Şimdi Ara

Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
6
Favori
13.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ürünümüzü anladığımız kadarıyla Hepsiburada 'nın KDV indiriminden temin etmişsiniz. Bugünkü sizinle maillerimizi de bizzat ben takip ettim firmanın Pazarlama Müdürü olarak. Mailinizde de belirttiğiniz gibi burada anlattığınız verilere öncesinde de ulaşmış olduğunuzu düşünüyorum, fakat yine size bazı konularda bilgi vermek isterim. Biraz daha fazla ücret verip farklı markaları önermişsiniz ama aşağıda da belirttiğim gibi 4 marka aynı paneli kullanıyor ve her panelde belirli oranda ışık süzmesi bulunuyor. XG2703-GS modelimiz haricinde şu an pazarda tek bir marka bulunmaktadır yine yaptığınız araştırmalarda bu modeli de gördüğünüzü ve yine her yerde olan yorumlara da ulaşmış olduğunuzu da düşünüyorum. Aşağıda da belirttiğimiz gibi, detayları ve test yöntemlerini de orada bulabilirsiniz.

    Ölü piksel konusunda ise, her marka kendi global standartları çerçevesinde kendi kurallarını uygulamaktadır. Yine aşağıda bununla ilgili de bilgiye ulaşabilirsiniz.

    Öncelikle size ışık sızması nedir, nasıl test edilir, Pazardaki monitörlerinde genelinde nasıl bir sorun var bu konuda biraz bilgi vermek isteriz.

    ViewSonic monitörler, diğer monitör markaları gibi çevresel ışıkların açık olduğu ortamlar için üretilmiştir. Çevresel ışıkların açık olduğu eğitim kurumları, ofisler ve ev eğlence gibi farklı kullanım amaçlarıyla tüketicilere satılan her bir ViewSonic monitörünün teknik özellikleri kapsamında hiçbir problemi bulunmamaktadır. Bu konuda global olarakta belirli standartlar mevcuttur. Fakat tüketicinin evinde karanlık ortamda çekmiş olduğu fotoğraflar gerçek bir test ortamı oluşturmamaktadır. Bu nedenle olası bir sorun kapsamında, servisimizde endüstri standartlarında yapılan ND testleri baz alınmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz, LCD panel standartları çerçevesinde, ViewSonic her monitöründe ekran tamamen karanlık iken gerekli testleri yaparak ND filtresi ile panel üzerindeki ışık homojenliği (light uniformity) değerlendirmiştir. Herhangi bir kullanıcı, gözleriyle endüstride kullanılan teknik ekipmanlar olmadan değerlendirme yapması maalesef mümkün değildir.

    Ek olarak, IPS ve muadil panele sahip modeller ile diğer (TN) paneller arasında en büyük avantajı daha keskin renkleri daha geniş görüş açısı ile birlikte sunmasıdır. Fakat, IPS paneller yukarıda bahsedilen avantajları sunarken tamamen karanlık ekranlarda “IPS Glow” olarak geçen panelin kenarlarında ışık gözükmektedir. IPS Glow, LCD panel teknolojisinin bir etkisidir. Marka model bağımsız olarak birçok modelde karşımıza çıkabilmektedir. Fakat, bu ışık süzmesi doğal yoğunluk filtesi (ND Filters) ile kontrol edilmiştir ve ViewSonic monitörlerin görüntü kalitesini etkilememektedir.

