Şimdi Ara

VOLVO OZEL SERVIS (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
20
Favori
109.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ned.kelly

    Teşekkür birde bu bakımlar periyodik değil midir yani km si veya yılı dolduğunda yapılır. ayrı olarak açıklayabilir misiniz ?
    bir aracın bakımı hangi zamanlarda yapılır ne zaman ne yapılır gibi.

    Normal şartlarda periyodiktir tabi. Ama bu kul yapısı sonuçta. Periyodik bakım zamanı gelmeden bir sorun çıkartabilir, veya senin bazı ihtiyaçların bu bakım zamanını öne almana sebep olabilir. Mesela atıyorum uzun yola çıkacaksındır. Bakım zamanına daha 3 bin km. vardır ama gönlün rahat etsin diye erkenden yağını, filtrelerini vs. değiştirtirsin.

    Bunun yanı sıra benim bildiğim yetkili servislerdeki bakım süresi 20 bin km.de bir imiş. Fakat o bahsi geçen Gençler servis'in bana söylediği "Sen onlara bakma. 10 binde bir yağının vs. değişmesi iyi olur." şeklinde idi. Bence de mantıklısı bu.

    Fren disk ve balataları ise kullanmaya çok bağlı olduğundan durum tespiti yapılıp o şekilde değiştirilmesi uygun olur. Kimi sert kullanır 30 binde disk bitirir, kimi 100 bin km. yapar.

    Triger kayışının değişim süresi ise 120 bin km. deniyor. Ama sanırım benim kibi çok km. yapmayan ve kısa mesafelerde arabasını kullanan biri için daha erken sürelerde değişime gitmesi daha doğru olur. Çünkü benim şartlarımda yıllık 10 bin km. yapıyor olsam triger değişimi için 12 sene beklemem gerekir ki o sürede kayış hiç kullanılmasa gene görev yapmaz hale gelir.

    İşte dostum...bakımlar hem periyodik hem değil diyebiliriz. Duruma şartlara göre hareket etmekte fayda var.

    Ayrıca yanlış yönlendirmiş de olmıyayım, diğer Volvo modellerinde dizel olanlar gibi bahsettiğim bazı bilgiler değişiklik gösterebilir.




  • aydınlattığın için teşekkür ederim. arabanın genel bakımı yağının değişmesi bunlar çok önemli zamanında yapılmalı tabi ki..
    dizel aracın bakımının daha maliyetli olduğunu biliyorum sadece

    onun dışında belki konu bu değil ama c30 un dizelini önerir misiniz ?antalyada servis sorunum olur mu?
    forumda araştırıyorum hala karar vermiş değilim hangi arabayı alacağıma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ned.kelly

    aydınlattığın için teşekkür ederim. arabanın genel bakımı yağının değişmesi bunlar çok önemli zamanında yapılmalı tabi ki..
    dizel aracın bakımının daha maliyetli olduğunu biliyorum sadece

    onun dışında belki konu bu değil ama c30 un dizelini önerir misiniz ?antalyada servis sorunum olur mu?
    forumda araştırıyorum hala karar vermiş değilim hangi arabayı alacağıma

    Hiç bildiğim bir araç değil dostum. Kaç kere gördün desen, ya birdir ya iki. O bir tanesi de fuardaydı zaten. O yüzden bu sorunu diğer bilgili arkadaşlara havale ediyorum.




  • Ankaradaki servislerden biraz bahseder misiniz?
    Yiğit'e gidenler memnun mu?
  • Ankara'da yaşarken servisim Yiğit Volvo idi. Sadece ben değil, giden herkes memnundu. Nesli tükenmiş derecesinde iyi, yardımsever ve paragöz olmayan insanlar. Zaten Ankara'da daha iyi bir özel servis de yok.
  • Teşekkür ederim. Umarım hala ordadırlar..
  • CINDIL volvo'ya ilk gidişimde memnun kalmama rağmen, internette biraz araştırınca herhalde yanlış değerlendirdim deyip tekrar gittim. ancak oradaki usta'nın bilgisizliğini şöyle anlatabilirim volvo s40 1.6d motorlu bir araç ben oradayken servise geldi adamla işte ford motoru vs geyiği yaparken oradaki usta aslında bunun bir isuzu motoru olduğundan bahsetti. tartışma olmasın diye he deyip geçtim. birde yağ olarak mobil 5w-30 kullanıyormuş kendisi ben 0w-30 un aslında tavsiye edilen yağ olduğunu söylediğimde buna da inandıramadım kendisini 5w-30 "çok üstün bir yağ" imiş. mühendis adama bu tür muğlak laflar batıyor sonuçta, bir daha zor uğrarım cındıl'a allah düşürmesin.

