Şimdi Ara

vestel nt540 buzdolabı saat kısmında C0:01 yazıyor soğutmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • vestel 10 yıllık buzdolabı saat kısmında C0:01 yazıyordu servisi çağırdık 3 gün bekledik buzluktaki buzlar eridi çalıştırdık
    çalıştı 1 hafta sonra tekrar çalıştırdık 2-3 hafta sonra yine aynı sorun oldu.Kart arızalı üretilmiyor buzdolabını değiştirin dediler.elektronik kartı söktüm kart tamiri yapılan yere gönderdim kart arızsını giderdik dediler 100 tl ücret verdim tekrar taktım 1 hafta çalıştı tekrar saat bölümünde c0:01 yazıyor arıza kodlarına baktığımda dondurucu sensörü -10C den sıcak diyor.ben dondurucu bölümünün iç kısmını söktüm dondurucu kısmının altında cam içinde bir rezistans var.teknisyen olduğum için bu işler elimden geliyor.Anlayamadığım nokta rezistans ısıtma yapmıyormu buzu eritmiyor delikleri tıkıyor.yoksa karttamı arıza var yada yıllarca çalışırken bu delikler tıkanmıyordu.tekrar kartımı göndermem gerekiyor.kapıyı açınca düğmesine basınca motor soğukta üflüyor ama yetersiz.yani sorun buzlanmamı yoksa karttamı çözemedim.servisten anlayan arkadaşlardan yardım istiyorum.aynı tip buzdolabı şimdi 2-3 milyar.







  • Selamlar.

    Öncelikle aslında konuya en iyi çözüm teknik yaklaşım ile olur. dolayısı ile eğer mümkünü var ise önce buzluk kısmını derecesini bilseniz iyi olur zira üründe soğtuma sorunumu var yoksa ara bölme bloklama sorunumu var onu çözmek lazım.

    Dondurucu bölüm normal ama alt bölümde sorun var diyorsanız ürünün size sürekli uyarı verme sebebi de bu dur, bu da en azından anakartın işlem algılama bölümünün çalıştığı anlamına gelir.

    Çalışma prensibi gereği biraz tezat vardır zira ana amaç soğutma iken, maalesef bazı durumlar nedeni ile içeride rezistans ile ISITMA da yapılır. Bu ısıtmanın amacı, üst bölümdeki hazır soğuk havanın alt bölüme transferi aşamasında, transferin yapıldığı hava kanalının, havadaki nem kaynaklı buzlanma ile dolup tıkanmasını önlemektir.

    Şimdi bu prensipten hareketle sizin önce rezistansı ölçmeniz lazım, rezistansa enerji geliyormu kontrol etmeniz lazım ki sorun anakarttan enerji mi gelmiyor? yoksa enerji geliyor rezistans açık devre olduğu için çalışmıyor mu bunu anlayabilesiniz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • kartı tamir ettirdiğim yerle konuştum.kart sağlamdır.tekrar bakabiliriz dediler.sensör sigorta ve rezistansata sorun olabilir dediler.dondurucu bölümünü söktüm saç kurutma makinesi ile buzları erittim.dondurucunun buzun ve karlanmanın olduğu soğutmanın yapıldığı bölümün altında cam ısıtcı rezistans var.ölçü aleti ile ölçtüm sağlamdı. vestel servisine gittim.dondurucu bölümde tüp biçimli bir sensör var.onu aldım.ısıtmanın yaptığı cam rezistansı 220 v ile çalıştığını öğrendim. sensörü değiştirdim.sigorta dediği yerde ölçtüm geçiriyor sağlamdı rezistansa da 220 volt verdim ısıtmada yapıyordu.kapakları kapattım şu an ekran tekrar normale döndü.fakat bir hafta sonra tekrar karlanır donma yapacakmı bekliyecem.
    Peki kartın rezistansa ısıtma gönderip göndermediğini nasıl anlıyacaz.Kartta roleler var.sensör belli sıcaklık aralarıda olduğunda roleyi devreye sokup rezistansa enerji mi gönderiyor.yoksa belli zaman rolesi gibi belli sürelerdemi rezistansa enerji veriyor ısıtıyor .buzdolabı çalışırken bunu nasıl anlayabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topcu197877 -- 14 Mart 2017; 19:7:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: topcu197877

    kartı tamir ettirdiğim yerle konuştum.kart sağlamdır.tekrar bakabiliriz dediler.sensör sigorta ve rezistansata sorun olabilir dediler.dondurucu bölümünü söktüm saç kurutma makinesi ile buzları erittim.dondurucunun buzun ve karlanmanın olduğu soğutmanın yapıldığı bölümün altında cam ısıtcı rezistans var.ölçü aleti ile ölçtüm sağlamdı. vestel servisine gittim.dondurucu bölümde tüp biçimli bir sensör var.onu aldım.ısıtmanın yaptığı cam rezistansı 220 v ile çalıştığını öğrendim. sensörü değiştirdim.sigorta dediği yerde ölçtüm geçiriyor sağlamdı rezistansa da 220 volt verdim ısıtmada yapıyordu.kapakları kapattım şu an ekran tekrar normale döndü.fakat bir hafta sonra tekrar karlanır donma yapacakmı bekliyecem.
    Peki kartın rezistansa ısıtma gönderip göndermediğini nasıl anlıyacaz.Kartta roleler var.sensör belli sıcaklık aralarıda olduğunda roleyi devreye sokup rezistansa enerji mi gönderiyor.yoksa belli zaman rolesi gibi belli sürelerdemi rezistansa enerji veriyor ısıtıyor .buzdolabı çalışırken bunu nasıl anlayabiliriz.

    Sonuç ne oldu acaba?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.