Şimdi Ara

Voltaj dalgalanmaları için ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın arkadaşlar. Daha önce voltaj dalgalanmasından eski tv iki kere besleme katından arıza yapmıştı. İlkinden sonra servis regulatör al dedi ve tunçmatik 1000va regulatör aldım ve bu şekilde 3.5 sene civarı sonunda aynı arıza gene verdi ve tv parça olmadığından yapılamadı.. ( gerçi benden alan tamirci halletmiş.. ) Şimdi ise kendime 65js9000 samsung tv aldım. Ara sıra gene aynı şekilde voltaj dalgalanmaları ve elektrik kesintileri oluyor. Önümüz kış ve daha çok artacak. Şuan evde regulatör var tv ye bağlı fakat ben dahada sağlama almak istiyorum. 1000va bir line interactive ups alıp bağlasammı. Hem elektrik kesintilerinde cihazları güvenli kapatırım. Yada sizin öneriniz ne olur ? Tv makisimum 290w. Birde yanında Avr yi bağlasam diyorum. Oda 480w. Alırsam ilk önce pirizden regulatör ve sonra ups ve cihazlara diye bağlamammı gerekir..?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam regülatör dahi işe yaramamış sizin bulunduğunuz yerde. Ups de alsanız aynısı olacak. Bence sorunun kökenine inip niye böyle voltaj dalgalanmaları oluyor diye elektrik idaresine başvurun, gerekiyorsa dava açın. Adam gibi hizmet versinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Hocam regülatör dahi işe yaramamış sizin bulunduğunuz yerde. Ups de alsanız aynısı olacak. Bence sorunun kökenine inip niye böyle voltaj dalgalanmaları oluyor diye elektrik idaresine başvurun, gerekiyorsa dava açın. Adam gibi hizmet versinler.

    Bedaş ı aradım. Tekrar voltaj dalgalanması olduğunda arayın ekip yollayalım diyorlar.. 2009 dan beri bu sorunları yaşıyorum, eski tv çöpe gitti gelip bir kontrol edin dedim. Şuan sorun yoksa neye bakıcaklar gibisine konuştu. Ani elektrik dalgalanması olabilir bulunduğunuz bölgede diyor. Cihaz bundan kaynaklı arıza olursa tazminat hakkınız var falan filan diyor..

    İşimiz kurumlara kaldıysa çok zor gibi., Yani cihaz bozulunca işimiz olacak onlarla

    Bu sorunu ups ile çözmem gerekir.. Önümüz kış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saheemr kullanıcısına yanıt
    UPS lerde sinüs eğrisi çok stabilize çalışır. Bu eğrinin dışına sapma olduğunda sistem stabilizasyonunu kendisi sağlıyor. Aslında regülatör ile UPS arasındaki en büyük fark UPS de kesintisiz enerji sağlamaya yönelik bir akü+şarj+redresör devresinin olmasıdır. bu anlamda eski regülatörünüzün işe yaramaması enteresan. Bu nedenle tv nizde oluşan arızanızın şebeke kaynaklı olduğuna eminmisiniz?
    Eğer eminseniz neden yetkili servisten rapor tutturup bu işi enerji dağıtım şirketine fatura etmediniz?
  • Evde sigorta var diye uğraşmadım bedaş ile. Tv ilk arıza yaptığında regulatör yoktu. Daha sonra 3.5 sene sonra civarı aynı karttan arıza verdi ama board üzerinde başka parçalarda arıza vardı. Belki elektrikten kaynaklı olmayabilir ikincisi. Veya ilk arızada tamir olduğundan olabilir. Mesela dün akşam film izlerken çok anlık çık diye bir ses geldi avr den elektrik dalgalanması oldu galiba, tv den görüntü gitmedi anlık birşeydi. Zaten avr regulatöre bağlı değil, tv bağlı. Belki o yüzden tv de birşey hissetmemiş olabilirim. Avr yide regulatöre bağlasam ups te ekleyim kaldırırmı acaba. İkisi toplam maksimum 770w yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saheemr kullanıcısına yanıt
    Regülatör veya UPS lerin MAX değerlerine yakın kullanmamaya özen göstermeniz sizin açınızdan faydalı olur.

    Sallıyorum, UPS max değeriniz 800Watt ama sizin bağladığınız unsurlar 770Watt. Bu pek tercih edilmemeli.
    770Watt sürekli güç tüketimi için 1000Watt nominal 1100Watt RMS değeri olan bir unsur tercih edilmeli.
    Bağlarsanız sorun olur mu? aslında olmaz ama teknik tedbir anlamında risk teşkil eder.
  • saheemr kullanıcısına yanıt
    Benim bulunduğum yerde de eskiden çok sık olurdu aslında tr de hemen hemen her yerde var ama biz hissetmiyoruz veya denk gelmiyoruz... dagalanma olduğunda ups,vr den alık tık tık diye ses gelir bilinki o an dalgalanma oldu anlık bir olay... cihazlar belli bir dalgalanmaya kadar kendilerini koruyabiliyorlar ama sürekli olursa arıza verme ihtimalleri yüksek oluyor... ben plazma tv kullanıyorum plazma tv lerde önemli demişlerdi tv ile aynı andan beri vr kullanıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım... sizin vr avr yide kaldırır bence onuda ekleyin... pek faydası yok diyorlar ama ben tunçmatik akım korumalı prizde kullanıyorum ups de vr kullanıyorum ne ararsan var yani bende dikkat ediyorum bu konuya sonuçta pahalı hassas cihazar alıyoruz adamlar işini düzgün yapmadığı için güzelim cihazlar arıza veriyor hakkını arayıp sonuç alamkta hem zor heme zaman alan bir süreç zaten... eğer apt otuyorusanız ve komşularınız da şikayetçi ise bu konuda apt nin ana hattına vr bağlatırsanız bence en iyisi olur
  • Arkadaşlık 1kva online ups aldım. Şimdi bunu nasıl bağlamam lazım. Pirizden önce regulatöremi yoksa ups mi çıkış yapacağım. Direk cihazlara ups tenmi yoksa regulatördenmi akım vereceğim. Ben geceleri pirizleri çekiyorum. Ups in hep açık durmasında sıkıntı olurmu acaba. Yoksa onuda çekeyimmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce ups sonra regulatör bağladım. Regulatörden direk cihazlara dağıttım. Gece regulator önündeki düğmeden cihazlardan akımı keseceğim. Ups devamlı açık kalacak artık. Sadece üzerinden off yapıp sadece şarj modunda kalacak..
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Voltaj dalgalanmaları için ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.