Şimdi Ara

Vesper's Unholy DK Guide (PvP) 5.4.7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
4.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vesper’s Unholy Death Knight Guide v 5.4

    Neden DK diye soracak olursanız şöyle cevaplayabilirim. Hunter ve Rogue hariç nerdeyse diğer tüm classları end-game olarak oynadım. Melee classları sevemedim, caster classları da sevemedim .
    Sonra bir de DK kasıyım dedim, öyle kaldım . Şu an PvP ortamında gerçekten oynamaktan zevk aldığım tek class DK ve healerlık yapmak. Nedeni de sanıyorum DK oynanışı içinde hepsinden biraz olması.
    Ama bu bir druid kıvamındaki bir “jack of all trades” durumu değil. Tek speci oynayabilmek için hepsinden biraz yapmanız gerektiğinden sanıyorum.

    Başlamadan önce şunu söyleyebilirim ki DK ve özellikle de Unholy speci, bence oyunda oynaması, ustalaşması en zor speclerden biri. Spec tam bir motor edasıyla çalıştığı için takip etmeniz, dikkat etmeniz gereken çok fazla cooldown var. Kendinizi geliştirebilmeniz için çok fazla tuş ve makro kullanmanız gerekli ve açıkçası bir oyun için bu kadar uğraşmaya değer mi diye sorarsanız tartışılır derim.

    Tabi bu kadar çok şeyi takip etmeniz gerekmesinin başka bir anlamı da, classın/specin her durumda kullanılabilecek bir “tool” unun olması diyebilirim. Yani bu kadar uğraşıyorsunuz ama karşınızdaki Mage sizden kaçmak için blinklendiğinde sizin de ardından blinklenebilmeniz paha biçilemez .

    Son olarak bu guide’ı yazmak benim için zevkti. İnşallah okuyanlar da aynı keyfi alırlar ve bu guide birkaç kişiye bile oyununu geliştirmesinde yardımcı olsa benim için yeterlidir.

    DK ne değildir?

    Öncelikle DK yı biraz tanımlamamız lazım.

    • Pure (Saf) Melee bir class değilsiniz
    • Pure caster bir class değilsiniz
    • Dot bir class değilsiniz
    • Daima Peti olan, pete bağımlı bir class değilsiniz

    DK nedir?

    Ama DK, üstte saydıklarımın hepsini yapabilen karmakarışık bir sınıf.
    DK meleé bir class. Raid tabiri ile Tank veya DPS spotunu doldurabilen bir sınıf. Specine göre 2H veya Çift El (Dual Weapon) kullanabilen, silahla vururken aynı zamanda büyü de atan, diğer tank speclerinin aksine kalkansız tanklık yapan, düşmanın yaptığı büyüleri kopyalayabilen değişik bir class.

    Fakat damage’inin büyük çoğunluğu (spec ve ortama göre değişse de) yaptığınız büyülerden ve yaydığınız hastalıklardan (disease) geldiği için aslında tam anlamıyla bir melee değil, mele/caster karışımı biraz hibrid bir karaktersiniz.
    Yani aslında DK biraz karmakarışık bir class . Ama bu karışıklık doğru kullanıldığında gayet efektif bir karakter.

    Hangi Spec?

    DK’nın Blood, Frost ve Unholy olmak üzere 3 farklı spec (specialization) u mevcut.

    Blood: Tank speci. PvE’de kullanımına uygun. PvP’de kullanan yok mu derseniz tabiî ki var. Ama ben bunu açıkçası bir PvP ci olarak “lame” bulduğum için Blood ve PvP’de nasıl kullanıldığına hiç girmeyeceğim ve önermiyorum.
    Daha da önemlisi Arena’ya Blood olarak girmek bence Unholy ve Frost gibi çok iyi iki speci bulunan bir classa da saygısızlıktır :p.

    Frost mu Unholy mi?

    Tek tek açıklamak yerine birbirlerinden ayrıldıkları yerleri yazmanın daha doğru ve daha açıklayıcı olduğunu düşündüm. Herkes kendi zevkine, kendine uygun geleni seçmekte özgür.
    İki spec arasındaki iki temel farklılık var. Biri oynanış biçimi, diğeri ise specin çalışma mekaniği. Bu iki farklılık Frost ve Unholy’i tamamen birbirinden ayırıp, birbirine benzemeyen bambaşka specler haline getiriyor.

    Oynanış açısından:

    • Öncelilkle Frost burst bir spec. Unholy ise daha stabil/sustained. Türkçesi şu: Frost ile birkaç saniye içinde inanılmaz dmg çıkarabilirsiniz. Unholy’de ise bunu yapamazsınız.

    • Fakat Unholy’de ise yapacağınız tüm aksiyonlar sizin kontrolünüzde olduğu için tüm baskıyı siz kontrol edersiniz.(evet blood tap alıyoruz , sonra açıklayacağım). Sürprizlere yer yoktur. Herşey sizin istediğiniz şekilde cereyan eder.

    • Yine arena pvp’den yola çıkarsak, frost’ta dps yapabilmeniz için frost presence’de olmanız gereklidir.(FS’nin rune ihiyacını düşürdüğünden). UH da ise burst phase harici tüm maç boyunca blood presence da takılabilirsiniz. Hatta mastery gittiyseniz daha da iyidir.

    • Burada tabii ki tüm maç blood yerine uh pres de takılsak da daha yüksek dmg çıkarsak dediğinizi duyuyorum. Bu doğru ama arenada burst/baskı yapmadığı halde uh pres da takılan bir dk’ya 1.7k üstü, ne yaptığını bilen tüm arena takımları yüklenir. Bu da sizin çoğunlukla maçı kaybetmenize yol açar. Götürüsü getirisinden çok olur.

    • Kısacası: Damage almadığınızdan/almayacağınızdan eminseniz veya burst yapacaksanız Unholy Presence. Diğer durumlarda Blood Presence'de kalın


    Çalışma mekaniği açısından:

    • Frost RNG (random number generation) bir spectir. Türkçesi de şu: specin çalışma mekaniği şansa, specin proclamasına bağlıdır. Nedeni ise:

    Killing Machine ve Rime talentleri.

    Daha açığını yazayım. Bu talentler proclar ise deli gibi vurursunuz. Vurmazsa yine vurursunuz ama az. Burası neden tüm high end, glad DK oyuncularının UH oynadığının cevabının yattığı yer aslında. Ve UH ile Frost’un en temel ayrımı.

    Orta seviye bir PvPci iseniz, veya arkadaşlarınızla eğleniyorsanız vurduğunuzda dağılan düşmanlar, inanılmaz yüksek critler tabii ki göze hoş geliyor. Siz sonuçta ölüm dağıtan bir DK’sınız .

