge

    Ben de aynı jantlardan aldım, kardeş olmuşlar :)



    Fiyati nedir jantlarin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shadow-Slayer S kullanıcısına yanıt
    Evde ve Şarj istasyonunda şarjı ne kadar sürüyor acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AndroTurk A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hepimiz sağlıklı günlerde kullanalım inşallah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim ekim teslim araba hala bayiye gelecek diye bekliyoruz. güya faturası adımıza kesilmiş vs vs. bu işte bir iş olduğunu düşünüyorum. herkes alabiliyorken benim arabamın gelmiyor olmasında var bi bokluk

  • Evde kendi mobil şarjıyla 2.3 kwh hızla şarj olabiliyor batarya boşken 5 saat sürüyor hava 20 dereceyken hava koşullarına göre uzayıp kısaldığı biliniyor. Ticari bir istasyona takma şansım olmadı ama bu istasyonlar dakika bazlı tarifelere sahipler ve araç en fazla 3.7 kwh la minimum 3 saatte şarj edilebiliyor. Dolayısıyla bağlamak isterseniz tahminen 40km menzil için 180 TL vermeniz gerekebilir.

  • Shadow-Slayer S kullanıcısına yanıt
    Vay bu çok değerli bir bilgi. Hiç benzin parası ödemiyorum derken aylık bu tür enerji temin masrafları ciddi sorun yaratabilir sanki? Evde iş yerinde sistem kurulur mu orada elektrik harcama ücreti ne olur bilmiyorum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow-Slayer

    Evde kendi mobil şarjıyla 2.3 kwh hızla şarj olabiliyor batarya boşken 5 saat sürüyor hava 20 dereceyken hava koşullarına göre uzayıp kısaldığı biliniyor. Ticari bir istasyona takma şansım olmadı ama bu istasyonlar dakika bazlı tarifelere sahipler ve araç en fazla 3.7 kwh la minimum 3 saatte şarj edilebiliyor. Dolayısıyla bağlamak isterseniz tahminen 40km menzil için 180 TL vermeniz gerekebilir.

    Selam,


    Volvo TR'nin anlaşmalı olduğu Eşarj,ın Dk başına ücret tarifesine https://esarj.com/uyelik linkinden ulaşılırsınız. DC Şarj sadece tam elektrikli araçların kullanabileceği bir şarj türü. Yani öyle 150-180TL'lik rakamlar ödemezsiniz merak etmeyin. En düşük kapasiteli şarj cihazını kullansanız bile 3 saat için max 33 TL ödersiniz. Benim XC90 T8 2,5-3 saatte şarj oluyor :).

  • Teşkilatlı bir sisteme ihtiyaç yok aslında ben dış ortam bir priz dolabı yaptım aracın park yerine mobil şarj cihazını da içerisine sabitledim. Her seferinde şarj cihazı topla sar vs. uğraşmıyorum. Cep telefonumu şarja takmak kadar pratik benim için kendinize ait bir park yeriniz olması yeterli. Araçla ilgili pek bilinmeyen bir detay VOC çalışmasa dahi araç prize bağlıyken 8 ayrı zamanlamayla koltukları camları ve iç ortamı konfor ısısına ulaştırıyor. Dolayısıyla yaz kış aracınız sizi hazır bekliyor. 40 km menzil saf elektrik için hesaplanan km aracı hibrid modda yakıt tüketimi 2.2 lt civarlarında,0-100 hızlanması 7 sn ve 270bg henüz uzun yol testi yapmadım. Yapınca tam değerleri paylaşıyor olacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssozen11 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba;


    Ücretlendirme konusunda özür diliyorum, DC'den örnek verdim yanıltıcı oldu. Söylemek istediğim ticari şarj istasyonlarının süre bazlı tarifelerle ilerliyor oluşu PHEV kullanıcıları için efektif olmayabilir zira mobil şarj cihazıyla benzer sürelerde ev ve iş yerinde güvenle şarj edebiliyorlar. Diğer bir konu araçla birlikte bir istasyon kablosunun gelmiyor oluşu dolayısıyla dahili kablosu olmayan bir istasyona bağlantı için ayrıca kablo temin etmek ve taşımak gerekecektir. Sizi görmüşken sorayım elektriğin tadına vardım P8 için Türkiye'ye geliş ön görünüz nedir? :) Teşekkürler

  • Shadow-Slayer S kullanıcısına yanıt

    P8 TR'ye en erken 2022'de gelir, öncelik Avrupa ve Amerika (Malum Emisyon cezalari var buralarda)

  • Ben anlamadım.

    T5 recharge ın 40-50 km elektrik menzili için 3-5 saat şarj olması ve bunun için 30-40 TL şarj ücreti mi ödenmesi gerekiyor. O zaman km de 75 kuruş elektrik yakıyor olur.


    Kendi evinizde şarj kurma şansınız var diyelim garajınıza. Şarj cihazı ve kablo+tabancası araba ile birlikte veriliyor mu ? Verilmiyordur sanırım. Peki satın alabiliyor muyuz ve alabiliyorsak kaç para?

    Çakması yerlisi vs alternatif var mı ?

