Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.516
Cevap
24
Favori
213.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba herkese,

    uzun zamandır hayalini kurduğum C30 rüyalarım gerçek oldu, ruhsat ve plaka prosedürleri başladı
    maalesef gönülsüz olmama rağmen, sipariş verip 3 ay beklemek istemediğimden opek beyaz renk
    ama r-design bir c30 için işlemleri başlatmış bulunuyorum.

    bu benim ilk aracım olucak o yüzden heyecanım tarifsiz, darısı tüm isteyenlerinin başına deyip
    sorularıma geçeyim:

    a. malum bu benim ilk aracım olcak, yeni bir volvo c30 alırken, nelere dikkat etmeliyim, aracın orjinal nasıl ithal edilişndeki opsiyon/donanım listesini görüp, bana teslim edilen araç ile karşılaştırmam mümkün müdür ?

    b. en çok da jant meselesine takmış durumdayım, (arabayı hiç görmeden telefonla sipariş verdiğimden) spartakus model jantları hiç sevmiyorum, r-design olunca sanırım r design pakete has 5 kollu cratus model 17" jantlar geliyor diye biliyorum, doğru mudur ?

    c. bana gönderiler profoma fatura bilgisinde "cruise control" ibaresi donanım listesinde yazılmamış ancak satıcıdan teyit ettirdiğimde arabada cruise control mevcut diyorlar, endişe edicek bir durum var mı sizce ?

    d. teslim aldıktan sonra hemen boya koruma, deri koruma gibi şeyler yaptırmalı mıyım ? (deri döşemeli arabaları hiç sevmezdim, r-design pakette mecburen deri döşeme geliyormuş, belki alışırız artık birbirimize ne diyeyim )

    e. plakayı ismimin baş harfleri ya da "dr" şeklinde çıkartmamız mümkün mü sizce ? (bana bunun artık mümkün olmadığını, 1 mayısta çıkan bir kanun ile bunun kaldırıldığını, sadece trafik tescildeki görevli memurun kişisel insiyatifinde olan bir durum olduğunu söyledi satıcı, bu ne kadar doğrudur acaba)
    *gerçi c30 sahibi olduktan sonra plaka da ne kadar önemlidir, o da ayrı bi mevzu *

    f. motosikletlerde olduğu gibi bu tip arabalarda da sıfır km alındığında, "rodaj" diye bi uygulama var mıdır ilk 1000 km için en azından ?

    uvv hızımı alamayıp çok abartmışım, volvocuların buluştuğu bir site/forum var mı diye aradım taradım ama bulamadım öyle bi site varsa bildiğiniz söylerseniz sevinirim, daha bi çok soru var kafamda, bu maddeler y..z.. diye devam etmeden ben en iyisi burada keseyim

    şimdiden teşekkürler yardım edecek arkadaşlara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 28 Temmuz 2010; 18:01:59 >







  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Sizi ziyadesiyle tatmin edeceğini düşünüyorum. Cesaretinizden ötürü ayrıca tebrik ederim. O paraya herkes Golf-A3-S40 arasında kalmışken siz farklı bir yol seçmişsiniz.

    Sadece son iki sorunuza cevap vermeye çalışayım. Kim ne derse desin bence araçların rodaj süresi vardır. Sonuçta ilk defa çalışmaya başlayacak metal bir aletten bahsediyoruz. O nedenle ilk 5 bin km yüksek devirlere kademeli olarak çıkılmasını tavsiye ederim. Ek tavsiyem 5bin km sonra motor yağının ve filtresinin değişmesi olur. Böylece ilk sürtünmelerden oluşacak birikimlerden motoru temizlemiş olursunuz.

    İnternette bolca Volvo forumu bulabilirsiniz. Bunların bir kısmı sadece üyelerin mesaj okuyup yazabileceği, bir kısmı da bu forum gibi herkese açıktır. Ben en iyisinin burası olduğunu iddia ediyorum. Buna diğerlerinde de yazıp çizerek sizin karar vermeniz en doğrusu olur. İnsan en rahat iletişim kurduğu yerde olmalı.




