Şimdi Ara

SİLİNSİN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
7.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • print("Merhaba dünya") yazıp F5 e bastığında bu kadar çok şey öğrendiysen sana if, for, while falan öğretsek dünyadaki bütün sırları çözersin herhalde.
    :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
  • Saatlerce online oyun oynarsan tabii eline bir şey geçmez. Oynadığın onca zaman boyunca sadece kendini tatmin edersin. Rekabet edeceğim diye daha fazla zaman ayırırsın. Sonra bir döngüye girersin. Devam eder böyle.

    Benim görüşüme göre hikaye tabanlı bir oyun oynamanın dizi, film izlemeden hiçbir farkı yok. Hatta dizi ve filmin anlatamadığı hikayeyi daha iyi verip, seni o dünyaya da daha güzel bir şekilde sokar. Dizi ve film ne kadar sanatsa, oyunlarda o kadar sanattır.

    Yanı uzun lafın kısası online oyun oynadım diye, oyun oynamak saçma diyorsan yanlış düşünüyorsun. :D
  • Güzel senaryosu ve hikaye anlatımı olmayan oyunlar zaman öldürmek için var zaten. Ben de bi ara kod işlerine gireyim dedim olmadı. Felaket oyun fikirlerim var ama sadece fikir olarak kalacaklar bu gidişle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jeton geç düşmüş ama olsun...
  • Çocukluğumda oyun oynamaya başladım, çok sevdim ancak kafayı hiç sıyırmadım. Büyüdükçe hiç karı kız peşinde koşmak, internetten kız tavlamaya çalışmak gibi boş ve insanı belaya iten zevklerim olmadı. Oyun oynaya oynaya yazılım işlerine sarmaya başladım. Efektleri bol olan amerikan filmlerini de çok seyrederdim. Yavaş yavaş oyun yapmayı ve görsel efekt yapmayı, bunları programlayıp kullanıcıya sunmayı öğrendim, hepsi oyun oynama hobisi ile başladı, sonrasında gördüklerimi yapmak mesleğim haline geldi.

    Bence zevklerinizi neye kullandığınız ile ilgili. Oyunculuktan oyun yapımcılığına yükselen - yükselmekte olan insanlar var ben onlardan biriyim. Kullandığın şeyin ardındaki teknolojiyi merak edip ona yönelirsen, hem hobisini yapıp hemde yaptığı hobiden para kazanan biri olursunuz. Bu mevzu eğer oyun yapmak gibi bir mevzu ise, yazılım sektörünün bir parçası olmuş olacağınız için saygınlığınız cabası olur. Yani benim açımdan bir vakit kaybı değil, hayati bir değer ve kazanç oldu oyun oynamak, hatta film izlemek.

    Sizin açınızdan vakit kaybından öteye gidememişse bu sizin bir şeye yönelmemenizle alakalı, aynı zamanda illa da her oyun oynayanın oyun yapmayı öğrenmeye çalışmak gibi bir zorunluluğu yok tabi. Yani yönelmemek bir suç değil, sadece eğer oyun oynamayı bırakmak sizi hayati değer arz eden bir şeye yöneltip yeni kazanımlar elde etmenizi sağladıysa hayırlı olmuş. Sağlamadıysa bir eğlence terkinden öteye gitmemiş olur zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 11 Şubat 2019; 19:52:25 >




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Şunu hep söylerim metal gear bey, metal gear solid 1 ve tüm metal gear serisini anlayarak bitiren herkes o kadar çok şey öğrenir ki bu hayatta. Oyunun içinde yok yok. Ben de bu oyun sayesinde yazılıma müziğe savaş tarihine siyasete birçok şeye bu oyunla merak salmaya başladım çocukken mesela. Ama herkes dolu değerlendiremiyor oyun dünyasını bugün faydadan çok zarar görerek oynayanlar daha fazla o ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıktan okuyorum, geçen ay işten çıkarıldım. Max 6-7 saat oyun oynuyorum ama çoğu zamanım pc'de. 10 saat oyun oynanmaz ya biraz zor.
  • solidsnake99 kullanıcısına yanıt
    Hepsine vakit ayırmanız öğrenci olmanızdan kaynaklanıyor hocam :)

    İş hayatına girince birinden feragat etmek zorunda kalıcaksınız, büyük ihtimal :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dubbed -- 11 Şubat 2019; 21:47:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydınlanma çağına geçişmişsin :)
  • dubbed kullanıcısına yanıt
    sadece birinden feragat edersem yine iyi :(
  • bir yere kadar oyun oynamak normal ama genelde abartanlar çok fazladır
    şimdi sorsan herkes ben 50 dk.lık oynuyorum der :)
  • Mantıksal sembolizmin bir sonucu.Hegel de bunun karşılığı nesnel idealizmin karşısında olan öznel tinin durumudur.Sana verilmiş hiçbir şey yok(ister mutlağa dönüşle ister natüralizmle açıklayın) ama yine de verilmiş olandan yiyoruz gibi davranıyoruz.İlginç
  • Video oyunlarını dışarı çıkamamak için oynuyorum. Dışarısı hiç iyi değil. Paramda cebimde kalıyor. Miss

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılmıyorum. Sen nasıl bir online oyuncusun? Kafanı gömüp kaldırmıyorsun heralde. Yakın arkadaşlarımın şuanda Knight oynadığı gibi.