    Ama yüksek seviye (1.9-2k+) arena maçlarında işler böyle yürümüyor. En ince ayrıntıyı hesaplayabilmeniz gerekli ve şansa/bala/proca bağlı bir specde bunu yapamıyorsunuz. Bu nedenle tüm yüksek ratingli DK lar UH oynuyor.

    Bu yazdıklarımdan Unholy> Frost algısı oluşmasın. Frost’ta çok eğlenceli bir ve gayet yeterli bir spec. Ama arenada her şeyin kontrol edilebilmesi ve zamanlama çok önemli. Yabancıların tabiriyle, Unholy’nin ustalaşma eğrisi, Frosta göre daha uzun. Herşeyi siz kontrol ettiğiniz için, Frost a nazaran UH oynadıkça specin neleri yapabileceğini daha iyi kavrıyorsunuz.


    Neden Unholy?

    Aslında üstte saydığım tüm sebeplerden ötürü. Ama benim için; “bir RBG maçında 7-8 kişinin arasında girip BB ile düşman olan herşeye (player+pet) disease bulaştırmak, ve onların yavaş yavaş ölmelerini izlemek” tarifsiz bir duygu . Hatta bunu lock ile denemek istedim, açıkçası aynı tadı alamadım.

    Sonuçta siz bir Unholy DK sınız, diğer bir deyişle baskı ustasısınız (pressure master) . PvP ortamında ana ve en iyi yaptığınız iş düşmanlarınızın üzerinde dotlarınızı döndürerek, baskıyı devamlı halde tutmak.


    --- [Talent] ---

    Talentlere başlamadan şunu söyleyeyim. Talentler arena kompozüsyonunuza, düşman takımına göre değişiklik gösterebilir ve göstermelidir de. Bugün bütün high end oyucular bunu yapıyor. Örnek olarak, MW Monksunuz ve karşı taraf full caster ise, tabiî ki Diffuse Magic talentini almanız o maç için daha iyi bir seçim olacaktır.

    Aşağıda yazdığım, genel anlamda UH DK için en iyi seçimlerdir. Bazı talent seçimleri çok kritik, ve değiştirmeniz kesinlikle önerilmez. Bazıları ise değil. Bunları da belirteceğim.

    T1

    Roiling blood: En önemli dmgimiz olan dotları en kolay, ve en hızlı yayma şekli. Ayrıca Melee range de olmanıza da gerek yok.

    T2

    Lichborne: Bir UH DK’yı durdurmanın en önemli yolu onu cc lemek. Sap, fear gibi tüm cc lerden kurtulmak için birebir.
    Bununla birlikte makro ile güzel bir self-heal. Yalnız kullandığınız zamanki rune seviyenize dikkat edin

    #showtooltip Lichborne
    /cast Lichborne
    /cast [target=player] Death Coil

    T3

    Asphyxiate: 30 sn cd ile ranged stun. Daha ne söylenebilir ki?  Bununla birlikte Strangulate’in yerine geçtiği için 1 Blood Rune da harcamamış oluyorsunuz.

    Chillblains: Bunu özellikle takımınızda çok fazla stunner var ise veya melee cleavelere karşı zorlanıyorsanız almanızı tavsiye ederim.

    Bununla birlikte TC lik yaptığım RBG lerde de bu talenti kullanıyordum. Sebebi ise BB ile tüm karşı takımı %50 slowlayarak hem arkaya adam kaçmasını engelliyordum, hem de healer cc görevleri başkalarında (Lock, mage vb.) olduğu için Asph kullanmak zorunluluğum yoktu.

    Ama her halükarda Asph>Chillblains dir.

    T4

    Conversion: Canınız mı azalıyor? Healerınız cc’li mi. Açın Conversion’u bakın dalganıza. Tabi ağır dmg altındayken bunu düşmanı LoS layarak yapın . O kadar da güçlü bir heal değil ama ilk tercih ve bir defensive cd açmak yerine önce conv açın.

    Blood presence da kullanmanızın daha faydalı olacağını söylemiyorum?

    Death Pact: RBG talenti. Bunun sebebi ise, RBG’deki çok yüksek dmg i conversion tickleri kurtaramaz. Ama bu kurtarabiliyor. Arena için önermiyorum çünkü cdsi çok uzun.

    T5

    Blood Tap: Başlangıçta belirttiğim gibi . Blood Tap ile tüm kontrol sizde.

    T6

    Bu kısımda kesin bunu alın diyebileceğim bir talent yok. En iyiden en kötüye doğru ve kullanım alanlarını belirterek sıralayacağım. Gerisi size kalmış .

    Desecrated Ground: Arena’da en önemli şeylerden biri cc de kalmamanız. Bu da tam olarak bunu sağlıyor. 2. Bir extra trinket. Daha da bir şey demiyorum 

    Remorseless Winter: 5 sn stun çok iyi. Fakat işini bilen herkes bundan kolayca kurtulabilir veya healerları iyiyse zaten dispelleyecektir 5 stack olmadan. Örn olarak Mage. Bi blinke bakar. Bu nedenle feral, mage gibi çok mobil rakiplere karşı tavsiye etmiyorum. Melee cleave lere karşı kullanılabilir.

    Gorefiend's Grasp: RBG- 5v5 talenti. Özellikle Ring of Frost+Solar Beam ve GG ile komple bir takımı temizleyebilirsiniz. Arena’da da RoF’un üzerine çekebilirsiniz, ama çok kullanışlı değil.

    --- [Gem ve Enchant] ---

    Gem ve Enchant'lar "Crit build" ine göre düzenlenmiştir.

    Meta: Tyrannical Primal Diamond / Reverberating Primal Diamond
    Kırmızı/Prizmatik: Inscribed Vermilion Onyx
    Mavi: Radiant Wild Jade
    Sarı: Smooth Sun's Radiance

    Shoulder: Greater Tiger Fang Inscription
    Back: Enchant Cloak - Superior Critical Strike
    Chest: Enchant Chest - Super Resilience
    Bracer: Enchant Bracer - Exceptional Strength
    Gloves: Enchant Gloves - Super Strength
    Belt: Living Steel Belt Buckle
    Legs: Angerhide Leg Armor
    Boots: Enchant Boots - Pandaren's Step
    Weapon: Rune of the Fallen Crusader

    --- [Glyphler] ---

    İlk 2 si zorunlu. 3.sü opsiyonel.

    Major:

    1- Icy Touch: Free Purge.
    2- Shifting Presences: Özellikle Arena’da duruma göre “Stance Dance” yapmak zorundasınız. Damage alırken Blood’a dönüp, Burst halindeyken Unholy’e dönmek gibi. Bu nedenle runic powerınızın korunması DPS açısından önemli.
    3- Duruma, karşıdaki compa göre AMS-RM-DS –Pestilence hepsi kullanılabilir.

