Şimdi Ara

vestel 65' ud 9000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
23.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar vestelin bu modelini almak istiyorum.
    Kullanan arkadaslar memnun mu ?
    Fazla yorum bulamadim
    Fiyati uygun

    Samsung veya sony kalitesi beklemiyorum zaten yari fiyatina en azindan philips kadar goruntu alabilirmiyim

    Yardimlarinizi bekliyorum. Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selam,
    Ürün dün kuruldu ve akşam mesai sonrası çok az vakit geçirme fırsatı buldum. O yüzden çok yüzeysel deneyimlerimi aktaracağım. Vakit bulabilirsem daha detaylı aşağıdaki testleri de yapmak istiyorum. Konuya yine uygunluk durumuna göre resim ve video da eklemeyi düşünüyorum.

    - Modlardaki input lag değerleri
    - PS4 ile birlikte kullanım
    - USB üzerinden media tüketimi
    - Netflix, digitürkplay uygulamalarının kullanımı
    - Maç yayını
    - HDMI üzerinden media player ile FullHD ve 4K içerik tüketimi (Temel satın alma amacım)
    - Kendi tunerını büyük ihtimalle test etmeyeceğim.

    Öncelikle TV yi 4160 TL ye aldığımı belirteyim. An itibariyle bu fiyata bulunamıyor. Bütün söylediklerimi bu fiyat endeksinde düşünürseniz yazdıklarım beklentilerinizle daha çok örtüşecektir. Bu tvye LG 47LE5500 TV den (2011 de 2500TL ye alınmıştı) geçtim. LG den kullanım sürecimde memnun kalmadığımı belirteyim. Uzunca bir süredir HDMI ları bozuk olduğundan asıl kullanım amacım için verimli bir şekilde kullanamıyordum.

    SATIN ALMA & KURULUM
    Ürünü hepsiburada üzerinden ADA SHOP kullanıcısından aldım. Yaklaşık 2 gün içerisinde kargoya verildi ve Horoz Lojistik tarafından ürün sorunsuz bir şekilde 5. günde (haftasonu var arada) tarafıma teslim edildi. Teslim aldığımda kutu hiç açılmamış ve hasarsız bir şekilde olduğu görünüyordu. Aynı gün Vestel in internet sitesinden montaj randevusu aldım. Randevu saati olarak da ertesi gün 12:00 den öncesi için zaman verdiler. Dün 11:30 civarı da 2 kişilik bir ekip gayet ilgili bir şekilde gelip tüm soruları ve isteklerinizi karşılayacak şekilde kurulumu yapıp gittiler. Kurulum esnasından ekipten lifetime süresini ve ölü piksel ile audio testlerini yapmasını rica ettim ve servis menüsünden diagnostic kısmından bu testler gerçekleştirildi. Herhangi bir sorun çıkmadı. TV yi internete ethernet kablosu ile bağladım. Kurulum sonrası da hem servis bayisinden telefon ile hem de genel merkezden SMS ile memnuniyet anketi yapılıyor.

    ÜRÜN HAKKINDA
    Bana gelen ürün MB130S anakart Samsung üretimli VA panel bir üründü. Bildiğim kadarı ile bu model karma üretim. Yani size gelecek ürün farklı üretici ve panel tipinde olabilir. Burada yapılabilecek bence tek şey ürün tesliminden sonra seri numarası ile üreticiden ürünü sorgulatıp panel ve anakartı öğrenip eğer istemediğiniz bir ürün ise kurulum istemeden iade etmek olacaktır. Keşke üreticiden istediğimizi talep edebilsek de buna mecbur kalmasak. Benim tek kriterim VA panel olduğu için benim isterlerimi karşıladı.

