Şimdi Ara

Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
6
Favori
23.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba arkadaşlar,

    Bir süredir gelmesini bekleyenler vardı, nihayet ViewSonic yeni oyuncu serisi XG 'nin ilk üyesi XG2401 Türkiye stoklarına geldi.

    Öncelikle ürünün kısaca detaylarına değinelim,

    XG2401 24" Full HD çözünürlüğü ile tamamen profesyonel oyuncular yönelik olarak tasarlanmıştır. 144Hz yüksek yenilenme oranı, 1ms tepki süresi ve oyunlarda daha akıcı ve yumuşak geçişler sağlayan oyun modu sayesinde her anın tadını çıkarmanız için geliştirildi. Hedef nişangahı ile hedefe daha iyi odaklanmanızı ve akıcı oyun oynamanıza yardım eder.

    Çift HDMI, DisplayPort bağlantıları ile ister oyun PC 'nize ya da konsolunuza bağlayıp kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. Üzerindeki USB portlarına çevre birimlerinizi bağlayarak diğer ekipmanlarınıza da bağlantı imkanı sunar.

    Saatler süre oyunlarda sulanan veya ağrıyan gözlerini korumak için geliştirilen Flicker Free ve Mavi Işık teknolojileri ile rahatlıkla oyunda kalma sürenizi uzatabilirsiniz.

    Kişiselleştirebileceğiniz ergonomik özellikleri ile ister yukarı aşağı, sağa sola veya dikey olarak kullanabilirsiniz.

    Öne Çıkan Özellikleri

    24 inç Full HD LED 1920x1080 Çözünürlük
    144Hz Ultra Hızlı Yenilenme Oranı ile keskin görüntü
    1ms Tepki Süresi ile Yarış, FRP oyunlarında net görüş
    AMD FreeSync™ Teknolojisi ile keyifli oyun deneyimi
    Düşük Input Lag Değeri ile gecikme sorunu ortadan kaldırın
    Siyah Stabilizasyonu ile karanlık sahnelerde setaylara hakim olun
    Oyun Moduna kolayca geçiş yapın
    Üstün Ergonomik özellikleri ile kişiselleştirilebilir tasarım
    Dahili 2x2W Hoparlörler ile ses deneyimi
    2xHDMI, DisplayPortu girişleri ile geniş bağlantı seçenekleri
    2xUSB3.0 Portları ile çevre birimleri ile kolay bağlantı
    Göz sağlığınızı koruyan teknolojiler ile gözlerinizi yormadan dilediğinizi oynayın


     Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de
     Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de


    Ürünün fiyatı 1299TL ile şu an Hepsiburada ve Adeks Store 'da.

    HB -->http://goo.gl/Pq79lU

    Adeks Store -->http://goo.gl/hHj6d3







  • Eğer ürünü test etmeden almam derseniz, Beşiktaştaki Adeks'te üst katta tam orta masalarda 20 adet XG2401 var.

    Gidip arkadaşlarınızla takılıp sabahtan akşama kadar oyun oynayıp performansını ölçebilirsiniz. Hem test etmiş hem de oyun keyfini yaşamış olursunuz. İsterseniz direkt satın alabilirsiniz..!

     Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de
     Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de
     Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de
     Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de
     Viewsonic XG2401 Oyuncu Monitörü 1ms 144Hz AMD Free Sync Türkiye'de




  • Freesync aralığı nedir, tam olarak net bilgi yok, Panel 8 bit mi, kutu içerisinden DP kablosu çıkıyor mu, toplamda inputlag nedir? Diğer bir husus ölü piksel garantisi nedir? Bunlarla ilgili bilgi verebiliyor musunuz? Detay araştırmadım ancak bir kaç kişiden duydum forumda artık 1 adet ölü pikselin dahi değişim sebebi olduğunu tüketici kanununun değiştiğinden bahsediyorlardı, eskiden 4-5 tanede olsa standartların içinde sayılıp değişim yapılmıyordu.. İstanbul dışında oturanlar için inceleme şansı yok, internet üzerinden alacağız. Türkiyede incelemesi olacak mı yakın zamanda.