    Daha detaylı bilgi için aşağıdaki makaleye incelenebilir. https://www.monitornerds.com/backlight-bleed-ips-glow-pixel-dead-stuck-pixel/


    Ek olarak ViewSonic ışık süzmesi testleri nasıl yapılıyor bu konuda da bilgi vermek isteriz.
    Standart bir monitörde “Brightness Uniformity” maksimum %75 (BU Delta >=25%) ler seviyesindedir, ViewSonic VP (Profesyonel) serimizde kullanılan teknolojilerle bu oran bile %95 den biraz daha fazladır (BU Delta<=5%). ViewSonic, bir display markasıdır, bizim için renk doğruluğu önemlidir ki biz Donanımsal Renk ve Parlaklık Kalibrasyonu özelliği olan VP68 serimizde dahi (bazı teknolojileri pazarda hiçbir markada yok tamamen ViewSonic’e özel) bunun garantisini veremiyoruz, çünkü şu anki sahip olduğumuz teknoloji bunu tamamen ortadan kaldıramıyor (ya da çok pahalı pazarın alabileceği kadar ucuz bir teknoloji değil maalesef).

    Burada monitörlerimizin mühendislik test sonuçlarından bazı test detaylarını da paylaşmak isteriz,

    Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır

    Bu aşağıdaki görsel şu anlama geliyor, damalı siyah beyaz renk testleri birçok monitörde 3x3 toplam ekran 9’a bölünmüş şekilde yapılır. Burada birçok monitörde renk homojenlik dağılımı %75 ‘ler seviyesindedir. VP serisinde ise bu testler 5x5 toplamda ekran 25 damalı alana bölünerek yapılıyor. Buna rağmen ışık dağılım homojenliği %95. Ya da delta E sapması (BU) %5. Yani, pazardaki monitörlerinde %90 'lık bir kısmında ışık sızması oranı %25'dir. Yani baktığınız ekranın %75 'lik bir kısmında ışık dağılımı homojendir, geriye kalan %25 'inde ise homojen bir dağılım yoktur. Yani ışık sızması vardır.

    Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır

    Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır

    Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır

    Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır

    Amazon ‘un ışık sızmasına verdiği yanıt, aldığı önlemden de bir örnek vermek isteriz,

    Bu konu Dunya’da öyle popüleri artık Amazon.com’da saygın rakiplerimizden biri bile ürünü satarken aşağıdaki gibi bir açıklama koyuyor (Sadece size örnek olması açısından söylüyorum). Pazardaki tüm markalar bu segmentte ayni paneli kullanıyorlar (Asus, Acer, AOC ve ViewSonic) bu paneli üreten Dünya’da tek bir üretici var, bunun üzerine her marka bazı yazılım ve ek donanım teknolojileriyle ürünlerini Pazara sunmakta. Ayrıca bu sorunla bahsedebilmek adına parlaklığı %80 ile %50 oranında azaltma yoluna da gidiliyor (bazen standart fabrika ayarlarıyla veya üretim esnasında). Bunu da ek bir bilgi olarak paylaşmak isteriz. İsterseniz, aşağıdaki linkten amazon'un tüketiciyi nasıl bilgilendirdiğini görebilirsiniz.

    https://www.amazon.com/PG279Q-2560x1440-G-SYNC-Gaming-Monitor/dp/B017EVR2VM/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1495609569&sr=8-2&keywords=Asus+PG27


    Türkiye Teknoloji basınından TechnoPat ekibinin XG2703-GS incelemesini paylaşmak isteriz. Editör arkadaşlarımız 25.dk ‘da bu konuya değiniliyor, buradan ulaşabilirsiniz. İnceleme de ışık süzmesinden bahsediliyor fakat standartlar çerçevesinde olduğunun da altı çiziliyor. Bu tür ışık sızmaları panel teknolojisi ile ilgili bir konu olması ve bu konuda global olarakta belirli standartlar mevcut olduğunu da yine belirtmek isteriz.

    https://www.technopat.net/2016/12/17/viewsonic-xg2703-gs-oyuncu-monitoru-incelemesi/

    Yine ek bir bilgi olarak, ViewSonic piksel politikasına da bu linkten ulaşabilirsiniz. Bize mail üzerinden gönderdiğiniz perfect pixel çözümü maalesef ülkemizde uygulanmamaktadır. Piksel politikası ile ilgili olarak, bazı perakende mağazaları kendi kullanıcı memnuniyetleri kapsamında değişim yapabiliyorlar. Fakat diğer tüm durumlar için aşağıdaki piksel politikamızdan detaylara ulaşabilirsiniz.