    maslak'ta emrecen volvo servisinin iyi olduğunu duymuştum şimdi sizden Gençler'i duydum. Önemli olan orjinal parça kullanmaları ve işlerini düzgün yapmaları aslında çok fazla bir şey beklemiyorum servis olayından ama çok üstün bir yağ diye olaya girince adama patlak far ampülü bile değiştirtesi gelmiyor insanın.

    70000 bakımına az kaldı, bakıma emrecen-demtaş-gençler servislerinden birine gideceğim. bakım sonrası tecrübelerimi paylaşırım.



    quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Şeref usta gerçekten uçmuş 300tl bobin mi olur. Onun nesinin değişimi 400tl oluyor. Yetkili servis bile dört bujiye 150tl istemiyor.

    Ben Avrupa yakasında Gençler Volvo'yu, Anadolu yakasında ise Demtaş'ı tavsiye ederim. En son bakımımı Gençler Volvo'da yaptırdım. Demtaş'a ise ben gitmedim ama giden arkadaş memnundu. Cındıl Volvo'dan ise memnun kalmayana rastladım; sahibini biraz çocukça bulmuş.




  • Ben Gençler'i tavsiye ederim. Emrecan biraz pahalı. İki yıl önce ateşleme bobinine 150tl almıştı benden. Geçen hafta Gençler'de bunun 80tl olduğunu öğrendim.

    Cındıl'a gelince; klima panelimin ampüllerinden biri kopmuştu. Elinde aynı ampülden yoktu. Fakat yok diyemedi tabii, para alacak ya! Seninkiler çıkma ampul diyerek üçünü birden değişti. Sonuç ne mi oldu? klima panelimdeki ampüller aslında yanıyor ama ışık görmek olası değil pek.

    Demtaş da kendini çok över ama komple motor yaptıkları aracın bağlantı hortumlarını değiştirmedikleri için araç iki gün sonra yeniden motor ister hale geldi. Bu masraf tamamen kendi hataları olmasına rağmen üstlenmediler. Forumda yazılmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 6 Ekim 2009; 9:53:36 >
  • Resimden çok anlaşılmıyor ama şunu söyleyeyim kaskonuz varsa doğrudan yetkili servise gidin ya da kaskoyu bozmadan Auto King hakkınız varsa onlarla görüşün. Mutlaka ne yapıalcağı konusunda birkaç yerden bilgi alın ki orjinalliğini en az bozacak işleme karar verebilesiniz.
  • Bildigim kadariyla benim kaskomla alakasi yok, cunku karsi tarafin hatasi ve onun trafik sigortasi karsilayacak. Zaten karsi tarafin koskosu da yokmus. Yetkili servise goturmeye gerek yok heralde cunku az bir masrafi var dendi ama hic bilmiyorum tabi... Auto King hakkim nasil oluyor onuda bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrozenFlame -- 7 Ekim 2009; 13:59:51 >
  • Geçmiş olsun frozen.
    Yetkili servise götür hiç düşünme.
  • karşı tarafın trafik sigortası ödüyorsa yetkili servise götürmemeniz için bir neden yok. karşı tarafa da size de bir masraf olmayacak nasıl olsa.

    quote:

    Orijinalden alıntı: FrozenFlame

    Bildigim kadariyla benim kaskomla alakasi yok, cunku karsi tarafin hatasi ve onun trafik sigortasi karsilayacak. Zaten karsi tarafin koskosu da yokmus. Yetkili servise goturmeye gerek yok heralde cunku az bir masrafi var dendi ama hic bilmiyorum tabi... Auto King hakkim nasil oluyor onuda bilmiyorum.
  • FrozenFlame,
    Yaşadıklarınıza çok üzüldüm.www.volvodemtas.com adresinden yukarıdaki adresi güncelledim. Telefon numaralarında ise bir değişiklik görünmüyor. Benimki sadece bir liste yapmaktı. Zaten bu servislerle yaşadıklarımızı da paylaşıyoruz.

