Şimdi Ara

Vestel VHT-402 Wifi Hava Temizleyici detaylı inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
3.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forum ahalisi selamlar. Evde vestelin bi kaç ürününü kullanıyom. Geçen gün sitesinde gezinirken hava temizleme cihazını görünce merak ettim. biraz araştırdım az yorum vardı ama genel olarak alanlar memnun. Bir de diğer markalara baktım onlar pahalı geldi. Neyse öyle böyle derken 2 hafta önce VHT-402 geldi. İlk günden beri sürekli açık. Ben alırken internette pek bilgi göremedim. Yeni alacaklar için faydalı olsun diye önemli detaylarından bahsetmek istiyorum.


    www.vestel.com.tr
    Vestel'le Olur Neden Olmasın | Vestel
    https://www.vestel.com.tr/vestel-vht-402-wifi-hava-temizleyici-p-1724



    Şimdi öncelikle hava temizleme cihazı alırken filtresine bakmanız lazım. HEPA 12 filtresi ve toz filtresi var. Filtresi üç katmanlı. VHT-402'nin ullanma kılavuzunda filtrenin 3-6 ay ömrü olduğu yazıyor. Bu cihazlarda filtre sürekli değiştiği için filtrenin maliyeti önemli. Vestel yerli firma olduğu için parçaları ucuz diye aldım. Henüz filtre değişimi gelmediği için filtre ücretini bilmiyorum. Cihazın en sevdiğim yanı şu oldu. Filtre sinin değişmesi gerektiğini kendisi söylüyor ve filtrenin anlık olarak ne kadar kirli olduğunu görebiliyorsun. Benim mesela yüzde 3 kirlenmiş durumda. Filtre değişimi çocuk oyuncağı gibi kolay.


    VHT-402'nin 3 farklı çalışma modu var: Otomatik, uyku ve manuel. Otomatik modda fan hızını odadaki hava kalitesine göre otomatik ayarlıyor. Mesela kötü koku geldiği an fanları hızlı çalıştırıp kokuyu hızlıca gideriyor sonra düşük fan hızına geçiyor. Uyku modunda ise olabilecek en sessiz şekilde çalışıyor. Uyku modundayken ses seviyesi 22 desibelmiş. Laptobumdan daha az ses çıkarıyor. Manuel moddayken fan kademesini belireyebilirsiniz. 5 farklı kademe var.


    CADR yani temiz hava dağıtma derecesi 400 m2/h. 40 metrekare alanda kullanılabilir. 38w güç harcıyor.


    Üst kısmında çember şeklinde LED şerit var. Odanın PM 2.5 değerine yani hava kalitesi değerine göre yeşil, turuncu ve kırmızı renkte yanıyor. Yeşil odadaki hava kalitesinin iyi olduğu anlamına geliyor. Bu led ışığı sürekli yeşil görünce rahatlıyorum :D Uyku moduna alınca renkli ışık sönüyor. Gece göz almaması için yapmışlar.


    Ultraviyole ışıklarla ortamdaki havayı temizliyor. Gün ışığı iyonizer özelliği ise ultraviyole ışıklarla negatif yüklü iyon molekülü üretip daha canlı ve enerjik his veriyor. Cihazı koyduğum odaya girince bariz şekilde havanın temizliği ferahlığı hissediliyor. Yani şöyle tarih edeyim ormanda arabadan inince ormanın o temiz ferah havası burnunuza gelir ya. Holden salona geçince aynı şeyi yaşıyorum. Hissedilir pek fark olmaz sanıyordum bariz faydası oldu.


    Fanları dönüyor ama öyle bi vantilatör gibi serinletme veya ısıtma yapmıyor. Serinletir diye düşünen varsa almasın. Fan sesi çok az. Evde rahatlıkla kullanılır.

    Üzerindeki dokunmatik tuşlar yeterli ama daha fazla kontrol için uygulamayı kullanmanız lazım. Vestel evin aklı veya Vfit+ isimli iki uygulamadan birini indirrebilirsiniz. Uygulamadan cihazın tüm özellikleri kontrol ediliyor. Ayrıca hangi gün hangi saatte hangi modda veya ne kadar fan hızıyla çalışacağı ayarlanıyor. Ben ayar yaptım her gece 12den 8e kadar uyku modunda çalışıyor mesela. İnterntten çalıştığı için evde olmasanız bile cihazı kontrol edebilirsiniz. Bir de ortamın hava kalitesindeki değişimi de gösteriyor. Hava kalitesi hangi saatlerde nasılmış diye görebilirsiniz.