    https://www.viewsoniceurope.com/tr/support/warranties/turkey/tr-pixel-policy.pdf


    Umarım, burada yaptığımız açıklamalar açıklayıcı olmuştur. Maalesef şu an sahip olduğumuz teknoloji özelinde hem oyun içinde yüksek performans hem de yüksek renk doğruluğu almak mümkün olmuyor. Burada farklı bir örnek vermek isterim, ferrari marka bir arabanız olduğunu düşünün ve bu araba ile hem yüksek süratte hız yaparak hem de arazi aracı gibi arazide gitmeniz nasıl mümkün olmuyorsa, şu an ki LCD monitör teknolojisinde marka ve model bağımsız olarak çok net söyleyebiliriz, bu şekilde bir sorunlar yaşanabiliyor.




  • Viewsonic Türkiye kullanıcısına yanıt
    Çok güzel geçiştiriyorsunuz resim ayarları kalibrasyon testleriyle, ama benim sorunum çok net ölü piksel ve sol alttaki bakın özellikle sol alt diyorum çünkü sağ alt ve üst köşedeki ışık sızması kabul edilebilir durumda, sol alt kısımda ayndınlık veya karanlık ortam farketmeksizin siyah sahnelerde renkleri bozacak sarılık verecek şekilde bir durum var.KDV indiriminden önce de satın aldım monitörü kutusu açık iade ürün geldi tekrar sipariş ettim ilk siparişim 3168,19TL ikincisi yani şu an kusurlu olanda 2639,10TL hatta xg2401 ise 1283TL bunlarıda indirimden bahsettiğiniz için yazdım herhalde indirimden aldınız bunlar normal demek istediniz.

    Bahsettiğiniz firmaların ölü piksel konusunda yaklaşımını biliyorum zero dot pixel gibi. Viewsonic politaklarında hiçbirşey kusur sayılmıyor, nitekim sizde aynı sorunu çözmeye değil normalleştirmeye çalışıyorsunuz.Bu tutumunuzda satışlarınızı olumlu etkileyecektir emin olun. Dediğim gibi XG2401 monitörümden memnundum (hali hazırda kullanıyorum ki) üst modele geçtim neyse siz yardımcı olmamayı tercih kusursuz monitörlerinize ama bende hakkımı araycağım.


    Ayrıca ürünün alma arifesinde ilgili incelemeyi izledim, daha sonra acaba sorun yaşayan varmı diye arattığımda çok sevgili editör arkadaşlarınızın sitesinde ışık sızması yüzünden konu açan arkadaşı gördüm ilginçtir ürünü değiştirdiniz, bendekinden daha az düzeyde kusurlu olmasına rağmen ve ölü piksel olmamasına rağmen.Buna istinade satış sonrasındada sorun yaşamam diyerek siparişi verdim.Ki yaklaşımınızdan ötürü oranın kurmaca bir reklam kampanyası olduğunu düşünüyorum hem politalarınız geriği böyle birşeyi nasıl yaparsınız anlayamadım 0 kusura sahip monitör nasıl değişir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 11 Eylül 2017; 20:1:22 >




  • Musteri memnuniyeti viewsonic icin onemli degilmi arkadas kusursuz monitor aramiyor monitorunun diger koselerinde kabul edilebilir isik sizmasi var diyor



    Sol alttaki goruntuyu etkileyecek kadar bozuyor

    Firma yetkilisinin indirimdeyken urunu almissiniz demesi beni benden aldi indirimli diye ne cikarsa bahtina demek isteniyor