  • x-rayted kullanıcısına yanıt

    Selam,


    XC40 Bev'in Yüksek Voltaj Bataryası 11,7 Kw. Bu bataryayı 3,7 Kva'lık şarj ünitesi ile doldurmaya çalışırsanız 3 saat civarında vakit alır ama zaten halka acık alanlarda genellikle 7,4 KvA,lık üniteler olduğundan 1,5 saat sürer. Yanı 20-25 TL şarj ücreti normal bir ücret olur. 8 lt ortalama yakan bir benzinli aracın Km başına 1,12 TL yakıt tükettiğini düşünürsek 40-50 kuruş fena bir rakam değil.


    Ama unutmayın evde şarj ederseniz bu rakamlar genellikle %60-70 daha ucuz olur ve bu araçların (Plug-in Hibrit) genel amacı evde ya da işyerinde şarj ederek tasarruf sağlamanız. Halka açık şarj istasyonlarından daha çok Full elektrikli modellerin faydalanması ekonomik olması düşünülmektedir.


    XC40 Full elektrikli versiyonun Batarya kapasitesi 78 KW ve 50 KWA,lık DC şarj ünitesi ile 1,5 saat sürer ve 400 km menzil için 90 TL ödersiniz.


    Eşarj ile anlaşması Volvo Car Tr'ninç Eşarj ücretli olarak tüm hizmeti (ev veya işyeri için kablolama ve kapasitesi ekspertizi, cihaz kurulumu ve gerekiyorsa kablolama). 220 prize takabileceğiniz kablo araç içinde mevcut Bu kablo ile ekstra bir donanıma ihtiyaç duymadan aracınızı standart prize takarak şarj edebilirsiniz. Seçeceğiniz şarj amper gücüne göre şarj süresi değişecektir. Seçebileceğiniz amper gücü ise prizin bağlı bulunduğu sigorta kapasitesine göre değişir yoksa sigorta attırırsınız.


    Aracı Eşarj veya halka açık istasyonlarına bağlayabileceğiniz kabloyu ise aksesuar olarak alabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssozen11 -- 28 Ekim 2020; 16:3:10 >
  • EUS E kullanıcısına yanıt
    13300 tl nokian lastiklerle birlikte 4 adet jant, 18 inch.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ssozen11 S kullanıcısına yanıt
    11.7 kwh gibi küçük bir bataryanın şarj istasyonunda bile 3 saat gibi bir sürede şarj olması çok çok kötü bir durum bence. Hadi şarj masrafını geçtim. 3 saat çok uzun bir bekleme süresi. Bir hızlı şarj özellikli olmalıydı.
    Evde kurulan şarj ünitelerinden bahsetmişsiniz. Müstakil evi ve garajı olan ne kadar insan varki bu ülkede.
    Benim merak ettiğim pure elektrik mod değilde hibrit mod da kullanınca ortalama ne kadar km sonra batarya boşalır acaba. Yani bir depo benzin süresince bir yada kaç defa şarj etmem gerekir acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XC40 la ilgili bilgiler 3.7 Kva'lık hızın üzerine çıkamadığı yönünde yani minimum şarj süresi maalesef 3 saatin altına düşmüyor. Bir başka konuşmadaki yanlış anlaşılma da aracın 40 km sonra sürekli benzin yakacağı yönünde batarya boş dahi olsa araç ortalama seyirde tüm kalkışlarını elektrik motoruyla yapabiliyor. Yani şuanda piyasadaki mild hybrid araçlar gibi seyir halinde frene basın basmayın yavaşlarken elde ettiği tüm enerjiyi bataryaya aktarıyor. Vites B konumundayken sadece gaz pedalıyla frene ihtiyaç duymadan aracı kullanabiliyorsunuz ve gazdan ayağınızı çektiğinizde motor bataryayı şarj ederek aracı yavaşlatıyor. Yani siz bu aracı satın aldığınızda hiç fişe takmazsanız şuan piyasadaki tüm hybrid araçlar kadar tasarruf sağlıyor. Fişe taktığınızda ekstra 40 km (pure mode)saf elektrik menzili(125 km hıza kadar makul bir ivmelenmeyle benzin motorunu açmıyor) yada (hybrid mode) bunu seyahate bölerek 2.2 lt gibi ortalama bir yakıt tüketimi sunabiliyor. Benim en beğendiğim yanıysa Toyotalarda benzin motoru her açıldığında araç silkelenirken, XC40'da ekrana bakmadan motorun açılıp açılmadığını sürüşte anlayamıyorsunuz. Geçişler gerçekten pürüzsüz.

  • Fatih Bey Merhaba;


    Kullanım amacı olarak ortalama 40km benim için yeterli bir kapasite evden işe işten eve ulaşabiliyorum. Saf elektrik modunu tam anlamıyla kullandığımdan araç 600 km de benzin motoru henüz 100 km olmamıştır. Ben 100 araçlık ve rastgele park edilen bir sitede oturuyorum. Yöneticiden rica ederek bir duvar köşesini tahsis etmelerini istedim.Oraya bir priz dolabı yapıldı. Duvara da küçük bir uyarı levhası asarak şarj istasyonu olduğunu belirttim şimdiye kadar bana ayrılan yere park eden komşum olmadı. Bu konuda karamsar olunmaması kanısındayım.Uzun yolda bataryanın sürüşe katkısını ilk fırsatta paylaşıyor olacağım.

  • dochollywood kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun çok güzel görünüyorlar.. nerden aldınız acaba? 18 inç herhalde.

  • 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.