    Ürünün broşürde yazan teknik bilgilerine zaten erişebildiğiniz için tekrar değinmiyorum. İşçilik kalitesine biraz değinmek gerekirse ürünün çok küçük işçilik kusurları var ama kesinlikle rahatsızlık verecek boyutta değil. Örnek vermek gerekirse ürünün panel önündeki koruyucu katmanı kenarlarda esneme yapmaz iken köşelerden hafifçe içe doğru esneme yapıyor ve bu içeri toz girmesine sebebiyet verebilir. ürünün tamamı sert plastikten ve yanlar koruma bantlı bir şekilde piyano black bir kaplama ile geliyor. Bence fiyatına göre ancak bu kadar olabilir. Ürünü ağırlığından dolayı her duvara monte ettirmeniz zor. Taşıyacak duvar bulmak gerekiyor. Duvara montaj düşünenler öncesinde bu durumu bir sorgulasın. Ayaklar ile kurulum yapıldığında da ürün çok rijit bir şekilde durmuyor öne arkaya 2-3 cm esnetebiliyorsunuz. Ayaklarda plastik olduğundan fizik kuralları gereği bu da bence normal. Kısaca ürünü kurup çok ellememek gerekiyor. Zaten ayak yapısından dolayı da ürünü çevirmeniz mümkün değil. VA panelli bir üründe ortadan dönebilen tek bir ayak olmasını tercih ederdim ama malum fiyat konusu :)

    Ürünün kumandası nispeten hafif ve malzemesi çok kaliteli değil. İçerisinde dandik bir markanın pili ile geliyor. Pil akma konusu olmaması için pilleri değiştirmek en baştan mantıklı olabilir. Tuşların basma hassasiyetini ve kumandanın kullanım basitliğini ise sevdim.

    ÜRÜN TESTLERİ
    Kısa sürede yaptıklarıma test denemez öncelikle bunu belirteyim. Eğer vakit bulabilirsem daha test diye adlandırabileceğimiz bilgiler vermek isterim. Ürünü 3 metre mesafeden tam karşıdan ve 2.5 metre mesafeden 45 derece açıyla izledim.

    - PANEL
    Diagnostic menüsünden ölü piksel testi ve bulutlanma testini gerçekletirdim. Ekranda en ufak bir piksel sorunu yok. Bulutlanma var ama beklentimin çok altında çıktı. Sadece sağ alt köşede çok az miktarda var ve tam siyah yada gri ekran olmadan fark etmek zor. Vertical banding hiç yok. Bu da beklemediğim birşeydi açıkçası. Az da olsa bekliyordum. VA panel olarak en çok tedirgin olduğum köşe karartıları idi ve evet bu da şaşırtıcı bir şekilde hiç yok. Panel aydınlatması fiyatına göre gayet homojen diyebiliriz. Sadece sağ sol kenarlardan çok az bir şekilde ışık sızmaları var ve yine yayın esnasında belli olan şeyler değil.

    Panelin renk üretimi bence gayet başarılı. Youtube üzerinden 4K, Full HD ve Tivibu ile normal 720P ve SD yayınları denedim. 720P ve SD yayınlar ürün boyutu itibari ile özellikle de SD yayınlar izlediğim mesafeden dolayı biraz rahatsız ediyor ama kesinlikle izlenemez seviyede değil. 720P ve altı içerik tüketilecek ise kesinlikle 65 inch bir TV için min izleme mesafesi 5 metre ve üzeri olmalı bence. Renk üretimi konusuna geri dönersek panel renk konusunda yeterince ayara izin veriyor ve şu renk de böyle olmamalıydı dediğim bir konu olmadı. Bir arkadaş 4K içerikte panelin yeterli aydınlatma yapmadığını belirtmişti ama ben kesinlikle o şekilde bir durum yaşamadım. Doğal modunda renkler gayet doğal ve aydınlatma gayet yeterli bence. Hatta gece aydınlatmayı kısma ihtiyacı bile hissettim. Bunları eğer kaliteli bir şekilde çekim yapıp ekleyebilirsem daha net kafada canlandırabilirsiniz. Bence panel renk üretimi ve sevdiğiniz renk tonlarını ayarlayabilme konusunda sizi kesinlikle tatmin edecektir.

    VA panelin 45 derecelik açıdan bakıldığında benim izleme mesafem ve ürün boyutunu da düşününce ben gayet yeterli buldum. Evet renk doygunluğu fark ediyor ama eşim ben söylemeden bu durumu fark etmedi :)

    HDR konusunu PS4 ile test etmek istediğimden şu anda buna pek değinemeyeceğim.

    Panel hız olarak 50Hz olduğunu hissettiriyor ama yine çok can sıkıcı bir durum denediğim kısımlarda olmadı. Asıl maç ve oyun kısmını test ettiğimde bu kısım önem kazanacak o yüzden şimdilik birşey söyleyemiyorum.

