Şimdi Ara

VOLVO V40 Cross Country Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
11
Favori
99.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • VOLVO V40 CROSS COUNTRY ANA KONU

     VOLVO V40 Cross Country Ana Konu


    Yeni Volvo V40 satışlarının neredeyse yarısını oluşturacak olan V40 Cross Country’nin 1997′de V70 Cross Country ile başlayan bir geleneğin üzerine inşa edildiğini söyleyen Torben Eckardt; günlük hayatlarında renk katmak isteyenler için tasarlanan bu otomobilin; şehirden uzaklaşmak istediğinizde, yeni maceralar keşfetmenize yardımcı olacak yeteneğe de sahip olduğunu sözlerine ekledi.
    Her yol koşuluna uygun yetenekli araç
    Volvo XC modelleri tam anlamıyla arazi aracı özellikleri sergilerken; V40 Cross Country, yeni Volvo V40’ın benzersiz özelliklerine ek olarak, şık tasarımına entegre edilen zarif bir sağlamlık sunuyor.
    XC ve Cross Country modelleri arasında net bir farklılık bulunuyor. Volvo XC modelleri benzersiz gövde tasarımları ve yüksek oturma konumlarıyla belirgin bir SUV karakterine sahipken; Cross Country modelleriyse, dinamik wagon ve hatchback modellerinin her yol koşulunda kullanılabilen çarpıcı versiyonlarından oluşuyor. V40 Cross Country, sürüş dinamikleri söz konusu olduğunda rakiplerin en sportif versiyonlarıyla mücadele etmeye hazır. Sportiflik ve konforun çekici bir bileşimini içeriyor.
    Sürücü, V40 Cross Country’de standart V40′a göre 40 mm daha yüksekte oturuyor. Bu aracın yeteneklerini daha iyi hissetmek adına, benzersiz Cross Country detaylarıyla görünüm güçlendirilmiş:
    • Volvo V70 ile aynı boyutta tekerlekler, 19 inçe kadar temin edilebilen opsiyonel jantlar.
    • Ön bölümde koyu, farklı renkte tampon, bal peteği şeklinde ızgara ve dik tasarımlı gündüz farları.
    • Çıkıntılı, zıt renkte kapı eşikleri.
    • Entegre koruma kaplamasıyla birlikte kontrast renkli arka tampon.

    Zarif, rafine lüks crossover
    Tüm yol şartlarına uygun, beş kapılı ve beş kişilik bu lüks otomobil; arazi araçlarından ilham alan, camların etrafındaki anodize siyah parlak çerçeve, siyah yan ayna kaplamaları ve tavanın üzerinde akıcı bir şekilde uzanan aerodinamik raylar gibi ayrıntılara sahip.
    V40 Cross Country, heyecan arayan müşterilere, ucu açık maceralara hem arkadaşlarını hem de eşyalarını yanlarında götürme çok yönlülüğünü sunuyor.
    İki parçalı, 40/60 oranında bölünmüş arka koltuklar kolayca yatırılabiliyor. Bagaj bölümüne kullanışlı bir, asılabilir yük filesi eklenebiliyor. Yumuşak güvenlik ağı opsiyon olarak sunuluyor ve bunun çelik versiyonu ise aksesuar olarak temin edilebiliyor. Otomobile ayrıca bagaj bölümünde çok yönlü bir ‘ek’ taban uygulanabiliyor. Bu da birçok kullanışlı olasılık sağlıyor:

    • Yukarı katlayın: Alışveriş çantası tutucusu olsun.
    • Yana katlayın: En iyi bagaj hacmine sahip olun.
    • Düz taban: Uzun eşyaları yükleyin.
    • Ters çevirin ve hem koruma sağlayın hem de hacmi maksimuma çıkarın.