    Çok karmaşık bi ürün değil. Bi kere kurulum yaptıktan sonra otomatik modda her şyi kendisi hallediyor zaten. İlk aldığınızda filtredeki paketi çıkarmayı unutmayın. Üstünde de belirtiyor zaten. Ara ara filtre durumunu takip edin. Ara ara dediğim yani 2 ayda bir falan baksanız yeter. Uygulamadna yüzdelik olarak gösteriyor. Değişim vakti gelince kendi haber verecek.


    VHT-402'yi aldığım günden beri salonda daha fazla oturur oldum çünkü havası çok güzel oldu. Balkonda oturunca bu kadar güzel hava alamıyorum. Tavsiye ederim.

    Diğer markaların hava temizleyicilerini kullanmadığım için kıyaslama yapamıyorum. Elimden geldiğince tüm özelliklerden bahsetmeye çalıştım. Zaten çok karmaşık bir şey değil. Sorularınız varsa yardımcı olayım








  • Uykuya etkisi oluyor mu hocam?

  • Hocam net olarak şöyle söyliyim. salonda yatınca çok dinç uyanıyorum. Yani orada 2 saat uyumak bile insanı canlandırıyor. köyde uyumuş gibi oluyorum mışıl mışıl  

  • inceleme için teşekkürler. Ben de eve almayı düşünüyorum Vestel VHT-402 benim de radarımda. Gayet şık bi cihaz hepa 12 filtre olması güzel. Filtrenin değişimi konusunda ben de sizinle aynı düşünüyorum zaten bu tür cihazların hepsinde filtre değişimi olacak Vestel yerli marka daha ucuzdur diye düşünüyorum. Bir de kendi sitesinden alınırsa 30 gün koşulsuz iade var sanırım tam alıp denemelik fırsat.

  • iyi günlerde kullanın üründen memnunsunuz anladığım kadarıyla. Hocam yazdıklarınızı okudum fakat uyku modundaki deneyiminizi merak ediyorum sesi hiç rahatsız ediyor mu ben yatak odasında bi köşeye koymayı planlıyorum da

  • vay be evin içine temiz ferah hava sağlıyor ha


    aslında korona var diye hafta sonları gezemiyoz, rahat rahat nefes alamaz olduk üçe beşe bakmadan böyle bi alet almak lazım. yazdıklarınızı okurken çok merak ettim vestele gidip bakıcam

  • Tostmania kullanıcısına yanıt

    kesinlikle katılıyorum kullandığınızda içinize çektiğiniz her ferah nefes için değdiğini göreceksiniz. kesinlikle önerimdir.

  • bertinos B kullanıcısına yanıt

    çok çok memnunum. açıkçası sesi beni rahatsız etmiyor zaten uyku modunda çok sessiz dediğim gibi 22 desibele düşüyor. Yatak odasına koyacaksanız size tavsiyem odanın kapısını kapalı tutun. havalandıracaksanız da güzel havalarda havalandırın. Gerisini cihaz halleder zaten uykulardan zımba gibi kalkarsınız  

  • LifeinBlue kullanıcısına yanıt

    aynen alıp kullanırsanız şaşıracaksınız bu cihazlar özellikle şu virüs yüzünden evlere tıkıldığımız dönemlerde hayat kurtarıcı. Vestel VHT-402 yazarsanız internetten de bilgi edinebilirsiniz. Almayı düşünüyorsanız kesinlikle öneririm.

  • valla 10 numara cihaz. hepa filtresi toz filtresi olması büyük avantaj evdeki toz mahvediyor insanı. Uygulama ile uzaktan kontrol edilebilmesi de çok güzel. İşten eve gelmeden 15-20 dk tam güçte çalışmaya ayarla geldiğinde tertemiz nefes al.