    - SES
    Ses konusu da fiyatına göre beklentilerimin üzerinde çıktı. Kesinlikle çok kısık seste çok temiz bir şekilde dinleme yapabiliyorsunuz. Kademeleri açtıkça ses birden artma gösterip bir yerde takılmıyor. Lineer bir şekilde sesi yükselte biliyorsunuz ve en yüksekte de bozulmalar gayet kabul edilebilir bir seviyede. Ayarlardan münüsünden yapacağınız ayarlala da kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Bence bir çok kullanıcı harici bir ses kaynağı kesinlikle talep etmeyecektir.

    - UYGULAMALAR
    Bu kısmın testlerini internette standart vestel TV ler için bulabilirsiniz. Benim denediğim uygulamalar web browser, youtube, tivibugo olabildi kısa zamanda ve kesinlikle sorunsuz çalışıyorlar. Evet browser kullanımı air mouse klavye olmadığından dolayı çok kolay değil ama bence bu hali ile bile yeterli. Bir dizi sitesinden dizi açıp hiç takılma yaşamadan dizi izleyebildim. Hiç bir beklentim yoktu açıkçası uygulamalar kısmından ama bence denediklerim kullanılabilir. Sadece youtube'a login işlemini her uygulama açışında yapma kısmını sevmedim. Belkide bir şekilde çözülüyordur ama dediğim gibi çok kısıtlı zamanda deneyebildim. Wireless display ve youtube üzerinden ekran yansıtmayı ayrı ayrı denedim. Xiaomi Redmi Note 3 telefon ile en ufak bir sorun yaşamadım ve gayet başarılı bir şekilde kullanabildim.

    ÖZET
    - Fiyatına göre bence gayet başarılı bir ürün ve kesinlikle tavsiye ederim. Umarım uzun ömürlü olur da satış sonrası destek kısmını da deneyimlemek zorunda kalmam :)

    Not: Bu mesajı testleri yaptıkça editlerim.

    Saygılarımla,

    İyi günler.
  • bende tv alacagım. fiyatlar uçuk geldi vestelin 65" olan ud900 fiyat olarak iyi geldi acaba siz araştırdınızmı veya konu ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş varmıdr?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abuabuabu

    bende tv alacagım. fiyatlar uçuk geldi vestelin 65" olan ud900 fiyat olarak iyi geldi acaba siz araştırdınızmı veya konu ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş varmıdr?
    dün avm de biraz inceledim. görüntü fena değil ama bir 100 hz panel görüntüsü vermiyor . ortalama bir görüntü. ben xbox one x için almayı düşünüyorum aynı ayarda gerçek yenileme hızı 100 hz philips var onda en düşük 8000 neredeyse 2 katı son zaten 12000

    yani ya philips 7502 alacağım yada bunu smart tv sini inceleyemedim. satış temsilcisi kumandayı vermedi . bide tc de siyah nokta vardı panel de sordum . adam farketmedi. ama 2 katıda vermek enayilik gibi

    vestel alıcam heraldi en azından türk. elin hollandalısına gideceğini mill markamız kazansın
  • 65UD8900 var bende çok memnunum açıkçası. Önyargılıydım anca bu fiyata 65 inç yok. Zaten paneller ya samsung ya lg oluyor. 9000 serisini bilmiyorum gerçi
    vestel 65" ud 9000

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben daha çok film izliyorum. eşim oyuna izin vermediginden konsol biraz hayal gibi :)
    futbollada çok aram yok. internetten dizi film nerflix izliyorum. samsung 40c650 tv vardı panel içerden çatladı çatlak iyiyce büyüyünce bir tv almak şart oldu.
    ama tv fiyatları uçmuş.

    @biBlue_Knight tv nin smart özelligi nasıl acaba internetten film izlerken kopma oluyormu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abuabuabu

    ben daha çok film izliyorum. eşim oyuna izin vermediginden konsol biraz hayal gibi :)
    futbollada çok aram yok. internetten dizi film nerflix izliyorum. samsung 40c650 tv vardı panel içerden çatladı çatlak iyiyce büyüyünce bir tv almak şart oldu.
    ama tv fiyatları uçmuş.