    Yurtdışı incelemelerde fiyat/performans olarak çok iyi bir monitör olduğu belirtiliyor, altında kullanıcı yorumları da iyi gibi ancak tam bir kullanıcı incelemesi bulamadım. Hepsiburada da 1295 TL ve sepette %10 indirim ile 1170 TL geliyor. Yeni nesil 1 ms 144hz olarak AOC G2460PF, Viewsonic XG2401, Asus MG248Q var. (Asus, Benq modelleride var ancak onlar baya eski model kaldılar). AOC Türkiyede yok, Asus 1500 TL civarında o yüzden en uygunu bu monitör gibi duruyor.




  • Merhaba,

    XG2401 free sync aralığı 25-144hz aralığında. Panel 8 bit ve evet kutu içerisinden 1.5m DP kablo çıkıyor. Input lag değeri ise 11.4ms 'dir.

    Piksel değişim politikası detaylarına -->http://www.viewsoniceurope.com/tr/support/warranties/turkey/tr-pixel-policy.pdf ulaşabilirsiniz.
    Piksel değişimi ile ilgili tüm üreticiler halen ISO 13406-2 standardını baz alıyorlar fakat kendi piksel politikalarını uyguluyorlar. Bizim piksel politika detaylarımıza yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    Evet şu an sadece istanbul içinde Adeks Kafede test edebilirisiniz. Çok yakında zamanda Teknoloji basınında incelemesi çıkacak sanıyoruz 10 gün içerisinde çıkacaktır.
    Yine 1-2 hafta içerisinde ürün Vatan Bilg. mağazalarında da stoklarda olacak, böylece teşhir ürünlerinden gidip ürünü test edebileceksiniz.

    Şu an en yeni Free Sync desteği sunan 1ms 144Hz profesyonel oyuncu monitörü XG2401, rakiplerimiz henüz pazara yeni ürünlerini getirmediler.

    Ürün şuan hem Hepsiburada hem de Adesk Store 'da satışta..!

    Eğer ürünle ilgili kafanıza takılan noktalar varsa yardımcı olmak isteriz.








  • Viewsonic Türkiye kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevabınız için teşekkür ediyorum. Monitörü hepsiburada'dan sipariş verdim. Piksel politikası ile ilgili detayları çok anlayamadım açıkçası. sınıfa göre izin verilen hatalı piksel sayısı diyor. Sınıf 4 için normal olan piksel hatası Tip 3 için 500 yazıyor yani 500 adet Tip 3 piksel hatası Sınıf 4 monitör için normal öyle mi? Öyle ise çok fazla. Neyse umarım böyle bir sorun ile karşılaşmam. Ürünün yurt dışı incelemeleri gerçekten çok olumlu, kullanıcılarda memnun. Türkiyede ki ilk kullanıcılardan olacağım sanırım :) Kullandıktan sonra yorumlarımı belirtirim.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bize gelen bilgi bu yöndeydi ama araştırıp size dönüş yapalım
  • Merhaba tekrardan,

    Öncelikle güle güle kullanın, beğeneceğinize eminiz. Piksel politikasında şöyle diyor 3 piksele kadar servis onayı ile değişim yapabiliyorsunuz. Açıkcası bugüne kadar bu modelin eski serisinde hiç piksel sorunu ile karşılaşmadık bir sorun olacağını düşünmüyoruz.

    Ürünü inceleyip bizimle paylaşırsanız çok seviniriz :) bekliyoruz
  • Viewsonic Türkiye kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Viewsonic VX2363SMHL-W monitör kullanıcısıyım.Yanıt verme zamanı ayarına girip ,ultra hızlı seçeneğini seçtiğim zaman oyunlarda gözle görülür ghosting sorunu yaşıyorum.Monitörün özelliklerine 2ms tepki süresi yazmışsınız ama tepki süresini en hızlıya getirdiğimde oluşan ghosting sorunu çok sinir bozucu oluyor.Bu konu hakkında ne yapabilir siniz?Bazı internet sitelerinde okuduğum kullanıcı deneyimlerine göre bu sebepten ötürü servise gönderilen monitörler için bu bir hata değil deyip geri göndermişler.Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Merhaba bizim fabrikadan aldığımız teknik verilere göre 24-144hz aralığında gözüküyor. Fakat bu sitelerin kaynak olarak neyi baz aldıklarını maalesef bilemiyoruz.
  • G.USTA kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bununla ilgili 2 farklı incelememiz var burada yapılan testlerde ghosting sorunundan bahsedilmiyor. Kullandığınız sistemi farklı kablolarla veya farklı bir monitörle test etme şansınız oldu mu?
    Aynı sorunu, standart ve hızlı seçeneklerinde yaşıyor musunuz?

