Şimdi Ara

Volvo EX90, elektrik gittiğinde evinize güç sağlayabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Volvo EX90, elektrik gittiğinde evinize güç sağlayabilecek
    Volvo'nun yakında çıkacak olan elektrikli EX90 SUV modeli, araçtan enerji şebekesine geri akışa izin veren çift yönlü şarj özelliğiyle birlikte gelerek önemli bir potansiyeli ortaya koyuyor. Volvo Cars, EX90 aracını Kasım ayında tanıtacak ve sunmuş olduğu çift yönlü şarj ile hem evinizi hem de diğer elektrikli aletlerinize enerji sağlayabilecek.



    Ayrıca Bkz.Volvo, dünyanın ilk araç içi radar sistemini tanıttı: Nefes alışınızı dahi algılayacak



    Bir süre önce Volvo’nun paylaştığı ve detaylarına yer verdiği gelmekte olan amiral sınıfı elektrikli aracı, firmanın gelecek planlarının da temelini oluşturacak. Volvo, EX90 için ilgili özelliği "donanım hazır" olarak nitelendiriyor. Dolayısıyla EX90 çıktığında bu özelliğin kullanılması için gerekli donanımlara sahip olacak ancak ekosistemin hazır olması için biraz vakit alması da muhtemel. Öte yandan Volvo, çift yönlü şarj özelliğini EX90 dahil olmak üzere gelecekteki diğer araçlarında da kullanarak aslında tekerlekli elektrik santralleri ortaya koyacak diyebiliriz.



    Çift yönlü şarjın kullanımı oldukça geniş



    Volvo EX90, elektrik gittiğinde evinize güç sağlayabilecek
    Tamamen elektrikli SUV olan EX90, çift yönlü şarj özelliğiyle sadece elektrik kesildiğinde evinize enerji sağlamayacak. Zira kullanım alanı bu özellik sayesinde epey geniş.Öyle ki, aracın bagajında bir mini buzdolabı, elektrikli bisiklet veya şarja bağımlı herhangi bir araç EX90 sayesinde şarj edilebilecek.



    Volvo EX90, elektrik gittiğinde evinize güç sağlayabilecek
    Volvo'nun elektrifikasyon ekosistemi başkanı Olivier Loedel, “Volvo EX90 ile hayatınızı güçlendirebilirsiniz. Pilini, dışarıdayken elektrikli bisikletinizi doldurmaktan, hafta sonu kamp geziniz için bir açık hava pişirme cihazını bağlamaya kadar birçok şekilde kullanabilirsiniz.” açıklamasını yapıyor. Aynı zamanda Loedel’e göre günün yoğun ve pahalı saat dilimlerinde evinize elektrik sağlamak için mevcut şebeke yerine aracınızı da kullanabilmeniz mümkün.



    Volvo EX90 hakkında şimdilik çok fazla bilgiye ve fiyat detayına sahip değiliz. Ancak İsveçli otomobil üreticisi XC40 Recharge ve C40 Recharge ile birlikte elektrikli filosunu büyütmeye devam edecek. Öte yandan diğer otomobil üreticileri de, örneğin Nissan Leaf, Mitsubishi Outlander PHEV ve Ford F-150 Lighting çeşitli konfigürasyonlarında çift yönlü şarj desteği sağlayabiliyor. Gelecekte bu özelliğin daha çok kullanılması bekleniyor.






    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/88847/volvo-ex90-electric-suv-could-power-your-house-if-theres-blackout/index.html







  • Kampta elektrikli ocağı bağla sonra eve yürüyerek dönersiniz:D

  • Anlamadığım şey şu Volvo'nun elektirikli modeller üreteceği marka Polestar değil miydi ?

  • Yürüyen PowerBank Volvo EX90, elektrik gittiğinde evinize güç sağlayabilecek 

  • Evi şarj et, sonra arabayı evden şarj et. Oo muhteşem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kia ev6 dan araklamışlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teslada yıllardır var bu teknoloji. yeni bişi değil.

  • XC40 Recharge önden çekişli olup arka da hala şarft tüneli olmasını sevmedim. Onun dışında çok güzel bir araç.

  • Polestar yüksek performanslı elektrikli araçları kapsayacak,

    Volvo ise 2025'te tüm üretim hattını elektrikli araçlara çeviriyor...



    2017 yılından basın bülteni ;



    İsveç merkezli otomotiv devi Volvol 2019 yılından itibaren üreteceği tüm otomobil modellerinde elektrikli motor teknolojisini kullanacağını, 2021 yılı itibari ile de tamamen elektrikli 5 otomobili ailesine katacağını açıkladı.


    Volvo tüm otomobillerini elektrikli motorla donatacak

    Merkezi İsveç’e bulunan otomobil üreticisi Volvo radikal bir karar alarak 2019’dan itibaen üreteceği tüm otomobil modellerinde elektrikli motorlara yer vereceğini duyurdu.


    Otomotiv endüstrisinde bir ilk olan bu cesur kararı ile Volvo içten yanmalı motorlu otomobil üretimine de son verecek.

    Volvo’nun üreteceği elektriki otomobil serisi tamamen elektrikli, takılabilir hibrit ve düşük güçlü hibrit modellerden oluşacak.


    Volva ayrıca 2019 ve 2021 yılları arası tamamen elektrikli çalışan 5 otomobil üreteceğini de bildirdi. Tamamen elektrikli olacak bu 5 otomobil modelinin 3’ü Volvo, 2’si Volvo’nun performans otomobil üretim kanadı olan Polestar markaları adı altında piyasaya sunulacak.

    Tamamen elektrikli 5 otomobil benzin ve dizel takılabilir hibrit ve düşük güçte hibrit 48 volt seçenekleri de sunacak.


    İnsanların elektrikli otomobil taleplerinde ciddi bir artış olduğunu ve müşterilerin günümüzdeki ve gelecekteki ihtiyaçlarına yanıt vermek istediklerini söyleyen Volvo Yöneticisi Hakan Samuelsson bundan böyle müşterilerin istedikleri elektrikli Volvo otomobili seçebileceklerini belirtti.


    Bu açıklamanın yanmalı motorla çalışan otomobil üretiminin sona ereceği anlamına geldiğini ifade eden Samuelsson Volvo Cars’ın 2025 yılı itibari ile toplamda 1 milyon elektrikli otomobil satma hedefinin olduğunu, bu duyuruyu gerçeğe bu şekilde dönüştüreceklerini söyledi.


    Tamamen içten yanmalı motorların üretimden kalkacağını duyuran Volvo otomobil seçeneklerini elektrikli seçeneklerle beraber sunacağı içten yanmalı motorlara dönüştürecek. Volvo bu süreç için gereken zaman dilimi hakkında herhangi bir bilgi vermedi.


    Bu duyuru ayrıca Volvo’nun çevresel etkileri de göz önüne aldığını gösteriyor. Volvo kendisini ürünlerinde ve operasyonlarında karbondioksit salınımı oranını en aza indirgemeye odaklanan bir şirket olarak tanımlıyor. Volvo 2025 yılı itibari ile iklime zararsız üretime geçmeyi hedefliyor.





  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    pek öyle değil... elektrikli ocağın 1400w gibi bir tüketimi var. 1 saat çalıştırsanız arabanın şarjından ancak %2-3 falan yer.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.