Şimdi Ara

Vestel 55ca9550 curved NETFLiX 2023 ANAKONU (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.457
Cevap
25
Favori
95.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 3 Ekim 2020; 21:2:51 >
  • Vestel 55ca9550 curved kULLANIM KILAVUZUhttps://static.vestel.com.tr/kullanimkilavuzlari/55CA9550.pdf
  • NETFLiX aktif etme yazılım atma.. TVde ana problemler yoksa yazılım atmayın, yanlış anakarta yanlış yazılım yüklendiği an TV bir daha açılmıyor.
    https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-tv-yazilim-yukleme-ve-netflix-sorunu-uhd-48inc.3509/



    Ama aşağıdaki NETFLIX güncellenmesi çok kolay ve TVye zararı yok. Çok basit yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 3 Ekim 2020; 21:4:6 >
  • VESTEL mb100 Netflix yükleme.


    Çok basit bir adet USB bellek fat32 formatlı olacak, ve bir pc ile sadece azami 5dk içinde işlemi bitiyorsunuz, çok kolay...


    https://tavsiyeforumu.com/konu/mb97-98-lerde-youtube-yazilimi-ile-netflix-gorunmezse-veya-menude-netflix-yok-mb97-ve-ustu-kartlarda-ise-yapmaniz-gerekenler.7599//



    Mb97/98 lerde Youtube Yazilimi ile Netflix görünmezse veya menüde Netflix yok (mb97 ve üstü kartlarda) ise yapmaniz gerekenler

    Sonraki

    hosbulduk 

    Süper Üye

    Katılım

    9 Kas 2018

    Mesajlar

    3,246

    Konu bütünlüğünü sağlama acisindan yapılacak işlemleri farklı konularda arastirip yapmak yerine bu baslik altina topladim.

    Mb97/98 kartlara sahip tv ler cikan yeni bir güncelleme ile hem youtube hemde netflix sorunlarini gecici bir süre ile olsa da cözmüs görünüyor.Mb97/98 anakarta sahip cogu tv modellerinde bu linkteki güncellemeyi yüklediginizde baska islem yapmadan iki uygulamayi hemen kullanmaya baslamaniza ragmen, bazi modellerde netflix smart menüde görünmemekte,dolayisiyla netflix icin güncellemeyi yapanlar basarisiz oldugunu düsünmektedir.

    Eger bahsedilen kartlar icin youtube sorunu icin olan yazilimi yüklediginiz halde netflix yok diyen arkadaslarin kendi tv lerinden profil dosyasini almasi ve bunu modifiye etmesi gerekiyor.

    Edit: Geri bildirimlere göre mb97 anakartta Netflix tekrar aktif hale gelmistir.. 13.12.2020

    *Eger Netflix menünüzde yoksa bundan sonraki islemleri mb100 ve üstündeki anakart sahipleride uygulayabilir.

    Mb120 anakartlarda netflix uygulamali güncelleme yazilimi mevcut önce bu linkteki güncellemeyi yapip eger olmazsa sonra asagidaki islemleri deneyin.

    Gelelim netflix olmayan televizyona netflix nasıl eklenir;

    Adım 1 ; Ilk islem Profil dosyasi almak;

    -Sayin

    @teraspy bu linkte nasil yapmaniz gerektigini cok güzel bir sekilde anlatiyor.

    ** Youtube güncelleme yazilimini yapmis olan MB98 anakart kullanicilari profil dosyasini almak icin mb97 isimli dosyayi kullanmalari gerekiyor,mb98 kullandiginiz zaman sadece power up dosyasi kaydediliyor usb ye.

    (profil dosyası alındıktan sonra diğer adıma geçilir)

    Adım 2 ; Yine sayin

    @teraspy nin modifiye ettigi toolbox programini buradaki linkten indiriyoruz.Bundan sonrasini mb97 kart icin anlatiyorum,diger kartlara sahip tv ler icin kendi kart numaralarina göre olan profil dosyalarinda islem yapmaniz gerekiyor. Anlatilan uygulama vestel ve vestel ürünü tv lerde Mb97 den mb230'a kadar olan anakartlara kadar uygulanabilir.