  • Kazasız belasız kullan arkadaşım. Ben aracı yaklaşık 15 dk içinde almıştım. Herkes bana deli demişti. Sen telefondan işi hallederek beni de geçmişsin kutlarım.
    a-2010 modellere kadar 3 ayrı donanım paketiyle geliyordu bu araç. şimdi bildiğim kadarıyla sport edition donanım paketiyle satılıyor. Volvo forumlarında bilgi var bu paketle ilgili kolaylıkla bulabilirsin

    b- r-desing bi aaraca bence kesinlikle 18 jant yakışır.Benim hayalimdeki jantlar "atreus"... ama bildiğim kadarıyla jantın tanesi 1250 tl civarı

    c- satıcı teyit ettiyse prblem yoktur.

    d- Boya koruma kesinlikle yaptır. özellikle sürüş esnansında yoldan kaportaya seken hertürlü maddenin boyaya zarar vermesini önlüyor...

    e- Ben de özel plaka almıştım. problem olacağını sanmam

    f- Onu ben de bilmiyorum :D (rodaj konusu hakkında bilgili olan arkadaşlardan aynı yardımı ben de bekliyorum)

    Güzel renk seçimi , ama r-desing=18 jant bence o kadar masraf yapıyorsun , tavsiyemi mutlaka düşün... kazasız belasız kullan




  • arkadaşlar tekrar selamlar,

    18" jant fikri benim de aslında çok hoşuma gidiyor ancak bayilerde öyle bir anlayış var ki, "araç bu şekilde ithal edildi, nasıl ithal edildiyse o haline razı olmak zorundasınız, üzerinde hiç bir değişiklik yapamayız, alıyosanız araba bu ..." şeklinde bir tok satıcı durumu mevcut anlamsız bir şekilde gerçi jant konusunda ısrarlı davranmaya çalıştım ama "jant konusunu çok dert etmeyin, istediğiniz herşeyi bir arada bulabileceğiniz bir C30 bulmanız imkansız " gibi yorumlarla sizi razı/ikna etmeye çalışıyorlar, ben de ilk defa araba aldığım için açıkcası ne yapmam gerekiyor pek bilemiyorum ..

    yine de yabansı otomobil sitelerinden incelediğm kadarı ile R-Design olunca bu pakete özel 5 kollu 17" lik cratos jantlar satandart deniyor oralarda, ben bu jantı resimlerde gördüm çok hoş duruyor, inşallah bana hazırlanan C30'da da bu vardır, bayiye soruyorum onlar araç henüz gümrükte showrooma gelmediği için göremiyoruz diyorlar

    o kadar para veriyoruz bence karşılaştığımız muamele tatmin edicilikten çok uzak.

    telefon ile sipariş mevzusuna gelince, C30 dan şüphem yoktu, ille de C30 olucaktı, ayrıca erzurumdayım yani yakınımda hiç bir volvo satıcısı yok, galeriye gidip yakından inceleme gereği duymadım, zaten bir önceki çalıştığım hastande o kadar çok doktor arkadaşta volvo vardı ki, C30/S40 bana hiç de yabancı değildi




  • Bence 18" jantta ısrar etmeyin. Erzurum'da yaşadığınızı söylüyorsunuz, yollarınız hep kaymak gibi asfalt mı? Jantlar 18" olunca lastiklerin yanak oranı iyice düşüyor, bu da kötü yollarımızda ilk çukurda lastiğin yarılmasına davetiye çıkarmak demek. Yine de siz bilirsiniz, güzel görünüyor olabilir ama bence Türkiye yolları için bu araçlarda 17" bile riskli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Bence 18" jantta ısrar etmeyin. Erzurum'da yaşadığınızı söylüyorsunuz, yollarınız hep kaymak gibi asfalt mı? Jantlar 18" olunca lastiklerin yanak oranı iyice düşüyor, bu da kötü yollarımızda ilk çukurda lastiğin yarılmasına davetiye çıkarmak demek. Yine de siz bilirsiniz, güzel görünüyor olabilir ama bence Türkiye yolları için bu araçlarda 17" bile riskli.