    TeknoSeyir incelemesl
    https://teknoseyir.com/viewsonic-vx2363-smhl

    TechnoPat incelemesi
    https://www.technopat.net/2014/12/07/viewsonic-vx2363smhl-w-monitor-inceleme/

    Ghosting, piksellerin her karede oluşturduğu görüntüyü yeniden oluştururken geçen süreden kaynaklanır, çok hızlı değişen sahnelerde oluşur. Fakat ghosting efekti bir sorun olarak değil panelin tepki süresi ile ilgilidir. Bu konuda üründe gerçekten ghosting efekti mi yoksa bir arızadan mı kaynakladığı konusunda servisimizin merkezinde incelemesi gerekir. Maalesef kullandığınz sistemi ve ürünü görmeden buradan bilgi vermemiz doğru olmaz. Ama ghosting efekti nedeniyle bir işlem yapılmamaktadır.




  • Viewsonic Türkiye kullanıcısına yanıt
    Standart ve hızlı modlarında kabul edilebilir bir seviyede.Bunlar sorun değil olması gereken zaten.Ama en hızlı moda alınca aşırı derece ghosting oluşuyor. Sistemi ve kabloyu başka bir monitörde denedim ve sorun olmadı.Hdmi 1.4 kablo kullanıyorum.Söyle örnek vereyim. Ultra hızlı seçeneğindeyken gta 5 oyununda yoldaki araçların, insanların yani hareket eden herşeyin arkasında aşırı ghosting oluşuyor.Diğer modlarda bu kadar çok olmuyor.Ghosting testine soktuğum zamanda en çok ghosting ultra hızlı modda oluşuyor.

    Aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılar;
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/viewsonic-vx2363smhl-ghosting-sorunu.255562/

    https://www.technopat.net/sosyal/konu/viewsonic-vx2363smhl-isinma-ve-ghosting-sorunu.329792/page-2

    Ultra hızlı modundayken , diğer iki seçenektekinden daha çok ghosting olmasına sorun yok , işlem yapamayız mı diyorsunuz anlayamadım.Denediğim ekran kartları r9 280x ve hd 6850.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.USTA -- 2 Haziran 2016; 19:22:28 >