    Minor:

    Opsiyonel. Sadece Glyph of Death’s Embrace i almayın yeter.

    --- [Statlar ve Reforge] ---

    Update: 5.4.7 patchi ile PvP ladder'da en çok tercih edilen buildlerin başında Crit buildi geliyor. Bunun da sebebi, birçok arena maçında siz DK olarak root,stun, slowing efektler yüzünden melee dps yapamıyor olacaksınız. Bu nedenle mastery ve crit ile Aşağıda armory linkerini bulabilirsiniz.

    Hit and Expertise: 3.50% > Strength > Crit > Mastery > Haste

    http://eu.battle.net/wow/en/character/outland/Katsoura/advanced

    Hit and Expertise: 3.50% > Strength > Haste > Mastery > Crit
    Haste yüklendiğiniz için daha hızlı rune regeneration sağlanır bu buildde. Arena için iyidir.

    Hit and Expertise: 3.50% > Mastery > Haste > Crit
    Mastery yüklenmeniz Shadow damageinizi arttırır. Türkçesi dotlarınız daha çok vurur. RBG ve 5v5 için ideal.

    http://us.battle.net/wow/en/character/darkspear/Revolutio/advanced

    Dual Wep UH için uygun değil.

    --- [Oynanış] ---

    Öncelikle PvP’de rotasyon olmaz. Olaylar anlık gelişir. Buna göre reaksiyon göstermek durumundasınız. O yüzden kendinizi illa bunun arkasından bu büyüyü atmam lazım diye zorlamayın. Şartlar başka bir şey gerektiriyorsa onu yapın.
    Fakat tabi her specin de başta belirttiğim gibi bazı “must” ları var.
    UH DK ile PvP yapacaksanız bilmeniz gereken şey şu:

    Başta da bahsettiğim gibi siz bir baskı ustasısınız. En iyi yaptığınız iş bu. Bu nedenle tüm arena ve pvp ortamlarında, tüm farklı complarda sizden istenecek, sizin yapmanız gereken iki şey şudur:

    1. DoT ve melee yolu ile DPS yaparak baskıyı devamlı olarak rakibin üstünde tut.
    2. Burst phase de necrotic vurarak işi bitir.

    PvP’de UH DK’nın genel oynama stili şu:

    1. Disease leri yay.
    2. Rune ları Death Rune a çevir.
    3. 4 Death rune olduğunda burst yap.
    4. Bu 4 death rune ile 4 necrotic stackle. (Blood Tap stackinize göre fazla da olabilir).
    5. Target ölmediyse tekrarla.

    Öncelikle alttaki bazı spelleri iyi irdelememiz lazım ki sistematiği anlayalım.

    Reaping

    Demek istediği şu: Blood Strike, Pestilence, Festering Strike, Icy Touch ve Blood Boil yolu ile harcadığın her blood ve frost rune sana death rune olarak geri döner.

    UH DK oynarken ana oynama mantığı, Blood ve Frost Rune ları Death Rune’a çevirerek Necrotic Strikte’ı kullanabilir duruma getirmek. Bu nedenle B ve F Runeları çevirmek için birçok yol var:

    1. 1x Plague Strike + 2x Festering Strike + 1x Scourge Strike = 4 Death Rune
    2. 1x Plague Strike + 1x FS + 1x Blood Boil + 1x SS + 1x Icy Touch = 4 Death Rune
    3. Outbreak + 2 x FS + 2 x SS = 4 Death Rune

    İlk seçim en hızlı DR alma yolu. Ama önermiyorum sebebi de ilkinde tek targeta diseaseleri PS ile bulaştırıyoruz, 2x FS ile dps yapıp diseaselerin sürelerini arttırıp 1x SS ile de dps yapıyoruz.

    İkinci yolda ise genel açılış: PS ile diseaseleri bulaştırıp, FS ile dps ve süreyi arttırıyoruz. Sonra BB ile tüm diseaseleri yayıp son kalan Unholy Rune ile SS vurup dps yapıyoruz. Ek olarak Icy Touch ile (glyphli olması gerek) dps ve target'a purge atıyoruz.

    Üçüncü yolda ise Outbreak ile diseaseleri yayıyoruz. 2 x FS ile dps ve süreyi arttırıyoruz. Daha sonra da 2 x SS ile yine dps yapıyoruz. Bu rotasyonda önemli nokta diseaseleri yaymıyoruz. Sadece tek target a dps yapıyoruz. Burası önemli.

    Runic Power barınızı devamlı kontrol edin. Runic Power doldukça Death Coil ile boşaltın.
    UH DK çalışma mantığını anlatabilmişimdir umarım.
    Ama başta da dediğim gibi belli bir rotasyona bağlı kalınmaması gerekli.

    --- [Özel Abilityler] ---

    Blood Tap: Her Death Coil kullanımı 2 stack veriyor. 5 stackte bir boş rune’u Death Rune’a çeviriyor. Maximum 12 stack. Bunun takip edilmesi çok önemli çünkü NS vurmaya başladığınızda burada oluşacak 12 stacki de kullanıp 2 NS daha vuracağız.

    Dark Simulacrum: Rakibinize bu büyüyü bıraktıktan sonra yaptığı ilk büyüyü kopyalar. Kullanımı tamamen ustalaşma ile ilgili. Ne kadar iyiyseniz o kadar kritik büyüler alırsınız. Bazı oyuncular özellikle takip edebiliyorlar bunu, özellikle Mage’ler. Siz attıktan sonra fark edip önemsiz bir büyü yapıp, sonrasında önemlisini yapıyorlar ki işinize yaramasın. Eğlencelik bir ability, çok oyun koparmaz.

    Empower Rune Weapon: Ölmek veya öldürmek üzeresiniz, Rune veya RP lazım. Kullanın.

    Soul Reaper: Eğer hedefiniz %35’in altındaysa, veya altına düşmesini öngörüyorsanız kullanın. Çok iyi bir bitirici. Özellikle Necrotic ile birleştirince, hedefiniz heal alamadığı için daha da ölümcül oluyor. Başka türlü kullanmayın.

    Chains of Ice vs Icy Touch: Hedefinizi rootlamak/yavaşlatmak istiyorsanız CoI. Purgeleyecekseniz IT.

    Blood Strike: Blood Rune çevirmeniz gerektiği fakat Blood Boil atamayacağınız durumlarda (Örn: Etrafta cc li birileri varsa ve siz BB attığınızda bozacak iseniz) kullanın. Aksi halde BB.

    Summon Gargoyle-Unholy Frenzy-Trinket: Hepsini tek seferde kullanıp burst yapın. Ayrı ayrı kullanmanız pek işe yaramaz çünkü UH’nin tek burstu bu cooldownlar.