    tabi bi de o var
    estetikten önce kullanışlılık, sorunsuzluk daha önemli benim için
    teşekkürler çok haklısınız ..
  • Hayırlı olsun Fotoları ekle bir fırsatta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    Hayırlı olsun Fotoları ekle bir fırsatta


    eklerim zevkle de
    hala bi takım sorunlar pürüzler var
    ne tür bir araçla karşılaşacağımı bilemiyorum
  • ALırken görmedin mi bayiide !? Hemen "ban !" çekme. Görmeden kötümser oluyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    ALırken görmedin mi bayiide !? Hemen "ban !" çekme. Görmeden kötümser oluyorsun.


    yok görmedim erzurumdayım ve işlerim yoğun ..
    ban çekme diyosunuz da
    az kalsın vaat ettiklerinden daha az donanımlı bir araç satılmak üzereydi bana ..
  • Aracı hangi ilden temin ediyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dgnkr

    Aracı hangi ilden temin ediyorsun?


    merhaba tekrar,

    arabayı istanbuldaki bir bayiden alıyorum.
    bugün bir kaç görüşme daha yaptım yetkili satıcı ile
    ve beni rahatlattılar telefonda yaptıkları açıklamalarla

    jant konusunu, dert etmeme gerek olmadığını üzerindeki jantlardan memnun kalmazsam değiştirebileceklerini de söylediler ..

    aldığım c30'da sadece aktif xenon farlar ve ön far yıkama sistemi yok sadece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 28 Mayıs 2010; 14:41:00 >
  • bu arada tahmini teslim tarihi 7 haziran olduğunu da söylediler ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NevNiyaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    Hayırlı olsun Fotoları ekle bir fırsatta


    eklerim zevkle de
    hala bi takım sorunlar pürüzler var
    ne tür bir araçla karşılaşacağımı bilemiyorum


    pürüzler giderildi, herşey yolunda
    artık teslimat için geri sayımın bitmesini beklicem




  • Abim öncelikle hayırlı olsun.Forumda Volvo, özellikle de c30 sahiplerinin arttığını görmek sevindirici.

    Sizin adınıza çok sevindim, çünkü dolu dolu bir modeli alabilmişsiniz.Aracın kaça mal olduğunu sorabilir miyim?Cevap vermek istemezseniz tabi ki problem değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NevNiyaz
    quote:

    Orijinalden alıntı: dgnkr

    Aracı hangi ilden temin ediyorsun?


    merhaba tekrar,

    arabayı istanbuldaki bir bayiden alıyorum.
    bugün bir kaç görüşme daha yaptım yetkili satıcı ile
    ve beni rahatlattılar telefonda yaptıkları açıklamalarla

    jant konusunu, dert etmeme gerek olmadığını üzerindeki jantlardan memnun kalmazsam değiştirebileceklerini de söylediler ..

    aldığım c30'da sadece aktif xenon farlar ve ön far yıkama sistemi yok sadece


    Aldığın aracın aynısından mağazamın önünden geçiyor (makyajlı kasa). Durdurabilirsem senin için foto da çekerim :) Erzuruma yaklaşık 8 sene kadar önce geldim. Çağ kebabı mükemmeldi. Cumhuriyet caddesini çok iyi hatırlıyorum. Aracı istanbuldan erzuruma getireceksen arabaya bayağı bir alışmış olursun. Jantlara da fazla takılma. Hesheit arkadaşımızın dediği çok doğru




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dgnkr


    quote:

    Orijinalden alıntı: NevNiyaz
    quote:

    Orijinalden alıntı: dgnkr

    Aracı hangi ilden temin ediyorsun?


    merhaba tekrar,

    arabayı istanbuldaki bir bayiden alıyorum.
    bugün bir kaç görüşme daha yaptım yetkili satıcı ile
    ve beni rahatlattılar telefonda yaptıkları açıklamalarla

    jant konusunu, dert etmeme gerek olmadığını üzerindeki jantlardan memnun kalmazsam değiştirebileceklerini de söylediler ..