    Auto King hakkı ise şu: kasko şirketinizin Auto King denen ve ağırlıklı olarak kaporta çizik-göçük, koltuk-kokpit yırtık tamiri işlerine bakan bir firma ile anlaşması varsa, auto King'de bu işleri yaptırmanız kaskonuzu bozmanıza sebep olmuyor. Kasko şirketlerinin buradaki hedefi yetkili servislerde aynı işe yüksek ücret ödememek. Sizin kazancınız da kasko indiriminin devam etmesi.




  • Ben aracımı aldığımdan beri Maslak'taki Evo'ya gidiyorum. Bakımlarda ve arızalarda işyerimede yakın olması sebebiyle orayı tercih etmiştim. Son yaşadığım olaydan sonra bir daha sanırım asla gitmeyeceğim oraya. Yaşadığım olay şöyle :

    Aracımı 120 bin bakımına götürdüm (Araç 2001 model S40 bu arada). Ağır bakım olacağını ve 1000 liranın üzerinde masraf çıkacağını biliyordum. Zaten oradada söylediler 1200 lira civarı tutacağını. Servise bıraktım aracımı ve ekstra hiçbir çikayetim olmadığını sadece bakıma getirdiğimi bildirdim (Gerçi tek şikayet olarak klimanın geç devere girdiğini söyledim. Yani sıcaktan soğuğa ve soğuktan sıcağa geç geçiyordu. Çok rahatsız edici birşey değildi gerçi). Aracı inceleyip 3-4 saat sonra bana geri döndüler. Araçta bildirdileri masraf tam 4700 lira!!! (Aracı ikinci el olarak 20 bin liraya almıştım). Ben gerçekten şaşırdım çünkü ne sürüşte, ne yol tutuşta veya herhangi başka bir yerinde en ufacık bir şikayetim yoktu. Sadece klimanın değişmesine 1500 lira fiyat bildirdiler (Klima değişmesi gerekiyormuş). Bende bakımın yanında anlattıklarına göre çok elzem olanlarını yaptırdım ve 1800 lira ödedim. Aslında bu şekilde kapansa olay yine şükür edeceğim. Aracı servisten aldıktan sonra ön tekerlekten "cirt cirt cirt" şeklinde ince bir ses geldiğini farkettim. Hızlanınca frekans artıyor, yavaşlayınca azalıyor. Geri götürdüm servise. Verilen cevap "Fren balataları değişti. O yüzden diske sürtüyor. Yerine alışınca düzelecek" (Tekerleği bile sökmeden kondu bu teşhis). Araçla 500 km'ye yakın yol yaptım, ses azalmıyor artıyor (Bu 500 km. 'yi şehir dışına gittiğim için yaptım. Yoksa sabredemedim o kadar). Tekrar götürdüm servise. Bu sefer tekerleği söküp baktılar. İkinci teşhis : "Lastikleri yeni değiştirmişsiniz. Değişiklik sırasında jant göbeğindeki bir parça düşmüş. Lastik yerinde oynadığı için ses yapıyor. Değiştirdiğiniz yere gidin, onlar hemen anlayacaktır problemi". Bir sabırla daha gittim lastikçiye. Adam baktı baktı birşey anlamadı. Tepem attı ve saat akşam 18:00 civarı. Yarın tekrar şehir dışına gideceğim. Bende bir lastik ustasına götürdüm evimin yakınındaki. Amacım sadece baktırıp problemi anlamaya çalışmak. Usta inceledi ve fren diskinin yamulmuş olduğunu gördü. Gerçektende fren diski gözlük camı formuna girmiş ve ilk teşhiste söylendiği gibi balatalar falan değişmemiş (Ustanın söylediği, diskin sadece düşürmekle veya çok sıcakken soğuk suya girmekle bu hale gelebileceği yönünde. Servise vermeden önce ses olmadığı için gene orada birşey yaptılar benim düşünceme göre. Ama bunu ispatlayamadığım için birşey yapamıyorum). Hepten tepem attı. Hemen faturaya baktım. Gerçektende balatalar ile ilgili bir kalem yoktu. Eğer olsaydı hayatımda ilk defa mahkeme yoluna düşecektim. Allah cezanızı versin deyip şehir dışında bir yerde değiştirdim ön diskleri ve balataları. Buradada verdiğim ücret işçilik dahil 250 lira (Bir önceki faturada yetkili serviste alınan para 500 liranın üstünde). Ne servis için nede başka bir amaç için bir daha asla EVO'ya gitmek yok. Aslında son birkez yedikleri naneyi yüzlerine vurmak için gideceğim. Allah kimseye servis belası bulaştırmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hokka