  • G.USTA kullanıcısına yanıt
    Technopat Vx2475 4K IPS incelemesinde de söylediği boyle birşey var. Standart 2 ms ayarlardan overdrive ile 2 ms oluyor ancak siz 4 ms kullanın yeterli diyordu. overdrive yapınca ghosting vb. sorunlar çıkabiliyormuş. Bu ips panel olması ile de ilgili, asus serilerinde de bu sorundan bahsediliyordu.
  • Bu monitörü technopatın incelemesini izledikten sonra aldım.Sonuç olarak hızı 2 ms çektiğim zaman normale göre daha az ghoshing olması gerekir ama daha çok oluyor.Bu monitörün reklamını yaparken hep 2 ms vurgusu yapıyorlar.Eğer bu özellik düzgün çalışmayacaksa neden bunu vurguluyorlar. Bilseydim almazdım bende. Şimdi bu, ya potansiyel müşterileri kandırmaya yönelik çalışma olabilir ya da monitörlerin bazılarının panellerinde sorun olduğu ama servisin bunu kabul etmediği anlamına gelir. Ama forumlardan gözlemlediğim kadarıyla Viewsonic Türkiyenin iyi niyetli olduğunu ama servislerinin baştan savma olduğunu düşünüyorum. Umarım benim ve diğer kullanıcıların bu mağduriyetini telafi ederler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.USTA -- 3 Haziran 2016; 0:51:13 >
  • Buyurun sorunun videosunu çektim.Lütfen videoyu sonuna kadar izleyin.Tepki süresinin normalden , en hızlıya geçtiği zaman oluşan ghostingi buradan iyice görebilirsiniz. Hızı yavaşlatıp izlerseniz daha iyi görebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=s3kBVzx2sNs&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.USTA -- 3 Haziran 2016; 1:54:43 >
  • G.USTA kullanıcısına yanıt
    4 ms, 2 ms den daha iyi görünüyor. bunun sebebi nedir açıklama yok dediğim gibi technopatta aynısını demişti 4K monitör incelemesinde. 4 ms kullanın 2 ms sorun diye ama neden sorun olduğu ile ilgili bilgi yok.
  • Aynen. Şimdi bu monitör 2ms diye satılmasa tamam. Ama Tepki süresini 2ms ye çekince berbat bir ghosting oluyor. Şimdi bu kusurlu mal değilde nedir ki? Ürünün belirtilen özelliklerini karşılayamıyor. Bu sorunu yaşayan başka kullanıcılar da var. Servise göndersem hata yok diye geri gönderecekler. Daha önce servise gönderenlere böyle yapmışlar. Tüketici hakları mahkemesi bu sorunu çözer de o kadar süre monitörsüz kalmak istemiyorum. Umarım firma yetkilisi forum üzerinen bu durumu görürde gerekli müdahaleyi yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Viewsonic Türkiye kullanıcısına yanıt
    Bir soru daha geldi aklıma kusura bakmayın, bu monitörde aim point var mı? Yoksa sadece VG2401 MH de mi vardı. VG2401 mh-2 de de göremedim o özelliği.
  • G.USTA kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Ghosting efekti ile ilgili olarak, ghosthing efekti, panelde alt piksellerdeki renk değişimleri sırasında oluşan bir efekttir. VX63 serisi gibi IPS panele sahip monitörlerde bu değer daha belirgin bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu noktada VX63 serisi menüden ayarlanarak standart, hızlı ve ultra hızlı olarak 3 farklı hızda kullanılabilir. VX63 serisi kullandığı IPS paneli sayesinde yatay/dikey 178 dereceden geniş görüş açısı ve TN panellere göre daha yüksek renk doğruluğu sunmaktadır. VX63 serisi günlük oyun oynayan kullanıcılar ve tasarımcılar ve fotoğrafla uğranlar için daha yüksek renk doğruluğu sunması ile bir adım ön plana çıkmaktadır. Bugüne kadar yapılan incelemelerde maalesef bu sorun çok net olarak karşımıza çıkmadı. VX63 serisi yaklaşık 1.5 yıldır Türkiye'de satışta olan ve geri dönüş konusunda sıkıntı yaşamadığımız bir modelimizdir. Fakat maalesef sizin gibi bazı kullanıcılarımız ghosthing efektifini yaşamaktadır.
    Bu sorunla ilgili bir değişim onayı servisimiz tarafından verilmektedir. Ürününüzü aşağıdaki adrese MNG Kargo ile karşı ödemeli olarak gönderebilirsiniz, servisimiz inceledikten sonra size geri dönüş yapacaktır.

    Orta Mah. Ankara Asfaltı
    E5 Yanyol, Kanat Sanayi Sitesi
    ABlok No:40 Soğanlık/Kartal/İstanbul
    KVK Teknik Servis Merkezi
    0216 451 98 90

    bilginize,




  • Monitör geldi kutuyu açtığımda bir adet boş yırtılmış poşet çıktı içinde kablo varmışta içinden alınmış gibi, monitörün sarılı olduğu koruma da yırtıktı, koruma köpükleri baya bir tane bırakmış sağa sola monitörde baya tozluydu sanki kullanılıp içine geri konmuş gibi. ama işin ilginci açma ağzında ki etiket sıfırdı hiç açılmamış olduğu belli yani paketlemeden önce fabrikada baya bir kullanıp içine mi koydular anlayamadım. Kutudan DP kablo, Güç kablosu ve USB kablo çıktı. bir dediğim yırtık poşet. Başka kablo çıkıyor mu? Ayrıca arkadaki kablo toplama halkası kılavuzda anlatıldığı üzere "click" diye yerine oturmuyor bir türlü beceremedim.

    Bunların dışında ölü piksel ve bulutlanma testi yaptım sıkıntı yok, cs go da deneme yaptım 60 hz ile 144 hz arasında ki fark çok bariz belli oluyor. video çektim, geniş bir zamanda koyarım videosunu. monitör gerçekten sağlam hissiyatını veriyor, ergonomisi ayarlaması vs çok iyi. İlk izlenimlerim olumlu monitör için, şu renk, gama, vb. olaylarını ayarlayıp en iyi ayarı bulmak içinde vakit harcamak lazım. artık fırsat buldukça işten güçten bakacağız ama şu yukarıda yazdığım olaylar baya bir kıllandırdı beni, artık hayırlısı bakalım inşallah sorunsuz sağ salim kullanırım monitörümü. ve FPS oyun oynayanlara kesinlikle tavsiye ederim bu monitörü pro olmaya gerek yok amatör olarak bariz fark hissediyorsun.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.