Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (869. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19.612
Cevap
155
Favori
1.401.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 867868869870871
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi başka bir mekanizma ile uyarı veriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tpms konusunda artık birçok üretici işin ucuzuna kaçıp lastik hız sensörlerinden yaklaşımsal hesap yapılan sistemi yani indirect Tmps (dolaylı Tmps diyebiliriz) kullanıyor.

    İşe yarıyor mu peki? Çoğunlukla evet ama araç yol yapmadan bilgi alınamadığı için lastiğiniz yarılsa bile biraz mesafe yapmadan sisteme uyarı vermiyor ama lastiklerde sensör olan direkt Tpms olsa arabaya binip kontağı açtığınız anda araç uyarı veriyor.



    İndirect tpms'in diğer bir olumsuz tarafı ise 4 lastiği de aynı oranda indirip araba kullanınca hiçbir hata alınmayacak olunması, uzun süre lastik havası kontrol etmeyenler için olumsuz bir durum bu.



    Detay bilgi isteyen olursa özel mesajla ulaşabilir, otomotivde çalışıyorum ve bu sistemin performans testini yasal normlar çerçevesinde daha önce yaptım o yüzden az biraz bilgim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Aynen bende de endirekt TPMS yazıyor. Tamamen yazılımsal olarak kullanılan bir sistem. Aslında @haacar önceki mesajında nasıl çalıştığını yazmış ama sadece endirekt olarak yazmamış. Ben alıntıladım "Sizin bahsettiğiniz sistem, abs ve esp üzerinden tekerlerin rotasyon hızları arasındaki farkı ölçer. tekerlerden birinde hız artışının söz konusu olması daha küçük bir çapa sahip olduğunu, dolayısıyla söz konusu lastikte basınç kaybı oluştuğunu gösterir."

    Bence sonradan masraf çıkarmayacağı için daha iyi bir çözüm ama teknik olarak düşünürsek tabiki asıl olanı sensorlu olan. Ben parasal olarak yaklaşıyorum
  • haacar kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sizinki belki dTPMS dir ama servislerin bir çok konuda yetersiz olduğuna aksesuar taktırmak için araştırma yaparken karar vermiştim. Arka kamera, dijital ekran ve ön park sensoru için kaç yerle konuştuysam hep farklı sonuçlar çıktı. Şimdi ise ekran konusu tartışılıyor yine burada. Bana kaç yerden eğer premium ise mümkün değil dendi ama Mersin şubesi başka arkadaşa mümkün demiş vs . Özetle ciddi standart dışı, karmaşık bir durum var servislerde.
  • Arkadaşlar merhaba 2017 S60 T3 sahibiyim ve ilk bakımını yaptıracağım. Geçenlerde aradığımda 2700 TL. gibi bir ücretten söz ettiler.
    Diğer servislerden fiyat alan varmıdır yada alternatif çözümler. Neredeyse garantisi düşsün dışarıda yaptırayım modundayım.
  • Arkadaşlar bugün lasitği söktürdüm. Jantı lastikten ayırdım ve 2016 model t3 aracımda lastik basınç sensörlerinin OLMADIĞINI gördüm.



    Burada yanlış yönlendirdiğim herkesten özür dilerim. Dediğim gibi servis bana o şekilde söylediği için ben de burada paylaşım yapmıştım.





     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'

     'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kemalb K kullanıcısına yanıt
    Birkaç mesaj önce paylaşım yapmıştım. Grup ankara 2000 lira dedi. Car prime kampanyalarına göre bu tutar üzerinden indirim yapıyoruz dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haacar kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam. Canın saolsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haacar

    Birkaç mesaj önce paylaşım yapmıştım. Grup ankara 2000 lira dedi. Car prime kampanyalarına göre bu tutar üzerinden indirim yapıyoruz dedi.
    Geçen sene polen/kabin filtresi hariç T3 1. yıl bakımı 1000 liradan biraz fazla idi. Şimdi tam 2 katını, hatta kemalb arkadaşımıza tam 2.5 katını söylemişler. Enflasyonu siz hesaplayın artık. Bu fiyatlar baya fahiş geldi bana. Özellikle geçen yılla karşılaştırınca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Aralık 2018; 17:38:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemalb K kullanıcısına yanıt
    İnternetten satış yapan znt volvo var. whatsapp ile fiyat alıp parçaları tedarik edebilirsiniz. Özel veya yetkili servise montaj ve motor yağı değişimi için gidebilirsiniz daha ucuz olacaktır. Motor yağı 450-500₺ diğer 3 orjinal filtre (hava yağ polen) için 800₺ (3ay önceki fiyat) artı montaj ücretiyle fiyatı düşürebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2014 advance paket D2 aracımda her lastikte basınç sensörü mevcut.
  • S@lih S kullanıcısına yanıt
    Volvo aksesuar kataloğunda 2015 den sonraki modellerde sensör olmadığı yazıyor. sizin aracınızda olması normal.
  • Merhaba,

    Bugün Volvo'da başlayan yeni bir kampanya ile S60 1.5 T3 advance-elit parlak gümüş renk araç ve siyah renk deri iç döşemeli aracı 170500 TL'e veriyorlar. Ben kapora bırakıp aracı ayırttım ancak tereddütlerim var. Araç sahipleri yardımcı olabilirlerse sevinirim.

