Şimdi Ara

Volkswagen 2024 itibarıyla Norveç'te sadece elektrikli araç satacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Volkswagen 2024 itibarıyla Norveç'te sadece elektrikli araç satacak



    Gelecek emisyon kuralları Avrupa'daki pek çok otomobil markasını sadece elektrikli araç satmaya yönlendiriyor. 2030'lu yıllarda gerçekleşmesi beklenen bu geçiş bazı ülkelerde daha da erkene çekilebiliyor. Örneğin Volkswagen, 2024 itibarıyla Norveç'te sadece elektrikli otomobil satacağını duyurdu.



    Norveç'te 2022'nin ilk yarısında en çok satılan elektrikli otomobil Tesla Model Y olmuş. Ardından, iki yıl sonra sadece elektrikli otomobil satacağını duyuran Volkswagen'in ID.4 modeli ve Skoda Enyaq geliyor. Alman üretici ülkede ayrıca ID.5 isimli coupe-SUV ve ID.3 hatchback modellerini de satıyor. ID.3 iki yıl önce Norveç'teki en popüler elektrikli modeldi ancak çeşitliliğin artmasıyla gerilere düştü. Buna ek olarak, Volkswagen'in ID.Buzz isimli elektrikli minibüs modelini satacağı ilk ülkelerden biri de Norveç olacak.



    Ayrıca Bkz.730 beygirlik Bentley Mulliner Batur tanıtıldı: Sadece 18 tane üretilecek



    Pazar büyüklüğü açısından elektrikli otomobil denince akla ilk gelen ülkelerden biri haliyle Çin oluyor. Ülkede neredeyse her gün yeni bir model tanıtılıyor diyebiliriz. Ancak elektrikli otomobillerin toplam satışlardaki payının en yüksek olduğu ülke Norveç. 2021'e ilişkin verilere baktığımızda ülkedeki otomobil satışlarının yüzde 64.5'inin tamamen elektrikli olduğunu görüyoruz.



    Aslına bakılırsa Norveç'in kişi başına düşen gelirin en yüksek olduğu ülkelerden biri olduğunu bu durum çok da sürpriz olmuyor. Öte yandan tek etken bu değil elbette. Ülkenin ana geçim kaynaklarından biri petrol ihracatı olsa da son 10 yılda yenilenebilir enerji ve elektrikli araç şarj altyapısı konularında yapılan yatırımlar oldukça büyük. Ayrıca KDV muafiyeti, otobüs ve taksi şeritlerini kullanabilme gibi teşvikler uygulanıyor.




    Kaynak:https://norway.postsen.com/news/amp/35474







  • Elektriğin %94 civarı temiz enerjiden elde ediliyor. Geçsinler bir zahmet. Bu arada %60'ı elektrikli ama aylık araç satışı 10-15 bin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 22 Ağustos 2022; 20:14:24 >
  • Norveçte araç satsan ne olur satmasan ne olur.

    Bizim avcılar-esenyurt-beylikdüzü üçgeninin nüfusu norveçten daha fazla. Hatta burada ki araç sayısıda fazladır.

    Ayrıca Volkswagen zaten Beylikdüzünde norveçten daha çok satıyordur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Norveç petrol satmayı da bırakırsa samimi olur, malumunuz adamlar petrol satarak zengin oldular. Küresel ısınmaysa amaç, bütün dünyada fosil yakıt tüketimi bitmelidir, buna kendi sattıkları petrol de dahildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O soğuk memlekette pil performansını merak ediyorum. Biran önce denesinler ki biz daha gelişmiş pilli arabalara binelim.

  • güzel şeylerde oluyor bu beni gerçekten çok mutlu ediyor ya

  • dizel ve benzin bitiyor dizebiliyr miyiz

  • Ters köşe durumlar olabilir gelecekte.

  • daswagen kullanıcısına yanıt

    çok abartmışsın hocam, üçünün toplam nüfusu norveçin çeyreği ediyor internetteki rakamlara göre, güncel tahminlere göre de üçte biri. Volkswagen 2024 itibarıyla Norveç'te sadece elektrikli araç satacak 


    norveç 2021 araç satışları 176 bin adet; üçte ikisi yani 115 bin adet elektrikli. Türkiyede ise durum "Türkiye'deki elektrikli otomobil sayısı, 2022 yılı ilk 5 ayında gerçekleşen 1.764 adetlik satışla 6.333 adede ulaştı." özetle.

    Elektrikli araç pazarı olarak çok büyük bir pazar; onlarda ayda 10 bin elektrikli araç satılırken bizde ayda 350. Toplam araç satışlarında ise Türkiyenin 16 da biri yani çeyreğinin çeyreği nüfusuyla çeyreği kadar araç satılan bir ülke. Önemsenmeyecek bir pazar değil bence. Hele de elektrikli araç pazarı olarak...





  • pilot ulke olarak orayi secmislerdir nufusu ekonomisi vs, ayni bizim düzceyi pilot il secmemiz gibi avrupanin tamaminin 2030 da elektrikliye gecmesi de hayal. rus dogalgazi olmadan almanlari gorduk arka kapidan gevşettiler rusya yaptirimlarini, su an ki elektrik alt yapısı ile araclarin tamamı elektrikli olsa ihtiyac karşılanamaz buna yonelik abd de ozellikle buyuk bir alt yapi yatirimi planlanıyor sadece bu degil telefon su vs de komple çünkü alt yapı cok eski gelismis ulkelerde once gelismenin sonuçlariVolkswagen 2024 itibarıyla Norveç'te sadece elektrikli araç satacak 

  • Mdmgk M kullanıcısına yanıt
    Bu kararı Norveç hükümeti değil, Wolkswagen vermiş.Ayrıca petrol kullanımı çok köklü bir olay, bu zamana kadar bundan gelir elde etmesi ve kullanmaları normal, büyük değişiklikler bir anda değil sancılı gelir.

  • %10 luk ötv diliminde 1-2 araç bile getiremediler .ne satarsa satsın norveçte

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.