    Su an satista monitorum var satilsa viewsonic alicaktim ama su an almamayi dusunuyorum bu konuyu takip edicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuyu bende takibe aldım cidden firma yetkilisinin yaklaşımı müşterinin sorununu çözme odaklı değil tam tersi üründe kusur yok siz abartıyorsunuz misali bir şey olmuş yani ips panel monitör kullanmasam tamam diyeceğim 3 yıl'a yakın asus vs239hv ips panel monitör kullandım ips'ler hassas paneller doğrudur ışık sızmasına çok elverişlidir ama bu kadarda değil yani, ilk sayfa'daki 2 görselde ciddi anlamda sıkıntı görüntü kalitesini ciddi anlamda etkiliyor. yani bu monitör alınacaksa ışıklar hep açık olacak hiç oda karanlık olmayacak bu şekilde kullanın deniliyor. neyse tekrardan geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 11 Eylül 2017; 22:43:28 >
  • @Panzer VIE Tiger , @Aerosol 34



    İndirimden alınma yaklaşımı zaten ayrı bir olay gitgide efsane bir hal almaya başladı kusuru görmezden gelme politikaları, indirimde patatesle aldık sanki yada zaten kusurluları indirime koyduk ne bekliyorsun demenin farklı yolu. Efsane müşteri desteği sunmaya başlıyorlar umarım bu konu markayı düşününlere faydalı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 12 Eylül 2017; 15:17:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü hepsiburada nın kdv indirimin de almışsınızdan biz tüketiciler ne anlamamız gerekiyor yani.? KDV indiriminde biz zaten sorunlu ürünleri sattık normal mi.? Ya da 500-600 lira az para vermişsiniz sesinizi çıkarmaya hakkınız yok, kullanın mı.? İnsanların gözünde gitgide batan bir viewsonic görüyorum şu an..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlıkta bahsi geçen monitörü almak için araştırma yapıyordum, google aramalarda konuyu gördüm. Üçbin üstü meblağ ödeyip böyle sorunlarla karşılaşılıyor üstüne bir de teknik servisi çözüm odaklı çalışam bir firma değil gibi gözüküyor. Bu modeli listemden eledim. Konuda bahsedilem Acer türkiye de şu an satışta gözükmüyor. 3000-3500 arası 2k gsync monitör tavsiyelerinizi alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. Ben de Acer Predator XB271HU ile ViewSonic XG2703-GS arasında kalmıştım. Aceri tr de kolay bulunmadığından viewsonic tercih edecektim ama bize amazon yolu gözüktü şu anda.
  • wagg1sch W kullanıcısına yanıt
    rica ederim, satış sonrası olmayan bir firma olduğunu kötü bir tecrübeyle öğrenmiş olduk.Markanın üürünü alırken garantisiz olduğunu düşünerek alsın alacak arkadaşlar. Ürünü geri yolluyorlar sorun olmadığı için tüketici haklarına başvuruyu yapmak için bekliyorum bende gelişmeleri ekliyeceğim. Bu arada hayırlı olsun şimdiden
  • Ben de Viewsonic XG2401 model monitör almak üzereydim. Gördüğüm kadarıyla satış sonrası destek sadece sorunu kurumsal kelimeler ile geçiştirmek şeklinde.

    Monitörü internetten alacağım. Normalde 14 gün için sorgusuz sualsiz iade hakkı var online alımlarda.

    Ürünü açtığımda zaten herhangi bir etiketini sökmeyeceğim. Ayaklığını da kurmayacağım. Panele güç verip sorun olup olmadığını kontrol edeceğim.

    Olası bir sorunda (ölü piksel, bulutlanma, ışık sızması) vb. satıcı yer öncelikle servis raporu gerekli diyebilir mi?

    Zira servisin ne raporu vereceği buradaki temsilden belli. Onlara göre her şey standartlara uygun sanırım.

    Ben memnun kalmaz isem ürünü 14 günlük hakkımı kullanarak herhangi bir gerekçe göstermeden iade edebilir miyim?

