Şimdi Ara

Videolarda basit kes biç ekle işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • videodaki datayı ve kaliteyi bozmadan (hem ses hem görüntü) en iyi hangi programda kes biç ekle işlemlerini yaparım yaparım acaba



  • Bahsettiğiniz konu sadece cut, trim, join gibi işlemlerse re encoding yapmayan Avidemux gibi bazı yazılımlar bulabilirsiniz. Amacınız aynı video içinden sahne çıkarmak, bölmek, birleştirmek vs. ise bunlar yapılabilir fakat farklı videolarla kurgu yapmayı düşünüyorsanız çok zor olacaktır ve farklı videoları birleştirmeniz çoğunlukla mümkün olmayacaktır. Premiere, Vegas gibi yazılımlarla kurgu yaparken kalite kaybını en aza indirgemek istiyorsanız kaliteyi yüksek tutacak şekilde yapılandırılmış encoder ayarlarıyla yüksek bitrate'ler kullanarak ve ya lossless codec'ler kullanarak export/render/encode yaparsanız kalite farkı minimuma inecektir.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler ama anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Sorunuzda "kes, biç, ekle" işlemlerinden bahsettiniz. kes = cut/trim, biç = cut , ekle = join. Sorunuzdan çıkarttığım anlam elinizdeki video'nun görüntü kalitesi bozulmadan nasıl kurgu yapabileceğiniz. Premiere, Vegas gibi bazı yazılımların videonun orijinal kalitesini bozmadan kurgu yapabilme özelliği vardır fakat buna uygun video formatı desteği çok sınırlıdır. Eğer elinizdeki video buna uygun bir formatta değilse video yeniden encode (sıkıştırma) edileceği için kalite kaybı olacaktır. Avidemux gibi yazılımlar ise farklı bir alandır Premiere gibi kurgu yapamazsınız fakat videoları kesebilir, kesilen bölümleri birleştirebilirsiniz. Avidemux ve benzeri lossless video cutter, video joiner tarzı yazılımların avantajı video'dan kayıpsız kesme ve birleştirme işlemlerini yapabilmeleridir.

    Sonuçta kayıpsız kurgu için kamera ile çekilmiş uygun formatta video yoksa, DVD, Bluray, Youtube gibi kaynaklardan elde edilmiş videolar varsa kayıpsız işlemler için Avidemux gibilerini kullanmak zorundasınız fakat sorun çıkma ihtimali var.




  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba; mkv dosyalarından istediğim yerleri çıkarıp tekrar birleştiriyorum, bunun içinde mkv mergeyi kullanıyorum, tavsiyeniz üzere avidemux'u denedim, mkv merge'de çok çok iyi, bilgilendirme için teşekkürler..

    Aynı maktıkla çalışan başka yazılımlar var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kef14 kullanıcısına yanıt
    Boilsoft, Videoredo ve adlarını hatırlayamadığım farklı yazılımlar var fakat hepsi aynı mantık ile çalıştığından pek bir avantaj sağlamazlar.www.videohelp.com bu tarz yazılımların merkezi sayılır orada arayabilirsiniz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim, avidemux'u çok beğendim, lakin bundan ses alamıyorum, onun haricinde bu yazılımda kesme biçme oldukça kolay, üstelik de ücretsiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.