    --- [Petiniz ve Siz] ---

    Petiniz sizin çok değerli bir parçanız. En önemli kullanım yeri, siz bir dpsi burstlerken healerı Gnaw ile stunlamak. Ama ona dikkat etmezseniz, çoğu zaman ölecektir. Bunu önlemek için birkaç ipucu.

    • Her zaman petinizi yakınınızda tutun. Bunun için en çok kullandığınız bir ability’yi aşağıdaki gibi “petattack” kısmını ekleyerek macrolayın.

    #showtooltip
    /cast Death Coil
    /petattack

    • Leap, Gnaw gibi pet abilityleri her zaman auto cast OFF’ta olacak ki istediğimiz zaman cc'yi kullanabilelim.

    #showtooltip Gnaw
    /cast [target=focus] Leap
    /cast [target=focus] Gnaw

    • Petinizin ölmesine izin vermemek için healleyin.

    #showtooltip
    /cast [@pet] Death Coil

    --- [Makrolar] ---

    Unholy DK, keybind ve makro gereksinimi fazla olduğu için ustalaşması zor bir spec. Bu nedenle bu kısımda oynanışı kolaylaştıran tüm makroları ekliyorum. İsteyen varsa kullandığı makroları bu başlığa ekleyebilir veya bana p.m yolu ile de ulaştırabilir. Kimin gönderdiğini refere ederek tüm makroları ekleyeceğim.

    Stance Dance

    Bir Unholy DK olarak bizim işimiz Unholy ve Blood Presence arasında. Gerektiğinde hızlı bir biçimde, mouse kullanmadan stanceler arasında geçiş yapabilmek için.
    Blood Presence'de iseniz UH'a, UH'da iseniz Blood'a geçiş yapar. Kasarsanız Conversion'u da buraya entegre edebilirsiniz ama önermiyor ve ayrı markolanması gerektiğini düşünüyorum.

    #showtooltip
    /cast Blood Presence
    /cast Unholy Presence

    Plague Strike+Blood Boil

    Özellikle çok fazla olan keybindleri azaltmak için kullandığım bir makro. PS'yi diseaseleri refresh etmek için kullanıyoruz. BB'yi de yaymak için.
    Makroyu çalıştırdığımızda target'a PS vuruyoruz. PS'den sonraki 3 sn için aynı keybind'a tekrar bastığınızda BB atıyoruz. Zaten iconda değişiyor.
    Oynayış tarzınıza göre 3 sn lik reset süresini arttırıp, azaltabilirsiniz.

    #showtooltip
    /castsequence reset=3 Plague Strike, Blood Boil

    --- [Addons] ---

    Fazlalık olmuşmaması açısından Gladius vb. gibi her PvP cinin kullanması gerek addonları değil, sadece DK kullanımına yönelik addonları belirtiyorum.

    1- Rune-it-all : Rune barınızı ekranın istediğiniz yerine koyup, istediğiniz şekilde görünümünü ayarlayabilmenizi sağlar.
    2- Tellmewhen: Bu da aslında genele yönelik bir add-on. Fakat ben özellikle Blood Tap stacklerini, wep ench proclarını bu şekilde takip ediyorum. Bununla ilgili bir addon kullanma kılavuzu da zaten forumda mevcut.


    --- [Arena] ---

    UH DK’nın birlikte iyi iş yaptığı bazı compları aşağıda sıraladım.

    3v3

    Shadowcleave= Affli Lock/ Unholy / Healer
    TSG= Arms/ Unholy / Healer
    XHDK= MM Hunter / Unholy / Healer
    Liberty cleave= Frost Mage/ Unholy / Healer

    2v2

    Healer ile partner olun. CC’lerinizin çakışmamasına özen gösterin. 2 DPS’i tavsiye etmiyorum açıkçası.

    Teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JShephard -- 10 Mart 2014; 13:34:52 >



  • reserved
  • reserved
  • reserved
  • Geçenlerde Unholy guide arıyordum, Frost'tan sıkıldım. İyi oldu bu konu teşekkürler, bir ara detaylı bir şekilde inceleyeceğim
  • Chains of ice ne zamandan beri death rune veriyor?
    Ben size dk nın şuan için stat priosunu vereyim
    Hit/expertise > crit > mastery > haste
    Sizin dediğiniz str stack 5.4 te değişti, Unholy might %30 str veriyor zaten. Haste masterynin önüne sadece adamın üstünde sürekli duruyorsak geçiyor. Siz bir dk sınız ama. Bütün o rootların içinde sıkıla sıkıla oturacaksınız. O yüzden hasteye pek ihtiyacınız olmayacak. Mastery abanın dot baskınız artsın.
    Crit konusuna gelince, http://eu.battle.net/wow/en/character/ravencrest/Katsoura/
    Crit stack str den çok daha iyi sonuçlar veriyor. Adama burst yaptığınızdan eminseniz, ve o adam %35 in altına kesin düşecekse, %70 lerde sallayın reaperi. 140k crit ve bam öldü.

    Ayrıca ne yani her 4 death rune geldiğinde burst mü atacağız? Bunun için önce en az 2 blood tap yapabilecek duruma gelmemiz falan gerekmiyor mu?
    Trinketlerin proclamasını beklemeyecek miyiz?
    Trinketler proclayınca plague strike yeniden atmayalım mı?

    Conversion ile dalgamıza bakmak, heh. AMS nin sadece 1 ice lance emebildiğini biliyorsun değil mi? DK nın defansif hiçbir cd si yok. IBF demeyin bana %20 dmg reductiondan hayır gelmiyor ne yazık ki.

    Yeni sezonda bok çuvalıyız dk lar olarak. Size önerim şansınız varsa gidin rogue mage falan oynayın. Blizzard her zaman ki gibi saçmalıyor çünkü.
    Battle fatigue şuan %60, ki buda bizim için %60 daha güçsüz bir AMS demek. Tek savunma cd mizin o olduğunu düşününce zaten insan bırakmak istiyor.

    Ayrıca trinketlerimizin hiçbiri Silence dan çıkarmıyor. Haha silence dayken desec veya ibf atamıyoruz bile. Onu bırak AMS bile atılmıyor. Silence dklarda stundan falan çok daha tehlikeli. Böyle saçma bir classa dönüştük işte.

    Ayrıca dk bir dot classı değildir? Hehehe



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gece Şarkısı -- 19 Şubat 2014; 20:20:29 >
  • Frost dk ölu bence şu anda nedeni ise bol cc saçmalığı , adamlar sırayla stun atsa direk bitiyorsun bari bi tane defansif skill vereymişler dk ya...

