Şimdi Ara

Vodafone Türkiye de Uydu İnterneti Hizmetine mi Başlamak İstiyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından 11 ilde büyük yıkım yaşanırken iletişim araçlarında aksamalar yaşandı. Telekomünikasyon şirketleri harekete geçerek bölgede mobil baz istasyonları oluştursa da uydu iletişiminin başlatılması gerektiğine yönelik söylentiler hızla yayıldı. Vodafone Türkiye bu alanda bir adım attı.

    Vodafone Türkiye de Uydu İnterneti Hizmetine mi Başlamak İstiyor?
    SpaceX’in uydu internetini duydunuz mu? Uzay taşımacılığı şirketi Dünya’nın yörüngesine fırlattığı uydularını yerleştirdikten sonra yeryüzündeki abonelerine internet hizmeti sunuyor. Bunu da abonelerine sattığı çanak antenlere benzeyen terminaller aracılığıyla yapıyor. İşte SpaceX’in Starlink ismini verdiği bu internet uydusu ağları gibi uydu iletişimi platformları da hızla artıyor.
    Türkiye’de meydana gelen ve ‘asrın felaketi’ olarak tanımlanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman başta olmak üzere geniş bir bölgede yıkıma yol açtı. Bölgede binlerce vatandaş hayatını kaybederken, iletişim adeta durma noktasına geldi. Enkaz altında kalan bazı insanlar ise konumu sosyal medyada paylaşmasının ardından ekipler tarafından kurtarılabildi. Bu da iletişimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. 

    VODAFONE CEO’SU: PİLOT ÜLKE OLMAK İÇİN BAŞVURDUK
    Öte yandan, deprem bölgesinde iletişim sorunu da yaşandı. Sosyal medyada kullanıcılar, uydu iletişimi özelliğinin acilen Türkiye’ye gelmesi gerektiğini ve özellikle doğal afet dönemlerinde iletişimin kesilmemesi için önemli olduğunu belirtti. Çünkü uydu iletişiminde baz istasyonlarına ihtiyaç kalmıyor ve uydudan iletişim sağlanıyor.

    Vodafone Türkiye de Uydu İnterneti Hizmetine mi Başlamak İstiyor?

    Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Vodafone bu konuda bir adım attı. Şirketin CEO’su Engin Aksoy, Türkiye’nin pilot ülke olması için gerekli kurumlara başvuru yaptıklarını açıkladı. Engin Aksoy, Twitter hesabı üzerinden bir kullanıcının sorusu üzerine şu şekilde bir açıklama yaptı: "Vodafone dünyada cep telinden uyduya direkt bağlanma imkanı sunabilecek tek şirket olan AST'nin ortağı. Pilot uygulamaların Türkiye'de yapılabilmesi için başvurularımızı ilgili kurumlara yaptık. Starlink uydudan yer üstü uyduya bağlanıyor. Oradan da hizmet ayrı bir modemle mümkün." 

    Türkiye’de faaliyet gösteren üç büyük operatör firmasının depremden etkilenen 10 kentteki 2 bin 451 baz istasyonunun ciddi hasar aldığı, bu nedenle iletişim sorunları yaşandığı açıklanmıştı. Bu da baz istasyonlarına ihtiyaç kalmadan doğrudan uyduya bağlanarak iletişim kurulmasını sağlayan uydu iletişiminin önemini gözler önüne serdi. 
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • AST SpaceMobile şirketinden bahsediyor mevcut telefonları uydudan ekstra bir yer istasyonu olmadan bağlantı yapıyor firma ancak henüz emekleme aşamasında.
    Bu şirketi AT&T baya desteklemişti.
    Şirket 2020'de yatırım turuna çıktığında Vodafone ve Rakuten'in dahil olduğu 110 milyon dolarlık bir fon toplamıştı oradan bağlamış ceo yani aslında direk olarak vodafone ortak değil.
    Bu teknoloji için btk onayı gerekiyor Türksat varken lisans vereceklerini sanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 17 Şubat 2023; 21:34:48 >
  • Hızı ve fiyatı uygun olacaksa kullanmamak için sebeb yok.

  • iphone 14 lerdeki sistemmi acaba?

  • Bugün bende dinledim mesut cevikle youtubede böyle şeyler olması lazım Türkiye'de Vodafone in önünü açmaları lazım devlet desteklemediği için adamlar bu haldeler .
  • angaralim kullanıcısına yanıt

    Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlar bunumu kullanıyor hocam

  • tekst79 T kullanıcısına yanıt

    Elbette hayır. Şehirlerarası otobüsler, tırlar gibi sürekli yolda olan araçların interneti Superbox, Redbox,Tt magnet, Teknobox gibi cihazlarla sağlanıyor.


    Bir dinlenme tesisine vs giderseniz tırların ön camlarına bakın, Superbox tarzı cihazların ön konsolun üzerinde durduğunu göreceksiniz.Otobüslerde ise şofore yakın yerin üstündeki dolapta oluyor genelde. Büyük araçlar küçükler gibi 12v olmadığı için çok rahat aparatla çalıştırıyorlar hemen bunları. Zaten tır vloglarına bakarsanız laptop üstüne keetle açıyorlar adamlar. Mikrodalgayı,buzdolabını vs de saymıyorum.  


    Youtube da birçok tır şoforu de Superbox tarzındaki cihazları gösteriyor videolarında.


    Çok eskiden de Vınn tarzı ürünler kulllanılıyordu. Bunlar da wifi yayıcı bir aparatla çalıştırılırdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 13 Eylül 2023; 16:8:25 >
  • Adamlar daha doğru düzgün kullanım hakkı sorgulama servisi (7000) çalıştıramıyorlar la.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkür ederim

  • 10 sene gelmez Türkiye'ye.

  • Gelse nolur la. 1mbit ADSL hız verir uydu internetinde bile :D :D

  • OptikForm kullanıcısına yanıt

    20-50 arası hız ile satışa sunulmuş.

  • tekst79 T kullanıcısına yanıt

    Fiyatları gördüm gelmese daha iyimiş.


    Vodafone Türkiye de Uydu İnterneti Hizmetine mi Başlamak İstiyor?
  • Aylık 2000 liraya karşılık 6 Mbps upload tam bir saçmalık.

  • Cm989 C kullanıcısına yanıt

    Ben Turkcell superbox dan pahalı demedim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.