     VOLVO V40 Cross Country Ana Konu


    Ön yolcu koltuğu öne katlanarak daha da fazla alan oluşturulabiliyor. İki kalıcı çengele ek olarak, ek taban da çantalar için entegre çengeller içeriyor. Üst ve alt bagaj tabanları arasında gizli bir eşya alanı var.
    Aksesuar yelpazesinde, küçük eşyaları güvenli ve düzenli tutan bir ‘Bagaj Zemini Düzenleyicisi’ ve bagaj bölme panelini, bir yükleme kayışını ve iki taban rayını içeren ‘Bagaj Düzenleyicisi’ de mevcut.
    Akıllı eşya bölmeleri
    Kol dayama yerinin altında CD’ler ve diğer küçük eşyalar için bir eşya bölmesi var. Ayrıca, seçilen müzik sistemine bağlı olarak USB/iPod ya da AUX bağlantısını da içeriyor. Kol dayama bölmesi, sürücü için ek destek sağlayacak şekilde ayarlanabiliyor ve önündeki konsolda entegre iki bardak tutucu ve bir de 12V’lik elektrik prizi bulunuyor.

    Torpido gözü iki içecek kutusu ya da şişesi için yere sahip ve bunlar dijital klima kontrol sisteminden gelen soğuk havayla serin tutuluyor. Diğer kullanışlı özellikler ise şunlar:

    • Ön koltuklarda ve arkada ortadaki koltukta yükseklik ayarlı koltuk başlıkları.
    • Sürücü kapısının üzerinde gözlük bölmesi.
    • Torpido gözünde kalem tutucu.
    • Arka koltukta entegre bardak tutucu.
    • Gösterge panelinin altında, ön koltuk minderleri üzerinde, ön koltuk arkalıklarında ve arka koltukların dış tarafında kullanışlı eşya yerleri.

    Kış maceraları yaşamayı sevenler için akıllı bir ayrıntı da her iki ön kapı panelinde bulunan, buz kazıyıcılar için suyun süzüleceği şekilde tasarlanmış bölmeler…

    Yedi farklı iç aydınlatma seçeneği
    İç aydınlatma ‘tiyatro aydınlatması’ hissi verecek şekilde tasarlandı. Stratejik alanları aydınlatmak için LED ışıklar kullanılıyor. Sürücü iç sıcaklığa uyum sağlayan kırmızıdan maviye bir aydınlatmayı ya da diğer yedi renk ayarından birini seçebiliyor. Ön ve arka okuma ışıklarının aydınlatma düzeyi de ayarlanabiliyor.

     VOLVO V40 Cross Country Ana Konu


    Dört tekerlekten çekiş yetenekleri artırıyor
    Türkiye’de iİki benzinli ve bir de dizel olmak üzere üç motor seçeneği ile satılan V40 Cross Country, T5 turbo benzinli motorda sunulan dört tekerlekten çekiş sistemiyle sınıf lideri sürüş özellikleri içeriyor ve her türlü yolda ve havada sürüş yeteneklerini iyileştiriyor.

    T5 AWD, 2.0 litrelik motor hacmi ile 213 HP ve 300 Nm torka sahip. 100 km/s’ye hızlanması sadece 7.2 saniye süren otomobilin yakıt tüketimi ise 8.1 lt/100 km.

    V40 Cross Country ürün gamında 1.6 litre GTDi benzinli motor da mevcut. T4 adı verilen 180 HP’lik bu motor, 240 Nm tork üretiyor ve turbo basıncının geçici olarak yükseltilmesiyle 30 Nm ekstra torkla 270 Nm’ye ulaşabiliyor. Yakıt tüketimi 6.1 lt/100 km ve bu da 143 g/km karbondioksit atığına karşılık geliyor.

    V40 Cross Country’nin D2 versiyonu, sınıf lideri 99 g/km CO2 atığı ile sadece 3.8 lt/100 km yakıt tüketimine sahip. 1.6 lt’lik dizel motor 115 HP güce ve 285 Nm torka sahip (turbo basıncının anlık olarak yükseltilmesiyle elde edilen 15 Nm dâhil). D2 motor, altı ileri manuel düz şanzıman ve bütün modeller gibi start/stop fonksiyonu ile sunuluyor.

