Şimdi Ara

Vodafone Kullanıcıları Bu Rezilliği Okumayan Kalmasın!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4325 fizplus denen bir servisten vodafone hattıma bir sms geldi mesajın içeriğini aşağıda paylaşıyorum.

    "FizPlus ile en keyifli videolara ulasmak icin tiklayinizhttp://fiz.mobi MH:08508408749 Bir Fizmobil Servisidir."
    ben bu linke tıklamadım iş yoğunluğum sebebiyle günlük gelen dolandırıcı msjlarından bitanesi diyip incelemedim bile ardından bir kaç gün sonra şu msj gelmiş bunun geldiğini hatırlamıyorum bile bakmamışım yani hiç

    "Degerli musterimiz; abonesi oldugunuz Fizplus Servisi teknik nedenlerden dolay? ücretlendirme periyodunuz sonunda kapat?lacakt?r. Ücretlendirme periyodunuz sonuna kadar servisi kullanmaya devam edebilirsiniz. MH:08508408749 B003"

    Nasıl olduysa bu smsler sonucunda beni merdiven altı 4325 servisine üye yapmışlar 46tl ücretle. "benim tahminim gelen ilk sms i sorgulamayıp bakmadığım için bakıyolar geri dönüş yok geçiriyolar. Ben faturamda bir gariplik olduğunu düşünüp vodafone müşteri hizmetlerini arıyorum bana herhangi bir sayfada çıkan reklama tıkladığımı bu reklamlarında faturaya bu şekilde yansıdığını söyledi müşteri temsilcisi arkadaş. Bende herhangi bir sayfaya tıklayıpta benim telefon numaramın nasıl bu sayfaya iletildiğini kafalarına göre hangi hakla benim faturama 46tl ücret yansıttıklarını sorduğumda bunun vodafonela alakası olmayıp bu tarz şirketlerin yaptığı haksız kazançlar diyerek sözde bu şirketi karalisteye aldığını birdaha ücret kesemeyeceklerini benimde verdiği fizplus 4325 servisinin müşteri hizmetlerini arayarak aboneliğimi iptal ettirmemi söyledi. Benim numaramı bir internet sayfası nasıl ele geçirebilir? Kaldıki geçirdi bir şekilde vodafone dan bu adamlar bu ücreti hangi hakla tahsil ediyolar. 2tl tarife değişikliğinde bile anne kızlık soyadına kadar soran on defa onay isteyen vodafone elini kolunu sallayan bir adama bir faturaya 46tl ücreti nasıl yansıtabiliyor; bu müşteri temsilcisi bu adamların telefon numarasını ismini v.s. nerden buluyor. İnternette araştırdığınızda yüzlerce bu şikayetten dolanıyor bu vodafonenin hırsızlığından başka birşey değil arkadaşlar. Şikayet dilekçesi oluşturuyosun adamların umrunda bile değil cevap bile yok. Kişisel güvenlik bilgilerimiz halka açık bir şekilde geziyor operastör sahiplerinde. 46tl değilde 5bin 10bin gibi bir rakam yansıtılsa ne olacaktı? Vodafone kullanıcılarının okumalarını tavsiye ederim bugün benim başıma geldi yarın sizin başınıza gelebilir. Bukadar saçma komik bir olay daha olamaz. Senin numaranı tıkladığın sayfa alıyor faturana parayı geçiriyor vodafone da senden bu parayı kesiyor.







  • Fatura yazılınca git tüketici hakem heyetine işini hallet. Vodafone kullanmayı acilen bırakmanız lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Operatörler bu dolandırıcılarla anlaşmalı. Bunlara mobil ödeme altyapısı sağlıyorlar. Mobil veri ile internette dolaştığınızda siteler bunu anlıyor, operatör de ip ile telefon nosunu eşleştirip faturanıza geçiriyor.
  • memleket te bu tür şeylere ağır cezalar olsaydı bu kadar olmazdı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip dolandırıcılıkların önüne geçmek için MOBILODEME KAPAT yazarak 7878'e gönderin. Operatörler bu dolandırıcılıklara çanak tutuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür mesajlar banada yanımda uygulamasını yükledikten sonra gelmeye başlamıştı. Uygulamayı kullanmak için vodafone erişim bilgilerinizi verilerinizi vs 3. taraflarla işleyebilmesi izin ver gibi bir uyarıydı. Kampanya filan bildirimi içindir diye onay vermiştim.

