Şimdi Ara

Vodafone SüperNet Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Altyapım 71Mbps'e kadar desteklediğini görünce Vodafone 100Mbps 200 GB AKN fibere geçmeye karar verdim.
     Vodafone SüperNet Rezaleti
    Form bıraktıktan sonra aradılar aynı gün kargo gelip evrakları imzalatıp geri gitti tam 5-7 gün denmesine rağmen tam 12 gün sonra internetim aktif hale geldi SMS ile ulaştırılan kullanıcı adı ve şifremi modeme girdim.
     Vodafone SüperNet Rezaleti
    Sonra hız testi yaptım. Sonuç gördüğünüz gibi.
     Vodafone SüperNet Rezaleti

    Müşteri hizmetlerini arayıp durumu belirttim verileri alıp kayıt açtıklarını söylediler ne zaman düzelir dediğimde zaman bilgisi paylaşamıyoruz dediler. 12 gün internetsiz yaşamanın ve mağdur olmanın verdiği stres ve sıkıntı ile daha yetkili birisine bağlamasını istedim. Yarım saat müzik dinlettiler sıfıra sıfır elde var sıfır..
    En kısa sürede iptal ettireceğim lütfen aynı hataya siz de düşmeyin.
     Vodafone SüperNet Rezaleti

    İnsanları böyle kandırıyorlar sahtekarlar..



  • Önce kendi durumunuzu gözden geçirmeniz lazımki ondan sonra REZALET, ABONE OLMAYIN, KANDIRIYORLAR gibi cümleler kurmanız daha sağlıklı olur.

    Modeminiz ADSL modemmi?

    Eğer ADSL modemse 16 Mbitten yukarısını zaten alamazsınız.

    VDSL modem ise modem arayüzüne girip bağlantı yapılan türe bakabilirmisiniz? ADSL yada ADSL2+ yada VDSL yada VDSL2 yazar.

    VDSL yazmıyorsa VDSL sinyale çevrilmesini talep edin.

    NOT: Modeminiz VDSL destekli değilse talep etmeden önce modeminizi değiştirmeniz gerekmektedir. Yoksa, internete giremezsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soickan -- 8 Ekim 2016; 10:15:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soickan S kullanıcısına yanıt
    Evet arkadaşım Airties 5760 modem var ve tüm ayarlar yapılıydı bizde az çok anlıyoruz bu işlerden merak etme.
    Fanboyluğa gerek yok.
  • Bende baglatmistim bi ara baglanti geldikten 1 saat sona baglanti gitti aradim bir turlu gelip giden olmadi 14 gun cayma suresinin son gunu iptal ettirdim bana utanmadan bide fatura yolladilar tuketici haklari mahkemesine vericemi soleyince faturayi iptal ettiler ertesi ay bidaha yolladilar yine aynisini soyledim yine iptal ettiler faturayi bu adamlar hem baglatirken hem kullanirken hemde iptal ederken isgence yapiyorlar kimse vodafonun adsl hizmetini savunmasin beceremediler bu isi tam olarak uzak durulmasi lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modeminizde hattınıza sağlanabilen maksimum indirme ve yükleme değerlerini görebiliyor musunuz ?
  • Gambit2 kullanıcısına yanıt
    Son paylaştığım resimdeki bölüm değil mi, farklı bir yer mi?
  • solda internet yazan menüye tıkla ekrana gelen kısmı buraya yapıştır. galiba sana adsl vermişler vdsl için tekrar port değişimi olabilir
  • Hız testini ethernet kablosu ile yapar mısın,,?
  • OnderT O kullanıcısına yanıt
    Ethernet kablosu ile yapıyoruz zaten masaüstü PC. Neyse iptal ettirdim zaten..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poine001

    Ethernet kablosu ile yapıyoruz zaten masaüstü PC. Neyse iptal ettirdim zaten..

