Şimdi Ara

Virtual Super Resolution ve Adaptive SYNC Görüntü Kalitesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, bir süredir aklıma takılan bir konuda sizlerinde bilgi ve fikirlerinizi almak istedim.
    1080p 75 hz 27" freesync monitör ve Vega56 kullanmaktayım.
    malum Vega56 bir çok oyunu 75 fps den daha yüksek fps değerlerinde, yine bir çok oyunu da 2k veya 4k yüksek fps değerlerinde çalıştırabiliyor.
    lakin monitörümün 75hz olması bu yüksek fps değerlerini görmemi, 1080p olması da yüksek çözünürlük kullanabilmemi engelliyor.

    bu nedenle son zamanda bazı oyunlarda Virtual Super Resolution ve Adaptive SYNC kullanmaya başladım.
    şimdiye kadar bildiğim ve gördüğüm bir LCD mönitöre doğal çözünürlüğünden daha yüksek veya daha düşük bir çözünürlükte görüntü aktardığınız zaman görüntüde kalite kaybı yaşandığı idi.

    lakin Virtual Super Resolution ile 2k veya 4k çözünürlükte oyunları açtığım zaman bir bulanıklaşma veya kalite azalması fark edemiyorum, aynı karede ekran görüntüleri ile yaptığım karşılaştırmalarda dahi bir kalite düşüklüğü göremedim.

    malum yine bildiğim ve gördüğüm monitörün doğal tazeleme hızından daha hızlı görüntü aktarıldığında ekran da hareket anında kırıklıklar ve takılma hissiyatı olur.
    BF1 oynarken Adaptive SYNC aktif ettiğimde ise 75hz mönitörümde fps 110 ile 140 arasında olduğu halde herhangi bir kırılma veya takılma görmüyorum, mönitörün freesync destekliyor olması bu duruma katkı yapan olumlu neden olabilir mi?

    bu iki özelliği aktif kullanan varsa bu seçenekler kullanıldığında görüntü kalitesinde bir düşüş hissettiniz mi paylaşmanızı rica ediyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.