Şimdi Ara

VESTEL E YIKIM ŞOKU!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Manisa Belediyesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye, fabrikasının bazı bölümlerinin belediye mücavir sınırları içinde kaldığı ve İmar Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle para cezası uygulayarak, bu bölümlerin yıkılması için tebligat gönderdi.

    Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül de işlemi doğrulayarak, kesilen cezaya ve cezanın miktarına hukuki yollardan itiraz edeceklerini bildirdi.

    Belediyeden alınan bilgiye göre, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) içinde faaliyet gösteren Vestel Beyaz Eşya Sanayii'ne, bazı bölümlerinin bölge dışına çıkarak belediye mücavir sınırlarına taştığı gerekçesiyle yaptırım uygulandı.


    Vestel'e bir tebligat göndererek, İmar Kanunu'na aykırılık teşkil eden bölümlerinin yıkılmasını isteyen Belediye, firmaya ayrıca 1 milyon 500 bin lira da para cezası kesti.

    Belediye yetkilileri, kaçak yapılarla mücadele kapsamında devlet nezdinde bir mücadelenin başlatılmış olduğunu dile getirerek, Manisa Belediyesi'nin de bu konuda hiçbir hukuksuzluğa müsamaha gösterilmemesi ilkesinden hareketle kanunları eksiksiz uyguladığı belirtildi.

    Söz konusu yıkım kararı ve cezanın belediye açısından hukuki bir sorumluluk olduğuna da işaret eden yetkililer, bu işlemlerin yapılmamasının belediye yönetimi açısından suç teşkil edeceğini savundu.


    http://ekonomi.milliyet.com.tr/zorlu-ya-yikim-soku/ekonomi/ekonomidetay/20.01.2012/1491493/default.htm







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.