    Adım 3 ; Toolbox programini calistirdiktan sonra kendi tv mizden aldigimiz mb97_swprofile.bin dosyasini aciyoruz.

    -config basligi altindaki secenekleri görünür hale getiriyoruz.




    Adım 4 ; Bu secenekler arasinda iki ayri yerde Netflix geciyor,birincisi menüitemsport ikincisi smart menü/smartmenüitems.





    Adım 5 ; Bu iki yerdeki False olan secekleri True yapmamiz gerekiyor.False yazisinin üzerine iki kez tikladigimizda cikan secenekte true secenegini isaretleyip kaydete tiklamamiz gerekiyor.




    Adım 6 ; Bu iki islemi yaptiktan sonra toolbox daki islemi kaydedip programi kapatiyoruz.

    Adım 7 ; Simdi yapmamiz gereken fat32 ile bicimlendirilmis usb de bos bir "Profile" dosyasi olusturmak.Bu dosyanin icine modifiye ettigimiz mb97_swprofile.bin dosyasini kaydediyoruz.

    -Geriye kalan islemleri tv de yapmaniz gerekiyor

    Adım 8; Usb yi tv mize takiyoruz,calisirken takarsaniz resim gösterme menüsü acildiginda exit tusunu kullanmayiniz, back tusu ile menüyü kapatiniz.

    Adım 9; Menü tusuna ve sonrasinda 4725 tuslarina seri bir sekilde basarak servis menüsünü aciyoruz.En alt secenekte usb operations´a tikliyoruz.

    Adım 10 ; Bütün bu islemlerden sonra tv nizi yeniden baslatmaniz gerekiyor bunun icin tv nizin fisini cikartip tekrar baslatmayi tercih edin, bu sekilde olmazsabazen yapilan islem aktif olmayabiliyor.

    Adım 11; Eger yine de isleminiz sonrasinda netflix menünüzde görünmezse factory reset (menü 4725>diagnostic>factory reset) ve yeniden kurulum secenegini deneyin.

    Sayin

    @fikoloji nin konuyla ilgili hazirladigi videoyu izleyip islemlerinizi kolaylikla yapabilirsiniz.

    Emegi gecen ve katkisi olan tüm arkadaslara tesekkürler..

    netflix yükleme video anlatım;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 2 Ocak 2022; 11:53:8 >
  • VESTEL TÜRKÇE KARAKTER ALTYAZI DESTEĞİNİ AÇMA


    1*Kumanda

    Menü Tuşu / Sistem / Ayarlar / DİL menüsüne girin bu sayfada 9adet ayarı TÜRKÇE seçin.


    2*Kumanda

    Menü Tuşu / Medya Tarayıcı / Ayarlar / Altyazı Dili / Türkçe seçin , Altyazı göster / Açık seçin , Altyazı karakter boyutunu biraz büyütün.


    3*Pcde altyazıyı windows NOTEPAD ile açın, farklı kaydet ile aşağıda kodlama yazan kısmı: ANSI olarak seçin. ismin başına TR ANSI yazın dosyayı bulun diye.


    4*Bu altyazı dosyası ile filmi USB içine filmin adında bir klasör oluşturup içine atın. USByi Vestel LED TVye takın..


    5*Kumanda VESTEL LED TV

    Menü Tuşu / Medya Tarayıcı / Tümü / filmi. avi. mkv. mp4 açın


    6*Kumanda

    SUBT. tuşu ile altyazıyı açın, LANG. tuşu ile TR ANSI yazısı ile ismi başlayan altyazıyı seçin.

    Şimdi ALTYAZIYI TÜRKÇE KARAKTERLER ile her filmi böyle izleyebilirsiniz.