    Bide şöyle bişey var sözde arena hunter 6 kişi geliyor mage 4 kişi oluyor bide shaman ekleniyor...madem öyle dk'nın Army of dead skill'i niye kapalı arenada.Ranged dps'yi yakalamak zaten ölum bide herifleri petleri arasında player ı bulda vur hehe en kucuk dikkat kaybı focus u pet e yapmana sebep oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eledas -- 20 Şubat 2014; 20:18:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkknness00

    Frost dk ölu bence şu anda nedeni ise bol cc saçmalığı , adamlar sırayla stun atsa direk bitiyorsun bari bi tane defansif skill vereymişler dk ya...

    Bide şöyle bişey var sözde arena hunter 6 kişi geliyor mage 4 kişi oluyor bide shaman ekleniyor...madem öyle dk'nın Army of dead skill'i niye kapalı arenada.Ranged dps'yi yakalamak zaten ölum bide herifleri petleri arasında player ı bulda vur hehe en kucuk dikkat kaybı focus u pet e yapmana sebep oluyor.

    Keybindings te targeting bölmesinde ayarı var onun. Target nearest enemy player opsiyonuna tab i ata rahat et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gece Şarkısı


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkknness00

    Frost dk ölu bence şu anda nedeni ise bol cc saçmalığı , adamlar sırayla stun atsa direk bitiyorsun bari bi tane defansif skill vereymişler dk ya...

    Bide şöyle bişey var sözde arena hunter 6 kişi geliyor mage 4 kişi oluyor bide shaman ekleniyor...madem öyle dk'nın Army of dead skill'i niye kapalı arenada.Ranged dps'yi yakalamak zaten ölum bide herifleri petleri arasında player ı bulda vur hehe en kucuk dikkat kaybı focus u pet e yapmana sebep oluyor.

    Keybindings te targeting bölmesinde ayarı var onun. Target nearest enemy player opsiyonuna tab i ata rahat et.

    öyle yapınca gidip pet i seçiyor...
  • nearest enemy dersen tabi pete gider.orada bir yerde nearest enemy "player" var onu tab olarak ayarla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khalef

    nearest enemy dersen tabi pete gider.orada bir yerde nearest enemy "player" var onu tab olarak ayarla.

    Bak bunu bilmiyordum.5 yıldır oynuyorum... şu hale bak ... Neyse sağol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkknness00

    quote:

    Orijinalden alıntı: khalef

    nearest enemy dersen tabi pete gider.orada bir yerde nearest enemy "player" var onu tab olarak ayarla.

    Bak bunu bilmiyordum.5 yıldır oynuyorum... şu hale bak ... Neyse sağol

    yardımımız dokunduysa ne mutlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gece Şarkısı

    Chains of ice ne zamandan beri death rune veriyor?
    Ben size dk nın şuan için stat priosunu vereyim
    Hit/expertise > crit > mastery > haste
    Sizin dediğiniz str stack 5.4 te değişti, Unholy might %30 str veriyor zaten. Haste masterynin önüne sadece adamın üstünde sürekli duruyorsak geçiyor. Siz bir dk sınız ama. Bütün o rootların içinde sıkıla sıkıla oturacaksınız. O yüzden hasteye pek ihtiyacınız olmayacak. Mastery abanın dot baskınız artsın.
    Crit konusuna gelince, http://eu.battle.net/wow/en/character/ravencrest/Katsoura/
    Crit stack str den çok daha iyi sonuçlar veriyor. Adama burst yaptığınızdan eminseniz, ve o adam %35 in altına kesin düşecekse, %70 lerde sallayın reaperi. 140k crit ve bam öldü.

    Ayrıca ne yani her 4 death rune geldiğinde burst mü atacağız? Bunun için önce en az 2 blood tap yapabilecek duruma gelmemiz falan gerekmiyor mu?
    Trinketlerin proclamasını beklemeyecek miyiz?
    Trinketler proclayınca plague strike yeniden atmayalım mı?

    Conversion ile dalgamıza bakmak, heh. AMS nin sadece 1 ice lance emebildiğini biliyorsun değil mi? DK nın defansif hiçbir cd si yok. IBF demeyin bana %20 dmg reductiondan hayır gelmiyor ne yazık ki.

    Yeni sezonda bok çuvalıyız dk lar olarak. Size önerim şansınız varsa gidin rogue mage falan oynayın. Blizzard her zaman ki gibi saçmalıyor çünkü.
    Battle fatigue şuan %60, ki buda bizim için %60 daha güçsüz bir AMS demek. Tek savunma cd mizin o olduğunu düşününce zaten insan bırakmak istiyor.

    Ayrıca trinketlerimizin hiçbiri Silence dan çıkarmıyor. Haha silence dayken desec veya ibf atamıyoruz bile. Onu bırak AMS bile atılmıyor. Silence dklarda stundan falan çok daha tehlikeli. Böyle saçma bir classa dönüştük işte.

    Ayrıca dk bir dot classı değildir? Hehehe


    Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Her ne kadar siz aynı nezaketi göstermemiş olsanız da.

    Sondan başlayayım.

    DK bir dot classı değildir derken, Affli Lock gibi pure dot üzerine kurulu bir class değiliz demek istedim. Zaten girizgahtan da bu anlaşılıyor.

    DK'ların Arena'da "current status" ları veya diğer classlarlara göre ne konumda oldukları hakkında bir yorum getirmedim. Çünkü guide'ın amacı benim gözümde, insanlara bilgi vermek, classı yerden yere vurmak değil ki "bokçuvalı" olarak tanımlamışsınız.

    Başlığı açan olarak, insanları negatif yönlendirecek şahsi fikirleri eklemek istemedim. Herkesin kendi eğlencesi bu sonuçta. Ama DK'ların şu an özellikle bazı diğer classlara göre çok iyi durumda olmadığı konusunda ben de aynı fikirdeyim. Ama bu DK oynamaya ve bundan zevk almaya engel değil. Faceroll yapamıyorum diye classtan vazgeçecek değilim.

    Conversion'u yukarıda yazdığım gibi LoS ve Kiting ile kullanacaksınız. Biraz DK'ya kafa yormuş herkes oradaki "dalganıza bakın" kelime öbeğinin eğlence amaçlı yazıldığını anlar. Anlamamanızı anlamak istemediğinize yoruyorum. Çünkü gördüğüm kadarıyla DK konusunda bilgi sahibisiniz.

    Ben on-use trinket kullanıyorum. Proc trinket ben önermiyorum on-demand olmadığı için. Sadece Human iseniz kullanılabilir.

    Wep Ench ve Trink proclayınca disease refresh tabii ki yapılmalı. Her 4 DR'de burst atın da demedim. Burstta 4 veya fazlası DR ile NS stackleyin, böylece target daha kolay ölecektir dedim.

