Şimdi Ara

Vize işlemlerinden dolayı avrupadan soğudum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Doğu avrupa turu falan planlıyordum vize evraklarını görünce resmen soğudum evrakları toplaması hazırlaması 2-3 haftanı alacak sonrasında ise bitti mi tabi ki bitmedi 80 euro vize ücreti verdin 80euro danışmalık ücreti verdin (şimdi diyebilirsiniz danışmanlık alma, konsoloslukların kendileri aracı firma istiyor) birde üstüne 20 euro seyahat sigortası çıkardın verdin adamlara bitti mi tabi ki de bitmedi bu sefer adamlar senin evraklarını iğneden ipliğe incelecek (direksiyon sınavında seni bu kadar incelemiyorlar) velev ki en ufuk şeyi unuttun mu direk reddi verecek hatta unutmana bile gerek yok o an ki adamın keyfine bağlı. Tamam adamın ülkesine gidecen ama bu resmen soğutma politakası.




  • Soğutma politikası var mı diyeceğin? İstemiyor adam seni ya, senin ülkene gelen turist havalimanında vize alıyor. Senin gibi değersiz, lüzumsuz, adi görmüyor kendi halkını ve senin halkını istemiyor. Üç kuruş para verene hatta vermeyene sırf Suri diye vatandaşlığını da vermiyordur eminim.

    Hem senin yöneticilerin de istemiyor senin yurt dışına çıkmanı, farklı medeniyet tanımanı, edebini kültürünü arttırmanı. Demiyor muydu damat: "Yurt dışına seyahatler ediyordum, pahalandı. Vatandaşın böyle bir derdi yok, senin böyle bir derdin var. Biz turizm için, ihracatçı için paramız daha cazip olsun diyoruz" diye. Sen de az laf dinle, otur oturduğun yerde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soğutma politikası değil, ülkenin itibarı, politik duruşu, değersizliğinden kaynaklı güvensizlik.


    Elin Meksika'lı sı bile seni sorguya çekip, sonrasında bana neden böyle davrandın diye sorduğunda pasaportunu gösterip, bunun yüzünden diye soruyorsa.


    Fransa 2015'teki saldırılarda Bataclan'ı tarayan teroristin üzerinden sahte Türk Pasaportu çıkıyorsa


    ülke ekonomik ve siyasi olarak kötü durumda olup, iltica etmeye çalışıyorsa


    devlet görevlilerin kullanıldığı gri renkli pasaport, resmen insan kaçakçılığı için kullanılıyorsa


    o ülkede senin sadece belirli bir sebep ve belli bir sürede ülkeye giriş - çıkış yapacağını kanıtlaman için kanıt ister.


    istemez ise Türkiye'ye gelen Afganlar, Suriyeliler, Afrikalılar gibi doluşurlar ülkeye. bunu engelliyor işte. ülkesini koruyor.


    senin dediğin gibi yıldırma politikasından değil yani.





  • Bu vize belasını 80 darbesi sonrası Kenan Evren başımıza çıkarttı, bir sürü kişi Almanya'ya kaçıyor diye gitti Almanlara bize vize koyun dedi, o da adamların işine geldi... Şimdiki çıkartılan zorlukta da Avrupalılar haklı maalesef, facebook sayfalarına, forumlara bile herkes açık açık "Almanya'ya nasıl kaçak giderim, turist olarak gidip kaçak kalsam ne olur" diye yazarsan adam da sana zorluk çıkartınca şaşırmayacaksın... Ukrayna gibi kimlikle gidilebilen ülkede bile senin vatandaşların sorun çıkarttığı için kapıdan bir sürü insanı geri gönderiyorlar... Hiç ülkenin itibarı şöyle, Ülkenin politikasına kızıyorlar gibi suçu başkalarına yükleme kolaycılığına kaçmayalım, zaten özellikle son 10 yılda herkes her durum için suçu başkasına atma tembelliğine/kolaycılığına düştüğü için durum daha da kötüye gidiyor, hiç kimse kendinde en ufak bir suç görmüyor... 2003 yılında kara yolu ile Romanya'ya gitmiştim, Romanya sınırında polis; Türko, silah var, uyuşturucu var? diye soru soruyordu, şimdi Ukrayna'ya, Sırbistan'a, Bosna Hersek'e gidince önce kaçakçı mısın diye bakıyorlar... Türkiye haritasını senden benden iyi bilip kimliğinden memleketini sorguluyorlar...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.