Şimdi Ara

Volocopter, üç yıl içinde Japonya’da hava taksisi faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Hava taksisi alanında yaptığı çalışmalarla öne çıkan Almanya merkezli Volocopter, özellikle kalabalık şehir merkezlerinde trafikten bağımsız olmak isteyen veya acelesi olan insanlar için geliştirdiği 18 pervaneli ve elektrikli aracını daha önceki yıllarda dünyanın farklı şehirlerinde ve etkinliklerde kamuoyunun beğenisine sunmuştu. 2017 yılında Dubai’de bir uçuş gerçekleştiren araç, 2018 yılında ise Almanya’da düzenlenen CES fuarında kapalı alanda havalanmıştı.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın en büyük turbofan jet motoru, sonunda Federal Havacılık Dairesi onayını aldı



    Finlandiya’nın başkenti Helsinki ve şirket merkezi Almanya’da da denemeler yapan Volocopter, hava taksisi konseptini somut bir platforma oturtmak konusunda önemli bir adım attı. Japon Havayolları ile bir anlaşma imzalayan şirket, üç yıl içinde Japonya’da faaliyete geçebileceğini duyurdu.



    Kargo ve tıbbi malzeme taşımacılığında da kullanılacak



    İçinde bulunduğumuz 2020 yılında Japon Havayollarından yatırım da alan ve hem yük hem de iki kişiye kadar yolcuyu 35 km mesafeye kadar taşıma özelliği bulunan uçan araç, önümüzdeki dönemde ülke şehirlerinde kullanılabilecek.





    Volocopter’in Japonya’da faaliyet göstermesindeki yegâne amaç yolcu taşımacılığı değil. Erişimi zor olan bölgelere tıbbi malzeme götürmek için de kullanılması planlanan aracın kargo taşımak maksadıyla geliştirilen sürümü VoloDrone ise yük taşımacılığında kullanılacak.



    İşler yolunda gider ve Volocopter’in ülkede faaliyet göstermesi için gerekli izinler alınabilirse şirket Japonya gibi kalabalık bir ülkede yürüteceği operasyonlarla ciddi bir tecrübe kazanacaktır.



    Kaynak:https://newatlas.com/aircraft/volocopter-japan-airlines-air-taxi-launch-within-three-years/







  • Bir zamanların zeplinlerine benzetiyorum bu dev pervaneli hava araçlarını. Hiç bir zaman yaygınlaşmadan modaları geçecek gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O pervaneler çok tehlikeli özel iniş alanları olmadan öyle her yere inemezler

  • TR'de Baykar Cezeri'yi yaptığında saçma sapan burun kıvıranlar birazdan gelip burada japonları "eloğlu yapıyor yaeaea" diyerek övmeye başlar :) zira eziklik bunu gerektirir.

  • Bol pervaneli helikopterden ne farkı var aga bunların

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.