Şimdi Ara

VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- (461. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
116
Favori
540.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 459460461462463
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt

    Bilgisayardan oynuyorum ve oyun windows marketinde xbox kullanmıyorum. PC için olanı var mı acaba ?

  • IP 100 ile başlıyor vodafone yazsam sorunu bu sefer 20 mbps'den olurum diye korkuyorum :) Ne kadar berbat bir durum

  • Arkadaşlar ben Vodafone Net Fiber İnternet kullanıcısıyım. İlk kurulumda verdikleri bir modem var biliyorsunuzdur bu modem pek iyi bir modem değilmiş ki ben de memnun değilim zaten. Huawei HG255s. Ben bu modemden tamamen kurtulup yeni bir Fiber modem alıp kullanmak istiyorum. Bu mümkün mü yoksa bu Huawei modemi kullanmaya mecbur muyum?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cihazı tam olarak bilmiyorum, bilenler zaten yazar ama baktığım kadarıyla dediğiniz cihaz fiber modem değil(herkes böyle diyor da aslında değil), fiber uyumlu modem. Önce bunu bir netleştirelim. Yani modeme giren kablo ethernet kablo ise o modem fiber modem değil, fiber uyumlu normal bir modemdir. ADSL, vdsl için de kullanılır. Ama modeme giren kablo fiber optik kablo ise o zaman ont/gpon özellikli fiber modemdir. Sizinki bu şekilde değil anladığım kadarıyla. Sizin durumunuzda yani eve internet, ethernet kablosu ile geliyorsa fiber uyumlu bir router ya da modem alabilirsiniz. Ancak vodafone bağlantı kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi de biliyor olmalısınız.


    Ancak eve direk fiber kablo gelseydi ve ayrı bir ont cihazı olmadan tek cihazla yani gerçek fiber modeme bağlansaydı bu durumda vodafone'unkini aradan çıkarıp direk kendi cihazınızı kullanamıyorsunuz. Şimdiye kadar yapabileni görmedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 2 Mayıs 2021; 1:50:47 >
  • fiber altyapıda gün içinde bir anda istanbul içi pingim bile 300ms görmeye başladı. rezalet.

  • Arkadaslar kurulum yapan firma aylardir ellerine yeni cihaz gelmedigini, yeni aboneye dahi ikinci el modem takildigini soyluyor.. Bizim kullanici sozlesmesine gore sifir modem almamiz gerekmiyor mu? Bununla ilgili tuketici hakem heyetine basvurulabilir mi? Bu ne sacmalik ne menem bir sey.. Madem 2. el modem veriliyor modem kirasi da almasinlar bir zahmet..
  • eskiden steam'den rahatça 10+MB/s ile indiren 100 MBPS internetim şu an 5MB/s ile indiriyor ve 5'i görünce kilit koyulmuş gibi duruyor. şaka gibi. gerçekten 5.1 bile görmüyor şu an. speedtest.net'te de istanbul içi bile 35 MBPS'i geçemiyor. gerçekten rezalet. eskiden 10 gün aralıksız çalıştırdığım router'ı gün içinde 3 kez yeniden başlatmazsam kendine gelemiyor. valorant istanbul sunucularında zevkine 300ms'leri test edip geri inme (bazen inmeme) gibi bir huy da edindi geçenlerde. sözde fiber altyapı. iki kapanma yapıyorlar hemen çakılıyor.

  • Keneetic Giga kullanıyorum.

  • Arkadaşlar ümraniye de internet yok mu bizi de yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone'un verdiği modemi kullanmak zorunda değiliz yani öyle mi? Keneetic modemi tek olarak m kullanıyor sunuz yoksa Vodafone'un verdiği modeme bağlayarak mı? Hangi modelini kullanıyor sunuz ve Wi-Fi'ın dan memnun musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 5 Mayıs 2021; 12:39:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Router kullanmanız yeterli. Verilen modeme muhtaç kalmanıza gerek yok.


    Tek başına kullanabiliyorsunuz. Kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz yeterli. ONT'den gelen kabloyu WAN girişine takmanız yeterli. Direk eve sadece ethernet kablosu geliyor ise yine aynı şekilde WAN girişine takılıp VLAN 35 olarak ayarlanmalı.



    Kullandığım model.



    Bütçenize göre seçim yapabilirsiniz.

    Keenetic'in 9 farklı router'ı 2 farklı modemi bulunmaktadır.


    300-400 TL bandında Keenetic Extra KN-1710 önerebilirim. 100mbit internet hızı ile sınırlı kalırsınız. İleride 200mbit bir fiber hızında kullanımınız 100mbit olur.

    ~500TL bandında Keenetic Viva öneririm.


    600+ ve üstü Keenetic Giga.





  • Çok teşekkür ederim hocam. ONT ne oluyor acaba? Apartmandan yani sanırım Servis Sağlayıcısı'nın Fiber kutusundan gelen bir Ethernet kablosu var WAN'a takılı. VLAN 35 dediğiniz tam olarak nereden, nasıl ayarlanıyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Router arayüzünde kutucuk olur. Oraya yazılır.

    Direk ethernet kablosu geliyor ise ONT yok sizde. ONT'de eve kadar fiber kıl optik kablo gelir ve ethernete dönüştürmeyi ONT cihazı sağlar.

  • Şu 200mbit leri sol üzerinden alabilsek aslında…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her akşam internet pert. 2 ay kaldı sözleşme bitimine yarın geri superonline'a dönmek için işleme başlicam. Geçen sene hızı 5 mbit'e indirmişlerdi 3 ay boyunca her akşam 7 den sonra. Bugünlerde hızı düşürmüyolar ama bant aralığını kısarak interneti kullanılamaz hale getiriyolar. 2 saattir google bile zor açılıyor hiç bişey yapamıyorum lanet olsun böyle internete ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet sürekli kendinden geçiyor. özellikle akşamları saatte bir modemi kapatıp açmazsanız istanbul içi bile 40 pingden aşağı görmüyor.

  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt

    Superonline altyapısı mı?

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    evet hocam, fttb tsol altyapı. zte h267a modem.

  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt

    Sol altyapısında Vodafone kullananlarda sorun oluyor sanırım genelde. Sorunu bildirdiniz mi acaba, farklı bir modem ile deneseler nasıl olur acaba diyorum.

  • şuanda türk telekom altyapısı ile vdsl 24mbit alıyorum 3 ay taahütüm kaldı ve vodafone'a geçmek istiyorum. türk telekomdan aldığım ZYXEL VMG3313-B10A model modemi kullanabilirmiyim acaba?

    adresten sorguladığımda 50mbit lik tarife alabildiğimi görüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 459460461462463
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.