Şimdi Ara

Volvo, kendi elektrik motorlarını tasarlayıp geliştirmek için Çin'de laboratuvar açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Otomotiv sektörü, her gün daha da gelişen elektrikli araç teknolojileri ışığında farklı bir yere doğru evriliyor. Volvo'nun da bu değişimi yakalamak ve tamamen elektrikli araçlar üreten bir marka olmak istediğini biliyoruz.



    İsveçli üretici bu hedefi doğrultusunda yeni bir adım attı. Şirket, gelecekte üreteceği Volvo modellerinde kendi tasarlayıp geliştirdiği elektrik motorlarını kullanmak için önemli bir yatırım açıkladı. Bu kapsamda, küresel elektrikli araç pazarının kalbi olarak nitelendirebileceğimiz Çin'in Şanghay kentinde elektrik motoru geliştirmeye yönelik yeni bir laboratuvar açıldı.



    Ayrıca Bkz.Yüksek fiyatlara rağmen otomobil satışlarındaki artış sürüyor



    Volvo'nun Şanghay'daki yeni laboratuvarı geçtiğimiz ay itibariyle faaliyete geçti. Bu laboratuvardaki ana hedef, şirketin SPA 2 modüler araç platformu üzerine inşa edilen tamamen elektrikli ve hibrit modeller için elektrik motoru geliştirmek olacak. Bu konuda halihazırda yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Volvo'nun İsveç'in Göteborg şehrinde bir elektrik motoru laboratuvarı daha bulunuyor. Ayrıca Çin ve İsveç'te batarya laboratuvarları da mevcut.





    Şirketten yapılan açıklamaya göre, kendi tasarlayıp geliştirdikleri elektrik motorlarını kullanmak Volvo mühendislerine yeni modellerdeki motor ve diğer elektrikli aktarma organlarını daha iyi optimize etme şansı verecek. Sonuç olarak mühendisler, hem enerji verimliliği hem de genel performansı daha yüksek araçlar geliştirebilecek.



    Volvo, 2025 yılına gelindiğinde küresel çaptaki satışlarının yarısını tamamen elektrikli diğer yarısını da hibrit araçların oluşturmasını hedefliyor. 



    Kaynak:https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/272958/volvo-cars-invests-in-designing-and-developing-electric-motors-in-house



  • E zaten çin almıştı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geely alınca herşeyi Geely üstlenmek zorunda değil. Finanse etmesi bile yetiyor zaten. İllaki ana binaları çinde olacak hali yok. Zamanında almayanlar düşünsün. Onun yerine 1 tane modeli alıp kopyalıp 3adet ürettiler sonra noldu bilinmiyor. Onun hesabını soran yok siz hayırdır diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    Zaten bildiğim kadarıyla Volvo'nun bu Çin'e satılma olayındaki asıl püf noktası finansmandı. Yani haklısınız.

    Bizde bu özel sektör varken daha çook fırsat kaçar halk da her seferinde gider Devleti suçlar özel sektöre tek kelime etmez, ancak Dünyaya birazcık da olsa bakanlar bilir ki ülkeleri (bilhassa günümüzde) özel sektör sırtlar.

    Bu basiretsizlikle daha başımıza çok iş gelir umuyorum ki TOGG, bu alanda güzel bir öncü olacak bizim için ve özel sektör de buraya yönelmeye başlayacak. Yoksa vizyonsuz bir şekilde inşaat yapan, basiretsiz, bu düzende devlet desteği olmasa ayakta dahi duramayacak bu özel sektörle gerçekten işimiz zor...

  • korona sürecine rağmen çılgınlar gibi üretim veya araştırma tesisi açıyorlar.

    Neden 1 tanesini gelip bizde açmıyorlar ?

    Rekabetçi kur dedik o kadar.

  • Çinliler Aldı Diye Çin Malı mı Oldu? Adamın Avrupadaki Tüm Fabrikaları Faal Şekilde Çalışıyor. İşin Kötüsü 5 Milyar Dolar Gibi Bir Paraya Biz Alsaydık Keşke. Gerçi İyikide Almamışız Sonu Saab 9/3 Gibi Olurdu. Ortadan Kaybolurdu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.