    @Viewsonic Türkiye: Bir de şu an herhangi bir indirim yok. Satın alırsam normal ürün mü gönderilecek? İndirim zamanları 2.kalite olanlar gönderiliyor herhalde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 15 Eylül 2017; 11:47:32 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Xg2401 de şanslıydım sorunsuz çıktı, memnun olunca xg2703-gs aldım sorun çıkınca gerçek yüzünü gördük firmanın. Bugün itibariyle tüketici haklarına başvurumu yaptım artık olay yasal yollarda.



    İndirim açıklaması zaten efsane yorum yok. İndirimsiz aldığım ürün kutusu açık geldi iade ettim, iade tamamlanınca şansa kdv indirimi oldu tekrar sipariş verdim ( halbu ki o işareti farketmeliydim başka markaya yönelmeliydim) sorunlu çıktı. Neyse konuyu güncel tutacağım firmaların bu yaklaşımları kullanıcıları bilmeki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s1Lv3r S kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası şu indirim dönemlerinde gönderdikleri monitörler çeşitli sebepler ile iade edilenler mi acaba diye düşünmeye başladım. Firma temsilcisi de yaptığı yorum ile zaten indirim dönemlerindeki ürünler üzerine bir gölge düşürmüş oldu. Sırf garantisi olsun diye vergisi vs. bir dünya fazla para verip ürünleri Türkiye'den alıyoruz. hiç hoş bir durum değil. Ben de şimdilik Viewsonic sipariş vermekten vazgeçtim. Belki alacağım monitör sorunsuz gelecek ama ihtiyaç olduğunda ürünün arkasında durmayan bir firma/ülke temsilcisi varken iyi durmuyor.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Bugün dilekçe verirkende benzer soru sordular iade mi değişim mi, değişim diyecektim ki tekrar servisin eline düşmekten çekindim, iade talep ettim.



    Yetkilinin yorumu zaten başlı başına kafa karıştırıcı bir yorum bir pazarlama müdürü kendi ürünü neden kötüler hayret edici bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s1Lv3r S kullanıcısına yanıt
    Umarım iadeniz sorunsuz bir şekilde gerçekleşir. Pazarlama Md. ünvanı ile burada cevap yazan kişi sadece indirimli ürünlere gölge düşürmekle kalmadı ve potansiyel müşterileri de kaybetti şu an.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Artık beklemekten başka çare yok, firmanın kendi ürüne indirimden aldınız demesi, 4 markada aynı paneli kullanıyor fiyatları yüksek demesi üstelik sorunları normal olarak görmelerinden gayet belli ürünlerine olan güvenleri. Markanın özeti;bu paraya bu kadar oluyor işinize gelirse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s1Lv3r S kullanıcısına yanıt
    Benim işime gelmedi ve sipariş vermekten vazgeçtim :)
    Konu açıp bilgilendirme yapmanız iyi oldu.
    Açıkçası şansımı denemek istemiyorum.

    Konuyu takip edelim. Bakalım firma daha yapıcı olacak mı?
  • Moon_Star61 kullanıcısına yanıt
    O fiyat bandında satış sonrasına bakarak Acer veya Dell ( tn panel ) modellere yönelebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firma yetkilisinin , amazon için attığı linkteki Asus PG279Q ve Viewsonic XG2703-GS modelleri için amazonda birçok ışık sızması şikayeti var ve hepsi ürünü iade etmiş yada değişim yapmışlar. Kaldı ki burada ışık sızması haricinde birde ölü piksel var. Amazondaki yorumlarda yine bu problem için değişim yaptıran insanlar var. Bu kadar örnek varken siz hala çıkıp bunu normalleştirmeye çalışıyorsanız pazarlama müdürlüğünü bırakın . Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum , tamda monitör alma arefesindeydim viewsonic i direk eledim , aynı paneli kullansalar dahi farklı bir marka alacağım. İndirim konusu ise ayrı rezillik .
  • rica ederim, olay şuan tüketici mahkemesinde zaten süreci paylaşamaya devam edeceğim. kusuru savunmak normalleştirmek değişik bir bakış açısı zaten inceleme attıkları sitede aynı sorunu yaşayan değişim yaptıkları bir kullanıcı var bu bambaşka bir durum zaten. viewsonic konusunu pazarlama alanı olarak kullanmasaydı firma.