    @biBlue_Knight tv nin smart özelligi nasıl acaba internetten film izlerken kopma oluyormu?
    Öyle sıkıntılar yaşamadım hiç sadece netflixte ses neden bilmiyorum daha düşük çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blue_Knight kullanıcısına yanıt
    sesi açınca açılmıyormı yoksa diğer kanallara göre dahamı düşük.?
    birde bulutlanma ışık sızması hangi seviyede?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abuabuabu

    sesi açınca açılmıyormı yoksa diğer kanallara göre dahamı düşük.?
    birde bulutlanma ışık sızması hangi seviyede?
    Daha düşük hocam. Işık sızması sol altta çok az(zaten edge led olup hiç olmaması zor) bulutlanma ise hiç yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    Daha düşük hocam. Işık sızması sol altta çok az(zaten edge led olup hiç olmaması zor) bulutlanma ise hiç yok

    Alıntıları Göster
    güzel...
    güle güle kullannın. allah ışık sızmasız bulusuz seyirler nasip eylesin:)
    kısme olursa bende en kısa zamanda bir vesel bayisine giderek inceleyecegim.
  • Benim en buyuk korkum . Panelde karalti olmasi . Bu model 2019 ancak alan fazla yok sanirim yorumlar hep 8900 ile ilgili internette 2019 yilinda halen bulutlanma veya isik hatalari olmamli 2012 yilinda aldigim philips tv halen ilk gunku gibi temiz goruntu veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: classlord

    Benim en buyuk korkum . Panelde karalti olmasi . Bu model 2019 ancak alan fazla yok sanirim yorumlar hep 8900 ile ilgili internette 2019 yilinda halen bulutlanma veya isik hatalari olmamli 2012 yilinda aldigim philips tv halen ilk gunku gibi temiz goruntu veriyor
    şimdi şiesinden bakıyorum ama panelin bulunduğu mağza bilgiside yok. iyi bir şekilde incelemek lazım
  • bende bu modeli düşünüyorumda panel bilgisi anakart falan hiç bir bilgi bulamıyorum. Kontrast oranı renkler falan çok merak ediyorum. Bu tv yi istanbul anadolu yakasında canlı canlı görüp inceleme yapabilceğimiz mağaza avm gibi yerler varmı bildiğiniz ?
  • Vestel 65UD9000 aldım. Dün kurdular. Tam bir fiyat performans ürünü. Tavsiye ederim. Soracağını soru varsa cevaplayabilirim.
  • baskutuk B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.
    Allah ağız tadı ile izlemeyi nasip etsin.
    Web browserdan film izle gibi siteler üzerinden film veya dizi izlenebiliyormu?
    Bir kaç soru sorsak ize cevaplarsanız sevinirim.
    Işıl sızması bulutlanma ne seviyede?
    Hızlı sahnelerde bulanıklaşma blur effect varmı
    Maç yayını sırasında banding varmı.
    Ekran ile kasa arasında boşluk çokmu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 ay önce aldım kurulumunu yaptırmadım ama media marktta çok detatlı inceledim. Sd görüntüler bulanık ve kötüydü, HD TV yayını iyi seviyede izlerken rahatsızlık yaratmaz. 4K içerikse çok başarılıydı. Va panel var, 50hz olması sorun yaratmaz şerit geçişlerini alt yazıları dikkatli izledim sıfır sorun. Smartı iş görüyor bizde vestel 9650’de var arayüzleri aynı olmasada uygulamalar aynı. Netflix ve youtube başarılı. Tarayıcıyı kullanmıyorum kullanılabilirde değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • metinoz M kullanıcısına yanıt
    Mrb netflikx ne oluyor aciklarmisiniz? Bende de smart 4 k vestel varda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu televizyonda kullandıkları farklı anakartlar var. turkiyede piyasaya surulenle yurtdışı için farklı. iyi olan anakart oled tvlerde kullandiklarini. o anakarta sahip olanı sordurtmustum ama iç piyasada stoklarda yok. o yüzden vazgectim
  • 4300 civarina alinabiliyor nasil sizce memnunmusunuz? Sadece digiturk izlenecek alt yazilarda kayma oluyormu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alma, ben aldım ve iade ettim, görüntü mat, cansız, imkanını zorla Samsung 55nu8000 al..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biber2006

    Alma, ben aldım ve iade ettim, görüntü mat, cansız, imkanını zorla Samsung 55nu8000 al..
    Bana mi yazdin hocam cevap? Oyun oynanmicak sadecr digiturk belgesel falan cok mu cansiz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.