Şimdi Ara

Volvo S60 la kaza (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
15.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nacker kullanıcısına yanıt
    He bide şunu soyliyim kaza dusundugunuz kadar ufak degil. Arkamda ki arac hizli vurdu diyebilirim. Bir noktadan alinan hasara bakildiginda Volvo nun gorevini yaptigini ve baska bir aracla ayni kaza oldugunda ayni sonuclar dogmayacagini iddia edebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. O gömleğin düğmesi biraz pahalıya patlayacak ama olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, memlekette iq seviyesi zaten çok yüksek değil, olan iq da kullanılmayınca trafikte o kadar çok embesil dolaşıyor ki; artık böyle olaylara şaşırmıyorum. Yol durumu, hava durumu, araç durumu, yük durumu vs gibi kriterler kesinlikle kimsenin umurunda değil. Herkes basabildiği kadar basıyor, sanki herkesin aracında ölmek üzere olan hastası var!

    Geçen yıl Ankara'da sabahın köründe (7 veya öncesi sanırım) boş trafikte yoğun buzlanma ve kar (10 cm'den fazla) üzerinde 50-60 km/s gibi o koşullar için gayet yüksek bir süratte ilerliyoruz; bir baktım Mercedes A sahibi bir beyinsiz -aracının da preminyum olmasından güç alarak- makas ata ata geliyor. "Önüme bir araç/yaya çıksa nasıl dururum, bu zeminde neler olur" aklından bile geçirmiyor. 100km/s civarında bir hızla geçti gitti.
  • Poyais P kullanıcısına yanıt
    Sizi anlıyorum. Çünkü bana da ışıkta durduğum esnada beton mikseri arkadan çarpmıştı. Tam trafik polisinin önünde çarptı. Akşam trafiği baya yoğun araç vardı ve beton mikseri bunların içinde 80 ile gidiyordu. Takografına baktık 80'den 40'a düşüyor sonra sıfır gösteriyor. Tekerleri kitlemiş orda. Tabi bizim hasar durumu sizinkinin tam tersi :D
    Sonra malum konular bi baktık sürücü ismini bile yazamıyor. Yollar yazabilen mallarla da dolu. Eğitimli olmakla bişeyler öğrenmiş antisosyal bir mağara adamı olmak aynı şey değil tabi.
    Hasılı kelam birileri incir çekirdeği hacmini bile dolduramayacak zihinsel kapasitesi ile bişeyler yapıyoor sonuçta onun yaptıkları yüzünden hiç suçu olmayanlar sıkıntı yaşıyor. Allah bizi böylelerinden de böyle biri olmaktan da korusun.
  • Teşekkür ederim. Efendilik saygı trafikte kurallara uymak ve dikkatli olmak inanın aracın markasına göre fark etmiyor. Birisi parası olan maganda öbürü parası olmayan maganda. Allaha şükür iki tarafında canına birşey olmadi diyip geciyorum artik. Foruma atmamin sebebi de aracin halinden cok kendini bilmez soforlerin oldugunu bir kez daha vurgulamak. Kirmizi isikta beklerken bile arac kullanir gibi her yere bakicaz bundan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etusch kullanıcısına yanıt
    Sizin kaza daha da kötüymüş hocam hele frene basmadan vursa Allah korusun size de bir sey olabilirmis. Egitim konusunda da size sonuna kadar katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poyais P kullanıcısına yanıt
    Evet araçta annemle bi bayan daha vardı arka koltutalardı. Önde de bir mi iki mi araba vardı. Yani ışığa ilk duran ben değildim. Allahtan biraz mesafe bırakmıştım da zincirlemeye dönüşmedi. Ama bi düşünsenize ışık yanmış. Öndekiler durmuş ben de duruyorum. O sıra bir kamyon seksenle gelirken panik frenle duruyor. Acaba ne yapmayı planlıyordu o hızla ? nereye bakıyordu ? Demekki az daha görmese katliam yapacaktı. Çok şükür bağaj kapağı ile kurtardık.
    Kaza olmasa polis de o adamı durdurup sen bu hıza çıkamazsın demezdi. Aslında tam ehliyetine el konmalık, çalıştığı firmaya sağlam ceza kesmelik bir durumduda... Türkiye işte.
  • Kasık biti kullanıcısına yanıt
    Nedir bu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah göstermesin siz hyundai olsanız gene konu açar mıydınız?
  • Volvo, clio ya da egeaya çarpsa nolur çok merak ediyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Poyais P kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam benim de volvom var. Size yazmadım ben o yorumu. Demek istediğim, sadece kaporta hasarına bakarak bir aracı yerip öbürünü göklere çıkaracak arkadaşlara idi. Yani arkadan çarpıp önü haşat olan volvolar da görüyoruz. Burada önemli olan sadece kaportanın zarar gördüğü kazalara bakarak araçları güvenlik anlamında kıyaslamamak.
    Yoksa volvo volvodur zaten. Mercedes, BMW testlerde çuvallarken 15 senelik kasayla resmen etrafın tozunu attırdı adamlar.
  • Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun dostum. Allah bir daha kaza bela göstermesin.
    Maalesef ne kadar dikkatli olsak da ne kadar 8 gözle trafikte gitsek de böyleleri gelip tosluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun getzler peynir tenekesi gibi 2011 yılında şehir içinde ani fren yapınca 20-30 km ile arkamıza yapışan bir gezt olmustu bizdeki araç fluence idi getzin farları kırıldı tampon kırıldı kaput katlandı fluencenin sadece tampon tırnaktan çıkmıştı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyais

    Teşekkür ederim. O gömleğin düğmesi biraz pahalıya patlayacak ama olsun
    😂 Hocam pek bir masraf çıkacağını düşünmüyorum, daha önce v40 kullanmıştım, s60 başka bir dünya tabi:) Konuyla pek alakası yok ama klasiktir, sormadan edemem. Yakıt tüketimi ve bakım fiyatları nasıl volvoda:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasık biti

    apaçi itemi

    Umarım gerçekten öyledir. Arabayı yaptıracak parayı bulamaz da trafikten bir apaçi daha eksilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bende yanlış anlasilmak istemedim o sebepten aciklama yaptim. Sizin gibi bende karsiyim bu tarz kazalardan net sonuclar cikaran arkadaslara. Gercek anlamda kaza oldugunda anlasilir aracin ne oldugu o konuda Volvo da cok basarili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ortalama 8k masraf cikabilecegini dusunuyorum kaskodan aracin tampon park sensorleri komple degisecek fara da baski olmus sanirsam ufak bi catlak var fotografta gorulmuyor onu da degistirirsem. Yakit tuketimi olarak aractan acikcasi memnunum genellikle sehir ici kullaniyorum trafik oluyor ama cok fazla degil bu baglamda ortalama 6-7 arasi gidip geliyor. Uzun yolda 5 ler ve biraz alti da mumkun kullanim sekline gore. Bakımi 15 binde bir ve 1300-1600 civari gidip geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam, nedense egzozu görünce içi parçalandı , küçüklükten beri volvonun bu şekildeki egzozlarına ayrı bir hayranlık duyuyorum.
  • Tessekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.