    ALtyazı sitesindeki dosyalar ANSI ise ANSI kodlamaya dönüştürme işlemi 3.maddeye gerek kalmaz..





      

  • fabrikanın sahip çıkmadığı yedek parça tedarık edemediği mavi ekran problemi yüzünden ucuz bir fiyata sattım gitti. ama o 100 hz panelin tadı hiçbir tv'de yoktu.. güle güle vestel bir daha görüşmeyeceğiz

  • 3*Pcde altyazıyı windows NOTEPAD ile açın, farklı kaydet ile aşağıda kodlama yazan kısmı: ANSI olarak seçin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 2 Ocak 2022; 12:9:59 >
  • Ekran morarma probleminde neler yaptınız? Bende de başladı ve biliyorum ilerleyecek, Vestel en iyi çözümü kime sundu?

  • Mavi renk sorunu için LED değişimi yeterliymiş.. TÜm ledler Komple değişmesi gerekiyomuş.... 500TL-1000TL ledler

    jpntek.com
    SVS550AB5_REV7.1_7C0B_140702, LTA550FW01 55ca9550 , 55pus8700 sıfır orijinal led bar takımı
    https://www.jpntek.com/svs550ab5_rev7.1_7c0b_140702-lta550fw01-55ca9550-55pus8700-55c9593-sifir-orijinal-led-bar-takimi-urun441.html
  • Deniz Hayatiyoutube
    İletişim : 0312 483 46 05 Vestel 55'' (55CA9550) Tv de oluşan mavi ekran arızası ve tamirini anlattığım videodur. Elektrik Elektronik ve Güvenlik Alanlarında Yapmış Olduğum Çalışmaları Faydalı Olmak Amacı ile Paylaşmaktayım. Umarım videolarımı Beğenirsiniz. Teşekkür Ederim. www.karttamiriankara.com ses var görüntü yok, televizyonda ses var görüntü yok, tv de ses var görüntü yok, vestel tv ses var görüntü yok, televizyon açılıyor ama görüntü yok, lg tv ekran kararması, lg tv ekran kararması, arçelik tv ses var görüntü yok, samsung tv ekran kararması, philips tv ses var görüntü yok, beko televizyon ses var görüntü yok, samsung tv ses var görüntü yok, led tv ses var görüntü yok, televizyonda görüntü var ses yok, vestel televizyon açılıyor ama görüntü yok, tv panel tamiri , lcd ekran tamiri, samsung tv led değişimi fiyatı, cof tamiri fiyatı, beko tv ekran kırıldı fiyatı, tv anakart tamiri, lg tv mavi ekran tamiri fiyatı, vestel tv anakart değişimi fiyatı, lcd tv tamircisi, led tv cof fiyatları, lg led tv ekranda dikey çizgi tamiri, batıkent televizyon tamircisi, lg tv ,samsung led tv , çankaya tv tamiri, Vestel, Arçelik,beko,philips,finlux,seg,toshiba,hilevel, çankaya televizyon tamircisi, balgat televizyon tamircisi, lg tv anakart fiyatları, philips anakart fiyatları, sunny tv anakart, samsung ekranda çizgi çıktı, çankaya tv tamiri, led tv tamiri ankara, ankara led tv tamiri, ankara led tv panel tamiri, led tv panel tamiri ankara, ankara led tv ekran tamiri, samsung tv panel değişimi ankara, led tv ekran tamiri ankara, arçelik tv ses var görüntü yok, beko televizyon ses var görüntü yok, led tv ses var görüntü yok, seg tv ses var görüntü yok, philips televizyon ses var görüntü yok, awox tv ses var görüntü yok, lg televizyon ses var görüntü yok tamiri, lg televizyon ses var görüntü yok tamiri fiyatı, arçelik led tv ses var görüntü yok, led tv ses ve görüntü yok, regal televizyon ses var görüntü yok, vestel led tv ses var görüntü yok, axen tv ses var görüntü yok, sunny tv ses