    Ben de 250 gb akn 65 mbit kampanyasını kullanıyorum. Keşke acele etmeseydin bir şekilde olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnderT O kullanıcısına yanıt
    Yine ne varsa Türk Telekom'da var boşver..
     Vodafone SüperNet Rezaleti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poine001

    Yine ne varsa Türk Telekom'da var boşver..
     Vodafone SüperNet Rezaleti


    Şu an bu durumdan dolayı turkcell ve vodafone türk Telekomu mahkemeye verdi. Aynı size yaptığı gibi müşterilere zorluk çıkarıp tekrar ttnet e geçmesini sağlıyor. Aynısı benim de başıma geldi ama ben direndim ve hatta vodafone müşteri hizmetlerine bu olayı detaylı şekilde anlattım. Normalde ttnet e başvurunca 2 günde gelen Türk Telekom ekibi vodafone başvuru yapınca yasal sürenin sonuna kadar bekliyor. Yani tam 10 gün. Ama ben yine de bekledim ve lanet olası Telekom a üye olmadım. Sizin gibi kolay vazgeçen arkadaşlar yüzünden ileride tamamen tekel olursa işte o zaman yapacak bir şeyimiz kalmaz. Sevmesek bile turkcell ve vodafone a bu konuda yapılan haksızlık için sahip çıkmamız gerekir. Senin hız problemini sadece 1 dk içinde cozerlerdi ama çözmek istemediler ve amaçlarına ulaştılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnderT O kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum size. Ben de superonline adsl kullanıyorum. Turktelekom aşırı derecede zorluk çıkarıyor diğer firmalara ama pes etmedim ve sonunda düzeldi. O kan emici firmaya paramı yedirmeyeceğim kesinlikle.
  • Vodafone SuperNet'in ne kadar berbat olduğunu uzun süre yaptığım araştırmalar sonucunda farketim. Dolayısıyla Vodafone'a geçmeyi düşünmüyorum.

    Benim evimde kablo tv altyapısı olduğu için uydu nethttps://turksatkablo.com.tr/internet kullanıyorum. 50 mbps abonesiyim 45-48 mbps hız alıyorum. Yani anlayacağın fiber hızında.
    Ayrıca ana sayfanın en altında sokağında ve binanda kablo tv altyapısının olup olmadığını gösteren yer var.

    Benim oturduğum yerin üst sokağında Superonline Fiber, 2 sokak arkada da TT Net'in fiberi var ama her ikisi de benim sokağa uğramıyorlar. Dolayısıyla bana Kablo tv uydu netinden başka seçenek kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 14 Ekim 2016; 14:45:05 >
  • OnderT O kullanıcısına yanıt
    Çözseydi o zaman hocam neden beni mağdur etti? Kaç kez müşteri hizmetlerini aradım genel müdürlükle görüştüm fax gönderdim dilekçe gönderdim hiçbir şey çözülmedi. En son eve ekip gönderdiler Vodafone'dan modemime birde ankastreye baktı aşağıdan Modem 5760 bu arada. Modemden olabilir dedi. Çıkardı modemi yanında getirdiği Huawei marka kendi modemini taktı. Yine ayarları girip hız testi yaptık 13 mbit geçmedi... Altyapı desteklemiyor yapacak bir şey yok diyip modemini aldı ve çekti gitti.
    Altyapının olmadığı yerde şu an Turk Telekom bana 50mbit veriyor.. Heralde uydu sinyalleri üzerinden gönderiyorlar altyapı desteklemiyorya..(!)
    İşte Vodafone böyle amatör ve bilgisiz ekiplerle çalışıyor. Yahu binbir uğraşlar ve yırtınmalar sonucu eve getirtebildiğimiz o ekibin yaptığını zaten ben aboneliğimin ilk günü yapıp vodafone'a bildirmiştim.. Resmen oyun oynuyorlar insanlarla.. Bunları anca toprak paklar. Müşterisine hiçbir değer vermeyen bilgisiz müşteri temsilcileri ekipler stabil olmayan saçma altyapı amatör hizmet..
    Toprak bile paklamazz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvo_Attano -- 16 Ekim 2016; 11:45:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.