Şimdi Ara

VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- (466. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
116
Favori
540.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 464465466467468
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 100mb kullanıcısıyım. Sol altyapısından alıyor. Huawei hg255s modem vermişlerdi bugüne kadar sorun yaşamamıştım ama bu aralar 5ghz ağ arada bir kayboluyor. Sizce vodafone un yaklaşımı nasıl olur? Şuan ellerindeki en iyi modem hangisi eğer tercih sunarlarsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100mb için en iyi teklif hangisi şu anda?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • byJuck kullanıcısına yanıt

    2+2 sene abonelik sonrasında, 91.7 tl ücrete 2 sene daha abonelik uzattım.

    Herşey dahil fiyat.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline altyapısıyla Vodafone Net kullanan var mı arkadaşlar? Kablonet'ten hem fiyatlar hem gecikme değerini düşürmek amacıyla geçmeyi düşünüyorum da

  • Hangi hedefi test etmek istiyorsanız yazın yardımcı olayım.

    4 senem doldu kullanıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • revilationer R kullanıcısına yanıt

    Ben İstanbul'da Superonline altyapısıyla 2 yıl boyunca modem kirası ve Vodafone dahil 77 TL'ye fiber (sadece binanın bodrumundaki switch'e kadar fiber, yukarı kadar ethernet kablo) 24 Mbps adı altında 24d/5u kullandım. Şimdi de 2 yıllık 81,5TL+vergiye Vodafone TV'siz, modem kirasız 100 Mbps'e geçtim. 90-94 arası download, 8-8,5 arası upload hızım var.


    Galiba sizi ping de ilgilendiriyor. 2 senedir olduğu gibi şimdi de 4-6 arası. Bir önceki paketten önce Superonline'lı, ondan önce de TTNET'liydim ve uzun süre Superonlin'ın Huawei'si de dahil modemlerle işkence çektim. Ev içindeki konfigürasyonumu kaldıramayan bir modemlerdi. Vodafone'dan en başta özellike ZTE H267 istedim ve üstüne Vodafone etiketi yapıştırılmış Superonline modemi gelir gelmez forumda bir yerlerde de tarif edildiği gibi Çek O2'nin yazılımını yükledim.(Şu anda güncel cz2t16 versiyonunda). Her fonksiyonunu kullanabildiğim ve tavana yüksek bir yere konumlandırdığım (sinyali aşağıya yayacak şekilde çalışan cihazlar) için son derece memnunum.


    2 sene önce Superonline'ın porttan çıkıp yerine Vodafone'un girmesi ve bu modemi getirmeleri 40 gün sürmüştü. İlk 6 ay 100 Mbps kampanyalıydı ve 4,5 ay 90 verebilip bir miktar fatura iadesi yapmışlardı. Şimdi 24'ten 90'a çıkarmaları 20 gün sürdü. Bu son değişiklikle kağıt üzerinde hız 3,7 kat arttı ama özellikle web sitesi açılışlarım biraz yavaşladı. Benim tecrübelerime göre Vodafone'dan destek almana gerek olursa herhangi bir duvardan destek iste aynı. Fatura, paket, fiyat, arıza, talep...her müşteri temsilcisi aynı konuda tamamen farklı ve yanlış "bilgi" verebiliyor. Bazen sesli yanıt sistemleri, bazen fatura ödeme sistemleri, bazen android uygulamaları (şu anda yok) çalışmayabiliyor. 2 sene boyunca 2 kere e-postayla, sms'le, web sitelerinden ve ödemek için sesli yanıt sistemlerinden aynı dönem faturası birbirinden farklı 4 rakam olduğu için "ödemeniz başarısız" cevabı aldığımı bilirim.


    Ping'ler, hızlar, istikrar bağlantıdan bağlantıya değişebilen teknik konular olduğu için bu tarz forumlarda genelin yazıkları da bireyin yazdıkları da hiçbir anlam ifade etmiyor. Benim önerim, binanızda sizin istediğiniz pakete benzer paket kullanan varsa onlara danışmanız. İlk 2-3 hop'tan sonrası ortak olduğu için çoğunluğun dediği faydalı gibi görünse de haliylye o ilk 2-3 cihaz sonraki tüm akışın önüne geçebilir. Ama şirket olarak ihtiyacınız olduğunda Vodafone (veya Superonline) diye bir şirketin varlığından bahsetmek abesle iştigal etmektir.