var ekran yok, altus televizyon ses var görüntü yok, samsung led tv ekran kararması, awox tv ekran kararması, televizyonda ses var görüntü yok Arçelik, finlux televizyon ses var görüntü yok, beko tv de ses var görüntü yok, hi level tv görüntü yok, telefunken televizyon ses var görüntü yok, arçelik led tv ekran kararması, samsung smart tv ses var görüntü yok, vestel finlux tv ses var görüntü yok, regal televizyonda ses var görüntü yok, beko b40 lb 5533 ses var görüntü yok, nexon tv görüntü yok ses var, woon tv ses var görüntü yok, seg televizyon ekran gelmiyor, samsung televizyon ses var görüntü yok tamiri, tv tamircisi, tv panel fiyatları, samsung tv tamiri, lcd tv ekran tamiri, tv anakart tamiri, led tv cof fiyatları, lcd tv tamircisi, led tv panel tamiri fiyatları, led tv cof tamiri, dikmen tv tamircisi, tv led ışık tamiri fiyatları, lcd tv panel tamiri, arçelik televizyon tamircisi, finlux tv ekran tamiri, tv led bar tamiri, tv hdmi tamiri, beko tv tamircisi, tvtamiri, elsidi televizyon tamiri, televizyon tamiri ses var görüntü yok, samsung televizyon ses var görüntü yok tamiri, tv anakart tamircisi, ankarada tv tamircisi, lg tv panel fiyatları, lg televizyon ses var görüntü yok tamiri, lg tv anakart tamiri fiyatları, lg led tv dikey çizgi tamiri, lg led tv ekranda dikey çizgi tamiri, lg televizyon led tamiri, lg televizyon tamir servisi, lg tv ekran tamiri, lg tv panel tamiri, led tv mor ekran tamiri, lg tv arıza notları, lg tv led tamir fiyatları, lg tv led arıza fiyatları, lg led tv panel led tamiri, samsung led tv tamiri, samsung led tv dikey çizgi tamiri, samsung led tv tamiri fiyatları, samsung televizyon ses var görüntü yok tamiri, vestel panel tamiri, vestel tv anakart tamiri, ankara led tv tamiri, led tv kırık ekran tamiri ankara, ankara led tv ekran tamiri, lg led bar, 47lb652v led bar, seg tv led bar fiyatları, 42la620s led bar, 49lb620v led bar, 32lb582v led bar, weko led bar, ue42f5570ss led bar, 40 lb 5533 led bar, sunny led bar fiyatları, 49pus6412 led bar, 43nu7100 led bar, philips led tv led bar fiyatları, beko led tv led bar fiyatları, ue43nu7100u led bar, led bar samsung, ue55nu7100 led bar, lg led tv ledleri, philips led tv ledleri, lcd tv ledleri, lg tv açılmıyor, tv açılmıyor, sunny televizyon açılmıyor, elektrik kesildi geldi televizyon açılmıyor, televizyona su kaçtı ekran çalışmıyor, lg tv açma kapama tuşu çalışmıyor, lg televizyon kanallar açılmıyor, televizyon hdmı çalışmıyor, tv nin hdmi girişi çalışmıyor, samsung tv ekran açılmıyor, elektrik gitti geldi tv açılmıyor, arçelik led tv açılmıyor, arçelik televizyon ekran açılmıyor, kumanda çalışıyor tv açılmıyor, lg televizyon hdmi girişi bozuldu, samsung tv kapandı açılmıyor, vestel televizyon çalışmıyor, samsung tv hdmı çalışmıyor, televizyon ekran açılmıyor, vestel tv hdmi çalışmıyor,
    https://www.youtube.com/watch?v=Z6rVpwT8Cpc
  • istanbulda Mavi ışık led sorununu, Ahmet Erol ustaya yaptırdım. Yeni ledleri taktırdım, biraz ince sıkıntılı iş, o kısma ulaşmak uğraştırıyor, dikkat istiyor.