    Kesintisiz Powershift şanzıman
    T5 modeli altı ileri Geartronic otomatik şanzımanla sunulurken, T4 ise altı ileri çift kavramalı Powershift şanzımanla satın alınabiliyor. Powershift prensip olarak, ayrı debriyajlara sahip iki manuel şanzıman şeklinde çalışıyor. Bu sistem hem çabuk ve kesintisiz vites değişimi sağlıyor hem de üstün yakıt ekonomisi sunuyor.
    Bütün motor versiyonları, ister manuel ister otomatik şanzımanlı olsun, start/stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemine sahip.

    Eğim İniş Kontrolü
    İrtifa değiştiren maceracı yolları sürücü için daha rahat hale getirmek amacıyla V40 Cross Country’nin dört tekerlekten çekişli T5 versiyonunda, Eğim İniş Kontrolü de bulunuyor ve dik yokuşlardan aşağı inerken otomobilin hızını otomatik olarak kontrol ediyor. V40 Cross Country, yokuşlarda kalkışı kolaylaştıran kullanışlı yokuş kalkış desteğine de sahip.

     VOLVO V40 Cross Country Ana Konu


    Araç Boyutları:
     VOLVO V40 Cross Country Ana Konu





    Video İnceleme :



    Yazılı İncelemeler :
    http://ponton42.blogspot.com/2013/05/yeni-volvo-v40-cross-country-t4-test.html
    http://ismailterzi.com/tag/volvo-v40-cross-country-test/
    http://www.automagg.com/kadin-gozuyle-volvo-v40-cross-country/


    Volvo V40 Cross Country Broşürü(pdf):
    http://www.volvocars.com/tr/sales-services/Documents/V40CC_TRtr.pdf

    Volvo Araç Configüratör:
    http://www.volvocars.com/tr/sales-services/sales/Pages/car-configurator.aspx

    Güncel Volvo Fiyat Listesi:
    http://www.volvocars.com/tr/sales-services/sales/Pages/volvofiyatlistesi.aspx





    İLK MESAJ
    arkadaşlar volvo v40 cross country araç düşünüyorum ama fiyat hakkında çok olumsuz yorum var. ne dersiniz mantıklı bi seçenek mi? Passat 1.6tdi ile volvo v40 cross country d2 dizel araç arasında kaldım? sizin fikirleriniz neler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simitii -- 2 Kasım 2013; 23:06:22 >



  • Bence ilk gelen araçlarda olası problemler olabilir biraz beklemek lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • V40 fiyatı itibariyle beni de hayal kırıklığına uğrattı. Ben vazgeçtim, bu fiyata alınabilecek çok daha iyi seçenekler olduğunu düşünüyorum. Passat'a gelince Doğuş Grubu tecrübesi olanlar ise genelde memnun değil. Bu arada passat ve v40 c.country ikiside farklı segmentlerin aracı. Elma armut durumu sizinki. En iyisi varsa imkanınız oto fuarına gidiniz, bir çok yeni model var görülecek. Aralarından beğendiklerinizi daha sonra test ediniz. Ben öyle yapacağım. Bu arada yaşınızı bilmiyorum ama passat bana biraz 50 yaş üstü arabası gibi geliyor. mercedes A serisi ve Yeni Audi A3 güzel gibiler. Benim radardalar şuan...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Link234