    Yanımda > uygulama ayarlarında görebilirsiniz bu veri kullanım izni ayarını.

    Sonrasında ".. mobi .." diye bir sürü mesaj hepsi de para tuzağı. Tamamiyle operatör kaynaklı bir sorun. Kullanım verilerinizi paylaşıyorlar ve haberiniz olmadan üye yapıyorlar bu tür ne idüğü belirsiz yerlerle. BTK ya şikayette bulunun mutlaka.
  • Mobilodeme kapali tutun bu olaylar cok artti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlara pabuç bırakmayın. Mağdur olan her kez üşenmeyip şikayet etmeli. Yoksa sonu gelmez.
  • Yanımda uygulaması indirildiğinde veri işleme izni verildiyse Mobil ödemeyi kapatmanın bir anlamı kalmıyor..
  • dostum geçmiş olsun aynı olay benim başımada geldi ben paramın tamamını geri aldım yaklasık 10 ay falan sürdü zannedersem

    ben izlediğim yolu anlatayım belki arkadaşlar daha pratiğini söylemiş olabilirler bu yüzden özür dilerim

    ilk önce BİMER e şikayet oluşturdum yaklaşık 1 ay sonra bana bulunduğum ilin emniyet müdürlüğü bilişim suçlarından mail geldi ifade vermek için çağırdılar. Telefonuna gelen o fizplus mesajlarını sakın silme onları delil olarak istiyorlar benim işlemimi dolandırıcılık diye açtılar emniyette bundan 1 ay oncede bir bayan aradı fizpulus tan arıyorum diye baya sıkıntılıydı kızımın kontörlü hattına benden çekmiş oldukları paranın tamamnı yatırdılar namuzsuzlar

    Tekrardan geçmiş olsun umarım işine yarar paranı alırsın ..
  • Geçmiş olsun hocam, şuan spotify sorunu var anlaşmaları bitmiş kimsenin haberi yok millete ücret yansımış. Bende diğer ay telefon parasını ödeyerek turkcell'e geçeceğim, 146 TL olan faturam bir önceki ay 164 TL bu ay 178 TL oldu.
  • aynı sorun bende de oldu ama site eglencix isminde bi siteydi. durup dururken telefona mesaj geldi aboneliğiniz başlatılmıştır diye. aradım hemen mesajdaki numarayı anlattım. cebimde duran telefon sitenin varlığından bile haberim yok nasıl üye olayım falan. adam iban numarası istedi benden 5 gün sonra mı ne aldıkları parayı geri gönderdiler hesabıma. arkasından vodafone aradım dedim böyle böyle bişey olmuş benden habersiz onayım alınmadan. bizim yapabileceğimiz bişey yok girdiğiniz sitelerde çıkan reklamları siz kapatmak istediğinizde abonelik alabiliyorlar dedi. iyi tamam da bana abone olduğum saat söylendiğinde benim internet ile bi alakamın olmadığı saat dedim. yapabileceğim bişey yok dedi geçiştirdi. telefona reklam mesajları da gelmesini istemiyorum benim onayımı bırakın vodafone'nun bana sunduğu tarife hizmetleri hariç hiçbir şekilde mobil ödeme onayı verilmesini istemiyorum dedim. yaptı telefonun başında bişeyler tamam dedi. eminmisin diye sordum mobil ödemeniz artık kapalı dedi. görüşme bittikten sonra sırf denemek için üyelik yaptım bir yere. değişen birşey yoktu. mobil ödeme yine kullanılıyordu. kapalı olsa dahi güvenmeyin.




  • İllegal sitelere girmediğiniz sürece bu tuzaklara düşmezsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.