    Ben aracımı aldığımdan beri Maslak'taki Evo'ya gidiyorum. Bakımlarda ve arızalarda işyerimede yakın olması sebebiyle orayı tercih etmiştim. Son yaşadığım olaydan sonra bir daha sanırım asla gitmeyeceğim oraya. Yaşadığım olay şöyle :

    Aracımı 120 bin bakımına götürdüm (Araç 2001 model S40 bu arada). Ağır bakım olacağını ve 1000 liranın üzerinde masraf çıkacağını biliyordum. Zaten oradada söylediler 1200 lira civarı tutacağını. Servise bıraktım aracımı ve ekstra hiçbir çikayetim olmadığını sadece bakıma getirdiğimi bildirdim (Gerçi tek şikayet olarak klimanın geç devere girdiğini söyledim. Yani sıcaktan soğuğa ve soğuktan sıcağa geç geçiyordu. Çok rahatsız edici birşey değildi gerçi). Aracı inceleyip 3-4 saat sonra bana geri döndüler. Araçta bildirdileri masraf tam 4700 lira!!! (Aracı ikinci el olarak 20 bin liraya almıştım). Ben gerçekten şaşırdım çünkü ne sürüşte, ne yol tutuşta veya herhangi başka bir yerinde en ufacık bir şikayetim yoktu. Sadece klimanın değişmesine 1500 lira fiyat bildirdiler (Klima değişmesi gerekiyormuş). Bende bakımın yanında anlattıklarına göre çok elzem olanlarını yaptırdım ve 1800 lira ödedim. Aslında bu şekilde kapansa olay yine şükür edeceğim. Aracı servisten aldıktan sonra ön tekerlekten "cirt cirt cirt" şeklinde ince bir ses geldiğini farkettim. Hızlanınca frekans artıyor, yavaşlayınca azalıyor. Geri götürdüm servise. Verilen cevap "Fren balataları değişti. O yüzden diske sürtüyor. Yerine alışınca düzelecek" (Tekerleği bile sökmeden kondu bu teşhis). Araçla 500 km'ye yakın yol yaptım, ses azalmıyor artıyor (Bu 500 km. 'yi şehir dışına gittiğim için yaptım. Yoksa sabredemedim o kadar). Tekrar götürdüm servise. Bu sefer tekerleği söküp baktılar. İkinci teşhis : "Lastikleri yeni değiştirmişsiniz. Değişiklik sırasında jant göbeğindeki bir parça düşmüş. Lastik yerinde oynadığı için ses yapıyor. Değiştirdiğiniz yere gidin, onlar hemen anlayacaktır problemi". Bir sabırla daha gittim lastikçiye. Adam baktı baktı birşey anlamadı. Tepem attı ve saat akşam 18:00 civarı. Yarın tekrar şehir dışına gideceğim. Bende bir lastik ustasına götürdüm evimin yakınındaki. Amacım sadece baktırıp problemi anlamaya çalışmak. Usta inceledi ve fren diskinin yamulmuş olduğunu gördü. Gerçektende fren diski gözlük camı formuna girmiş ve ilk teşhiste söylendiği gibi balatalar falan değişmemiş (Ustanın söylediği, diskin sadece düşürmekle veya çok sıcakken soğuk suya girmekle bu hale gelebileceği yönünde. Servise vermeden önce ses olmadığı için gene orada birşey yaptılar benim düşünceme göre. Ama bunu ispatlayamadığım için birşey yapamıyorum). Hepten tepem attı. Hemen faturaya baktım. Gerçektende balatalar ile ilgili bir kalem yoktu. Eğer olsaydı hayatımda ilk defa mahkeme yoluna düşecektim. Allah cezanızı versin deyip şehir dışında bir yerde değiştirdim ön diskleri ve balataları. Buradada verdiğim ücret işçilik dahil 250 lira (Bir önceki faturada yetkili serviste alınan para 500 liranın üstünde). Ne servis için nede başka bir amaç için bir daha asla EVO'ya gitmek yok. Aslında son birkez yedikleri naneyi yüzlerine vurmak için gideceğim. Allah kimseye servis belası bulaştırmasın.