    V40 fiyatı itibariyle beni de hayal kırıklığına uğrattı. Ben vazgeçtim, bu fiyata alınabilecek çok daha iyi seçenekler olduğunu düşünüyorum. Passat'a gelince Doğuş Grubu tecrübesi olanlar ise genelde memnun değil. Bu arada passat ve v40 c.country ikiside farklı segmentlerin aracı. Elma armut durumu sizinki. En iyisi varsa imkanınız oto fuarına gidiniz, bir çok yeni model var görülecek. Aralarından beğendiklerinizi daha sonra test ediniz. Ben öyle yapacağım. Bu arada yaşınızı bilmiyorum ama passat bana biraz 50 yaş üstü arabası gibi geliyor. mercedes A serisi ve Yeni Audi A3 güzel gibiler. Benim radardalar şuan...

    v40 ın fiyatı pahalı ama sanki v40 c.country fiyat olarak iyi geldi. sonuçta baktığımızda yükseltilmiş hachtback(crossover) araç ve bu segmentte(crossover) 70.000tl civarı dizel az yakan bi araç yok gibi. yanlış mıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simitii

    quote:

    Orijinalden alıntı: Link234

    V40 fiyatı itibariyle beni de hayal kırıklığına uğrattı. Ben vazgeçtim, bu fiyata alınabilecek çok daha iyi seçenekler olduğunu düşünüyorum. Passat'a gelince Doğuş Grubu tecrübesi olanlar ise genelde memnun değil. Bu arada passat ve v40 c.country ikiside farklı segmentlerin aracı. Elma armut durumu sizinki. En iyisi varsa imkanınız oto fuarına gidiniz, bir çok yeni model var görülecek. Aralarından beğendiklerinizi daha sonra test ediniz. Ben öyle yapacağım. Bu arada yaşınızı bilmiyorum ama passat bana biraz 50 yaş üstü arabası gibi geliyor. mercedes A serisi ve Yeni Audi A3 güzel gibiler. Benim radardalar şuan...

    v40 ın fiyatı pahalı ama sanki v40 c.country fiyat olarak iyi geldi. sonuçta baktığımızda yükseltilmiş hachtback(crossover) araç ve bu segmentte(crossover) 70.000tl civarı dizel az yakan bi araç yok gibi. yanlış mıyım?

    Benim eleştirim, genel olarak volvo'nun fiyat politikası yanlış. S40 yerine bu arabayı çıkarıyorlar ama 10.000 TL daha palıya satıyorlar. Bence fiyatı ileride S40 fiyatına çekerler. O zaman sabilirler işte.

    Yüksek araca binmek için 3.000 tl fark tabiki makul. Fakat ''crossover'' dediğiniz zaman biraz dikkatli olmak lazım. Her yüksek araba crossover değildir aslında. Bu durumda crossover olarak (4x4) V40 C.country şudur:

    V40 Cross Country T5 AWD Premium Benzin 1984 cc 213 hp Geartronic 114.700

    E bu fiyata çıkarsanız tavsiyem, bu işin piri, Subaru forester turbo dizel boxer motor 2.0 lt 105.000 tl. Bu arabayla Kartalkaya'ya buz üstünde zincirsiz çıkıyorum da, iniyorum da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Link234

    Benim eleştirim, genel olarak volvo'nun fiyat politikası yanlış. S40 yerine bu arabayı çıkarıyorlar ama 10.000 TL daha palıya satıyorlar. Bence fiyatı ileride S40 fiyatına çekerler. O zaman sabilirler işte.




    Ürün yaşam eğrisi diye bir şey vardır. Yeni piyasaya sürülen ürünlerin rekabet güçleri ve çekicilikleri yüksek, dolayısı ile fiyatları pahalı olur. Yaşlandıkça rekabet güçleri ve çekicilikleri azalır, dolayısı ile fiyatları düşer

    Bu sebeple 8.5 sene evvel piyasaya sürülmüş bir model ile 6 ay evvel sürülmüş bir modelin fiyatlarını karşılaştırmak doğru değil.