    Stat Önceliği ile ilgili, postu attığım zaman armory çalışmıyordu ve armory koyamadığım için Crit buildini eklemek istemedim. Ama zaten reserve spotlar bunun için var. Guide'ın bir kısmı outdate oldu diye kaldırıp tüm guide'ı çöpe mi atacağız. Birçok forumda (Örn: EJ) guideler revize edilir yeniliklere göre.

    CoI konusunda ise haklısınız. Benim hatam ya da bilgi eksikliği diyelim :). Bazen çok ezbere oynuyoruz sanıyorum :).

    Yorum yapmak bir yana ama açıkçası bu kadar eleştirir tarzda yaklaşmanızı garipsedim. Özellikle bu guide'ı neden yazdığımı ve birşeyleri ispatlamak gibi bir derdim olmadığını bilmesi gereken herkes biliyor. Sizinkisi biraz bağcıyı dövmek olmuş. En azından bende yarattığı hissiyat bu yönde.
    Yine de teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JShephard -- 21 Şubat 2014; 9:58:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gece Şarkısı

    Chains of ice ne zamandan beri death rune veriyor?
    Ben size dk nın şuan için stat priosunu vereyim
    Hit/expertise > crit > mastery > haste
    Sizin dediğiniz str stack 5.4 te değişti, Unholy might %30 str veriyor zaten. Haste masterynin önüne sadece adamın üstünde sürekli duruyorsak geçiyor. Siz bir dk sınız ama. Bütün o rootların içinde sıkıla sıkıla oturacaksınız. O yüzden hasteye pek ihtiyacınız olmayacak. Mastery abanın dot baskınız artsın.
    Crit konusuna gelince, http://eu.battle.net/wow/en/character/ravencrest/Katsoura/
    Crit stack str den çok daha iyi sonuçlar veriyor. Adama burst yaptığınızdan eminseniz, ve o adam %35 in altına kesin düşecekse, %70 lerde sallayın reaperi. 140k crit ve bam öldü.

    Ayrıca ne yani her 4 death rune geldiğinde burst mü atacağız? Bunun için önce en az 2 blood tap yapabilecek duruma gelmemiz falan gerekmiyor mu?
    Trinketlerin proclamasını beklemeyecek miyiz?
    Trinketler proclayınca plague strike yeniden atmayalım mı?

    Conversion ile dalgamıza bakmak, heh. AMS nin sadece 1 ice lance emebildiğini biliyorsun değil mi? DK nın defansif hiçbir cd si yok. IBF demeyin bana %20 dmg reductiondan hayır gelmiyor ne yazık ki.

    Yeni sezonda bok çuvalıyız dk lar olarak. Size önerim şansınız varsa gidin rogue mage falan oynayın. Blizzard her zaman ki gibi saçmalıyor çünkü.
    Battle fatigue şuan %60, ki buda bizim için %60 daha güçsüz bir AMS demek. Tek savunma cd mizin o olduğunu düşününce zaten insan bırakmak istiyor.

    Ayrıca trinketlerimizin hiçbiri Silence dan çıkarmıyor. Haha silence dayken desec veya ibf atamıyoruz bile. Onu bırak AMS bile atılmıyor. Silence dklarda stundan falan çok daha tehlikeli. Böyle saçma bir classa dönüştük işte.

    Ayrıca dk bir dot classı değildir? Hehehe


    Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Her ne kadar siz aynı nezaketi göstermemiş olsanız da.

    Sondan başlayayım.

    DK bir dot classı değildir derken, Affli Lock gibi pure dot üzerine kurulu bir class değiliz demek istedim. Zaten girizgahtan da bu anlaşılıyor.

    DK'ların Arena'da "current status" ları veya diğer classlarlara göre ne konumda oldukları hakkında bir yorum getirmedim. Çünkü guide'ın amacı benim gözümde, insanlara bilgi vermek, classı yerden yere vurmak değil ki "bokçuvalı" olarak tanımlamışsınız.

    Başlığı açan olarak, insanları negatif yönlendirecek şahsi fikirleri eklemek istemedim. Herkesin kendi eğlencesi bu sonuçta. Ama DK'ların şu an özellikle bazı diğer classlara göre çok iyi durumda olmadığı konusunda ben de aynı fikirdeyim. Ama bu DK oynamaya ve bundan zevk almaya engel değil. Faceroll yapamıyorum diye classtan vazgeçecek değilim.

    Conversion'u yukarıda yazdığım gibi LoS ve Kiting ile kullanacaksınız. Biraz DK'ya kafa yormuş herkes oradaki "dalganıza bakın" kelime öbeğinin eğlence amaçlı yazıldığını anlar. Anlamamanızı anlamak istemediğinize yoruyorum. Çünkü gördüğüm kadarıyla DK konusunda bilgi sahibisiniz.

    Ben on-use trinket kullanıyorum. Proc trinket ben önermiyorum on-demand olmadığı için. Sadece Human iseniz kullanılabilir.

    Wep Ench ve Trink proclayınca disease refresh tabii ki yapılmalı. Her 4 DR'de burst atın da demedim. Burstta 4 veya fazlası DR ile NS stackleyin, böylece target daha kolay ölecektir dedim.

    Stat Önceliği ile ilgili, postu attığım zaman armory çalışmıyordu ve armory koyamadığım için Crit buildini eklemek istemedim. Ama zaten reserve spotlar bunun için var. Guide'ın bir kısmı outdate oldu diye kaldırıp tüm guide'ı çöpe mi atacağız. Birçok forumda (Örn: EJ) guideler revize edilir yeniliklere göre.

    CoI konusunda ise haklısınız. Benim hatam ya da bilgi eksikliği diyelim :). Bazen çok ezbere oynuyoruz sanıyorum :).

    Yorum yapmak bir yana ama açıkçası bu kadar eleştirir tarzda yaklaşmanızı garipsedim. Özellikle bu guide'ı neden yazdığımı ve birşeyleri ispatlamak gibi bir derdim olmadığını bilmesi gereken herkes biliyor. Sizinkisi biraz bağcıyı dövmek olmuş. En azından bende yarattığı hissiyat bu yönde.
    Yine de teşekkürler.

    Sana değil blizze sinirliyim ben. Baktım sen hiç mutsuz değilsin dedim noluyo bu adam dk oynamıyo heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle eline saglik su forumda tecrubesi oldugu konuda haricten gazel okumadan yardimci olan insan sayisi bir elin parmaklarini gecmiyor. Icindeki bilgi dogrudur yanlistir a bakmadan sadece bu bile takdir edilmelidir.