    1) Aracın deri döşemesiyle alakalı internette epey şikayet var, soyulma, yıpranma v.b.. Bu tarz sorunlar ne sıklıkla oluşuyor, çok mu dikkat etmek gerekiyor döşemeye. Ayrıca koltuk soğutma yok, yazın çok terleme yapıyor mu?

    2) Yakıt tüketimi ne seviyelerde? Çok sert kullanmamamıza rağmen test sürüşünde 11 litre civarı gördük, sanki şehir içinde 9-10 litrelerin pek altına düşmeyececek gibi duruyor. Şehir içi/dışı yakıt tüketimi ne seviyelerde görüyorsunuz?

    3) Test sürüşünde çok basmak mümkün olmuyor, araç 120 km/h üzerinde nasıl davranıyor? Rüzgar ses, yol sesi, yol tutuşu gibi konfor özellikleri nasıl?

    Bunlar haricinde f/p olarak tavsiye eder misiniz? Malum kampanya dönemi, benzer fiyatlarda aynı donanımda olmasa da passat, superb, insignia gibi araçlar da mevcut.
    Teşekkürler.




  • ff35 F kullanıcısına yanıt
    Şehir içi 9-9.5 litre seviyelerinde yakıt tüketimimiz var. şehir dışında 120-130 gibi hızlarda 6-6.5 litrelere kadar düşüyor.

    Şunu çok samimi söylemek istiyorum, o bahsettiğiniz hızın çok daha fazla üzerinde iken bile rüzgar sesi, motor sesi gibi şeyleri aracın içinde duymuyorsunuz. çok konforlu ve stabil bir sürüşü var. işte premium modeller böyle noktalarda kendini belli ediyor. emin olun passat, insignia gibi araçlarda yüksek hızlarda bu kadar sessiz yolculuk yapamazsınız.

    Tavsiye noktasında ise sizin öncelikleriniz önemli. sizin için iç mekan genişliği ve bagaj genişliği önemli ise, kalabalık bir aileniz varsa, bu kalabalık aile ile sık sık şehirler arası yolculuk yapıyorsanız superb ya da passat tercih etmeniz daha iyi olur. daha kaliteli, sürüş zevki daha yüksek ve uzun yıllar sorunsuz kullanılabilecek bir araç arıyorsanız s60ı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.




  • haacar kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Deri koltuklar hakkında bir yorumunuz var mı, yıpranma soyulma gibi durumlar oluştu mu? Yazın çok terletiyor mu?
  • ff35 F kullanıcısına yanıt
    Deri koltukla ilgili bilgim yok. kumaş koltuk var bizim aracımızda.
  • Merhaba 2015 S60 D2 Advanced aracım var, deri koltuklu. Soğutucu yok ısıtıcı var yazın çok sıkıntı yaşamıyorum kışın ise ısıtıcı çok güzel ve faydalı bir özellik. Koltuklar gerçek deri değil bilginize, sanırım 2013 yahut 2014'ten sonra gerçek deri kullanılmadı ancak aracımda bulunan derimsi döşeme görüntü olarak deriye çok yakın, dayanıklılık olarak ise servisin söylemine göre deriden daha dayanıklı. Aracım 51000 km de ve herhangi bir yıpranma söz konusu değil. Düzenliye yakın bir şekilde bakımını yapıyorum.

    Volvo güzel ve her açıdan güvenilir bir araçtır, beklentikerinizi karşılıyor ise düşünmeyin alın derim.

    Aracın yeni kasası çıktı ve önümüzdeki yıl geliyor bilginize bu konuyu da bilginize sunarım,

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toprako T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, koltukların özellikle ceylan derisi olduğunu belirtti satış temsilcisi. Bu advance + elit paket olduğu için belki tekrar deri opsiyonu eklemişlerdir bilemiyorum ama deri olduğu konusunu özellikle belirttiler.

    Yeni kasa çok daha hoşuma gitti, eskisinin tasarımı biraz demode kalıyor ama aracın fiyatının 350 bin liradan başlayacağını belirttiler.

    Teşekkürler.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Sizin yazınızdan sonra bende baktım tesadüfen. Evet benimki de kırılmış. Sanki kronik gibi duruyor. Siz ne yaptınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ff35 F kullanıcısına yanıt
    2012 s60. Deri koltuklarımda hiçbir problem yok. Tabi bakımını yaptırırım her zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 867868869870871
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.