    Bu arada s40 ilk çıktığında 1.6 dizel 31-32, fullü 36-37 bin euro civarlarındaydı. Aşağıda alıntıladığım 2006 Mayıs ayında atılmış bir mesajdaki S40 fiyat teklifini incelemenizi tavsiye ederim. Full donanım 36 bin Euro, bu günkü fiyatla 83 bin TL... Bugün istenen fiyat daha düşük.

    quote:


    Sürekli Yanan Kısa Farlar SIPS ve SIPS Yan Hava Yastıkları
    Immobilizer Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit
    Dış Dikiz Aynalarına İlave Sinyal Lambası Siftlock ve Keylock (Otomatik Vites İçin)
    30 Sn Gecikmeli Ön Far Aydınlatma Aktif Gergili Emniyet Kemeri
    Konfor Şasi Far Yükseklik Ayarı
    Deadlock Kapı Kilit Sistemi Dış Isı Göstergesi
    ABS&EBA&EBD Ön Far Yıkama Sistemi
    IC Yan Hava Perdeleri AEM (Aksesuar Elek.Modül Hazırlığı)
    WHIPS Ön Koltuklar (Boyun Zedelen. Önleme Sis.) Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi (IDIS)
    Yolcu Tarafı Hava Yastığı İptal Anahtarı STC*
    Sürücü Kapısından Kumandalı Çocuk Kilidi Sürücü ve Yolcu Hava Yastığı
    ECC Elektronik Klima Elektrik Kontrollü Ön ve Arka Camlar
    Arka Kol Dayamada Bardaklık * Polen Filitresi
    Aliminyum İç Kaplama* Sürücü ve Yolcu için Işıklı Makyaj Aynası
    Tek Cd Çalarlı Yüksek Perf. 4.40W+8 Hop. Akü 520A
    60/40 Katlanır Arka Koltuklar 53xx Dala Tex/T-Tec Döşeme
    Orta Konsolda Küllük Çakmak ve Tek Bardaklık Direksiyondan Kumandalı Müzik Sistemi
    Yükseklik Ayarlık Mekanik Ön Koltuklar Yol Bilgisayarı
    Reflektör ve İlkyardım Çantası Tekstil Paspaslar
    Elektrik Kontrollü ve Isıtmalı Dış Aynalar 15" Fren Sistemi
    3.Fren Lambası (LED) Küçük Ebatlı Yedek Lastik 16" 125/85
    Güçlendirilmiş Anten (Diversity Aerial System) 205 / 55 / R15 91W Pirelli Lastikler
    Siyah Çerçeveli Ön Izgara 16" CURSA Alüm.Alaşımlı Jantlar*
    Çeki Kancası Hazırlığı Yağmur sensörü*
    Katlanabilir ve Işıklı Dış Dikiz Aynaları* Arka Park Sensörü*
    Ön Sis Farları*

    İLAVE aksesuarLAR
    Metalik Boya




    STANDART AKSESUARLI ANAHTAR TESLİM FİYATI : 31.850 EURO

    Ops.Kodu DYNAMIC PAKETİ S40 1.6lt 3.233 €
    29 Üç Kollu Direksiyon Simidi
    227 DSTC (Dinamik Denge ve Çekiş Kontrol Sistemi)
    333 Deri Kaplı Vites Kolu Topuzu
    438 Bi- xenon Farlar
    621 Alüm.Jant 7.0*17" STYLLA 205/50 R 17 93W XL

    * 2006 Model İlave Aksesurları'dır.



    http://forum.donanimhaber.com/m_6826730/mpage_2/key_/tm.htm
  • Sn.Link234
    Aynı paraya bir sürü seçenek var demişsiniz ya ne onlar mesela?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imagoodman

    Sn.Link234
    Aynı paraya bir sürü seçenek var demişsiniz ya ne onlar mesela?