    Bol şans.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BZA -- 28 Ekim 2021; 15:13:20 >




  • BZA B kullanıcısına yanıt

    çok güzel açıkladınız hocam anlasıldı vodofonenin ne oldugu da :D
    acikcasi kablonetten çok memnunum hayatım boyunca kullandıgım en güzel iss. bi sıkıntı oluyor arıyorum şikayet kaydı açıyorlar bi şekilde kendim düzeltiyorum ben hallettim kapatalım kaydı diyorum kapatmıyorlar. en geç ertesi gün gelen teknik arkadası kapıdan cevirmek zorunda kalıyorum. destek olarak çok iyiler ama şu akıllı sınırsız zımbırtısı, upload düşüklüğü ve ping için eve kadar fiber veren bir iss arayısındayım. bilmiyorum kaşınıyor muyum :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • revilationer R kullanıcısına yanıt

    Upload konusunda, okuduğum kadarıyla 100'lük pakettekilerden Vodafone altyapısında olanlardan 20 ve 10 upload alanlar var. Başka altyapıdaysa 10 ile 5 arası alanlar da var. 2-3 gün önce beni arayan Vodafone kişisinin dediği gibi 100 için sadece 85/5'i sağlama zorunlukları bulunuyorsa niye 20 değil de 5 verdin diyemiyorsun, demek istesen de diyebileceğin bir muhatap yok :).


    Ping için, eve kadar fiber alıp iyi ping alamayan olduğu gibi, benim gibi 2 ekli 50 metre ethernet kablosu çekili 4 ms alan var. (5 dk öncesini ekledim)


    Akıllı sınırısız konusuna da şimdi baktım... Zamanında işi yönetmek olan insanların televizyonlarda oy için "biz kotaları kaldırdık, şikayet edilen fiyatları diğer ülkelerin seviyesine indirdik" diye bağırırken Kablonetin sayfasındaki oyunlar ve fiyatlar iki taraftan birinin dolandırıcı olduğunun açık ve arsızca ispatı.


    Maalesef, her ne kadar 3-5 kişi aralarında öyle değilmiş gibi konuşuyorlarsa da, altyapı, regülasyon, rekabet ve denetim olmayan, Meriç'in batısından 25 yıl geride ama 3 kat pahalı bir sektörden hizmet almak isteyen bir tüketici için gerçekçi sayılabilecek tek yaklaşımı bir önceki mesajımdaki son iki kelimede açıkladığımı düşünüyorum.

     VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BZA -- 28 Ekim 2021; 20:44:11 >




  • 100 mbit tarifeye hali hazırda 99TL+7Tl modem ücreti veriyorum.2 ay sonra tahaaütüm bitiyor şuan 2 kez arandım.

    İlk teklif 117 tl olarak yapıldı itiraz edince 96 tl yapabilirim dedi.

    2.Aramalarında yine 117 tl teklif ettiler bundan daha ucuz olmaz dediler.

    Bende kapatırım sorun değil dedim.Sonra yok efendim daha ucuza hiçbir yerden alamazsınız felan deyince.Telefonuda adamın yüzüne kapattım.

    3.de bakalım ne kadar teklif edecekler.

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    Benim naçizane önerim, siz de onların 08505420542 çağrı merkezini arayarak 3 ve 4 tuşlayarak (kampanya ve tarifeler/müşteri temsilcisi olması lazım) her konuşmada ilk defa konuşuyormuş gibi "devam etmem için 100'e en düşük ne fiyat ödeyebilirim?" diye sorun. Ben aynı akşamda 112,5 TL ile 81,5 arası farklı fiyatlar almıştım  VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- . Sistemi anlatmaya kalkıp niçin 112,5'tan daha ucuz fiyat bulamayacağımı detaylandıranından tutun da aynı konuşmada 100'ün altındaki hız tarifelerine 100'den daha yüksek fiyat verdiğine kendi de şaşıranına kadar 6 kişiyle konuştuğumu hatırlıyorum...

  • BZA B kullanıcısına yanıt

    Bende 1 kez aradım hergün ararım yeter ki 81,5 tl teklif etsinler VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- Adam kalkmış bana diyor ki 117tl ile devam edebilirsiniz sizin içinde uygun.Adam benim yerime de karar veriyor.Sonra diyor ki açın interneti diğer servis sağlayıcılarına birlikte bakalım şuan 150 200 tl bu tarifeyi verirler diyor  VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- Aklı sıra beni s2kcek çakal.

  • Devam eden Vodafone tecrübelerimle ilgili biraz daha bilgi. Tarifeye OK dememin üstünden 3 gün sonra 1 ay geçmiş olacak ve hala BTK, evdeinternet sayfasındaki hesabım ve çağrı merkezi üzerinden tarifemin bir önceki tarifenin faturalarına istinaden "Vodafone TV, modem kirası, Vodafone mobil indirimi ve vergi" kalemlerinden oluşan detaylarının bana iletilmesine dair talebim karşılanabilmiş değil. 2 kere aradılar, arayan kişi arıyor olma sebebini dahi benimle konuşurken öğreniyor olduğu için bilgi veremiyor. Bugün de aynısı:

    Ben: Vodafone TV dahil mi yeni tarifedeki 81,5 TL'ye,

    Temsilci: İşlem yapıyorum...Evet dahil efendim

    Ben: Eski tarifem 21 Kasım'da bittiği için ona dahil olan Vodafone TV üyeliğimi kastetmiyorsun değil mi? (30 konuşmanın içindeki 2 kişiden bunu keşfettim).

