Şimdi Ara

ViewSonic marka monitör servis sıkıntısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha alalı 1 ayı geçmeyen 27" Viewsonic marka monitör ekranı dururp dururken beyaz ekrana dönüştü ve arızalandı. Ürünü aldığım yere ulaştığımda ürüne KVK servisinin baktığını ama ne hikmetse sadece İstanbul kartaldaki şubesine gönderebileceğim söylendi. Neyse Yurt içi kargo ile monitörü yolladım. 12 Ekimde teslim aldılar. Bu arada ürünün durumunu öğrenmek için Kartal KVK şubesine ulaşmaya çalıştım ama hiç bir şekilde telefonlara yanıt vermiyorlar.

    Sonrasında KVK online müşteri hizmetlerine yazdım. Dedilerki kargoyu teslim aldıktan 6 iş günü içinde size SMS ile form numarası yollarlar ve o form numarası ile online işlemlerden takip edebilirsiniz dediler.

    Aradan geçti 10 iş günü ama ne form numarası geldi ne de ben bir türlü bu servise ulaşamadım. Bugün saatlerce uğraşmanın neticesinde KVK Kartal şubesi telefona ceva verdi. Ürünün durumunu sorgulamak istediğimde bu seri numaralı bir ürün bizde bulunmuyor dediler. Dedim kargodan şu tarihte şu isimli şahıs teslim almış görünüyor. Bu defada kargo bilgisi ile ürün takip edemiyoruz dediler. :uan ne yapacağımı şaşırdım.

    Siz siz olun bu şekilde serviste rezil olmak istemiyorsanız Viewsonic marka monitör saıl almayın !




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.