Şimdi Ara

VIA CenTaur NCORE AI işlemcisi global pazarda rekabet arayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugün global işlemci pazarında Intel ile AMD mutlak bir hakimiyet kurmuş durumda ve başka bir firmaya yer yok. Bölgesel çapta ise pek çok firma lisanslama üzerinden tasarım yapıyor. VIA uzun bir aradan sonra global pazara çıkmaya hazırlanıyor.



    VIA CenTaur NCORE AI özellikleri



    Geçmiş yıllarda global pazarda da gördüğümüz VIA bir süredir bölgesel olarak özellikle Çin’de yatırımlarına devam ediyordu. VIA lisansı ile Çinli Zhaoxin hali hazırda iki işlemcisini satışa sunmuştu.



    Ayrıca Bkz.Orta seviyeye yönelik LG K61, LG K51S ve LG K41S duyuruldu



    VIA şimdi lisansını dağıttığı CenTaur mimarisini temel alan 8 çekirdekli CenTaur CHA NCORE AI işlemcisini global pazara çıkaracak. TSMC tarafından 16nm sürecinde üretilen CHA x86-64 mimarisi VIA’nın iştiraki CenTaur imzasını taşıyor.





    Görüntülerdeki NCORE yongası LGA paketinde ve yüksek bir pin sayısı olduğu görülüyor. 4 kanal DDR4 ara yüzü ve 44 PCIe Gen 3 hattı barındırdığı için bu sayının yüksek olduğu tahmin ediliyor.



    Yapay zeka tarafında da iyi bir performans sunacak olan CenTaur CHA NCORE AI işlemcisi 7 yıl sonra ilk global ürün ayrıca 15 yıl sonra VIA’nın ilk soketli işlemcisi olacak. Henüz CenTaur CHA NCORE AI işlemcisi ile ilgili performans ve dağıtım detayları belli değil.








  • iyi güzel soketli işlemcide anakartını bulamadıkdan sonra bir işe yaramaz.

  • SBC olarak satılır büyük ihtimal.

  • LGA 2011 e benziyor.

  • Hey gidinin VIAS' sı be. Bir zamanlar Cyrix serisi işlemcileri vardı, Pentium larla yarışırdı. Sonra toz oldu gitti...

  • islemci pazarini yillarca domine eden intel, 14nm ile amd ile yarista havlu atti Vianin 16nm ile yarisabilmesi icin AI performansinda buyuk fark atmasi lazim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Yok tam yarışma niyetine girerken mavi ekran çıkarırdı Allahın belası cyrixler. Windows kurulurken cakilirdi, sonra inat edip kurtardın, bir gün word de bir gün winamp ta mavi ekran çıkarırdı, bir neden aramadı hayrına çıkarırdı, hatta bir rivayete göre mavi ekran da yetinmeyip bir mavi ekran daha çıkarttığı bile olmuştur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    Yine de güzel yıllardı. Daha uygun fiyatlı toplama bilg. ilanlarında VIA işlemciler görürdük, biraz daha iyilerinde Pentium ları daha da iyilerinde MMX liler vardı. En üst düzeydeki konfigürasyonlarda ise Voodoo lu pc ler... Vay be! ESS marka ISA ses kartı vardı. Driver disketine annem yanlışlıkla deterjan dökmüştü. Lanet şeyin sürücüsünü bulana kadar 20 bilgisayarcı gezmişimdir. Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 21 Şubat 2020; 0:20:41 >




  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Allahın cezasi irq 7 çakışması da vardı onun heheh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke VIA da bu rekabete katılsa da biz kullanıcıların faydası maksimuma çıksa
    milyarlarca pc işlemcisi var sadece 2 şirket üretiyor olacak iş mi bu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 21 Şubat 2020; 10:22:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.