    burda ilgili sitede konusu olan ve değişimi yapıldığını yazan bir kullanıcı var ben inanmıyorum sonuçta bunlar gayet normal şeyler değil mi sayın yetkili @Viewsonic Türkiye bu monitörde hiç kusur yok ki değişimi olur mu. Gerçi reklamın iyisi kötüsü olmaz ki bende bu konuyu takip edip sağlam firmaymış dedim ama reklam amaçlıymış servise yolumuz düşünce anladık.



    edit: videoda ki diğer monitör de aynı panel ama gel gör ki kusursuz sayın yetkilinin indirim kelimesi kullanarak ne demek istediği anladık (ips glow = yapı gereği olur , backlight bleeding = üretimden kaynaklıdır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 18 Eylül 2017; 22:11:5 >




  • Yetkili kişinin söylediği bazı noktalara hak veriyorum.Ips glow ıps panellerin artık sıradanlaşan bir sorunu.Kimisinde çok fazla, kimisinde çok az, kimisinde ortalama sevyede.Peki ne yapılabilir.Ortalama ve çok fazla olan ürünler, kalite kontrol aşamasında elenmeleri lazım.

    Işık sızaması olayı,bu normal bir olay değil.Sitede Acer xb271hu modeline yönelik açılan bir konu var.Oradaki monitörde aynı panel kullanılmış.Lakin ne ıps glow ne de ışık sızması var.Sitede, bu modelden alan bazı arkadaşlar var.Onlarında monitörleri bu konuda gayet iyi çıkmış,ha bu model kusursuz mudur? :)Hayır,zamanında bende aldım ama bir türlü şansım yaver gitmedi,iade etmek zorunda kaldım(amazonun bu konuda müşteri memnuniyeti,takdire şayen bir örnek...)Kısacası,ışık sızaması bu paneller kullanılmasına rağmen aşılabiliyormuş,peki bu firmalar neden gerekli çözümleri üretmiyor?Gerekli kalite kontrol aşmasını sağlayamıyorlar, veya neden sağlam bir panel üretimi konusunda AU Optronics baskı yapamıyorlar?Her şeyin şamaroğlanı devamlı halk mı olmak zorunda?Ucuz bir alet olsa, 200-300tllik,gene bir noktaya kadar kabul edilir,lakin 3bin ve üzeri olan bir monitörde böyle kusurlar kabul edilemez,bir tüketici olarak benim görüşüm bu.

    Ya ürünlere böyle böyle kusurları var, alacaksan ona göre al diye kutuların üzerine yazacaksın!( Ama bana kalırsa,buradaki firma yetkililerinin ellerinde bir şey gelemdiği için, siyahı beyaz olarak ezberletmeye çalışıyorlar ne yapsınlar.:) Şahsen kızmıyorum, asıl adaletsizlik kalitesiz panel üretimi yapan firmadan ürün alıp, geri kalan malzemerinde kalitesiz anılmasına sebeb olan politikada...)Teknoloji buraya kadar abi, daha iyisini biz üretemiyoruz, diyeceksin ve ürünü alan kişi bunu bilerek alacak.Ya da memnun olmayan müşterinin şikayeti çözmeye çalışacaksın.Lakin ne bahsi geçen firma nede diğer firmaların işine gelmiyor bu.:) Bizede, en iyi seçeneği sunan firma hangisiyse ona yönelmek kalıyor. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 19 Eylül 2017; 16:36:31 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.