Şimdi Ara

VGA girişli monitör ile DVI girişli monitörler arasındaki fiyat/performans farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aynı soruyu defalarca farklı forumlarda sormama rağmen hiç bir cevap alamadığım için yeni konu açmak durumunda kaldım. Bundan dolayı peşinen özür dilerim.

    LG 21.5" E2240S-PN GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR aldım.

     VGA girişli monitör ile DVI girişli monitörler arasındaki fiyat/performans farkı


    ÖZELLİKLERİ:
    Monitör Tipi LED
    Ekran Boyu(inch) 21.5" Geniş Ekran
    Tepki Süresi(Ms) 5
    Nokta Aralığı(mm) 0.248
    Maksimum Çözünürlük 1920 x 1080 FULL HD
    Monitör Bağlantısı Analog
    Kontrast 1000:1 (5.000.000:1 DFC)
    Parlaklık 250 cd/m2
    İzleme Açısı 176/170 (CR?5)
    Renk Siyah

    Yukarıdaki monitör, özellikler kısmında da görüldüğü gibi sadece VGA girişine sahip.

    Aklıma takılan 1.soru: Monitörün özelliklerinde full hd olduğu yazıyor. Kutusunda, monitörün üzerinde falan da full hd diye yazıyor. Ama analog veri aktarmayla gerçek full hd görüntü elde edilebilirmi?

    2. sorum: Sayısal, yani digital veri aktarımında bant genişliği önemliymiş. Mesela hdmi çıkış, full hd görüntü aktarmaya olanak sağlayacak bilmem ne kadar bant genişliği sunar deniyor hdmi nin tanıtımlarında. Ama analog sinyal aktarımında bant genişliği söz konusu değil mi acaba? Yani analog sinyal ile full hd görüntü aktarılabilir mi?

    3.sorum: Bu monitörler digital veri ile çalışıyorlarmış, kendilerine analog sinyal gelsede digital veriye dönüştürüp öyle kullanıyorlarmış. Fakat bu analog-digital dönüştürmeleri sırasında görüntü kalitesinde düşüş olabilir diyorlar. Ayrıca analog sinyal taşımada, kablonun yakınındaki manyetik alanlardan etkilenme olabilir diyorlar. Bütün bu kayıpların görüntü kalitesine negatif tesirinin oranı % cinsinden nedir sizce?

    En çok kafamı kurcalayan soru: Almış olduğum mönitör ile birebir aynı özelliğe sahip LG'nin 21.5" E2250V-PN modeli var. Bu modede benim aldığımdan farklı olarak DVI ve HDMI girişleri de var. Ama ikisinin arasında 150 lira civarı da fiyat farkı var. Sizce fiyat/performas açısından değerlendirdiğimizde bu diğer model için gerçekten 150 lira fazla vermeye değer mi? Eğer çoğunluğunuz değer! derseniz aldığımı geri verip, diğer modeli alacağım.

    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.







  • görüntü sizi tatmin etmiyor mu?
    bence o parayı vermeye değmez
    bu benim fikrim.
    iki tip bağlantı yapma imkanım var
    ikisini de denedim ona göre konuşuyorum

    yaşayacağın sıkıntı şudur
    başka bişey bağlama imkanın olmaz ya da çok zor olur (ps3,uydu alıcı vs)
    ben bunları bağlamayacağım diyorsan
    doğru seçim yapmışsın denebilir.(fiyat açısından)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolu -- 3 Temmuz 2010; 19:55:26 >
  • P2350 monitörüm var ancak ne kadar istesem bile internet hızımdan veya blueray filmlerin fiyatlarından ötürü fullhd film vs izlemek akıl karı değil. 720p(1280x720- dvd çözünürlüğü) izlemek gerekiyor, ki o da zaten barındırdığı netlik kaybı ile analog görüntüden farkı kalmıyordur, denemedim ama mantıken öyle.
    Dijital görüntünün avantajı yanyana pikselleri siyah beyaz karelesen bile tek tek seçiliyor 1 metreden dikkatli bakılınca. Analog görüntüde böyle bir şansın olmuyor, karıncalanma, karlanma sonucunda kayıplar oluyor ancak fullhd monitör alıp 720p film izlerim diyorsan hiç durma, farkı bile olmuyordur (çok iddialı bir şekilde bu seferde dijital monitörlerin aleyhine konuşuyorum bu sefer).
  • Bu yorumlar içimi rahatlattı biraz. Teşekkürler arkadaşlar...
  • DUUR! Bir şeyi unuttum, monitör üzerinden metin okuyacaksan çok yanlış bir tercih olabilir, yine de son bir not düşeyim. O vakit hdmi bağlantısını kullanman şart olur. Dvi derdim ancak alınan monitörde yok diye demiyorum yanlış anlaşılmasın fark yok hdmi dvi arasında, ikisi de dijital.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Temmuz 2010; 21:23:14 >
  • Geçin bunları... aynı monitörü hem analog (RGB) hem de DVI den bağlı çift bilgisayar kullandım pek de bir fark göremedim. DVI ile HDMI aynı tip bağlantılardır aralarında ses iletimi dışında pek de bir fark yoktur. HDMI lar ses de taşırlar ve TV standardıdır. DVI ise aynı zamanda dijital ve analog sinyalleri taşıyabilirler. LCD teknolojisi dijital bir teknolojidir. Bir çevirici yardımyla analog görüntüYÜ ALIRLAR. Türkiyeye girişte DVI olan monitörlerden daha fazla vergi alındığından hem konektör farkında dolayı hem de vergiden dolayı fiyatları fazladır.
    Hatta HDMI bağlantı bazı modellerde sorun yaratıyor. Ekran kartı TV modu olarak algıladığından VGA bağlantısındaki netliği bile alamayabiliyoruz.
    Tabii aynı anda birçok alet bağlayabilmek için çoklu bağlantı girşi şart oluyor.
  • Bende monitör alacam şimdi dvi ile analog arasında fark yokmu dıyorsnuz anlamadm öleyse analog daha ucuz öle bişi alırım dha iyi?
  • Tam olarak oyle demiyorlar,cok fazla bi fark olmadığını soylemisler sadece ama bana göre netlik ve parlaklık açısından dvi bağlantı daha iyi.
  • netlik açısından bayağa fark var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.