    Kendisini sahsen tanidigim birlikte RBG yaptigim icin gerek TC olarak gerekse RBG liderligi olarak nacizane bilgimle kefil oldugum birisidir yani bu boyle degildir demek yerine karsilikli fikir alisverisinde bulunmak herkese daha faydali olur.

    Arenada hic bir zaman 1750 userinde oynamadim Unholy ile hemen hemen hic oynamadim acikcasi spec i kavramak icin yeterli zamani harcamadim. Yinede bazi konularda konusabilecek kadar uzun zamandir DK oynadigim icin bazi ufak tefek ekleme duzeltme adina ne denirse bende rehberi hazirlayan kisinin samimiyetine guvenerek eklemek istedim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard

    Son olarak bu guide’ı yazmak benim için zevkti. İnşallah okuyanlar da aynı keyfi alırlar ve bu guide birkaç kişiye bile oyununu geliştirmesinde yardımcı olsa benim için yeterlidir.


    Kesinlikle olacaktir. Tekrar eline saglik.

    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard
    Blood: Tank speci. PvE’de kullanımına uygun. PvP’de kullanan yok mu derseniz tabiî ki var. Ama ben bunu açıkçası bir PvP ci olarak “lame” bulduğum için Blood ve PvP’de nasıl kullanıldığına hiç girmeyeceğim ve önermiyorum.
    Daha da önemlisi Arena’ya Blood olarak girmek bence Unholy ve Frost gibi çok iyi iki speci bulunan bir classa da saygısızlıktır :p.


    Blizzard da boyle dusunuyorki Battle Fatigue, Vengance ve RBG Tank Flag carrier lara yaptigi nerfler ile bunu zaten sagladi. Su an ozellikle arenada Blood DK goruyorsaniz direk diger target a yonelin o nasil olsa bir ara ölur.

    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard
    Ama yüksek seviye (1.9-2k+) arena maçlarında işler böyle yürümüyor. En ince ayrıntıyı hesaplayabilmeniz gerekli ve şansa/bala/proca bağlı bir specde bunu yapamıyorsunuz. Bu nedenle tüm yüksek ratingli DK lar UH oynuyor.


    %99 katiliyorum. Arenada yuksek ratinglerde dedigim gibi oynamadim ama RBG den gelen tecrubeme dayanarak (2400+) yuksek ratinglerde oyunun cok degistigi kesinlikle dogru ve tesaduf , sans gibi etkenler cidden cok azaliyor. Bu sebeple bir konuya itiraz ederken oyun tecrubenizi hatta arenadaki partnerinizi bile paylasmaniz onemli.


    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephardT4

    Conversion: Canınız mı azalıyor? Healerınız cc’li mi. Açın Conversion’u bakın dalganıza. Tabi ağır dmg altındayken bunu düşmanı LoS layarak yapın . O kadar da güçlü bir heal değil ama ilk tercih ve bir defensive cd açmak yerine önce conv açın.

    Blood presence da kullanmanızın daha faydalı olacağını söylemiyorum?


    Burda ufak bir macro onerisi yapmak istiyorum.

    #showtooltip Conversion
    /cast !Conversion

    Conversion Global Cooldown a girmedigi icin bu macroyu spamlayarak saniyede 1 yerine 2 kez tiklemesini saglayabilirsiniz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard
    Reaping

    Demek istediği şu: Harcadığın her blood ve frost rune sana death rune olarak geri döner.

    UH DK oynarken ana oynama mantığı, Blood ve Frost Rune ları Death Rune’a çevirerek Necrotic Strikte’ı kullanabilir duruma getirmek. Bu nedenle B ve F Runeları çevirmek için birçok yol var:

    1. 1x Plague Strike + 2x Festering Strike + 1x Scourge Strike = 4 Death Rune
    2. 1x Chains of Ice + 1x Plague Strike + 1x FS + 1x Blood Boil + 1x SS = 4 Death Rune


    Reaping de ufak bir suphem var. Is yerinde oldugum icin bakamadim ama butun Blood ve Frost rune lar icin gecerli olmayabilir. Aciklamasinda Chain of Ice yazmiyor ornegin. yani 1 ok ama 2 nin sonunda 4 DR a sahip misin bir daha bakmak lazim.

    "Whenever you hit with Blood Strike, Pestilence, Festering Strike, Icy Touch, or Blood Boil, the Runes spent will become Death Runes when they activate. Death Runes count as a Blood, Frost or Unholy Rune"


    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard
    • Leap, Gnaw gibi pet abilityleri her zaman auto cast OFF’ta olacak ki istediğimiz zaman cc'yi kullanabilelim.

    #showtooltip Gnaw
    /cast [target=focus] Leap
    /cast [target=focus] Gnaw


    Deneyimli macrocular anlamistir tabii ama bunun focus unuza aldiginiz target a Leap ve Gnaw yapacagini unutmayin. Isterseniz bir modifer ekleyip o tusla birlikte bastiginizsa focus a aksi halde su an ki target iniza yapmasini saglayabilirsiniz.

    #showtooltip Gnaw
    /cast [@focus, mod:shift] Leap
    /cast [@focus, mod:shift] Gnaw

    Shift ile basarsaniz focus unuzdaki target a aksi halde su an atack yaptiginiz target a uygular.


    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard
    2v2

    Healer ile partner olun. CC’lerinizin çakışmamasına özen gösterin. 2 DPS’i tavsiye etmiyorum açıkçası.



    5.4.7 den sonra ozellikle 2vs2 icin bundan emin misin? Dampade in 5 dakikaya inmesi biraz self heal i olan dps classlara bence healer- dps setuplara karsi buyuk avantaj saglayacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@hFeL -- 21 Şubat 2014; 10:53:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@hFeL

    Oncelikle eline saglik su forumda tecrubesi oldugu konuda haricten gazel okumadan yardimci olan insan sayisi bir elin parmaklarini gecmiyor. Icindeki bilgi dogrudur yanlistir a bakmadan sadece bu bile takdir edilmelidir.

    Kendisini sahsen tanidigim birlikte RBG yaptigim icin gerek TC olarak gerekse RBG liderligi olarak nacizane bilgimle kefil oldugum birisidir yani bu boyle degildir demek yerine karsilikli fikir alisverisinde bulunmak herkese daha faydali olur.

    Arenada hic bir zaman 1750 userinde oynamadim Unholy ile hemen hemen hic oynamadim acikcasi spec i kavramak icin yeterli zamani harcamadim. Yinede bazi konularda konusabilecek kadar uzun zamandir DK oynadigim icin bazi ufak tefek ekleme duzeltme adina ne denirse bende rehberi hazirlayan kisinin samimiyetine guvenerek eklemek istedim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard

    Son olarak bu guide’ı yazmak benim için zevkti. İnşallah okuyanlar da aynı keyfi alırlar ve bu guide birkaç kişiye bile oyununu geliştirmesinde yardımcı olsa benim için yeterlidir.