    1-Online oyunlar bence bizim başımıza gelmiş en güzel şey.
    2-Suç oranının arttığı Türkiye'de dışarıya vakit basmak yerine evde oyun oynamak daha kabul edilebilir bir etkinlik.
    +Sosyalleşmeyin demiyorum. Herkes sosyalleşmeli ancak her gün dışarı çıkmanın da manası yok.

    3-Online oyun oynayıp ailene zaman ayırabilirsin, 7/24 oynamak zorunda değilsin.
    4-Kitap okumak boş vakti farklı şekilde doldurmaktır.
    Önemli:
    5- Yazılım bambaşka bir evrendir. Merak giderek solarsa boşluğa düşmenden başka bir şeye yaramayacak bir şeydir. Kendimden biliyorum.

    7 yıldır yazılımla uğraşıyorum, şuanda da oyun geliştiricisiyim. Online oyun yazıyorum. Uzun süredir yazılım yapıp bir sorunu çözememek gerçekten sinir bozucu. Ana yazılımcı benim, kendi motorumu yazacak ekibim olmadığından Unreal Engine ile oyun geliştiriyordum. Öyle bir fatal error alıyor ki serverside tarafı. Çözümünü bilmiyorum, forumlarda vs yok. Bu sorun gitmezse de online oyun projesini rafa kaldırmak zorunda kalacağım. Single player bir oyuna evrilecek gibi duruyor şuanda. Komple rafa kaldırırsakta mobile oyun projesi çıktı bir tane ona yönelirim.

    Sonuç 6 gündür gece gündüz kod denemeleri yapıyorum, hatayı düzeltemedim. Kritik bir nokta olduğu içinde forum vs konu açabileceğim bir durum yok. Unreal Engine tarafından mail bekliyorum...

    Gel gör ki bu sinirimi attığım tek nokta var oda WoW.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 12 Şubat 2019; 6:29:12 >




  • Beyler bende şöyle sadece haftasonları kendime pc için vakit ayırdım ama haftasonu oynamassam içimde bi eksiklik hissediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu oyunlar insanlar boş yere zaman harcasın diye yapılmıyor mu zaten? kendimizi dinimizden, ailesimizden, arkadaşlarımızdan soyutlamak için yapılmıyor mu?

    oyuna bi dalıyoruz Allah'ı unutuyoruz. hele ki ben, bazen öyle bi dalıyorum ki evimizden 50 mt. uzaklıkta olan camiden okunan ezanı duymuyorum.

    müslüman gençleri bu oyunlar sayesinde Allahtan peygamberden kurandan uzaklaştırdılar. bizi salaklaştırdılar.(en başta beni)

    oyunlardan kurtulmuşsun ne mutlu sana...belki bi gün bende kurtulurum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Traeger

    Saatlerce online oyun oynarsan tabii eline bir şey geçmez. Oynadığın onca zaman boyunca sadece kendini tatmin edersin. Rekabet edeceğim diye daha fazla zaman ayırırsın. Sonra bir döngüye girersin. Devam eder böyle.

    Benim görüşüme göre hikaye tabanlı bir oyun oynamanın dizi, film izlemeden hiçbir farkı yok. Hatta dizi ve filmin anlatamadığı hikayeyi daha iyi verip, seni o dünyaya da daha güzel bir şekilde sokar. Dizi ve film ne kadar sanatsa, oyunlarda o kadar sanattır.

    Yanı uzun lafın kısası online oyun oynadım diye, oyun oynamak saçma diyorsan yanlış düşünüyorsun. :D
    Pp : Geralt of Rivia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Online oyunlar uyuşturucu, sigara, alkol üçlüsünden farkı olmayan yapıdır. Kendimi bildim bileli oyun oynarım ama asla online içerikli oyunlara el sürmem. Bir defa sardım bir ay boyunca aklım o oyunda kaldı. Silip kurtuldum sonra. Hikaye odaklı oyun oynamak film izlemekle aynı şey. Vaktini güzel ve hoş geçirmene sebep olur. Video oyunlar oynamasını bilince kimsenin hayatından bir şey çalmaz. Kusura bakmayın hocam çıkarımınız bayağı boş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.