    Merhaba,

    Düzelteyim öyleyse bu para alınacak değil, hatta daha uyguna alınacak rakipler:

    Yeni Audi A3 65.000 TL
    BMV 1 63.000 TL
    Mercedes A series 66.000 TL

    Yada yüksek araç isterseniz (cross country'e alternatif):

    Subaru XV 4x4 63,900 TL

    (bu markaların dişına çıkmayı arzu ederseniz liste uzar)

    Bunların hepsiV40 dan daha uygun fiyatları var. Volvo'nun aynı segmentte özellikle ilk 3 markayla rekabet etmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Ki zaten bu ülkede o 3 markada volvo'dan daha büyük pazar payına sahip.

    Pedestrian airbag varmış, vites topuzu ışıklıymış falan bunlarla fiyat normal diyebilirsiniz. Fakat sen önce basic versiyonu bu markalarla rekabet edecek şekilde fiyatlandır. Ondan sonra istersen savarovzky kaplı vites topuzu da yap ve 250.000 TL ye sat. Kaldı ki donanım olarak yukarıdakilerin de boş olmadığını biliyoruz. Bu arada volvo donanım versiyonları açıklamadı ama yurtdışı muadiller ortada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Link234

    quote:

    Orijinalden alıntı: imagoodman

    Sn.Link234
    Aynı paraya bir sürü seçenek var demişsiniz ya ne onlar mesela?

    Merhaba,

    Düzelteyim öyleyse bu para alınacak değil, hatta daha uyguna alınacak rakipler:

    Yeni Audi A3 65.000 TL
    BMV 1 63.000 TL
    Mercedes A series 66.000 TL

    Yada yüksek araç isterseniz (cross country'e alternatif):

    Subaru XV 4x4 63,900 TL

    (bu markaların dişına çıkmayı arzu ederseniz liste uzar)

    Bunların hepsiV40 dan daha uygun fiyatları var. Volvo'nun aynı segmentte özellikle ilk 3 markayla rekabet etmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Ki zaten bu ülkede o 3 markada volvo'dan daha büyük pazar payına sahip.

    Pedestrian airbag varmış, vites topuzu ışıklıymış falan bunlarla fiyat normal diyebilirsiniz. Fakat sen önce basic versiyonu bu markalarla rekabet edecek şekilde fiyatlandır. Ondan sonra istersen savarovzky kaplı vites topuzu da yap ve 250.000 TL ye sat. Kaldı ki donanım olarak yukarıdakilerin de boş olmadığını biliyoruz. Bu arada volvo donanım versiyonları açıklamadı ama yurtdışı muadiller ortada.


    qashqai dışında yerden yüksek dizel araç istiyorum 70000tl seviyelerinde o yok işte...
  • Sn Simitii,

    Eğer fuara gitme şansınız olmadıysa ben size v40 izlenimimi anlatayım.

    Ben de bu araçtan alacağım sanırım fakat fiyatı gerçek fiyatına indiği zaman.

    Esasında yüksek araç sıkıntınızı anlıyorum qasqai dışında söylediğiniz seviyelerde araç bulmak zor. tavsiyem Subaru xv var fakat o da çok yakmakta.

    Crosscountry'e gelince, yüksek araç olarak düşünüyorsanız malesef öyle değil. Sadece standard v40'dan sadece 2cm yüksek. Yani yüksek araba hissi yaratmadığı gibi, birde v40 karizmasını alıp götürüyor.

    V40 dışı fotolardaki kadar hoş bir araba. Ama koltuğa oturduğumda fotolardan daha keyifli bir araç olduğunu söyleyebilirim. İçi çok ferah ve kullanışlı. İçine gömülüyorsun koltukların falan.
    Passat arabaysa bu başka birşey. Zaten audi standında doğuş otomotivin beş para etmez bir kurum olduğunu bir kez daha anladım. İlgisiz suratsız adamlar... allah ellerine düşürmesin...
  • passat seneye kasa değiştirecek.