    Malzeme led barlar,Montajı ile birlikte, 4K 140ekran 55inç Vestel 55ca9550 curved kavisli tv için 2000tl-3000tl arasında fiyat veriyorlar.


    Daha önceden çekilmiş bir video.


    Ahmet Erol Ustayoutube
    VESTEL 55CA9550 CURVET LED TV MAVİ GÖSETİYOR. SORUNUN ÇÖZÜMÜ BU VİDEO DA ...................................................................... YERİNDE SERVİS ŞEFFAF İŞLEM GARANTİLİ TAMİRAT KALİTELİ HİZMET AHMET EROL USTA 0532 737 60 97
    https://www.youtube.com/watch?v=A78_Trd-VfQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 10 Ocak 2023; 14:50:8 >
  • VESTEL 55CA9550 CURVED PVR – DTS vs. aktifleştirme

    • PVR ( Yani kayıt özelliği eklenmiş oldu.. Harici diske kayıt yapacağınız filmleri aynı zamanda PC de de izleyebilirsiniz…)

    • DTS ses özelliği eklenmiş oldu.. İşlem bitince netten DTS li bir film indirerek ses testi yapabilirsiniz..… TV de sesi duyuyorsanız işlem tamamdır…

    https://forum.donanimhaber.com/vestel-55ca9550-curved-pvr-dts-vs-aktiflestirme--119527429#154851077

  • .i. . kullanıcısına yanıt

    Mahrumiyet bölgesindeyim, Ağrı'da bu işi yapacak usta bulamam imkansız gibi bir şey...

  • gence0088

      Hocam merhabalar bendede aynı tv var manisadayim bundan birkaç sene önce İzmir'de ledleri değiştirdim ancak alttan led izi dikkatli bakıldığında belli oluyor bazı kısımlarda rahatsız ediyor kalite kalite led bar varmış sonradan öğrendim sizde beyaz ekranda falan belli olan led izleri yada rahatsız edici herhangi bir durum var mı değişimden sonra https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154851038


    ______________________________________________


    Mrb, bende Led izi falan yok, o şundan kaynaklı orada bir kağıt tabakamı ne var, aralardan kenarlardan oradan ışık sızma yapıyor. Ustan iyi değilmiş, benim yaptırdığım usta bant kullanarak kenarları araları iyice bantlamıştı. Hatta sıkıntı olabiliyor, bu bantı aldım ilk sende kullanıyom, böyle daha iyi falan demişti. Yapanlarda demekki o problem ile karşılaşmışlar.


    O sorun Led kalitesinden dolayı değil, tabaka iyi yapıştırılmadığı zaman led etrafından kenarlardan ışık kaçıyo, sızma yaptığı için... Yukarıda ustanın telefonu var, ara bilgi al, buraya yazarsın..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Haziran 2023; 11:14:51 >
  • .i. . kullanıcısına yanıt

    Kenarlardan ışık sızması farklı ve dikkat edilmesi gereken bir olay ancak bendeki ledlerin izinin belli olması kullanılan ledlerin farklılığından kaynaklanıyor piyasada 1000 TL de led bar var birebir orjinali olan iki katı fiyata satılan da var ve işi iyi bilen satıcılar zaten satarken bu led belli edebilir yada belli etmez diye söylüyorlar bazı ilanlarda yazıyorlar bunu yani burada sıkıntı işçilikten ziyade (tabiki işçilik çok önemlidir) kullanılan malzemeden kaynaklanması ben degistirdigimde bazı ledlerde bu sıkıntının yaşanacağını bilmiyordum o yüzden şimdi yaptıracak olan arkadaşlar böyle bir durum olduğunu bilsin ve ona göre konuşsun yaptıracağı yer ile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.