    Temsilci: Haklısınız efendim. Yeni tarifenizde dahil değil sanırım.

    Ben: 3 cümle önce dahil dedin.

    Temsilci: Haklısınız efendim paket detayınız için talebinize dair kayıt açıyorum :)))


    Bugünkü esas arama sebebim: Bağlantıyı değiştiremedikleri için aramalarım sırasında 22 Ekim'de bir temsilci yetkilisiyle konuştuktan sonra özür olarak bu ay fatura kesmeyeceklerini söyledi. Şimdi hesabımda 31 Ekim'de kesilmiş bir fatura görüyorum. Kesildiği belli, toplam bedeli belli, 15 Kasım'a kadar ödememi istedikleri belli ve "Öde" fonksiyonu çalışıyor. Ama pdf'e basıp içeriğini görmek isteyince pdf hazır değil mesajı veriyor. e-posta/sms ile gönder seçeneği var, eposta seçince eposta adresim boş, girip onaylamak isteyince "şu an yapamıyorum" diyor. Aradım,

    Ben: "22 Ekim konuşmasını dinlemenizi talep ediyorum, fatura kesmeyeceğiz dediniz. Hem kesmişsiniz hem de detaylarını göremiyorum. Belki sonunda paketimi de öğrenmiş olurum"

    Temsilci: "Faturanız çıkmış. İsterseniz ben göndereyim size, e-posta adresiniz neydi?"

    Ben: "...@..."

    Temsilci:" İşlem yapıyorum....Kesilmiş ama faturanızı görüntüleyip gönderemiyorum"  VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- 


    Zaten kayıtlı eposta adresim ve ilk günden beri o yönde talebim olmasına rağmen son 24 ayda en fazla 15 kere gönderebilmişlerdi... Böyle bir firma...


    Neyse, fatura bilgi talebim, sözleşme talebim, paket bilgisi talebim, bağlantıda yaşanan sorunlar ile ilgili hem kendi sitelerinde hem de BTK tarafında açtığım şikayetlerin hepsi kapanmış...halbuki benim tarafımda yaşanan tek gelişme hızın 92/8,5'a çıkmış olması ama daha yavaş davranan bir internet bağlantısı...


    Yazık. Bir yandan da acıyor insan bu zavallılığa





  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    Evet, vasıfsız satıcılar belli senaryolar dahilinde konuşuyorlar. O yüzden "forumda gördüm birisi 50 TL'ye aynısını almış, dün 100 dediniz bugün 115 diyorsunuz, benim yerime karar veriyorsunuz" tarzı bir yere varmayacak diyaloglar yerine aynı medeni ve kısa bir-iki cümlelik "ne kadara olur-X TL- daha ucuz bir seçenek yok mu- bize verilen fiyatlar bunlar/en ucuz fiyat bu - peki teşekkür ederim" türü iletişim lehinize olabilir....en azından benim için oldu görünüyor... Tabi belki de artık hiç o fiyatlar yoktur...Ama sanki bu kadar zayıf bir şirkete fiyat konusunda istediğiniz dikte edebilirsiniz gibi geliyor. Bol şans.

  • Bugun tekar aradilar. 35mbit 102, 50mbit 112,100 mbit 122 tl fiyat verdiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haha fiyatlara bak. akıllanmaz bunlar.

  • Arkadaşlar yeni abonelere 100mb ücreti nedir sayfada göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şuanda taahhütüm yok ama geçen sene bir yıl aynı fiyattan devam ettirme kararı almıştık mh ile , şimdi tekrar devam ettirirsem kaçtan devam eder 81,5 ödüyorum şuanda 100 mbit için




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 16 Kasım 2021; 21:47:16 >
  • Az önce 100 mbit 101.90₺ teklife iki sene daha taahhütü uzattım. İyi mi kötü mü bilmiyorum ama superonline’ın 2019’da kendilerini terk ederken verdiği fiyatlara bakınca 2021 hatta 2022 yılında gayet ucuz fiyata internet kullanacağım.

    Eski tarifem 50 mbit 81.90₺ idi. Aslında 91₺ falan bekliyordum ama yine iyi bence. Neyse bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nakil işlemim bi türlü sonuçlanmadı 8 gün oldu. Alt tarafı bir sokak öteye taşındım. Rezillik Rezillik Rezillik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar nokia modemde çekmeme sorunu var. Böyle sorun yaşayıp modemini müşteri hizmetlerini arayarak değiştiren oldumu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 464465466467468
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.