    şu anda ikisi de alınmaz bana göre.
  • iyi günler
    ben de bu aracı autoshow resimlerinde görmüştüm.kuzenime gösterdim,kuzenim araba almayı düşünüyordu c180 fakat v40crosscountry çok hoşuna gitti.mutemadiyen v40cc yi alacak.hatta kuzenim de ortağına göstermiş aracı ortağı da tiguan almaktan vazgeçmiş şubatta gelecekmiş araçlar.evet subaru xv de çok hoşuma giden araç awd standart olması ve boxer motor güzel ama yinede bu özelliklere rağmen çok yaktığını düşünmüyorum 6 küsur litre kmde fena sayılmaz benzinli bir motor için. v40 cc daha az yakıyor tabi ama onunda 4x4ü sınırlı.2 seneye kadar da fiyatının düşeceğini tahmin etmiyorum v40cc nin volvonun fiyat politikası malum.ayrıca volvo alman premium markalara eşittir benim gözümde o yüzden bence passatı hiç düşünmeyin direkt volvo v40 crosscountry derim.saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llywelyn -- 6 Kasım 2012; 3:29:16 >
  • Kendime edit:

    CC = cross country anlamında kullanmışsınız. Pardon :)
  • Yerden yüksek, crossover vs diye almak istediğiniz V40 CC ile V40 arasında sadece 13 mm (1.3 cm) yükseklik farkı var. Genişlikleri aynı. Uzunlukta da sadece 1 mm fark var. Dolayısıyla alıcıların istediği kadar yerden yüksek ve ferah bir sürüş sunmayabilir. Almadan önce denemek şart.
  • ilk çıktığında yükseklik farkının 4 cm olduğu konuşuluyordu. 1.3 cm olduğunu nereden öğrendiniz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhan850

    ilk çıktığında yükseklik farkının 4 cm olduğu konuşuluyordu. 1.3 cm olduğunu nereden öğrendiniz acaba?

    Volvo sitesinde mevcut.
    V40 yükseklik: 1445 mm, V40 CC yükseklik: 1458 mm.
  • ana konuya resimleri ekliyorum
  • hocam fabrika verileri ile arkadaşınızın arabası arasında tüketim konusunda uçurum var.başka bir xv kullanıcısına da sorsanız iyi olur belki bir hata vardır yada sert kullanıyor olabilir.eğer yoksa subaru dürüstlük konusunda çok kötü kaybeder.
    cc olayı biraz öyle oldu bu arada :) xc yazsam daha iyi olurda zaten onlara benzetmişler
  • Volvo v40 cross country benimde beklediğim bir araçtı, ancak hem fiyat hemde ik izlenim olarak biraz hayal kırıklığı yaşadım açıkçası. V40 ailesinin en sevmediğim yanı elektrikli el freni sunmuyor olması. Ayrıca s60'a yaklaşan fiyatlar biraz ikinci elde sıkıntı olabileceğini gösteriyor.

    Belki XC40 gibi bir model çıkarsa o zaman alınabilir ki benim tahminime göre Volvo'nun böyle bir modele ihtiyacı olacak.

    Ayrıca bu modele V40 ismi verilmesi ve daha önce bu isimle s40ların stationlarının satılıyor olması da ilginç bence. C40 adı daha doğru olabilirdi diye düşünüyorum. Yani Volvo V40'ın station versiyonunu piyasaya çıkartsa ne isim koyacak merak ediyorum.

    Subaru xv'nin 10-11 litre yakmasına hiç şaşırmadım hem benzili hem otomatik hemde 4x4 için tahmin edilebilir bir sonuç. Fabrika ve gerçek veriler arasındaki bu kadar anormal gözükse de olağan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simitii

    arkadaşlar volvo v40 cross country araç düşünüyorum ama fiyat hakkında çok olumsuz yorum var. ne dersiniz mantıklı bi seçenek mi? Passat 1.6tdi ile volvo v40 cross country d2 dizel araç arasında kaldım? sizin fikirleriniz neler?

    V40 CC bence sırf tasarımı için bile herhangi bir araca tercih edilir ki siz passat seneye kasa değiştirecek sıkıcı bir araç ile arasında kalmışsınız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.