Şimdi Ara

video izlerken bilgisayar donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet başlıkta da belirttiğim gibi problemim film izlerken bilgisayarın bir süre sonra donması. ama bana yardım etmenizi güçleştirecek şöyle bir durum da var: bu her zaman olmuyor. bazen 3saat süren bir filmi kesintisiz izleyebilirken, bazen filmin 5. dakikasında donma olabiliyor. donmayı da biraz açarsam, görüntü donuyor ve ses de takılıyor (son çeyrek saniyedeki ses sürekli tekrarlanıyor bilmem anlatabildim mi) xvid codecli avilerde de wmv uzantılı dosyalarda da başıma geliyor.

    bilgisayar vestel'in top-notch(hani arkasında da küçük bir ekran var) diye geçen laptopu (lütfen keşke vestel almasaydın vb. yorumlardan mümkün olduğunca kaçının, zaten ben ve ablam yeterince üzülüyoruz salaklığımıza)

    konfigürasyonu da yazayım

    Intel Core 2 Duo İşlemci T9300 (2.5 GHz. 800 MHz Fsb 6MB Cache)
    3 GB DDR II RAM
    250 GB Hard Disk
    NVIDIA GeForce 8400M GS
    15.4" WXGA Parlak Ekran:1280*800
    Windows Vista™ Home Premium Edition(Türkçe)
    yazmam gereken başka özellikler varsa onları da yazabilirim. cinnetin sınırındayım, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    not: benzer bir konu varsa da -ki ben araştırdım ama bulamadım- lütfen beni oraya yönlendirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacredbrown -- 2 Ekim 2008; 18:58:11 >







  • kendi konuma cevap yazıp üste çıkarmaktan nefret ediyorum ama gerçekten çok yardıma ihtiyacım var. acaba kimsenin bir fikri yok mu gerçekten?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacredbrown -- 5 Ekim 2008; 12:54:07 >
  • codeclerin çakışması yahut onların yol açtığı bir dıurum olabilir. bazen pc codec çöplüğüne denebiliyor. codecleri kaldırıp hatta ne kadar çalıcı program varsa da kaldır. sonra sadece bir tane vlc veya bsplayer gibi bir program kur. tek onla dene bir.
  • k-lite codec i deneyebilirsin
  • zaten sadece k-lite codec yüklü bilgisayarda. başka bir sebebi olabilir mi?
  • donanım ile birlikte gelen ekran kartı driver' ını kullanmakta fayda var. tekrar kur bu yazılımı derim. update' ler iyidir ama her yeni sürümü kullanmak fayda getirmez. bazen de bu bahsetmiş olduğun hataya sebebiyet verebilir. ekran kartın nvidia' mı diyecektim ki zaten öyleymiş.. gerçi hoş, ati' ye tercih ederim. başka marka olsa belki onu da tercih ederim. çift ekran kartını aynı anda kullanabilirmiyiz. birisini windows ile kullanırken diğerini de wmvare mi neydi bununla linux için kullanırız. olur mu böyle bir şey acaba aklıma geldi bu saatte..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 6 Ekim 2008; 1:59:17 >
  • donanımla birlikte gelen driver yüklü. ancak sorun devam ediyordu. ben de k-lite codec pack'i kaldırıp tekrar yükledim. izlenimlerimi buraya yazacağım. başka fikri olan varsa lütfen yazsın. şu ana kadar yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara da teşekkür ederim bu arada. zamanlarını ayırıp cevap yazdılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacredbrown -- 13 Ekim 2008; 22:28:07 >
  • aynı sorun bendede war hd 4830 1 gb kullanıyorum. Normalde video izlerken media playerde fln hiç donma olmuyor ama web de izlerken ekranı büyütünce video donuyor sonra esc basıp tekrar buyutebiliyorum ama neden böyle oluyor daha yeni format attım aynı.
  • selamlar
    s3 de cektığım videoyu pcye atıyorum mp4 formatında atıyor zaten.
    izlemek için pcde gom playerdan çalıştırdığımda ağırlaşıyor takılıyor sesler birbirine giriyor..
    nedeni nedir arkadaslar yardımcı olursanız sevınırım..
    teşekkürler..
  • sacredbrown S kullanıcısına yanıt
    format at pnp yada klasik çözüm aç kapa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.