    merhaba,

    servise gittiğinizde size çıkan ekspertiz listesinide buraya yazabilir misiniz neler yazılı . size verilen teklifin içinde fren disklerinizin ve fren balatarınızın değişmesi gerektiği size bildirilmemiş mi. bildirildiyse ; siz neden değişmesini istemediğiniz bir parçanın hesabını servise sormaya çalışıyorsunuz. klima dediğiniz şey klima konrol paneli olabilir mi ? servis size yapmadığı bir parçayı veya işçiliği fatura etmiş mi ?




  • Selam Arkadaşlar ;
    yeni volvo servisi açılıyor izmir çınarlıda teçrübeli elemanlar yetkili servisten ayrılma tüm ekipmanları var ..yetkili servis kalitesinde hizmet verecek.. 15 sene volvo tecrübesi... tavsiye ederim herkese
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volvorace

    Selam Arkadaşlar ;
    yeni volvo servisi açılıyor izmir çınarlıda teçrübeli elemanlar yetkili servisten ayrılma tüm ekipmanları var ..yetkili servis kalitesinde hizmet verecek.. 15 sene volvo tecrübesi... tavsiye ederim herkese


    bunu yapmak yerine "biz şu şu kişileriz ve volvo konusunda şu şekilde tecrübemiz var o nedenle yeni volvo servisi açıyoruz, bekleriz" tarzında mesaj yazsaydınız en azından forumdakilerin güvenini daha rahat kazanırdınız.
  • ben cem taşanerle hüseyin ustanın servisine volvo yetkili servisdeki arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim. volvo demtaşın fiyatlarının daha uygun olduğunu ve eski tanyolcu olduklarını söyledi. kaporta mekanik elektrik hertürlü hüzmeti veiryorlar. diğer demtaşla aralarındaki geçen olayları bilmiyordum. ama sonuç olarak ben hüseyin usta ve ekibinden memnunum. ustalıkları anlamında herhangi bir sorun yaşamadım. kullanılan malzeme ise sorun malzemelerinizi alıp servise gidebilirsiniz. ben öyle yapıyorum ekstra durumlar hariç. yetkili servisden parçaları alıp demtaşda yaptırabilirsiniz. dediğim gibi ustalık anlamında bir sıkıntı yaşamadım
  • Selamlar... Forumda görüdügüm kadarı ile İzmirde 3 ay önce açılan VOLMAR servisin bilgileri yok. İzmirdeki kullanıcılar için benim gidipte memnun kaldığım VOLMAR Özel Volvo servisinin irtibat numaraları aşağıdaki gibidir. Gerekli bilgisayar ve ekipman donanımları mevcut ve oldukça bilgililer.

    Kemal Usta * Serdar Usta
    0554.5458198
    0535.2444767
  • İstanbul/Maltepe'de Hikmet Usta GERÇEK VOLVO USTASIDIR ARKADAŞLAR.EN ESKİ VOLVOCULARDAN KENDİSİ.TAVSİYE EDERİM.BEN GİTTİM TANIŞTIM.

    http://www.cindilvolvo.com/bizeulasin.html
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.