  • maratbilgin kullanıcısına yanıt

    yanıt ve tavsiye için teşekkürler. Vestel kaliteli iş yapmış mutlaka değerlendireceğim. iyi günlerde kullanın tekrar

  • Günde kac saat calissa temiz bir hava saglar hocam tam benlik birşeye benziyor.Belki evi daha az süpürmek gerekebilir bununla ? Toz uremesi azalir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 29 Eylül 2021; 22:51:40 >
  • Hocam evde sigara içiyorsanız sigara kokusuna etkisi nasıl oldu anlatır mısınız rica etsem

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yalnizy

    Hocam evde sigara içiyorsanız sigara kokusuna etkisi nasıl oldu anlatır mısınız rica etsem

    Odada sigara içerken pencereyi açıp bi 5 dk sonra kapatıyoruz. Makine sürekli çalışır vaziyette. Hani normalde sigara içilen odadaki koku yarım saat durur çıkmaz ya, ne kadar pencereyi açsanız da içeri sinmiştir o çıkması uzun sürer. Bu makine aldığımızdan beri koku 5-6 dakikada gider oldu. Hatta şöyle bir avantajı da oldu. Odada perdeye falan sinen koku da yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Tahminimce bi kaç ay kullanınca evde sigara kokusu kalmayacak.


    sigara içerken kötü kokuyu hemen algılayıp son hızda fanları çalışmaya başlıyo. son hızdayken dediğim gibi 5-6 dakikada kokuyu yok ediyor. ama sigarayı içerken camınızın açık olması lazım. yoksa tamamen kapalı ortamda kokuyu gidermesi daha uzun sürüyo





  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    Günde kac saat calissa temiz bir hava saglar hocam tam benlik birşeye benziyor.Belki evi daha az süpürmek gerekebilir bununla ? Toz uremesi azalir.

    Hocam bizimki sürekli fişe takılı 7/24 açık. Normalde çalışma prensibi şöyle. Anlık kötü koku varsa yüksek hızda, yoksa düşük hızda çalışıyor. Bu nedenle pek güç harcamıyor. sürekli fişi tak çıkar yapmaya gerek yok.


    Toz konusuna gelecek olursak havada uçuşan küçük tozları çekiyor. Hani ışık tutunac belli olan tozlar var ya yani onları çekiyor. Ama öyle yerdeki veya mobilyadaki tozları çekemez. Evi süpürmeye pek olumlu etkisi olacağını sanmıyorum. Buruna gelen pis tozları ortadan kaldırıyor öyle sağlıksal faydası var

  • İnceleme için teşekkürler hocam. Evde bu tarz bi cihaza ihtiyacım var. Fiyatı diğer markalara göre uygun geldi siparişi geçtim

  • maratbilgin kullanıcısına yanıt

    hocam sen biraz psikolojik olarak abartıyor olabilir misin?


    dyson'un en kral makinesi bile öyle bahsettiğin gibi sigarayı falan anında çekmiyor ki almadan önce uyarırlar öyle bir şey beklemeyin bunun amacı o değil diye.


    dyson teknolojisinden fersah fersah uzak olan vestel'i inanılmaz övüyorsun, son ana kadar dayandım kendimi tuttum ama şu sigara yorumundan sonra anladım ki sen para verip aldığın şeyleri övme hastalığına yakalanmışsın... acil şifalar diliyorum...


    ya da vestel çalışanısın bir ihtimal.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerminator -- 10 Ekim 2021; 19:14:38 >
  • Kış geldiği için soğuktan cam açamaz olduk. Yakında kombiyi yakmaya başlayınca da içerisi iyice boğucu olacak diye düşünerek aldım. Muadilleri pahalıya satılıyor. Bundan iyisi yoktur ya. Salona koydum oda mis gibi oldu. Hiç odayı ferahlatmaya gerek yok. Perdelerdeki sigara kokusu da yavaş yavaş kaybolmaya başladı

  • Uzun ömürlü hayat için böyle cihazlar kesinlikle şart.Ben de epey araştırdım. Bunun temizleme hızı ve uygulaması güzelmiş

  • Salona hava temizleyici bakıyordum ben de Vestel VHT-402 tercih ettim bakalım kurup çalıştırınca fark göreceğimizi umuyorum yorumlar oldukça umut verici. Tabi cihazdan mucizeler bekleyemeyiz zaten.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.