Şimdi Ara

Vodafone Red S tarifelerinden Spotify Premium kaldırılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce kamu tarifesi kullanmaktayken Vodafone'un teklifi ile Red tarifesine geçtim. Bu tarifede 6 aya yakın kaldıktan sonra Vodafone tekrar arayarak sözleşmemi uzatmam halinde, fiyatımı sabit tutarak bir üst tarifeyi geçmeyi ya da fiyatımda cüzi bir indirim yapmayı teklif etti. Ben de Spotify Premium kullandığımdan üst tarifeye geçerek Vodafone'un Spotify kampanyasından yararlanayım, tarifeye dahil olunca daha uygun olur diye düşündüm.

    Bundan bir kaç gün önce de 3 aylık Spotify premium paketimin 31 mart tarihine kadar iptal etmemem halinde 22 liraya yenileneceği şeklinde bir mesaj aldım. Ben de zaten Spotify tarifeme dahil herhalde bir yanlışlık var diye iptal mesajı attım ama işleminiz şuan gerçekleştirilemiyor diye cevap geldi. Ben de sallamadım açıkcası.

    Şimdi de görseldeki gibi bir mesaj aldım. Var mı benimle benzer durumu paylaşan? Ne yapmak lazım şimdi.

    Vodafone bana taahhüt ettiği hizmeti sunmazsa nereye başvurmam gerek? Ya da tarife koşullarını taahhütüm süresince değiştirme hakkına sahipler mi? Sonuçta ben bu hizmetleri alabilmek için taahhüt verdim.


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Red M tarifesini kullanıyorum bana da aynı mesaj geldi. Vodafone forumda "Tarife ve paket değişiklik hakkı Vodafone'da saklıdır." diye yazmış moderator. Sanırım artık Vodafone'dan ayrılmanın vakti geldi. Bu yaptıkları çok ayıp gerçekten.
  • Daha geçen ay taahhüt vermiştim hemen iptal ettim 26 lira zararım olur Spotify dışında pek bir cazibesi yoktu faturasız hat için kayıt açtırdım simdi onlar teklif sunsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok ilginç bir durum. vodafone forumunda da moderatörler düzgün bir cevap vermemişler. iki gündür spotify hesabımdan premium bitiş tarihini kontrol ediyorum. herhangi bir değişiklik yok. 31 marttan sonra ne olacağı muallak. paramı kesmeye başlayacaklar yoksa tamamen iptalmi edecekler. düzgün bir açıklamayı hakediyor bence bu kadar abone. 4.5g de ki düşük hız yüzünden zaten vodafonedan soğumuştum ama red s i spotifyle 46 tl ye verince hoşuma gitmişti kabul etmiştim. ama bu sene artık taşıma vakti geldi anlaşılan.

    red 7 veya red 10 tarifesine geçiş yapmam için arayıp duruyorlardı. demek bunun için bu kadar ısrarla arıyorlarmış
  • Müşteri hizmetleriyle görüştüm. Tarifeye geçtikten sonra Spotify Premium için aktivasyon yaptıysanız, aktivasyon tarihinden itibaren 1 yıllık ön ödemeli Premium sahibi oluyorsunuz.

    Red tarifelerinden Spotify'ın kaldırılması, yeni aboneler ve premium'u 1 yılı doldurup tarife üzerinden yenilemek isteyenleri etkileyecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlara göre hesp yapılmaz arkadaş. Ben de red M tarifesi kullanıyordum. Sonra geçen ay 3-4 tl farkla tarifenizi red 10 a geçirelim dediler. Tamam dedim ben de. Demez olaydım. Şimdi bu tarifelerdeki spotify üyeliğini kaldırmışlar. Sadece yeni red 15 ve üstü tarifelerde geçerli. O da en iyi indirimlerle falan 65 e geliyor. 2-3 haftadır etmediğim telefon ve şikayet kaydı kalmadı. Yok olmuyor artık. Spotify artık en üst tarifelerde mevut.