    Kesinlikle olacaktir. Tekrar eline saglik.

    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard
    Blood: Tank speci. PvE’de kullanımına uygun. PvP’de kullanan yok mu derseniz tabiî ki var. Ama ben bunu açıkçası bir PvP ci olarak “lame” bulduğum için Blood ve PvP’de nasıl kullanıldığına hiç girmeyeceğim ve önermiyorum.
    Daha da önemlisi Arena’ya Blood olarak girmek bence Unholy ve Frost gibi çok iyi iki speci bulunan bir classa da saygısızlıktır :p.


    Blizzard da boyle dusunuyorki Battle Fatigue, Vengance ve RBG Tank Flag carrier lara yaptigi nerfler ile bunu zaten sagladi. Su an ozellikle arenada Blood DK goruyorsaniz direk diger target a yonelin o nasil olsa bir ara ölur.

    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard
    Ama yüksek seviye (1.9-2k+) arena maçlarında işler böyle yürümüyor. En ince ayrıntıyı hesaplayabilmeniz gerekli ve şansa/bala/proca bağlı bir specde bunu yapamıyorsunuz. Bu nedenle tüm yüksek ratingli DK lar UH oynuyor.


    %99 katiliyorum. Yuksek ratinglerde dedigim gibi oynamadim ama RBG den gelen tecrubeme dayanarak yuksek ratinglerde oyunun cok degistigi kesinlikle dogru ve tesaduf , sans gibi etkenler cidden cok azaliyor. Bu sebeple bir konuya itiraz ederken oyun tecrubenizi hatta arenadaki partnerinizi bile paylasmaniz onemli.


    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephardT4

    Conversion: Canınız mı azalıyor? Healerınız cc’li mi. Açın Conversion’u bakın dalganıza. Tabi ağır dmg altındayken bunu düşmanı LoS layarak yapın . O kadar da güçlü bir heal değil ama ilk tercih ve bir defensive cd açmak yerine önce conv açın.

    Blood presence da kullanmanızın daha faydalı olacağını söylemiyorum?


    Burda ufak bir macro onerisi yapmak istiyorum.

    #showtooltip Conversion
    /cast !Conversion

    Conversion Global Cooldown a girmedigi icin bu macroyu spamlayarak saniyede 1 yerine 2 kez tiklemesini saglayabilirsiniz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard
    Reaping

    Demek istediği şu: Harcadığın her blood ve frost rune sana death rune olarak geri döner.

    UH DK oynarken ana oynama mantığı, Blood ve Frost Rune ları Death Rune’a çevirerek Necrotic Strikte’ı kullanabilir duruma getirmek. Bu nedenle B ve F Runeları çevirmek için birçok yol var:

    1. 1x Plague Strike + 2x Festering Strike + 1x Scourge Strike = 4 Death Rune
    2. 1x Chains of Ice + 1x Plague Strike + 1x FS + 1x Blood Boil + 1x SS = 4 Death Rune


    Reaping de ufak bir suphem var. Is yerinde oldugum icin bakamadim ama butun Blood ve Frost rune lar icin gecerli olmayabilir. Aciklamasinda Chain of Ice yazmiyor ornegin. yani 1 ok ama 2 nin sonunda 4 DR a sahip misin bir daha bakmak lazim.

    "Whenever you hit with Blood Strike, Pestilence, Festering Strike, Icy Touch, or Blood Boil, the Runes spent will become Death Runes when they activate. Death Runes count as a Blood, Frost or Unholy Rune"


    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard
    • Leap, Gnaw gibi pet abilityleri her zaman auto cast OFF’ta olacak ki istediğimiz zaman cc'yi kullanabilelim.

    #showtooltip Gnaw
    /cast [target=focus] Leap
    /cast [target=focus] Gnaw


    Deneyimli macrocular anlamistir tabii ama bunun focus unuza aldiginiz target a Leap ve Gnaw yapacagini unutmayin. Isterseniz bir modifer ekleyip o tusla birlikte bastiginizsa focus a aksi halde su an ki target iniza yapmasini saglayabilirsiniz.

    #showtooltip Gnaw
    /cast [@focus, mod:shift] Leap
    /cast [@focus, mod:shift] Gnaw

    Shift ile basarsaniz focus unuzdaki target a aksi halde su an atack yaptiginiz target a uygular.


    quote:

    Orijinalden alıntı: JShephard
    2v2

    Healer ile partner olun. CC’lerinizin çakışmamasına özen gösterin. 2 DPS’i tavsiye etmiyorum açıkçası.



    5.4.7 den sonra ozellikle 2vs2 icin bundan emin misin? Dampade in 5 dakikaya inmesi biraz self heal i olan dps classlara bence healer- dps setuplara karsi buyuk avantaj saglayacaktir.







    Leap ile gnaw ı macrolamaya karşıyım ben. Pet gelişince leap 4 saniye spell lock atıyor. Çok kullanışlı. Ikisinide ayrı ayrı macrolayıp elle atın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guzel guzel, DK oynayasim geldi :).
  • Gece Şarkısı kullanıcısına yanıt
    Butun mesaji alintilamasaymissin iyiymis.
  • Gece Şarkısı kullanıcısına yanıt
    Bir class i yerin dibine sokmaktan yada asiri ilah etmekten ne zaman vazgecegiz cok merak ediyorum. Uzun zamandir oynayan herkes bunun her expansion her patch hatta bazen minor hot fixler le bile degistigini bilir. Bu sebepledir ki rehber in sonunda 2vs2 icin healer la oynayin onermesine bende itiraz ettim ornegin zira 5.4.7 de gelen PvP degisikleri ile bunuın degisecegini dusunuyorum. Ama yine ayni sebepten rehberlerinde guncellenmeye ihtiyaci olacakgi asikar yani bence sorun yok.

    Dolayisiyla DK yi "bokcuvali" olarak tanimlamak tamamen subjektif ve degismeyecek bir yargi olmadigi icin bu rehber konusunda kusura bakma ama yersiz. Onun disinda Chain of Ice konusunu zaten kendiside kabul etmis ve duzeltecektir. Elestirinizde hakli bile olsaniz uslup da onemli bende asiri agresiflik algiladim ki bazen bende yapiyorum ama yeri rehber konusu degil o kesin.
  • Ali cim ellerine saglik, gercekten bekledigimden daha bile hos olmus, emegine saglik,
    Simdilik rehberleri nasil bir yapida saklayacagiz bilemiyorum henuz karar vermedik ama akabine sabitleyecegim guzelce.
    Dogal olarak arada guncellemen gerekebilir , umarim beni hala seviyorsundur :)))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.