    aldığım c30'da sadece aktif xenon farlar ve ön far yıkama sistemi yok sadece


    Aldığın aracın aynısından mağazamın önünden geçiyor (makyajlı kasa). Durdurabilirsem senin için foto da çekerim :) Erzuruma yaklaşık 8 sene kadar önce geldim. Çağ kebabı mükemmeldi. Cumhuriyet caddesini çok iyi hatırlıyorum. Aracı istanbuldan erzuruma getireceksen arabaya bayağı bir alışmış olursun. Jantlara da fazla takılma. Hesheit arkadaşımızın dediği çok doğru


    abi fotoğrafımı isterim o zaman çektiyseniz
    evet istanbuldan erzuruma getiricem ama yolda memleketime uğrarım sanırım (konya'ya yani)
    erzuruma yolu düşen tüm arkadaşları beklerim, Cağ kebabın tadı hala aynı buralarda
    jant boyutu 17" ama olmuşken 5 kollu olsun diye çabalıyorum, çok daha sportif duruyor bence
    çok teşekkürler yardımlarınız için bu arada ..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tun4

    Abim öncelikle hayırlı olsun.Forumda Volvo, özellikle de c30 sahiplerinin arttığını görmek sevindirici.

    Sizin adınıza çok sevindim, çünkü dolu dolu bir modeli alabilmişsiniz.Aracın kaça mal olduğunu sorabilir miyim?Cevap vermek istemezseniz tabi ki problem değil


    çok teşekkürler evet epey dolu bi C30 oldu çok şükür
    pazarlıkla 63.500 e mal edebildim ben bu aracı ama eminim rakamı görünce şimdi burda
    kaçınılmaz olarak fiyat için yüksek/düşük ya da "o paraya neler alınırdı" gibisinden yorumlar da gelicektir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NevNiyaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tun4

    Abim öncelikle hayırlı olsun.Forumda Volvo, özellikle de c30 sahiplerinin arttığını görmek sevindirici.

    Sizin adınıza çok sevindim, çünkü dolu dolu bir modeli alabilmişsiniz.Aracın kaça mal olduğunu sorabilir miyim?Cevap vermek istemezseniz tabi ki problem değil


    çok teşekkürler evet epey dolu bi C30 oldu çok şükür
    pazarlıkla 63.500 e mal edebildim ben bu aracı ama eminim rakamı görünce şimdi burda
    kaçınılmaz olarak fiyat için yüksek/düşük ya da "o paraya neler alınırdı" gibisinden yorumlar da gelicektir


    hocam öncelikle hayırlı olsun. her ne kadar ben o fiyata o aracı tercih etmeyecek olsam da siz karar verip aldıktan sonra gelecek yorumlara çok da takılmamak lazım. sonuçta tercih ve zevk meselesi. ayrıca aracın görünüşü muhteşem. yalnız benim size bir uyarım olacaktır. araçta size sözel olarak vaadedilen herşeyi bir proforma şeklinde kağıda döktürün. ve aracı teslim alırken bu formu hem siz hem de iki adet firma yetkilisine imzalattırın. olası bir donanım eksikliğinde elinizde bir kanıtınız bulunsun. onun dışında Allah size aracınızı sağlıkla ve mutlulukla kullanmayı nasip eylesin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NevNiyaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tun4

    Abim öncelikle hayırlı olsun.Forumda Volvo, özellikle de c30 sahiplerinin arttığını görmek sevindirici.

    Sizin adınıza çok sevindim, çünkü dolu dolu bir modeli alabilmişsiniz.Aracın kaça mal olduğunu sorabilir miyim?Cevap vermek istemezseniz tabi ki problem değil


    çok teşekkürler evet epey dolu bi C30 oldu çok şükür
    pazarlıkla 63.500 e mal edebildim ben bu aracı ama eminim rakamı görünce şimdi burda
    kaçınılmaz olarak fiyat için yüksek/düşük ya da "o paraya neler alınırdı" gibisinden yorumlar da gelicektir

    Bu bir zevk aracı bence değer, zaten r-design hastasıyım ben benim araç malesef bodykitsiz, jantlar da 16 inç.Daha iyisini isterdim ama bütçe anca yetti.Yine de çok seviyorum aracımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 28 Mayıs 2010; 17:36:28 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.