    Beni yeni abone olarak 1 yıllık taahhüt başlatmışlar. Yeni abone olunca spotify aktivasyon yapamıyoruz. 31 Marta kadar eski tarifeler aktivasyon yapabiliyor. Bunlar tam adi.
  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt
    Banada ayni telefon gelmisti. Spotify olup olmadigini ozellikle sordum. Bana var demislerdi. 1 yillik tanimli spotify ve ayrica satin aldigim netflix oldugu icin kesin tarife degisikliginde dert cikarcaklar diye istememistim. Demekki dusuncemde hakliymisim. Sizede spotify oldugunu teyit ettilerse konusmayi kontrol etmelerini isteyebilirsiniz. Belki bu sekilde magdur olmaktan kurtulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tempo iletişim den arayıp ikna etmeye çalışıyorlar ne derseniz var diyor inanmayın ben araştırayım yarın arayın dedim bugüne özel yarın arayamam dedi fırça atıp kapattım ertesi gün tekrar aradılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone ve Spotify işbirliği bitmiş olabilir. Şimdi bakıyorum ve hiç bir RED tarifesinde Spotify logosu gözükmüyor, sadece Digitürk ve Lig Tv logoları var. Gerçi tarife detaylarına tıklayınca Spotify gözüküyor hala, ama tarife ekranından gitmesi hata gibi gelmedi bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.r.t -- 26 Mart 2017; 23:11:28 >
  • Yerinizde olsam vodafone da 1 dk bile durmam. Eger illaki spofity kullanacagim derseniz. Bu 20.99 tl satilan aile paketi var ona ortak olarak referansli kisiler ile satin alanlar var. Yanilmiyorsam 40 tl istiyorlardi yillik ki bence uygun fiyat. Hattida farkli bir operatore tasiyip uygun bir tarifede kullanin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanın bu vodafone ile uğraşılmaz. 3 hafta şu tarife muhabbetlerinden gına geldi. Yaklaşık 10 kere falan görüşmüşümdür. Yok çözemiyorlar. Beni eski tarifemden çıkarıp yeni tarifeye soktukları için şu anki tarifemde spotify olsa bile aktifleştiremiyorlar. Aktif üyeliğimi iptal edip yeni üye olduğum için. Halbuki öyle bişey yok. Dediğiniz gibi Tempo dan aramışlardı. Vodafone merkezi arıyorum Tempoyu arayıp ordan iptal edin diyorlar. Aradım iptal ettim sözde ama yine iptal etmemiş mallar. Bi daha aradım falan öyle böyle derken Red 10 tarifesi abonesi olduk. Red 4.5G M tarifesindeydim. Tempodan aradıklarında kabul etmeseydim spotify aktifleştirebilecektim sanırım. Tam böyle bir döngü içinde buldum kendimi. Çözüm olmuyor. Bende uğraşmayı bıraktım. 49 TL ile kullanırken 2 GB internet artışıyla Red 10 tarifesine geçtik. Fiyatta 53 TL oldu. Sizi ararlarsa sakın kanıpta tarife değiştirmeyin. Memnunsanız öyle devam edin. Belki iptal ettiririm bilmiyorum.




  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt
    geçen hafta arkadaşımı aramışlar taahhüt devam ederken yeni taahhüt yapmışlar yine red 10 tarifesine geçirmişler . vodafone da bu ay faturasına 120 tl cayma bedeli yansıtmış müşteri hizmetleri sürekli haklısınız sizi acil çözüme ilettik diyerek 10 günden beri sorunu çözemediler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miyankizu

    Daha geçen ay taahhüt vermiştim hemen iptal ettim 26 lira zararım olur Spotify dışında pek bir cazibesi yoktu faturasız hat için kayıt açtırdım simdi onlar teklif sunsun.

    Aynı şeyi bende bu gün yaptım. Size yeni teklifler ile geri döndüler mi acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Subjugate


    quote:

    Orijinalden alıntı: miyankizu

    Daha geçen ay taahhüt vermiştim hemen iptal ettim 26 lira zararım olur Spotify dışında pek bir cazibesi yoktu faturasız hat için kayıt açtırdım simdi onlar teklif sunsun.

    Aynı şeyi bende bu gün yaptım. Size yeni teklifler ile geri döndüler mi acaba

    Yaptilar evet ayni paketi aynı fiyattan sundular spotify olduğunu iddia ettiler. Taahhüt verdikten bir ay sonra spotify paketim iptal olursa sikayet ederim sizi dedim. Kendisi de emin olamadi. Bir başka aramada ise red 15 i 65 liraya teklif ettiler onda spotify kesin olarak varmış.
  • miyankizu kullanıcısına yanıt
    Red 10 45TL. Red 15 60TL önüme koydukları seçenekler..
  • şuan red 15 dahil hiç bir pakette spotfy görünmüyor ama tempodan arayanlar var diyip duruyor. ben galiba istmeyerek de olsa çekim kapsaması nedeniyle türkcelle geçeceğim. tek sıkıntı eş simkart almam gerek onda da türkcell 44 lira diyor.
    arada kaldım biraz.
  • heralde spotify ile anlaşamadılar bu sene. özellikle zam geldikten sonra. yüksek tarifelerden bile kaldırmışlar. vodafonela teyit etmeden bence spotify var demelerine inanmayın. spotify var diye red 10 tarifesine geçirilip sonra olmadığı ortaya çıkan çok kişi oldu. bende taahütüm bittikten sonra alternatifleri aramaya başlayacağım. ama turkcellin pahalılığını düşünürsek tt daha iyi bir alternatif olcak gibi
  • Bu servis 1 Nisan 2017 itibari ile yeni abone aktivasyonuna kapatılacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eylule kadar premium hesabim suruyordu. Bugun aniden aile hesabina hosgeldiniz diye mail geldi. Boyle bir donusum yapilan baska bir kimse varmi? 13.08.2017 ye kdr hesabim aktif olacakmis. Halbuki vodafone premium 8 eylulde baslamisti. Kafam karisiti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.